WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Saturday, May 30, 2009

Puspa ST12 From him..


Lagu ni di dedikasikan oleh my old friend. senior ku masa skolah dulu. Dia baik, dia kacak, dia senang, dia ada segalanya. Dia mampu dpt segala yg dia mau.. Tp dia perlu igt, walau 'mampu 'dpt semuanya belum menjamin dia 'pasti' dapat apa yg dia mau kan. Thanx to u to be my good friend, my good brother.. Please dont ever u hating me. Because i'll always be ur good friend forever. Siapa pun dia, dimana pun dia, apapun dia lakukan, dia adlh salah seorg insan yg telah berjaya melakar satu history dalam hidup ku. Dia tak pernah buat salah, malah tak pernah sakiti ku. Malah sentiasa buat ku tersenyum senang.

Tak pasti kenapa mesti lagu ini masih dituju pada ku, Sedang dia tau ttg diri aku skrg. Apapun terima kasih atas segalanya.


kau gadisku yang cantik
coba lihat aku disini
disini ada aku yang cinta padamu

kau gadisku yang manis
coba lihat aku disini
disini ada aku yang sayang padamu

walau kutahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun kan kutunggu sampai kau mau

[reff]
jangan jangan kau menolak cintaku
jangan jangan kau ragukan hatiku
liriksong wordpress com
ku kan selalu setia menunggu
untuk jadi pacarmu

jangan jangan kau tak kenal cintaku
jangan jangan kau hiraukan pacarmu
putuskanlah saja pacarmu
lalu bilang i love you padaku

walau kutahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun kan kutunggu sampai kau mau


Buat teman ku Tengku Firhan... thanx for everything, aku tau kau pembaca blog ku yg paling setia. dan tau tenttentang segalanya


Setiap hari adalah permulaan hidup yg baru.


Beberapa hari lepas aku pergi ke rumah baru Mr Khairul.. Pergi dgn dia n Ibu.
Mungkin rumah ni utk preparation dia utk hidup baruya....
Ktorg pergi hantar peti sejuk dan barang2 yg lain,
Mr Khairul akan mula tinggal di sana pada 3hb June(maybe)

Kebanyakan barang2 dirumah nya dibeli baru dan barang2 dari rumah ibunya.
Lagi pun Mr khairul hanya dua beradik, dan rumah adik semuanya sudah sedia lengkap.
Jadi Ibu minta Mr Khairul jgn beli barang2 yg mmg sudah ada,
Ibu berikan beberapa barang yg dibelinya dan belum pernah digunakan lagi,
utk elakkan dari membazir.
Lagi pun Mr Khairul satu2 nya anak Ibu yg belum kawen.
Adik dh ada 3 anak.

Semua benda dirumahnya dia minta pendapat dari ku,
semahu-mahunya dia mahu aku yg pilih konsep di rumah barunya.
Bagi aku, semuanya okey aja. Tidak terlalu cerewet.
Lagi pun bukan aku yg mau tinggal di situ nanti.
Aku hanya fikirkan keselesaan dia.
Semua barang hampir lengkap, tinggal lagi set bilik,
sofa dan coffee table yg sudah ditempah, yg belum dihantar.

Harap ni permulaan utk hidup kami.
Tak nak terlalu mengharap dgn harapan yg belum pasti.
Tapi dia ada menyatakan sesuatu pada aku
yg membuatkan hati ibunya terlalu gembira.
Biarlah aku simpan dahulu semuanya sampai satu masa
yg paling sesuai utk aku kongsi dgn semua.

Hanya doa mampu aku lafazkan kepada Yang Maha Esa,
moga2 perjalanan hidup ku ini lebih lancar.
moga2 perjalanan ini tidak terlalu byk liku2 nya.
moga2 juga aku mampu tempuhi segala dugaan yg telah tertulis buat ku.


PERjaLANAN

Semalam my sis Kak La n family datang ke KL dari Kuantan dan bermalam di rumah ku.
my nephew Emi, Niece Adik Ct ada bersama, rindu amat dgn mereka. Sudah agak lama tak jumpa mereka. Sudah lama tak berborak, bergurau senda. Ktorg mmg rapat, hubungan aunti n niece+nephew seperti hubungan adik beradik. Terlalu rapat.

