WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Tuesday, September 23, 2008

SELAMAT HARI RAYA @ Office



Tinggi sungguh terbang Rajawali,
Bintang di langit yang dicari,
Manusia di pagi Raya juga mencari,
Ampun maaf menyusun sepuluh jari
Salam Aidil Fitri .
Maaf Zahir dan Batin.

******************************************************
bEbERApA hari lagi aku akan balik kg dengan Cik Anggerek, Along n En Hafiz...


@ Ofis, kami hias ofis, supaya aura raya dpt dirasa kan....lagu raya makin kerap berkumandang di radio....menambah kan rasa tak sabar dalam diri aku untuk pulang ke kampung tercinta...:D
Kad2 raya,email raya pun mula bertukar ganti...tak sabar nyer nk blk berhari raya....:))
apepun kite meriah kan dulu suasana di ofis....

Akhirnya aku berjaya buat ketupat hasil dari bantuan encik Khairul...

Gantung ketupat yg dh siap..:D



Gantung kad raya lak kt bilik boss..

Saturday, September 13, 2008

Wednesday, September 10, 2008

Hari ini

Tadi g Stesen Bas Pekeliling.. Naik LRT Star kt stesen Masjid Jamek ke Stesen Titiwangsa... Belikan Adik n Alin tiket bas KL-Jengka.. Sabtu ni Adik blk KL ngn Alin (her bestfriend)... Erm i minta Mr Khairul teman kan.. Malas lak nk g sesorg td.
So Adik n Alin, kt bwh ni ur tickets... amik print ek....:)

Berbuka puasa bersama teman-teman


Semalam 090908, aku berbuka puasa bersama teman2 ku sewaktu sekolah menengah dulu...Ismazila (is), Hairul Nizam (Hero) n Sayuti (Uti)...Ktorg berbuka di Kg Baru.. Bila jumpa, macam2 cerita la terbongkar... Ermm Is mcm tu, Hero macam ni... Dah lama ktorg tak borak2 camni sebenarnya.. Tanpa aku sedari, byk perkara yg ktorg tak tau bout each other... Tapi, apa pun yg terjadi, harap kita sama2 tabah hadapi semua dugaan ini... Sebenarnya aku dh lama tak jumpa dgn Hero n Uti ni.. Dgn Hero dh lebih dari setahun kot aku tak jumpa, sejak dia dh berpindah dari kg Kota ke Machang, ktorg dh jarang dapat beraya dgn Hero... Rasanya raya tahun ni ktorg still tak dapat beraya bersama-sama jugak, coz Hero bekerja dihari Raya.. (Sabar ek Hero..jgn sedih2...ktorg takkan lupakan Hero, walaupun Hero tak de dcc ktorg time raya nanti..hehehe) Ermm ngn Uti pulak, last aku jumpa dia pada tahun 2005..erm dah lama tu.. even sama2 dok kt KL, tp ktorg tak pernah jumpa pun. Just sms n call.. Balik kg, lagi la tak sempat nk jumpa.. Uti ni kwn aku masa aku form 6. Is ngn Hero, kwn2 rapat ku sejak dulu lagi :) dorg ni kwn aku paling setia... Aku ngn Hero ni sejak skolah sampai la skrg kwn2 panggil ktorg 'pakwe n makwe angkat', coz ktorg mmg close as a fren.. Tp ktorg jarang jumpa n jarang berhubung, cuma kalau salah seorg call or msg tu, ktorg masing2 faham, sure salah seorg tu ada prob. Jadi, kesimpulan dia, klu ktorg bz sgt, ktorg juz akan contact each other time ktorg de prob jer.. Ktorg tak kisah pun, sbb dua2 faham..Hehehehe..senangkan....... Ok pasal Is pulak, Is skrg tgh training dekat Menara Maybank,(dekat ngn ofis aku) and skrg dia tinggal depan umah aku jerk.. Is ni kwn baik aku since aku standard 6, so, almost all my secrets time zaman2 skool dulu, dlm tgn dia...hehehe... :D Jadi, bila dia tinggal dkt area umah aku, aku la org yg paling happy... Rasa mcm dok kt kg sendiri lak..hihi.. Tp mcm biasa la, even dok dekat pun, kerana ke'busy'an ktorg, langsung ktorg tak dpt jumpa, juz sempat jumpa kejap je ngn dia lepas aku blk dari kg aritu.. Hope nanti ry ni ktorg blh berkumpul dgn geng2 7 org ( klu nk tau psl citer geng 7 org ni plez refer .dlm blog aku 'SAHABATKU' ) dh bape tahun tak raya bertujuh :)..upps lupa lak, Hero tak leh blk kg.. Takpe la, nanti kita berhari raya kt KL je ek Hero..

