WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, February 19, 2010

Psiko oh Psiko...

Hai all
Ermm last saturday..(14/02/10)
ada sorg budak pompuan ni dah 'kacau' ketenteraman hari2 cuti i di kampung..
huhu..
tak perlu la kot nk bagi tau siapa org tu.
Dia muda 2 thn dari aku..pttnya dh matured la kan..hehe
aku time umur camtu pun dh matured dah.
Tapi i sgt hairan macamana dia boleh tergerak hati dan
otak dia boleh bg arahan pd tangan dia tulis benda2 mengarut bout myself.
Oh please larr..
sebelum kutuk2 orang di Facebook tu, tolong tilik diri sendiri dulu okeh!
Kalau la mak dia tau apa yg dia tulis kat wall dia tu...uhuhu..sbb dia tulis bg i SANGAT TERUK
(baguz ke kutuk2 org, tanpa sebab kukuh lak tu, sesuka hati dia jerk)
1st i perasan 'pesanan' diberikan di Wall FB my friend
dia ckp camni
" blh tahan sombong nya nadia ni, tak ada kawan mcm ni pun tak apa la.." haha
ape nih, mcm budak darjah satu gado2 ngn kwn sekelas lak.
Okeh, honestly, seumur hidup, mmg i tak pernah ada pengalaman kwn2 ckp mcm tu.
oh, mybe because of my friend semua mmg bukan seorg yg psiko.
uppss..
Kiranya hari itu adalah "hari ini dalam sejarah i la" dikutuk di Facebook..
uhukss..sgt psiko la org itu..
After dia dh tulis 'pesanan' kt wall my friend,
dia still tak puas hati then dia pergi tulis pulak kat dia punya wall..
Sesedap rasanya dia kutuk2 i and samakan i dgn org yg mmg tak de talian darah langsung with me..
Oh plezz la, dont be soo stupid lar..
U tak ada hak nk ckp dia or i mcm tu. U tak kenal dia pun. U just kenal anak dia okeh.
(rs mcm nk report jerk) uhukss

Okeh, bila fikir2 balik and setelah disiasat2
rupa2 nya dia buat camtu becoz dia TERASA HATI dgn i bcoz i TAK LAYAN dia kt Facebookk..
WTH girl.!!!!
nak ckp stupid kan tak boleh. ermm

Actly budak pompuan ni bukan siapa2 pun dgn i..
nak kata kwn tak, nak kata adik angkat???
oh tidakkk..jauh panggang dari api la kan..

I kenal dia pun sbb dia ni ex girlfriend to my bestfriend.
and i tau dia sbb my bestfriend jerk. kalau tak, confirm ar i pun tak kenal dia.

Dont be so psiko blh tak??
.
Tak psl2 i dh 'cemarkan' my FB
U're too much..ckp psl genetik, keturunan and so on..
Sgt kelakar, coz dia tak kenal pun siapa my real family..
We even tak pernah jumpa pun b4.
Inikan pula dia nk bercakap psl GENETIK n KETURUNAN.
Who R u gurl!!!! nak ckp psl our KETURUNAN...
My siblings dh proved yg we all tak perlu menumpang duit org lain utk teruskan hidup.
We all ada kerjaya sendiri. Thankful Allah, for all this.
(bkn nak riak, tp itu hakikatnya.we work so hard for our career)

Actly, FB juz for my friend n family. kalau bukan sebab tu, i tkkan ada FB.
Selain FRIENS or FAMILY i tak pernah accept or add as a my friend.!!!!
(kecuali org2 tertentu je la)

Bila I sms nk bincang kt luar, dia boleh buat diam seribu bahasa lak.
Dalam erti kata lain tak nak la tu kan??
Aik, sblm tu beriya kutuk2 i..
amboiii best nyerr. siap kutuk dgn kwn2 dia skali ek psl i???
Oh tak mengapa Allah Knows Better ok!!!!
Kenapa tak nak jumpa bila di ajak berbincang???
Kenapa??? takut??
Orang salah mmg akan takut..
I nk sgt jumpa dia, nk face to face, and tanya, apa masalah dia sebenarnya.
And jgn sesuka hati kutuk2 org...
Sebab diri sendiri pun tak betul.