Petang nanti Aku, Along Aina, Abe faris, Kak la, Abe In, Emi & Adik Ct akan ke rumah Kak Nor.
Lepas isya' nanti kami akan ke KLIA utk m'hantar Kak La sekeluarga untuk mengerjakan Umrah.

Doaku semoga semuanya akan selamat di sana nanti.

Bersama-sama kepergian mereka ke Mekah aku mohon mereka mendoakan semoga aku dikuat kan iman, dimurah kan rezeki, sihat sentiasa dan dicepat kan jodoh dgn Mr Khairul.
Kak La adalah adik beradik ku yang pertama yg akan menjejakkan kaki di Mekah, semoga keberkatan mengiringi perjalanannya.

Doakan semoga mereka sentiasa berada di dalam keadaan baik di sana nanti. Aminnn..




SELAMAT PENGANTIN BARU(Di majlis pertunangan nya)

Sebentar tadi kwn ku yg paling rapat telah selamat di akad nikah dengan pasangan pilihan hatinya.
Kawan ku, Nor Zatil Aqmar Zakaria.. 9 tahun menjadi sahabat terbaik ku.. terlalu byk suka duka yg kami kongsi bersama2.
Aku terlalu menyayanginya seperti menyayangi ahli keluarga ku sendiri.
Walau jarak kami jauh.. Namun hubungan persahabatan tetap utuh.
Kami pernah angan2 kan untuk saling membantu di majlis perkawinan masing2..
Tapi nampaknya angan2 kami hanya tinggal angan2..
Sepatutnya, perancangan awal aku ingin bercuti dari 25hb Mei yg lepas sehingga majlis perkahwinan nya selesai pada 2hb ni, (lagi pun tahun ni baru dua hari aku bercuti)
tapi disebabkan beberapa masalah di pejabat,
aku terpaksa batalkan angan2 yg pernah kami cipta.
Hari ini, hari akad nikah nya telah berlansung di Kota Bharu, tapi aku di saat ini tengah mengadap PC di KL.
Urmmm...
Sedih????
Memang terasa sgt kesedihan tu. tak pasti kenapa.
Seminggu lepas, Zatil call untuk pasti kan bila aku mau bersamanya menghabiskan saat2 terakhir dia sebagai seorg single. :)
Ermm mungkin dia mau aku, sahabat paling rapat dia ada bersama dia sehingga saat dia sah menjadi milik suaminya.
Mau dikongsi perasaan gembiranya, perasaan nervous nya, perasaan takut nya, dan perasaan sedih nya...
Zatil ada menghantar SMS menyatakan perasaan nya ini kepada ku, dan dia ingin aku ada bersamanya.
Hari itu, kami sama2 menangis bila aku nyatakan aku tak dapat bersamanya dihari bahagia dia.

MAAF teman ku tersayang...
Aku tak mampu realitikan angan2 kita dulu.
Tak dapat mendengar semua celoteh dari mu tentang perasaan mu disaat kau ingin aku mendengar nya...
TERIMA KASIH kerana tiada rajuk bersarang dihati mu,
walaupun kamu terlalu mengharapkan kehadiran aku dihari paling bersejarah mu.
Terima kasih kerana memahami komitment ku yg sukar utk aku elakkan.

Untuk majlis 2hb ni dia mengharapkan kehadiran aku utk bersamanya..
Aku belum berjanji dengan dia, tp ada menyatakan kemungkinan utk bersamanya di majlis sebelah pihak lelaki..Tp untuk hari itu jg sbnrnya aku tidak dapat menghadirinya, kerana ada beberapa perkara yg tak dapat aku elakkan.
(dia blm tau tentang ini... sedih bukan??)