Bila tiba bulan ramadhan ni sebenarnya, ada kisah sedih antara kami.. Tahun lepas, pada hari2 menjelang Hari Raya, salah seorg kawan kami, Arwah Hafifi Azwan, telah meninggal dunia kerana kemalangan di Klang. Dia seorg kwn yg sangat baik, dan dia merupakan kwnku sejak aku darjah 1 lagi.. Mula2 kami dapat sms dari Sayuti, ktorg igt dia juz nk buat lawak.. aku masa tu tengah meeting, tuhan je tahu, macamana sedihnya ktorg, bila kakak arwah call Is dan bagitahu yg dia betul2 dah meninggal.. Aku tak sempat pun nk g tgk dia kt hospital, coz aku tgh keje masa tu, hanya Sayuti yg sempat tgk jenazah dia di hospital. Satu perkara yg ktorg paling kesalkan, minggu sebelum kejadian, dia ajak ktorg buka puasa bersama, tapi semua org bz, then ktorg janji nk buka puasa dgn dia sebelum ktorg blk kg.. Tp Allah lebih syg kan dia, dan ktorg langsung tak dapat jumpa dia lagi.. Hari Raya thn lepas ktorg pergi ziarah keluarga dan pusara dia.. Raya thn lepas juga sbnrnya raya yg paling sedih buat kami.. Semoga roh nya dicucuri rahmat, dan ditempatkan di tempat org2 yg beriman...AL FATIHAH
buat sahabatku Arwah Hafifi Azwan...

Kat bawah ni picts ktorg smlm...

With Is

with Hairul...
pict2 lain, still dgn Hairul i'll upload later...

Tuesday, September 9, 2008

Hari yg sibuk...


