WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Monday, October 10, 2016

Papa We Love You


5 Oktober 2016
 
5.30 am : keluar rumah pick up MrK untuk ke KLIA sebab we all ada program di Pulau Pinang.
 
6.00 am : dapat msg dari Adik dekat WA group Family. Adik bagitau Papa tak sihat.
 
Mula dari saat tu terus otak tak mampu nak fikir benda lain dah. Fikir pasal Papa & Family je. Sepanjang jalan ke KLIA langsung tak mampu nak cakap dengan MrK. Apa yang di cakap & advice pun dah tak dengar. Hati & Otak dah dekat kampung.
 
 
Flight ke Penang pukul 9.30am.
Masa sampai dekat KLIA dh dekat pukul 8.00am
Tengah breakfast, memang dh breakdown bila baca msg2 adik dekat WA group.
Kat situ jugak nangis.
Tapi MrK ckp, if Papa getting worse, dia belikan tiket and balik ke KB terus.
Bila check tiket, takde yang time terdekat tu utk ke KB dari KLIA.
 
9.30am
Depart from KLIA to Penang. Dalam flight memang dah tak mampu nak tahan,
sepanjang penerbangan nangis..nangis dan nangis.
MrK ckp, sampai je Penang Airport, dia terus belikan tiket utk balik KB.
Sampai je, terus berlari beli tiket. Tp pukul 5.00pm baru available flight dari Penang ke KB hari tu.
 
(pendekan cerita)
 
Pukul 5.00pm depart to KB from Penang Airport.
Sampai KB, Yana ambik then hantar ke rumah.
Jumpa Mama dulu lepas tu pergi jumpa Papa.
Sampai je terus nangis..nangis..dan nangis..lagiii.
Papa tanya mcm2 pun Kak Rose yg tolong jawab kan.
Memang tak boleh nak bukak mulut, sebab takut Papa dengar tengah nangis.
 
And dari pukul 6.00 pagi hingga pukul 6 petang adalah saat-saat yang paling menakutkan dalam hidup. Cakap la sabar mcmana pun. Memang tak boleh nak sabar kalau dah melibatkan family, terutamanya kalau melibatkan Papa & Mama.
 
Kak Rose, Ya, Kak Nor & Kak La pun semua bergegas balik KB pada hari yang sama.
 
Alhamdulillah
Hari ni 10.10.16.
Papa is getting better.
Panjangkanlah umur Papa & Mama.
Berikanlah kesihatan, ketengangan dan kekuatan untuk Papa & Mama Ya Allah.
Because we love them soo much.
 
 
 

Wednesday, September 28, 2016

My 'Bride to Be' Journey #Part1 - Solemnization Dress

28 September 2016
 
Assalamualaikum...
 
This is 'My Wedding Journey Notes' #Part1
 
Since i'm getting married before end of this year (insyaAllah), so here we go....
I'll update my wedding journey here as a my memories. ^_^
 
So hari ni I pergi jumpa taylor untuk tempah my solemnization dress. I just want a very simple baju for my akad nikah, sebab I nak baju yang sesuai untuk dipakai semula after majlis tu.
 
After discuss dengan my taylor (Kak Amy), we decided untuk buat similar with design kt bawah tu.
 (Tp dalam gambar tu I tak letak full design la, after married nanti I update balik ye ^_^ )
 
A very2 simple baju. Memandangkan sesi akad nikah & sanding adalah pada hari yang sama, so I rasa mcm tak perlu nak pakai baju akad nikah yang grand-grand sangat, because most probably I just wear it for 1 or 2 hour only. Baju sanding pulak I sewa je.
 
How I wish I can wear this dress for the whole day.Tapi mcm mustahil je boleh pakai lama baju ni pada hari tu. hurmmm.
 


Bayangan baju tu nanti. Hope terhasil la yang mcm yang I nak. I trust u Kak Amy. Hehehe
Very reasonable price.
Sekarang ni I tak boleh nak review sangat pasal tailor ni, sebab belum tengok hasil baju I lagi. Tapi tengok review-review dekat IG Kak Amy ni memang terbaikkkk. Butik Kak Amy ni dekat Ampang. Kak Amy ni pun baikkk sangat, orang Tengganu Kite. hehe
 
 Kalau ada sape-sape yang nak usha-usha IG or nak nombor telefon Kak Amy ni, boleh komen nombor telefon dekat bawah ni, nanti I whatsapp dekat uols.
 
(After dah dapat baju, i'll update the details pasal baju, tailor ni semua ye. Sebab belum dapat hasil, so tak berani nak recommend lagi)
 
So guys, tolong doakan I dapat baju akad nikah idaman I ni ye.
Thank you in advance
 
XOXO
 
Nadia.

WHO VIEW ME.....

get this widget here