Dalam SMS dia beberapa hari yg lepas, dia kata, aku selalu ckp "atie cantik bila tersenyum"
(Atie adalah nama panggilan nya, hanya aku yg memanggilnya dgn nama itu)
dan dia ingin aku cakap "Atie cantik bila tersenyum sebagai seorg pengantin".
Mungkin dia ingin aku menyaksikan saat2 bahagia dia menjadi seorg Raja Sehari.

Sekejap lagi aku akan menghantar SMS kepadanya
" Atie cantik bila tersenyum pada hari akad nikah ni"
Esok aku akan hantar SMS ni kepadanya,
"Atie cantik bila tersenyum sebagai seorg penganti"
2hb nanti aku akan hantar SMS ini kpdnya,
"Atie cantik bila tersenyum dihari pertama di rumah suami atie."

Semoga SMS2 ini mampu buat dia tersenyum lebih manis..

Upss Chop..chop..
Aku baru terima SMS dari dia.
"Ya (nama panggilan dia pd aku ringkasan dari Dya) , Atie dah jadi isteri dia. Happy sebab semua dah selamat. Tp hati Atie sedih bcoz Ya tak ada dgn Atie. Tp Ya jgn nangis ok, Atie tau Ya terpaksa kan? Doakan Atie, doakan kebagiaan Atie ok. Love u, Miss U Dya."

Uwaaarrrrggggghhhhhh........
Sedih amat..

Okla, cukup la sampai cni.
Mungkin di entry akan datang aku akan masukkan gambar kami.

Doakan kebahagiaan kwn ku zatil ok.!!!!


Love u so much Atie..



Monday, May 25, 2009

"THE MUM"

Hari ni sakit kepala sangat2.. 'the mum' pun bertambah2 lak hari ni. Sebenarnya dari semalam lagi dh rasa panas2 badan.
Tambah lak, period pain melanda diri ini. Huh!

Hari ni blh je nak mc, tp ada appoinment yg tak blh dielakkan. So, sebagai pekerja yg cemerlang gemilang dan terbilang, i datang jugak la office.. Hehehe.. 'perasan amat kan?'

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hari ni hari pertama my 1st niece iaitu Along Aina practical at OUM kl.. Mungkin ini permulaan hidupnya selepas bergelar seorang mahasiswi.. Jangan risau Along, semuanya akan ok... Along kan rock!!! hahaha..


Wish Along 'all the best'
~Love.. love.. love~

Hari ni jugak, Mr Khairul dpt kunci rumah baru nya, semoga semuanya akan ok. Sentiasa doakan yg terbaik buat dirinya. Sentiasa menyayangi nya.

With Love,

Neddy


EAT WITH LOVE


Theobroma Chocolate Lounge



Jumaat lepas b4 tgk wayang, Mr Khairul ajak minum kt Theobroma Chocolate Lounge dulu.
Kalau ikut hati ini, dah tak larat nak minum atau makan apa2 lagi, sebab sebelum ke Pavillion tu, ktorg dh singgah makan Nasi Lemak Antarabangsa kt Kg Baru. Tp disebabkan Mr Khairul beriya n dah mengidam sgt nk g minum kt situ, so i ikut la jugak. Sebenarnya i ni yang 'hantu' chocolate, tapi malam tu Mr Khairul yg naik hantu ngn chocolate tu.. Memula tu i ingatkan dia saje je nak usha2 Theobrama Chocolate Lounge tu, tp rupa2 nya dia betul2 nak makan kt situ. Erm tak pe la lagi pun dia yg nak belanja kan. Mr Khairul punya la syok menikmati chocolate yg best tu, sampai lupa nak take my pict. Hanya pict Mr Khairul sempat i amik. Huhu, kesian i tauu.... :(

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





My Mr Khairul

Mr Khairul pilih Princess of Iceland for me and Snow White Mocha for him




Princess of Iceland... yummy.. yummy..

Nite At The Museum II
Last Friday sempat pergi tgk wayang dgn Mr Khairul kt Pavillion. Tgk citer Nite At The Museum II. Sebenarnya dia nk tgk citer lain,tp disebabkan aku nk sgt tgk citer nih, dia ikut jer la. Okeh, nextime tgk citer yg U nk lak k Mr Khairul. Ermm.. Tapi citer ni pun best gak. Tak rugi la kan tgk citer nih. Malam ni Mr Khairul belanja, nextime i belanja pulak ok u.