Harini, satu hari aku bz...wat keje, none stop..tetiba jerk bertimbun keje...lepas satu, satu lak yg tak settle...agak memeningkan, and agak meng'hot'kan aku...dengan sistem Jab. .................. yg tersangat lah lembab, sampai kerja aku tertangguh dah beberapa hari, disebabkan sistemnya yg tersangat la 'baguz' itu... Sape yg tak hottttt....bg dateline, pastu bila nk on9, hampeh..klu sistem tu ok, tak pe la gak, ni klu lambat, kita lak yg kena.. adil ke camtu...tak kan la everytime nk berurusan kena pergi sampai ke Putrajaya tu Ofis aku kt KL...apa gunanya ada kemudahan IT.... Kalau camtu, tak payah guna internet la, klu tiap kali still kena wat cara manual, macam org dulu2.... Tiap kali aku call dorg, jawapan yg sll aku dapat " Maaf Cik Nadia, sistem problem " "Maaf Cik Nadia, sistem tgh di'upgrade' "... Aku rs, sepanjang 2 thn lebih aku berurusan dgn pihak dorg, jrg sgt kot sistem dorg tu ok...Pastu, pandai lak call aku nak remind pasal dateline dorg... Aku bukan la malas nk g Putrajaya tu, blh jerk.. tapi kalau tiap kali nk berurusan nk kena pergi sana, dah kira melampau la kan, bukan nya aku takde keje lain nak wat...Ok, bab appointment ngn pegawai kt sana lak, b4 pergi aku dh wat appointmen dgn dorg ni 4 days b4... And on the day aku nk g tu pun, aku bgtau lagi kt officer tu, yg aku ada appointment ngn dia pukul bape.. (keje aku ke tu nk remind dia?) tp takpe la, coz aku tau human being mmg mudah lupa... Ermm bila sampai jerk kt office dia, staff dia blh ckp kt aku, officer tu keluar... Tau tak, mcmana perasaan aku...!!!!! Tau tak aku hotttt sampai rasa nk nangis....Grrrrrrgggg....... Dengan slumber kodok pulak, staff dia ckp " Cik Nadia dtg la lain kali"...Aku rasa nk lempang jerk sume org kt situ... Dah la bagi aku problem, pastu, blh lak layan aku camtu..Aku tak marah and tak ckp apa pun bila dia ckp officer dia takde.. Tp blh pulah staff dia ckp gtu.. Aku mmg dh tak leh tahan time tu.. Aku suruh budak slumber kodok tu call officer dia yg 'berdisiplin' sgt tu, suruh dia blk ofis.. Pastu, officer tu call aku time tu gak.. Dia ckp dia lupa...Aku ulang, dia LUPA!!!! Korg tau tak dia ktne time tu, dia kt Alamanda... OMG !!! Aku mmg dh tak boleh nk pretend senyum lagi dah.. Mmg sabar aku time tu dah tahap maksimum... Aku suruh dia blk dlm masa 15 minit, klu tak aku chow ( kira penyabar lagi tu, aku tak marah pun). Dlm 10 minit dia sampai.. Dengan muka slumber, dia duduk kt kerusi depan aku, langsung tak minta maaf, pastu sengih2...Langsung tak de muka bersalah... Aku mmg betul2 hilang sabar, air mata aku sikit je lagi nk kuar..klu marah, nangis je blh wat aku cool.. Aku tk byk ckp ngn dia, aku juz ckp, aku nk dia settle kan semua proses dlm masa 2 hari jerk, (biasanya proses tu dlm 2 minggu) sbb aku dh lewat bape hari disebab kan sistem dorg yg terlalu 'canggih' tu...Ermm ni lagi satu prob, tiap kali hantar surat, tiap kali tu jugak la, dorg ckp tak terima... but how can dorg cakap gtu..sedangkan aku g hantar surat tu by hand lagi kt Jab. ...................... tu. Paling aku tak puas hati, kt salinan surat dlm simpanan aku, dh dicop n sign oleh penerima Jab.......................... AKU TAK PAHAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tau tak nape aku hangin sangat2 ngn dorg ni :

i - semua dokumen yg aku bg kt dorang tu original copy

ii -diorg call and marah2 kt aku mcm tak igt dunia then ckp aku tak hantar doc2 tu..

iii- diorg tak percaya aku dh hantar doc2 tu, siap ckp aku penipu..ulang lagi skali aku penipu..

iv- bila aku ckp aku ada bukti dorg dh terima doc2 tu, dorg still tak percaya, bila aku refax salinan surat yg dorg dh co, baru dorg percaya

vi- dengan slumber kodok nya, dorg blh mintak aku pos balik semua salinan doc dlm simpanan aku.

vii- ni yg plg aku tak leh trima : alasan dia, " sorry Cik Nadia, saya busy sgt, and byk sgt dokumen yg ada atas meja saya ni, tak tau la mana saya letak doc2 tu".

Ni jawapan paling bodoh pernah aku terima... Lepas dia mrh2 aku, lepas dia ckp aku ni penipu, lepas dia menyusah kan aku dengan segala macam karenah, ni je alasan dia......... Aku sebenarnya tak kisah, klu dia berterus terang yg dia mmg dh hilang kan doc2 tu, tp jgn salah kan org lain atas kecuaian sendiri.. bukan aku nk kata dia bodoh pun klu dia tak igt letak doc2 tu.. Biasala tu kan.. tp bila dia buat aku mcm ni aku tak teragak2 lagi nk ckp yg dia smmgnya B****.

