WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Monday, November 30, 2009

MonDAY Oh MONday MorNING...


Salam....Hai
Morning...
Ok, aku nk stop wat keje jap... aku nak update blog jap.....
tak kira....................:P


Hari ni aku dtg ofis naik cab dari BBS ke Wangsa Maju
Kena caj RM 9.90...*never change*..
everyday naik cab pun mesti camni jgk di punya meter bergerak..hehe
Ok la tu...at least aku dh boleh bajet kan...


Sampai office hari ni pukul 9.30am..
Awal tuuu...hehehe
Office hour is 10.00 to 6.00
Ok ar tu kan..kira awal la tuhhh...
Biasanya aku jarang blh masuk office awal2, coz sll ada keje luar..
Meeting la.. discussion la...itu la ini la...bla bla bla..


Oh! hari ni pun nasib baik jerk blh masuk awal,
sepatutnya kena masuk lambat gak
coz ada hal dekat branch kt Sentul,
but aku tukar plan, dtg office dulu and pergi sana later..


Last SATurday
masa kuar shopping tu, aku dh siap2 beli Fragrant Oil 'Teddy Dreams'..
This is my Fav Fragrant Oil..
Urmmm...Lurve it soo much..
Bau aroma dia mmg blh buat aku fresh..ehe..
Actly aku beli ni pun utk menambahkan mood aku utk bekerja..
Memandangkan lately ni byk sgt prob yg menimpa diri ini kann...
So, konon nya aku berharap la,
dgn adanya bau-bauan yg aku suka ni,
blh menaikkan lagi semangat aku...


TAPI,
hari ni, bila sampai jerk office
terus ada problem..
OH!!!! No..
ROSAK mood aku.
tp takpe, cuba tenangkan hati jerk la kan..
Erm silap jadual la, itu la ini la..
bla bla bla..
malas nk citer panjang2..
tp seperti biasa, masalah mana yg tak dpt disettlekan.
setiap masalah mesti ada jalan penyelesaian..
Betul Tak???
Tapi seriously..
dan sesungguhnya..
aku confirm...!!!!
kalau la kesalahan tu berpunca dari AKU..
MISS Nadia Hanum nih..
confirm2 larr aku kena marah teruk hari nih...
Thankful Allah...
bukan aku yg buat silap..
skrg aku mmg berhati2 dgn setiap perkara yg aku buat
coz aku tau, even prob tu kecik mana sekali pun aku mesti kena marah.
Even bkn salah aku skali pun tak mustahil aku kena marah okeh.!
so better aku berhati-hati jerk la kann..

Thankful Allah again n again..
coz aku tak pernah rasa stress dgn semua dugaan nih
Aku dpt control my self..calm..be cool...and smile.
Aku pun tak tahu berapa lama lagi aku akan berada kat sini.
Mungkin selagi aku diperlukan
or
Mungkin selagi aku RASA diperlukan
or mybe
sehingga aku rasa aku patut 'berhijrah' ke tempat lain..
WHen????
I've No answer...and please dont ask me NOW.!!
just pray for me k cayunk semua....
^______^
Okla,
nak sambung keje balik...
ermm...mlm ni confirm balik lambat lagi..
tp takpe la..
aku pun dh 'curik' masa 20minit utk update blog nih..
ok All..bubbye...
luv u all...muax2..
Lot's of lurve,

Miss Neddy

(^__*)

Sunday, November 29, 2009

My cousin's wedding day...29 Nov 2009


Selamat Pengantin Baru Ilah..
Sorry tak dapat pegi majlis Ilah..
Semoga kekal dan berbahagia selamanya bersama
insan tersayang...



Lot's of Luv,
Ur cousin..
^___^

Hari bahagia ku bersama family


Hai.....
Dalam masa 2 hari ni, aku cuba lupakan prob kt office
cuba lupakan kerja2 / duty2 yg aku perlu settle kan di office n tempat kursus ku..
cuba sedaya upaya lupakan semua nya untuk bergumbira n menikmati hari2 ku bersama family ku...

Lately ni mmg aku byk 'berhutang' masa dgn my family n friends..
im so sorry..
Sampai kan ada kwn2 aku yg mula merajuk sebab byk
kali diorg ajak keluar lepak2 tp aku tak dpt join.
Sorry again.

