WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Thursday, July 23, 2009

DETIK ITU.............

Detik itu msih jauh sbrnnya utk aku gapai... masih terlalu lama bagi aku.. dalam tempoh itu macam2 boleh terjadi, tp harapan aku semoga perkara yg baik2 aja yg mendatang. Doakan juga semoga bila detik itu tiba, ia terjadi seperti yg dirancang........ Tp aku tau, kita hanya mampu merancang, tp Dia yg menentukan.. Namun kita masih ada harapan dengan berdoa dan berusaha kan..

Friday, July 17, 2009

Situasi yg kerap terjadi pd aku

Situasi : Yahoo Messenger Chat (YM)

A : nad, tinggi nad berapa ek?
me : Y ? ermm 159 cm
A : owhhhhh..........
me : Y ????
A : takde la, dalam pict nampak tinggi sgt.
me : ?????


eh yeke aku nampak tinggi in pict? erm nampak cam biasa jerk....... tp dh ramai gler ckp camtuh... erm betul la tu kot. hakikanya mmg tak tinggi sgt pon... my niece lagi tinggi.


Situasi : Kedai Makan

B : Nad kenapa mkn sikit ?
me : sebab tak blh makan byk... :D
B : diet ek????
me : tak la, mmg tak blh mkn byk, sbb cepat kenyang ...
B : itula org pompuan, asyik diet jerk. bukan cantik pun kurus sgt
me : lorr bila masa lak nad diet nih?
B : tgk badan dah kurus camni pun nak diet lagi, pstu xngaku lak diet ...hahahaha...
me : ????????

Ishh... dah byk kali tau benda nih jd kt aku... aku bukan diet okeh, badan aku kurus skrg bukan sebab diet, but penat coz keje.. keje.. keje.... lagi satu, aku mmg jenis tak leh nk telan makanan byk2. Dah mmg aku dijadi kan cepat kenyang nk wat camne kan??? Klu tak caye tanya la family aku n org2 yg rapat ngn aku.



Situasi : tengah berjalan dgn my niece Along Aina

Along : C'ha apsal along rs tinggi dari c'ha ari ni ek?
me : cuba tgk kaki c'ha...... (sambil tunjuk selipar / shoe yg aku pakai)

Biasanya aku suka pakai high heel, so bila aku pakai selipar rendah or sport shoe, sure la aku lagi rendah dari dia.. coz dia mmg tinggi dari aku....tp sampai sekarang dia tak sedar2 n mungkin tak blh terima hakikat yg dia mmg dah lebih tinggi dari aku......... sbb dulu aku mmg lebih tinggi dari dia... hehehe... Along lain kali klu rs nk tanya soklan tu, tgk dulu kt kaki c'ha k...hehehe.



Situasi : Di telefon

C :selamat sejahtera, saya.....sedia membantu........ (on phone)
me : my ............ ada prob. blh tolong bla bla bla.........
C : cik, tak blh la... bla bla bla...
me : Y ?
C : sbb bla bla bla .............
me : tolong la cik..saya urgent nih. ada masalah ke?
C : saya akan cuba hantar report ni dulu k.
me : ok, tp blh tak settle kan secepat mungkin ?
C : ok saya akan cuba.

Selang beberapa hari.................

C : salam sejahtera , saya ............sedia membantu (on phone)
me : cik saya nadia from PTMC saya nk follow up psl bla bla bla.......
C : owh cik, nanti saya check utk cik dan telefon sekejap lagi.

Keesokkan harinya

(Bila hari ke-3 kesabaran aku mmg di tahap maksimum.)

C : salam sejahtera, saya..................... (org yg sama ) (on phone)
me : cik, saya nadia..............................
C : maaf cik, saya dah buat tp bla bla bla bla bla bla bla
me : cik, its ok, i nk ckp dengan ur bos plez..
C : kenapa cik? takpe2 nanti sy bagi tau dia.
me : nooo.. i nk ckp dgn ur boss now!
C : cik, sorry cik. ok dalam 5 minute saya janji semua akan ok.
me : ok, kalau dlm 5 minit tak settle, saya terus call ur boss.

Selepas 20 minit prob aku tu settle. See... nak kena ugut camtu baru leh settle keje ke???? ssh la camni, bkn skali benda ni jadi. tp byk kali. Aku xnk la bgtau dgn company mane problem ni jd. tp semua org tau company nih n semua org guna kemudahan nya. Hope tak jd lagi lepas nih.

Thursday, July 9, 2009

You're still the One

(When I first saw you, I saw love.
And the first time you touched me, I felt love.
And after all this time, you're still the one I love.)
Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We mighta took the long way
We knew we'd get there someday
Bridge:
They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on W
e're still together still going strong
Chorus:
(You're still the one)
You're still the one I run to
The one that I belong to
You're the one I want for life
(You're still the one)
You're still the one that I love
The only one I dream of
You're still the one I kiss good night
Ain't nothin' better
We beat the odds together
I'm glad we didn't listen
Look at what we would be missin'
(Bridge)
(Chorus)
(Chorus)
I'm so glad we made it
Look how far we've come my baby

Monday, July 6, 2009

Tag From Along Aina

1)Beside ur lips,where is the favourite spot to get kissed?
-Siku :P

2)How did u feel when u woke up this morning?
-Back pain ... uwarggghh.. nak balik..

3)Who was the last person / people you took photo with?
-Suezanna - she soo cute..

4)Would u consider urself spoiled?
- nooo

5. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
-yeah... Nor Hairul Nizam & Azdi Faizal he is my best friends ever....

6. Do you want someone to be dead?
- huh! yupsss... so jahat kan i..

7. What does your last text message say?
- " nad ktne? "

8. What are you thinking right now ?
-fikir nk makan byk2 nk naik kan berat ckit.

9. Do you want someone to be with you right now ?
-dont want. i just want to be alone.

10. What was the time you went to bed last night ?
- 12.00

12. Is someone on your mind right now?
-no

13. Who was the last person who text you ?

- ismazila

10 lucky person to do this Quiz

1- Aku Nakal

2- Along Tasha

3- Asna Cute

4- Rina Salleh

5- Zatul hernani

6-Cik Lin & the boys

7-.Anna.

8- Firhan

9- Zura

10- Amibestgila


14. Who is no.2 having a relationship with ?
-upppss, ikmal kowt... (ish betul ke nama nih?)

15. Is no.3 a male or a female?
-asna is female okey...

16. If no.7 and no.1 get together , would it be a good?
-ehehe.. anna tu comey tau, tp dia dh de pakwe.. so no 1 takleh la ngorat no 7.ehehe.


17. What is no.1 studying about?
- upps sorry, im not sure..


18. When was the last time you chatted with them?
- owh. last week.

19. Is no.4 single?
-i think yes for now.. and she so beautiful okeh..(ramai org admire kt dia jg.)

20. Say something about no. 2.
- she sooo sweet.. she sooo cute.. n she is my niece..wink2.

21. What do you think about no.3 & no.5 being together?
-ooohhh cannot... sorg dh de pakwe, sorg dh de tunang okeh.

22. Describe no.9.
- she is my good friend. my loyal friend also.

23. What will you do if no.6 and no.7 fight ?
-uhuks2.. tak mungkin...

24. Do you like 8?
- :) ermm dulu pernah kowt kejap.. tp xde jodoh antara kami.. ehehe..


25. How about 10?
- kt atas tu i tulis amibestgiler kan??? so mest la sama dgn apa yg i tulis tu..



WHO VIEW ME.....

get this widget here