Monday, September 8, 2008

Malam ni buka pose sesorang, aku beli juadah seawal 4.30pm berdekatan pasar ramadhan Masjid Jamek..So, bila tiba masa utk makan, lauk + nasi sudah sejuk..selera pun agak kurang untuk makan...apa pun, kena telan juga setakat yang mampu, coz petang esok pula baru aku akan menjamah makanan.. Tak sabar betul nk buka pose dgn family nanti...ermm tgh menghintung hari nak blk kg ni....kurang dari 2 minggu lagi aku akan blk kg..ermm tak sabar betul..dalam 11 hari lgi kot aku akan blk dgn anggerek, along aina n buah hati along..(al hafiz):D Hohoho.. blk kg...hehe...tak sabar nk dgr gossip2 dari anak2 buah kesayangan ku..along n adik..ermm tgk dri blog dorg, aku sure sgt dorg byk nk citer nih... dun worry my dear nieces..nt kita story2 k...
INGAT LAGI TAK KENANGAN RAYA TAHUN LEPAS(2007), NANTI KITA WAT LAGI HAVOC DARI LAST YEAR K...LUV U ALL LA..



da single in our family
along, ms anggerek, emi, abe faris, ms nadia n adik ct..
aku yg masih single
> Miss nedDy<

Alone

hari ni semua org bercuti..ermm kenapa semua org bercuti?? aku pun tak pasti... Yang aku tau hari ni kak ti cuti coz nk g shopping @ last preparation for her wedding day....Tanggal 2 syawal ini, kak ti akan menamatkan zaman bujang nya secara rasmi... majlisnya pada 4 syawal..semoga segalanya berjalan lancar..AMinn...

AKU WANITA



aku wanita

punya hati nurani

yang tak dapat dibohongi

pabila cinta

telah membutakan mata

dan membuat tuli telinga



apa kah salah jika

aku meminta

apakah salah jika engkau ternyata

pilihan hati belahan jiwaku ini



cintaku ini

anugerah terindah

dari yang Maha Kuasa

cintaku padamu

tak pernah berubah

meskipun kita berbeza



apakah salah jika aku meminta

apakah salah jika engkau ternyata

pilihan hati

belahan jiwaku ini



corus:

aku wanita

aku kaum hawa

yg memang rapuh hatinya

aku wanita

aku punya cinta

selayaknya manusia

apakah salah jika aku meminta

apakah salah jika engkau ternyata

pilihan hati

belahan jiwaku ini..

Friday, September 5, 2008

Hati ini....



HARI INI...HATI KU SEDIKIT TERGURIS.....

RAMADHAN : Sebuah Nostalgia Lampau...

@ Tok Nik's House - Tanah Merah
Hari Raya - 1995
with emi and along aina..
**aku pun tak pasti apa yg di kepala ku tu, yg pasti Arwah Tok Nik ckp, benda tu digunakan sebagai pengganti payung ketika hujan... Benda ni digunakan oleh org zaman2 dulu sebelum adanya payung....Siapa tahu apa benda tu??

Aku tgk di blog2 lain sedang rancak bercerita tentang memori berpuasa ketika kecil...kali ini aku sengaja memilih title RAMADHAN: Sebuah Nostalgia Lampau... Kerana bagi aku, terlalu byk nostalgia ketika berpuasa dan berhari raya ketika kecil yang tak mampu aku buang dari ingatan ku...walau pun hanya samar2, tapi tiap kali ramadhan tiba pasti ingtan ku terarah pada masa lampau bersama keluarga tersayang....

Aku terlalu rindukan azan subuh di kampung...rindukan bunyi jam loceng mama...rindukan suara mama dan papa kejut kan aku, adik, anggerek dan kakak bangun sahur...rindukan suasana sahur... rindu kan kuih yg mama buat.. rindu kan suasana mlm selepas terawih..rindukan kwn2 sepermainan..rindukan suasana berbuka bersama keluarga...rindukan percikan bunga api di kg...rindukan bunyi mesin jahit mama...rindukan tangan mama yg rajin ikatkan rambut ku...rindu...aku rindukan semua tu...