To my family especially my nieces pun aku sampai lupa ada date
dgn diorg 2 minggu lepas utk sama2 over nite
kt KL Plaza.. so sorry gak..
but i know u all still had fun even without me, becoz cik ann dh ada temankan u all
promise!!! next time akan ku cuba sedaya upaya temankan u all k.
(^___^)

Kalau blh nk cuba tebus balik semua tu..
byk undangan perkahwinan tak dapat aku pergi..
So sorry my friends..
on FRIday....
(Hari raya Aidiladha)

Aku stay wif my nieces n sista
at Serdang Hill..
Sambut hari raya bersama-sama..
My sis from Shah Alam dtg bw rendang + nasi impit utk ktorg berlima..
TQ Kakak.

Petang hari raya Aidiladha
Aku, my sista Anggerek, My nieces Along Aina, Along Tasha n Adik Iti
keluar Shopping!!!!!!!!!
Sangat seronok
thanx to u all..
actly aku dh lama tak buat xtvt nih..
shopping n window shopping is my fav xtvt..:)


my niece (adek iti) niece (along aina) my sista (anggerek)


mizz aina, mizz neddy, mizz nadia


Mizz Neddy, Mizz Natasha (niece) , izz Nadia (niece)
*shopping time!!!!!!!*



Miss Neddy n Miss Anggerek


SATurDay...
Petang raya kedua...

Ktorg keluar main boling....
Honestly aku dh setahun lebih tak main boling...
skill mmg out larr.
but aku tak kisah la kalau mark aku yg tercorok pun aku just nk enjoy dgn diorg..
but smlm not bad gak larr aku main..hehehe
walau pun aku juz sesuka hati jerk baling bola tuh,
but juz beberapa kali je bola tu masuk longkang..haha
yg best even bola tu dh elok pegi tengah,
tp disebab kan aku gn bola paling ringan so pin2 tu tak byk yg jatuh..
oh aku mkin kurang stamina. langsung tak larat nk guna bola no 10
smlm aku juz gn bola no 8 jerk..
huhu...
semlm sempat main 3 game..
sgt2 seronok....





wif my kakak miss anggerek




enjoy!!!!!

Lurve,

miss neddy..

^____^

muaaxxxx

hidup ku ini....

Salam..hai...
Upss lupa
Selamat hari Raya Aidiladha...
tahun ni lagi sekali aku tak balik kg utk beraya bersama family.
But.. kt KL ni pun aku still 'berhari raya ' bersama family.
hehe.
Byk sebab kenapa aku tak blk,
tp sebab utama is bcoz aku kerja...
sebab2 lain tu, biar je la aku simpan sesorg okeh.
Agak lama jg aku tak update my blog nih,
byk sebab jg kenapa aku tak update.
Busy tu salah satu ALASAN utk aku tak update.
Actly, kalau nk, blh jerk update kejap kan.
Bukan lama pun nk upadate blog nih.
Tp sebab aku dh malas nk fikir byk apa yg jadi kt diri ini,
so aku ambil keputusan utk hanya berdiam diri.
Simpan dlm hati sesorg apa yg jd
pada diri aku lately ni..
Aku cuba kuat kan hati utk teruskan hidup ni
seperti biasa, seperti hari2 bahagia ku sebelum ini.
Apa yg mampu aku buat
hanyalah berdoa moga2 hari2 bahagia aku akan menjelma
lagi..dan lagi....
^___^
Luv Miss Neddy
hari kedua terakhir di bulan november 2009...

Sunday, November 1, 2009

Ding Dong.. Sunday Morning..


Hari ni pepagi lagi bangun...mandi... my niece ieka yg kejutkan.. hehe..ermm

smlm tdo lambat coz asyik dok layan Facebook...

Pagi tadi pun,

bangun tdo jer terus on my lappy

and usha Facebook..

Uhhh!!!

Giler ke ape??


Hari ni mau kuar shopping wif my sis

and niece..

Mau beli barang2 kt umah yg semakin

kurang..
Okeh...
Jommmm pergi shopping!!!!!!!!!!!
choww...!!!



CONVO....my niece










CONGRATULATION ALONG!!!!
AINA ZAIREYNNA
26 OCTOBER 2009
UiTM SHAH ALAM



WHO VIEW ME.....

get this widget here