WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Tuesday, February 23, 2010

KEnapa saya SAYANG.....

Kenapa saya sayang famili saya???
Saya sayang famili saya sebab diorg selalu BUAT saya BAHAGIA...
Kenapa saya sayang famili saya??
Saya sayang famili saya sebab mereka BERIKAN SEMUA YANG SAYA PERLUKAN

Kenapa saya sayanggg family saya??
saya sayang family saya sebab family saya best.. SENTIASA ADA KETIKA SAYA KETAWA DAN MENANGIS!!!

Kenapa saya sayang family saya??
Saya sayang family saya, sebab diorg SPORTING AND UNDERSTANDING!!!


Kenapa saya sayang family saya??
Saya sayang family saya, sebab FAMILY saya PENUH dengan KASIH SAYANG
dan PERHATIAN
saya tak pernah KURANG KASIH SAYANG :)

Kenapa saya sayang family saya??
Saya sayang mereka sebab.. Mereka SAYANG saya
dan mereka
selalu LINDUNGI saya..

Kenapa saya sayang family saya??
Saya sayang family saya sebab.. MEREKA tak pernah PANDANG RENDAH pada siapa2..


Kenapa saya sayang famili saya??
Saya sayang famili saya sebab, sentiasa SUPPORT each other utk BERJAYA!!!

mama + papa
Sis rose + A. Din
Sis La + A. In
Sis Nor + A.Lie
Sis Jue + A. Mie
Kakak Melisa + A. Jai
Anggerek
Neddy
Adik
************************
Abe Faris
Emi
Along Aina
Adik Itiey
ALong Tasha
Adik Fify
Biey Najwa
Ieka
Aiman
Syamimie
Afiq Haikal
Baby Balqis
Baby Fariha
SAYA SAYANG KAMU!!!

Dia yg......(sambung sendiri k)


tiba-tiba rindu kan budak kurus yg comey si Natasha Alia.
upss jgn bagi dia baca, nanti dia ditimpa perasaan..
huhu
hari itu tak sempat nak 'usik' dia.
dia sgt cool n sgt errmmm..
hehehe..
Dia kt hostel now.
Ntah bila blh jumpa lagi.

Monday, February 22, 2010

Okey.okey..
jom kita bersuka ria..
minggu dan hari yg paling 'membencikan' sudah lepas..
Mana yang 'sakit' biarkan aja la dia..
Lepas ini harus lebih berhati-hati dalam MENCARI TEMAN..
Oh, walau tak pernah pun diri ini MENCARI nya sebagai teman,
semuanya hanyalah sekadar kebetulan.
Walau aku belum bertemu jawapan..
Walau aku belum tahu kenapa??
Walau aku belum mengerti kenapa dia buat 'kenyataan' itu pada AKU DAN 'MEREKA'..
Tapi tak mengapa..
Aku akan tetap teruskan hidup BAHAGIA aku ini
seperti biasa..bersama INSAN2 yg aku sayangi..
'KATA2' nya akan terus tersemat dihati aku..
(masih teringat setiap patah perkataan)
kerana aku akan jadikannya
sebagai pengajaran dan panduan untuk
aku teruskan hidup aku yg penuh liku ini..
Tak perlu gusar, dan tak perlu berduka..
kerana yang pasti aku bukan la org yg bersalah
dan jauh sekali org yg memulakan atau org yg menghina..
Aku hanyalah mangsa keadaan olehnya.
Malas mau berbicara lagi.
Malas mau mengingat lagi.
Malas mau melihat lagi
Malas mau merasa lagi..
semua nya biarla berakhir DISINI.
Kerana HATI yg TERGURIS
amat sukar diubati.
DAN aku..
Aku hanya perlu
TERSENYUM
dan
terus MELANGKAH ke hadapan..
TANPA menghirau apa2 pun lagi KATA2 nista darinya 'SEMALAM'.
SETIAP HELAI kertas 'KATA-KATA'nya yang aku PRINT,
akan tetap aku simpan,
SEBAGAI PEDOMAN buat diri ini..
*************
PESANAN DARI SEORG INSAN : Nadia, kamu tidak perlu menjadi terlalu baik, kalau akhirnya kebaikan kamu itu akan memakan diri kamu sendiri. Jadi la org yang berpegang teguh pada pendirian yang tidak gusar membuat keputusan walaupun keputusan itu nampak seperti 'salah', tp hakikatnya, KEPUTUSAN itulah yg TERBAIK utk kamu. Walaupun keputusan itu kadangkala akan membuatkan ada HATI yang akan terluka.
*****************
DIRI INI MEMUJUK HATI NYA YG TERLUKA: Sabar la Wahai Hati dengan dugaan dan hinaan nya..Dia tidak tau apa yg terjadi. Putuskah atau bersambungkah sesebuah hubungan itu, hanya engkau yg merasa Wahai Hati.. Dan hanya engkau yg memahami..Maaf kan aku Wahai Hati, kerana dikau selalu 'sakit'. Aku akan sedaya upaya menjaga mu Wahai Hati..Aku takkan biar kan kamu merasa sakit lagi oleh kata2 hina org yang tidak punya akal. Oh Hati, jgn merajuk..mungkin 'mereka' yg kita lihat BAHAGUA itu, hanyalah BAHAGIA diluar saja, tapi di hatinya tidak siapa tahu Wahai Hati....Terusla TERSENYUM Wahai Hati..Kerana aku perlukan HATI yang 'kuat' utk teruskan perjalanan didunia ini...Aku mau terus bersama mu Wahai Hati.. Aku tau kamu kuat dan tabah..
Biarla APAPUN yg 'dia' kata kan..Aku ttp syg kamu Wahai Hati.