Tiap kali bersahur, mama akan sentiasa pastikan, adanya lauk kegemaran kami untuk membuka selera kami ketika menjamah sahur... Rasanya, aku dan anggerek lah org yang paling tak berselera ketika b'sahur... Paling aku ingat, bila mama kejut kan aku, aku antara yang senang bangkit dari tidur.. Memang lah, kalau ikut kan hati, aku tak nak bangun sahur...Tapi, bila teringat kan mama susah payah bangun pukul 4.30pg untuk siapkan sahur untuk kami, aku kuat kan juga diri ini untuk terus bangkit dari tidur... Bila ke dapur, semua lauk dan nasi sudah siap terhidang... Suasana sunyi dapat dirasakan, hanya kokokan ayam kedengaran...Paling kelakar, aku dan adik, lepas basuh muka, kami akan tidur di tepi hidangan makanan, sambil tunggu papa dan yang lain2 siap basuh muka....Ermm rindu nya kenangan tu... Lepas makan, papa akan ke ruang tamu, minum coffee yg mama buat, sambil hisap rokok...bau rokok papa sampai ke dapur..(skrg papa dh berhenti hisap rokok).. Aku, kakak, Ya and adik akan tolong mama kemas dan basuh pinggan.....Sebenarnya, aku betul2 memaksa diri untuk bangun sahur ketika kecil...rasa tak berbaloi bangun pagi2 dan hanya makan dua mulut nasi...tp kerana aku tahu papa tak suka kalau aku tak bangun sahur jadi, aku bangun jg...aku tahu papa bimbang, kalau2 aku lapar disekolah nanti.... Lepas kemaskan makanan, mama dan papa ke surau, kami adik beradik bersiap ke sekolah... Aku msih ingat suasana ketika tunggu bas sekolah...langit masih gelap, tp kami sudah bersedia di depan rumah sambil tunggu mama dan papa pulang dari surau....Bahagianya masa tu..

Di sekolah, suasana agak aman, tiada lagi suasana bising seperti bulan2 yg lain..semua mahu jg adab dan sopan di bulan mulia ini....pelajar perempuan yg jarang pakai baju kurung, akan pakai baju kurung sebulan dibulan ramadan...:) indah kan ketika dulu....bila tiba minggu kedua berpuasa, aku lah antara yg paling sibuk m'beli kad raya..sejak kecil aku mmg suke berikan kad raya kepada kawan2... Bila igt balik kelakar pulak bentuk2 kad raya dulu2...macam2 jenis ada... Setiap kad raya yg diberi dan diterima wajib ada pantun..tak kira la pantun berapa kerat. Ini antara contoh pantun yg masih aku igt hingga sekarang..." pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas" "Pecah kaca, pecah tong, sudah baca harap gantung" "Sharifah Aini, Refeah Buang, Surat ku ini jgn dibuang"...tersenyum sendiri aku, bila terkenangkan zaman kanak2 ku...manisnya saat itu kan...Ada lagi tak pantun2 lain yg kalian igt?

Balik dari sekolah, mandi dan terus tido..kalau malam nya aku pergi terawih, mama akan pastikan aku, adik, anggerek n kakak siap kan kerja rumah yg ada pada sebelah petang.. Di hari2 puasa, papa akan pulang dari kerja lebih awal... Lepas solat asar, papa akan ke gerai b'dekatan rumah kami, untuk beli kuih muih.. Cendol adalah juadah wajib buat papa..hari2 papa akan pasti kan ada cendol untuk dinikmati....aku sememangnya sejak kecil tidak gemarkan cendol sampai la sekarang....Masa kecil dulu aku rajin juga tolong mama buat kuih buah melaka dan kuih mandi puteri..tau tak kuih ni?? walau pun aku kurang gemar kuih muih ni, tp bila sesekali makan, berselera jugak...di bulan puasa, antara menu yg tak pernah mama lupakan adalah ayam dan ikan percik, nasi kerabu, ayam masak merah, ikan pari bakar cicah air asam, nasi ayam...ermmm yum yum...byk lagi...mama mmg suka dan pandai masak sbb tu papa sayang...hehe.. Kak rose, a. din n along ( fifi tak de lagi zaman ni) akan pulang ke rumah bila hujung minggu..seronok dapat berbuka bersama-sama... Adik adalah org yang ditugas kan untuk belikan ais.. Kesian adik, tp mcm sudah menjadi kewajipan untuk dia belikan ais setiap petang...