Sinopsis :

LARRY Daley (Ben Stiller) berhenti dari pekerjaan sebagai penjaga museum sejarah American Museum of Natural History. Ketika Museum itu di renovation, kebanyakan bahan pameran dipindah ke Smithsonian Institution, Larry rasa bertanggungjawab untuk ke Washington bagi mengawal benda-benda bersejarah itu.
Seperti kejadian sebelumnya, bahan pameran bersejarah di museum itu, hidup kerana tulah firaun jahat Akhmenrah (Rami Malek).
Kekacauan terjadi dan membuat Larry berada dalam kesusahan ketika semua benda museum hidup lagi. Bayangkan tokoh-tokoh masa lampau seperti Amelia Earhart, Al Capone, Theodore Roosevelt, Napoleon Bonaparte, Albert Einstein, Charles Darwin hingga Attila the Hun 'bangkit dari kubur'.

Sunday, May 24, 2009

nescafe oh nescafe...

Skrang ni kt Serdang home. Kepala pusing2, Rasa nk pitam pun ada.. ERm ni gara2 minum nescafe tadi la nih.. Sekali lagi aku 'gatal' sangat nk minum nescafe. Dah tau alergik ngn minuman tu, mau gk telan.
Tadi b4 blik umah bukit serdang, aku g saloon jap. G wash my hair, ari tu time potong rambut tak sempat nk cuci skali.
Erm sampai kt Bukit serdang td dorg terkejut tgk my new hair..
Dorg ckp i nampak mcm masa i kecik2 dulu
hehehe
Apadah.. ada ke camtuh!!
Petang tadi panas sgt2 (mybe sbb nak ujan.)
sebab tu g beli nescafe,
lagi pun dh naik muak asyik minum milo ais jerk.
So skrg ni terpaksa la terima akibat nya.
Tahan jer la sakit kepala tuhhh.. sape suruh degil kan???
Erm skrg nih, skali lagi aku degil, dah tau sakit kepala
tak nak tido lak,
nak gak ketuk keyboard nih.. huhu..
Esok cuti, so malas nk tdo awal2..
Hope esok, bila bangun pagi dah tk rasa sakit kepala lagi dah..


Reminder for myself " Miss Neddy, please dont drink nescafe anymore okey!!!"

Chow!!!

Tuesday, May 19, 2009

mISS nEDDy " hARI Ni nAk pOtOnG rAMbUt..................dAh bosAN DEngaN StYLE rAmbUT lAMa...tP tAK taU Nk wAt StyLe cmNe.."

cHOW...........
MakAn Di Malam Hari

Semalam g mkn ngn Mr khairul kt Sentul ngn my niece Along Aina. Sebenarnya time tu penat gler coz baru balik dari Karnival Kerjaya & Usahawan Graduan kt PWTC. Tp disebabkan dari pagi lagi ktorg tak jamah nasi, so mmg melantak jgk la mlm tu. Mcm2 ktorg order. Huh! puas hati i. Lagi pun dh lama tak makan2 mcm tu. Biasa klu mkn kt kedai asyik order nasi goreng KG jerk. So, mlm tu mcm2 ada, licin kami bertiga mkn. Hehehe.


Along Aina

Mr Khairul
Miss Neddy & Along Aina


Monday, May 11, 2009

SUNDAY

(citer psl saturday nanti update nextime k)