Gathering wif Friends @ Kota Bharu

Date : 15 February 2010
Day : Monday
Venue : Nasi Ulam, PC & Bowling, KB Mall
Nadia, Nabila, Nabil, Kudin, Fara, Apis, Nabihah, Juwin, Sue, Balqis, K'rul dll. (sorry tak igt nama ar)




Nabila, Nadia n Fara
K'rul n Nadia
Apis n Nadia
Kudin n Nadia

wif nabil @ bowling
With nabila @ bowling

My happy day..wif my sista , friend n "niece"(the photographer)
























Pict2 ni time ktorg otw nk blk KB.
Ni time singgah di Genting... jap.uhukss.
Byk lagi pict2 lain. but tak sempat nk upload.

*Miss Neddy
* Miss Anggerek
* Miss Shahirah
*Miss Aina (the photographer)

Sunday, February 21, 2010

i'm too good to.....

i'm too GOOD to FACE
all the STUPID things
that u CREATE...
Oh!!!
Pleaseee Larrr...
To all my friends..
jgn cepat melatah okeh..
esok kita bergelak ketawa lagi..

kata si dia,
"biarkan la Si Luncai
terjun dgn Labu2 nya.."
uhukss
ok, esok i cari maksud dia ek.
luv u all larr.

Friday, February 19, 2010

Psiko oh Psiko...

Hai all
Ermm last saturday..(14/02/10)
ada sorg budak pompuan ni dah 'kacau' ketenteraman hari2 cuti i di kampung..
huhu..
tak perlu la kot nk bagi tau siapa org tu.
Dia muda 2 thn dari aku..pttnya dh matured la kan..hehe
aku time umur camtu pun dh matured dah.
Tapi i sgt hairan macamana dia boleh tergerak hati dan
otak dia boleh bg arahan pd tangan dia tulis benda2 mengarut bout myself.
Oh please larr..
sebelum kutuk2 orang di Facebook tu, tolong tilik diri sendiri dulu okeh!
Kalau la mak dia tau apa yg dia tulis kat wall dia tu...uhuhu..sbb dia tulis bg i SANGAT TERUK
(baguz ke kutuk2 org, tanpa sebab kukuh lak tu, sesuka hati dia jerk)
1st i perasan 'pesanan' diberikan di Wall FB my friend
dia ckp camni
" blh tahan sombong nya nadia ni, tak ada kawan mcm ni pun tak apa la.." haha
ape nih, mcm budak darjah satu gado2 ngn kwn sekelas lak.
Okeh, honestly, seumur hidup, mmg i tak pernah ada pengalaman kwn2 ckp mcm tu.
oh, mybe because of my friend semua mmg bukan seorg yg psiko.
uppss..
Kiranya hari itu adalah "hari ini dalam sejarah i la" dikutuk di Facebook..
uhukss..sgt psiko la org itu..
After dia dh tulis 'pesanan' kt wall my friend,
dia still tak puas hati then dia pergi tulis pulak kat dia punya wall..
Sesedap rasanya dia kutuk2 i and samakan i dgn org yg mmg tak de talian darah langsung with me..
Oh plezz la, dont be soo stupid lar..
U tak ada hak nk ckp dia or i mcm tu. U tak kenal dia pun. U just kenal anak dia okeh.
(rs mcm nk report jerk) uhukss

Okeh, bila fikir2 balik and setelah disiasat2
rupa2 nya dia buat camtu becoz dia TERASA HATI dgn i bcoz i TAK LAYAN dia kt Facebookk..
WTH girl.!!!!
nak ckp stupid kan tak boleh. ermm

Actly budak pompuan ni bukan siapa2 pun dgn i..
nak kata kwn tak, nak kata adik angkat???
oh tidakkk..jauh panggang dari api la kan..