Untuk persiapan baju raya, mama akan jahit baju kurung untuk kami, mengikut fesyen yang mama suka. Yang pastinya, aku dan anggerek seperti wajib tiap tahun mendapat baju raya yang sama. Sama warna dan sama fesyen..mungkin keluarga kami suka bila tgk kami nampak sebaya. Lagi pun umur kami hanya beza setahun 8 bulan... Sekarang pun, sudah menjadi kebiasaan pd kami untuk memiliki pakaian yang sama atau hampir sama tiap kali kami shopping... Bukan kerana ada perasaan dengki, tapi kerana kami suka memiliki pakaian yang sama.. Kami akan shopping bersama, untuk pastikan kami memiliki kain yg sama, jika salah seorg sudah beli kain atau baju, yg lagi sorg akan temankan pergi shopping, untuk pastikan kami dapat pakaian yg sama atau hampir sama... Malah, tiap kali kami tempah pakaian, kekadang, kami akan pasti kan fesyen pakaian yg bakal di jahit adalah sama. Disini, kami ada tukang jahit tetap, dan dia dah tahu kehendak kami. Kami mempunyai personaliti dan perangai yg agak jauh berbeza.. tp kami serasi sebagai kakak adik dan shbt.. Malah sekarang ramai kwn dia menjadi kwn ku juga..:) thanx sis..Tak dapat aku nafikan kami mmg rapat sejak kecil..Malah family kami gelarkan kami 'twin' dlm family... Sebab itu la, bila mama jahitkan baju untuk kami, mama akan pastikan kami fesyen pakaian kami adlh sama. Sebenarnya mama memang pandai m'jahit macam2 jenis fesyen pakaian...aku mmg bangga la dengan mama..aku rasa, sampai bila pun aku mmg tak mampu nak buat semua tu...:)

Seminggu sebelum menjelang lebaran, kakak2 ku di rantauan mula balik ke kampung..aku, anggerek, kakak n adik la org yg paling gumbira masa tu...rumah, kami kemaskan awal2 untuk menyambut kepulangan kakak2, anak2 sedara, dan abg2 ipar tersayang. Tiap kali raya, kakak2 tak pernah lupa untuk beli kan kami pakaian baru..seronok sangat, bila kakak2 hulurkan baju baru..tak sabar untuk bergaya dipagi raya... dan yang pasti seakan WAJIB untuk kakak2 ku belikan fesyen baju yg sama atau hampir sama buat aku dan anggerek..Kadang2 bila teringatkan semua tu, buat aku tersenyum sendiri. Aku pun tak berapa pasti sejak umur aku berapa tahun, kakak2 ku mula 'jadikan' kami 'twin'. Cuma apa yg aku igt, sejak aku blm sekolah lagi, kebanyakan pakaian ku sama dgn anggerek. Sampai sekarang pun, jika kakak2 ku beli kan sesuatu atau pakaian untuk kami, mereka akan pastikan ada fesyen yg sama untuk kami. Walaupun saiz kami sudah berbeza ( aku lg tinggi dari anggerek) tapi semua tu bukan satu masalah untuk kami...Ermm kakak2 kami tak lupa untuk belikan kuih raya untuk kami dan tetamu.. Mama pula, 'wajib' untuk buat kek ambun untuk kami sekeluarga dan tetamu. Sekarang tugas tu seakan beralih kepada kak rose.. Kak rose pula yg rajin buat kek ambun tu. Paling kami nanti kan dimalam2 menjelang lebaran adalah main bunga api ( kami dilarang sama sekali main mercun) Bunyi mercun seakan pesta kedengaran diseluruh kampung.. Seakan pesta dibuatnya... Malam penuh warna warni, kerana hampir setiap rumah akan memasang lampu kelip2..Sepanjang lorong2 akan ada pelita yg menerangi jln2 dan rumah..Pengumuman raya, saat2 yg dinanti2 kan..biasanya saat itu , semua ahli keluarga sudah tiba dikg..