OH!!! Juz bcoz i tak reply dia punya comment kt FB, lepas tu dia nk terasa hati,
then post benda bukan2 kt FB psal i.. Oh, itu mmg kerja org PSIKO la.
Actly kan, suka hati i la nk reply ke tak kan, yg dia nk 'otak' tu apasal??

My friends sume mcm bengang ngn dat girl, tp i tak suka dorg 'serang' dat girl.
Biar la dia dengan dunia PSIKO dia. Tak perlu nak jd PSIKO mcm dia.
I doa sgt agar dia sedar apa yg dia buat tu mmg tak patut.
I tak nak doa bukan2, walau pun apa yg dia buat kt i tu mmg betul2
tak patut and dh dikira menghina i dgn my family..

I still simpan bukti 'pesanan' n kutukan dia kt FB tu. Awl2 lagi saya dah saved.
(wall my friend, wall dia and massege inbox my niece)
semua bukti yg mengatakan dia menghina i mmg ada.
Saya boleh aja kalau nk upload dekat sini, sbb kalau saya upload kt sini, semua org akan tau siapa pompuan psiko tu.
Tp SAYA BUKAN la org yg KEJAM, PSIKO OR BODOH nk jaja keburukan org kt PUblic dgn identiti org tu skali..
Hope dia belajar dan bertaubat la dengan perbuatan dia tu..
Semoga tak ada lagi mangsa dia seterusnya..
INSAF LA..


5 comments:

Peri PiA said...

FB ni dah jadi medan kutuk2 org ,terok btl perempuan tu

saba ye dear

Seyn said...

reason yang terlalu budak-budak betul, ini bukan psycho tapi childish

so childish

Anggerek said...

To whom it may concern,

Anything happen between u and Nadia, is none of our business but once u relate it with our family and said something bad about our family, then it comes to our business. We will never start the war if you are not the one who starts it first. Start from today onwards, I really hope u stop contact any person who is related to Nadia or our family. Do your own business. Find your own friends. Please remove any statements (FB, Blog and etc) related to Nadia or our family. Our family is too cool to be hated. So, again, I really hope you stop doing this rubbish thing. Thank you. Allah knows BEST. Please bear in your mind, Malaysia has its own cyber law.

zatul.hernani said...

nanti kalau ada masa, i ceritakan serba sedikit ye.. tp bukan sekarang.. i keje, u pn keje nadia.. too bz nak bermain dgn perasaan right now.. so then, kalau u all baca post i, u all takkan marah punya.. sbb i bukan jenis kutuk2 org kaw2 punya.. okeh.. nite.. wassalam & salam kemaafan..

sebelum ni i dah mohon maaf, tapi tak di layan, siap di kutuknye i..

so, dengan RENDAH DIRI, i minta walau tak tahu siapa yg salah sebenarnya.. better i minta maaf la ye..

cuma, i tak HALALkan apa yang AINA & NADYA tu tulis.... sampai mati i tak halalkan.. sbb i tak gelarkan u all mcm tu.. nmpak mcm buruknya manusia digelarkan mcm tu.. i taknak u all jd mcm tu.. :)

okeh! thanks & alhamdulillah..
to sis anggerek, thanks sis for ur advice.. u r so cool when dealing this probs! thanks again.. Allah bless u always dear sis...

Anonymous said...

hi all,

i know this family, anggerek and nadia very well. They will do anything for their family.

Diorang takkan melatah kalo xde orang luar yang kacau.

In this case, adalah lebih baik kalo hentikan semua ini. and untuk entry ni dalam cyber law pun memang x salah sebab x sebut nama sape2 pun. but once dh mention name then cyber law ade akta2 tertentu.

tq
someone who deal with cyber law

WHO VIEW ME.....

get this widget here