I kenal dia pun sbb dia ni ex girlfriend to my bestfriend.
and i tau dia sbb my bestfriend jerk. kalau tak, confirm ar i pun tak kenal dia.

Dont be so psiko blh tak??
.
Tak psl2 i dh 'cemarkan' my FB
U're too much..ckp psl genetik, keturunan and so on..
Sgt kelakar, coz dia tak kenal pun siapa my real family..
We even tak pernah jumpa pun b4.
Inikan pula dia nk bercakap psl GENETIK n KETURUNAN.
Who R u gurl!!!! nak ckp psl our KETURUNAN...
My siblings dh proved yg we all tak perlu menumpang duit org lain utk teruskan hidup.
We all ada kerjaya sendiri. Thankful Allah, for all this.
(bkn nak riak, tp itu hakikatnya.we work so hard for our career)

Actly, FB juz for my friend n family. kalau bukan sebab tu, i tkkan ada FB.
Selain FRIENS or FAMILY i tak pernah accept or add as a my friend.!!!!
(kecuali org2 tertentu je la)

Bila I sms nk bincang kt luar, dia boleh buat diam seribu bahasa lak.
Dalam erti kata lain tak nak la tu kan??
Aik, sblm tu beriya kutuk2 i..
amboiii best nyerr. siap kutuk dgn kwn2 dia skali ek psl i???
Oh tak mengapa Allah Knows Better ok!!!!
Kenapa tak nak jumpa bila di ajak berbincang???
Kenapa??? takut??
Orang salah mmg akan takut..
I nk sgt jumpa dia, nk face to face, and tanya, apa masalah dia sebenarnya.
And jgn sesuka hati kutuk2 org...
Sebab diri sendiri pun tak betul.

OH!!! Juz bcoz i tak reply dia punya comment kt FB, lepas tu dia nk terasa hati,
then post benda bukan2 kt FB psal i.. Oh, itu mmg kerja org PSIKO la.
Actly kan, suka hati i la nk reply ke tak kan, yg dia nk 'otak' tu apasal??

My friends sume mcm bengang ngn dat girl, tp i tak suka dorg 'serang' dat girl.
Biar la dia dengan dunia PSIKO dia. Tak perlu nak jd PSIKO mcm dia.
I doa sgt agar dia sedar apa yg dia buat tu mmg tak patut.
I tak nak doa bukan2, walau pun apa yg dia buat kt i tu mmg betul2
tak patut and dh dikira menghina i dgn my family..

I still simpan bukti 'pesanan' n kutukan dia kt FB tu. Awl2 lagi saya dah saved.
(wall my friend, wall dia and massege inbox my niece)
semua bukti yg mengatakan dia menghina i mmg ada.
Saya boleh aja kalau nk upload dekat sini, sbb kalau saya upload kt sini, semua org akan tau siapa pompuan psiko tu.
Tp SAYA BUKAN la org yg KEJAM, PSIKO OR BODOH nk jaja keburukan org kt PUblic dgn identiti org tu skali..
Hope dia belajar dan bertaubat la dengan perbuatan dia tu..
Semoga tak ada lagi mangsa dia seterusnya..
INSAF LA..


Sunday, February 14, 2010

Happy Chinese New Year...2010..

To
All.. My Chinese Friend..
Happy Chinese New Year..


wif my fren..monica

wif liew ven..mizz u..long time no c..no news..

monica again..luvv u dear..



February 14th 2010 marks the Chinese New Year 2010 and this time it is the Year of the Tiger. The Chinese year of the Tiger starts from 14 February 2010 and will end on the 2nd February 2011.




Tuesday, February 9, 2010

My busy days..

Salam...
dah bape hari tak update blog.. hari2 pun tgk blog. baru jerk click 'new post' teringat pulak dekat assigment. So ambik notes baca and try buat assigment. Sekarang baru ada masa nak up date my beloved blog ni.. :)
Last Saturday and Sunday aku tak balik Serdang, coz ada class. Tak tau la bila baru boleh balik ke Serdang Hill... Kt kelas semua okey, kwn2 okey.. tutor okay.. cuma aku nak kena byk baca buku and rajin pergi library. :)
Sekarang ni aku dh jarang balik rumah lewat sgt. Paling lewat pun pukul 8mlm. Balik umah, rest jap, terus la mengadap laptop or mengadap notes... study study.. Walaupun ada lagi subject yang still aku blurr2 uhukss, but cuba la slow2.. al maklum la..dah lama tak jd student.. ehehe..
On 5-7 March aku ada Mid Term.. Erm kena byk study, baca buku lorr...Go Neddy.. Go...uhuuhu..on April kena hantar assigment and Final..
Lepas tu nk plan ngn family nak g holiday... :) Yippieee...

WHO VIEW ME.....

get this widget here