Sekarang, bila tinggal sendiri tanpa mama dan papa, sahur ku hanyalah air kosong..hanya syarat bangun sahur....Tapi kekadang, aku langsung tak bangun sahur... Tiada lagi hidangan istimewa dari mama.. tiada lagi kedengaran kokokan ayam... Semua telah berubah...Sekarang bersiap ke Ofis..petang, sebelum pulang ke rumah, beli juadah mana yang sempat untuk berbuka..Tidak pun, aku dan anggerek makan dikedai...Tiada lagi aroma ayam percik mama dipetang ramadhan...Hari2 ku semakin sibuk, hingga kan tidak kisah juadah apa yg bakal masuk utk kenyang kan perut yang seharian kosong...Kekadang, sengaja aku sibuk kan diri, supaya aku tak terlarut dengan kenangan2 yg hadir yang pasti akan buat hati aku sayu...

Tapi sebenarnya masih ada manisnya bulan ramadhan ku skrg, bila berbuka bersama teman2 tersayang... Bukan senang untuk kami berjumpa dan makan2 bersama, pada hari2 biasa, kerana masing2 sudah ada komitment sendiri dan sibuk dgn urusan sendiri...Tp di bulan mulia ini, kami cuba jg untuk luangkan masa untuk berbuka bersama2...Yang pasti juga ramadhan ku kali ini, di sambut bersama insan tersayang...Lain rasanya kali pertama ke pasar ramadhan bersama dia dan berbuka bersama...Namun hati ni rasa bahagia tiap kali tiba ramadhan..ini lah nikmat ramadhan, yang tak ada pada bulan2 yang lain...Ramadhan terlalu istimewa..

Pada hujung bulan lepas aku n anggerek sempat pulang bercuti dikampung, untuk menyambut hari merdeka dan hari pertama puasa bersama mama dan papa, kak rose, kak La dan adik...Walaupun, tak sempat berbuka bersama dengan kak Rose dan kak La, tp kemeriahan sambutan puasa tetap kami rasai. Rasanya, sudah berapa tahun kami tak menyambut hari pertama puasa bersama-sama....Aku terlalu rindukan saat2 dulu, papa la org yang rajin memberi kata2 semangat, untuk kami sempurnakan hari2 puasa kami...RAMADHAN sememangnya sebuah nostalgia lampau yg tak mungkin dilupakan...


Wednesday, September 3, 2008

Papa ku sayang....













Papa ku yang tersayang....my hero no 1....umur papa skrg 67 thn...tp papa still mantain ensem n sihat...Alhamdulillah....hes sporting father in da world...love him so much...


~My Papa~

My papa might not save lives like a doctor or a fire fighter but papa is still my hero.

Papa might not be the greatest dad in the world but he is in mine.
I love my papa very much not just because papa is my dad but because papa gave me my life.
And I know that papa would give his for mine any day.
We have a special relationship beyond father and daughter.
I know that papa might think that I don’t like him at some point or another.
But the truth is that I do and even though I don’t show it, I still do.I am my papa's little girl and will always be.
No matter what I say or do I would always want to be.
I know that the years are going by so fast and it’s hard for him to let me go.
But, papa you need to see that I am all grown up now.
It is time for me to face the world by myself, to fall on my knees and get back up.
It might be hard for you to see me cry but remember that I will be okay because you made me who I am.
You thought me to never give up, to fight for what I want, to stand up for what I believe and most important for me to be me.
So please papa don’t worry I will be fine.
I know that you are right by my side and that you will be there to catch my fall.
But, you need to let me fall, let me make my mistakes and learn from them.
Don’t get me wrong I don’t want you out of my life; I would never want that.
I love you papa and I am thankful to Allah that you are my PAPA.

WHO VIEW ME.....

get this widget here