Semalam demam panas jap. Balik dari temankan my sis survey 'tempat', singgah kedai beli nescafe jap. Sampai rumah terus 'pengsan'.. huhu.. rs nak pitam sume ada. Kepala ni tak pyh nk ckp la, rs nak hantuk je kt dinding. Lepas tido dlm sejam pstu rs badan panas gler.. Takut gler time tuh. Coz i tau skrg ni mmg musim demam panas. Rasa nk bangun g mandi jerk time tu, tp mmg tak larat giler, nak angkat kaki pun tak larat sgt2. Klu my niece Along Aina ada, sure suruh dia bw g bilik air dah. Time tu i ngn my sis Anggerek jerk ada kt umah, dan i tau dia pun diserang sakit kepala yg amat time tu. Lepas setengah jam badan makin panas, time tu dah rs mcm teruk sgt, coz mmg rs nk pengsan dah, neddy kuat kan diri gak bgn (hampir merangkak sbnrnya) pergi ke bilik air dan basah kan badan sebanyak yg larat. Lepas tu Neddy minum air masak byk2, tiba2 badan rs sejuk gler. Alamak!!!! Erm lepas tu, Neddy msk bilik n selimut satu badan then tdo zzZZzz. Nak makan ubat, takde ubat lak kt umah.
Dalam kul 4.30p
m sedar dari tdo, rs mcm dah ok ckit. Ehe.. Alhamdulillah. Biasanya klu demam, Neddy agak cepat gak la sembuh. (yg penting semangat sbnrnya, jgn layan sgt sakit tu eheheh..) Kepala still rs pusing2, tp tak teruk mcm td la. Malas nk layan sgt sakit tu. Wat tak tau jerk. Pergi amik my niece kt Klas memandu n g makan. Tgh makan Mr khairul dtg join. Blk umah tu rs nk pitam lagi sbnrynya tp wat dunno jerk. Tunggu my nephew bw ubat, sampai sudah tak datang2. (sian kt ur auntie tau en faris) .


*** Sebenarnya aku mmg 'alergik' ngn nescafe, tp gatal gak nak minum. Tu minuman fav my sis anggerek sbnrnya, tp ntah la smlm mcm mengidam lak nak minum nescafe. Sebab tu kot rasa mcm nak mabuk jek td tambah dgn cuaca panas gler smlm.


Friday, May 8, 2009

Mama i Love U...


Mama I love you.Mama I care Mama I love you . Mama my friend. You're my friend

A Song For Mama by Boyz II Men

You taught me everything
And everything youve given me
I always keep it inside
Youre the driving force in my life, yeah
There isnt anything
Or anyone I can be
And it just wouldnt feel right
If I didnt have you by my side
You were there for me to love and care for me
When skies were grey
Whenever I was down
You were always there to comfort me
And no one else can be what you have been to me
Youll always be you always will be the girl
In my life for all times

Chorus:
Mama, mama you know I love you
Oh you know I love you
Mama, mama youre the queen of my heart
Your love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin you is like food to my soul
Youre always down for me
Have always been around for me even when I was bad
You showed me right from my wrong
Yes you did
And you took up for me
When everyone was downin me
You always did understand
You gave me strength to go on
There was so many times
Looking back when I was so afraid
And then you come to me
And say to me I can face anything
And no one else can do
What you have done for me
Youll always be
You will always be the girl in my life


Happy Mother's Day utk Mama..
&
Happy Mother's Day utk kakak2 n adik ku.
Kak Rose, Kak La, Kak Nor, Kak Jue, Kakak and Adik.

Lot's Of Love
NedDy


I Love U So Much MAMA


Lagu ni sweet sgt.
Nanti sape2 yg tak pernah dgr lagu ni try u all dengar.
mmg jatuh cinta ar ngn lagu nih.
suara dia cute sgt2. ehehe.
click here

Lyrics to Take My Heart :

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

(violin solo!)

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

Thursday, May 7, 2009

hEy lAdiEs



Hey LaDieS.. by Rossa.

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis




Tuesday, May 5, 2009

Sesaat bersama dia

Neddy amat2 sedih dgn news yg baru Neddy terima pg tadi.
My friend excident di Kota Kinabalu.

Kawan Neddy call bagitau my Friend Azrul Hisyam terlantar di hospital.
3 hari lepas dia bertolak ke KK menjalankan tugasnya sebagai architect,
dan 3 days b4 dia bertolak ke KK, dia ada call Neddy.
Katanya dia baru dapat gaji dan mau belanja Neddy dinner.
Tapi Neddy terpaksa tolak, coz ada urusan lain.

Dia 'merajuk' mungkin..
he sms me this "Nad, u sll buat Syam mcm ni.. Suka hampa kan Syam.
Syam tau
takkan dpt Nad lagi,
tp
Nad tetap kwn terbaik Syam sampai mati.
Syam
nak jumpa and nak tgk ur smile, ur eyes,
and just want to say good bye.. "


Kesal........ mungkin dh tak guna..
He's my good friend actly.
Dan Neddy tak ada niat nk hampa kan dia mcm tu..
Mungkin Neddy dh byk kali buat dia terasa, dan mungkin Neddy tak sedar.
Mungkin Neddy sedar, tp tak mampu nk buat apa2.

Mungkin dia tak faham keadaan Neddy.
Yes, we are friend, we're good friends one time ago.
And Yes, we can outing together, anytime and anywhere.
But, he must remember..
Masih ada batas2 yg perlu di jaga antara Neddy dgn dia.
So, he must understand that..
Bukan tak blh jumpa, tapi Neddy tau dia,
Neddy kenal dia, Neddy tau hati dia.
Dia sukakan Neddy tak sama seperti kwn2 Neddy yg lain suka kan Neddy.
Jadi, lagi baik usah ketemu kalau hanya akan membuat kan salah seorg dari kita terasa sakit dan disakiti.

Syam, u're still my good friend forever n ever.
Don't worry about that.

Neddy cuma mampu berdoa semoga my friend Azrul Hisyam cepat sembuh...
Jika ada silap, hanya maaf mampu di ucapkan.
Tak mampu untuk memuaskan hati setiap org.
Neddy hanya insan biasa.



Kuala Lumpur Kota Kebudayaan Islam ( KLCIC)

Justify FullINFO....Info... InFo....

You all tau tak, hari ni adalah hari pelancaran Kuala Lumpur Capital Islamic Culture (KLCIC). Apa yg menarik lagi, Kuala Lumpur adalah satu daripada empat bandar raya utama dunia yang dipilih sebagai Kota Kebudayaan Islam 2009.

Pelancaran ini juga telah disempurnakan oleh Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin akan merasmikan sambutan Kuala Lumpur-Kota Kebudayaan Islam 2009 (KLCIC 2009) di Muzium Kesenian Islam

FYI, pemilihan ini telah diputuskan dalam Persidangan Menteri-menteri Kebudayaan Islam 2006 di Libya, adalah berdasarkan lima kriteria utama iaitu memiliki status sejarah yang unik serta budaya yang kukuh, kemampuan membanggakan terhadap keupayaan universal dan Islam.

"Selain itu, bandar raya ini juga mempunyai pusat penyelidikan saintifik, arkeologi dan manuskrip yang menjadi rujukan kepada penyelidik, menjadi tumpuan kebudayaan, kesenian dan warisan aktif serta mempunyai kemampuan memelihara, memulihara sejarah dan warisan negara"

Ok, selain Kuala Lumpur, Baku di Azerbaijan juga telah dipilih sebagai bandar raya Islam bagi rantau Asia, Kairouan, Tunisia pula bagi rantau Arab dan N'Djamena, Chad bagi rantau Afrika.


"Sebagai kota kebudayaan Islam, Kuala Lumpur bertanggungjawab untuk mengadakan aktiviti yang bersifat pendidikan, saintifik dan berunsur kebudayaan berdasarkan kepada panduan oleh Isesco"

Sebanyak 227 aktiviti berkaitan kebudayaan dan kesenian Islam akan diadakan sepanjang tahun ini antaranya pameran berunsurkan Islam, penerbitan buku berkaitan warisan seni bina masjid dan surau, ceramah, persembahan kesenian dan siaran televisyen yang membincangkan isu berkaitan Islam.



Monday, May 4, 2009

Happy Labour Day

Hai.. hai..

Owh yes!
Happy Labour Day to all...

No need to work today!

Hang out everywhere,

Go here go there

end up nowhere…





WHO VIEW ME.....

get this widget here