WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Thursday, October 25, 2012

Dejavu D' Kinabalu

Semalam (24 Okt 2012) my niece Adik Ct Nadya datang KL. Pick up dia di Bas Station Pekeliling dalam pukul 1.00 tengahari, then bawa dia kt my office dulu. Lunch together2 with MRK. Buat keje macam lipas kudung sebab nak make sure siap sebelum pukul 6.30petang. Otw balik kerumah jalan jem yang amat kt Jalan DUKE. Semua orang rushing balik rumah sebab nak balik kampung kot. 

Oh tahun ni saya belum berkesempatan utk balik ke kampung halaman tercinta untuk meraikan Hari Raya Qorban dgn Mama + Papa. InsyaAllah, tahun depan balik. Sebenarnya dah bertahun jugak la saya tak balik sambut Aidiladha kt kampung memandangkan ada family member yang lain turut beraya di sini.. Yang pasti menu dipagi raya yang dimasak oleh Kak Nor tidak kurang hebatnya berbanding menu di kampung. Cuma suasana raya tidak terasa sangat dan tak dapat makan daging Qurban yang fresh la dan tanpa Mama + Papa tersayang buatkan hati kesayuan sikit bila dengan Takbir Raya... (^_^)

After maghrib keluar dinner dengan my sister Anggerek dan my niece Adik Ct Nadya. After dinner, bermula la acara packing barang-barang dan sesi update check list untuk ke Negeri Di Bawah Bayu pada 26 Okt 2012 nanti..... Perancangan on the spot yang tak pernah kami buat..... Nasib kami baik sebab masa tengah berborak-borak dan tercetus idea untuk ber-holiday ke Negeri Sabah, kebetulan masa tu harga tiket Air Asia sangat murah. Kami ambil pakej Air Asia Go siap dengan hotel. Alhamdulillah, rezeki kami. Saya akan pergi berempat.. My sister Anggerek, my nieces Along Aina dan Adik Ct Nadya... Rasanya badan je yang ada kt semenanjung sekarang ni, jiwa dan raga dah berada di Negeri Di Bawah Bayu dah... 

Tetiba excited nak belajar cakap bahasa Sabah... Ada sorang lecturer kt PTMC ni kawen dengan orang Sabah, so dia pandai la bahasa Sabah, sempat la jugak blajar-blajar dengan dia 2-3 patah perkataan Sabah.... Hehehe.. tp Slang memang failed la. Mcmana la ore kelate nak kecek Sabah bahhh...

Kat bawah ni contoh-contoh bahasa Sabah yang sempat belajar.

 bilang - cakap, berkata - Siapa bilang?
* cincai - tidak teratur - jangan buat karja(kerja) cincai
* limpang - baring
* limpas - lepas(masa), atau lintas (seberang)
* lugai-lugai - tak tentu arah
* lilipan - lipan
* ndak/inda - tidak
* ping - ais
* poncit - pancit
* semberana - sengaja
* sikang - sudu
* sigup - rokok
* sikul - sekolah
* aisboks - peti sejuk
* bubut - kejar
* palui - bodoh
* sot - gila
* ngam-ngam - sesuai
* silaka - Celaka
* mem - ibu
* bos - bapa
* jambu - jelita
* mangkali - berangkali
* diorang - mereka






Sejarah Bendera Negeri Sabah


Hope kenangan bercuti di Sabah akan memberikan seribu pengalaman yang bermakna untuk saya dan family. Memandangkan ini adalah pengalaman pertama saya ke Sabah, so banyak perkara yang saya nak cuba. Tapi aktiviti di pulau, makanan laut dan shopping adalah aktiviti wajib kami bila tiba disana...
Nampaknya untuk tahun ini kami BER-DEJAVU D' KINABALU la pulak.. (^_^)

Salam Aidiladha 1433 untuk semua umat ISLAM...

Tuesday, October 16, 2012

SPRING VILLE APARTMENT


Assalamualaikum...


Pada entry yg lepas saya ada bagitau yang kami akan 'menerima' pelajar-pelajar dari POLITEKNIK kan.. Okay mereka datang kesini untuk mengikuti Program Pelancongan selama lebih kurang sebulan lebih. Pihak kami perlu sediakan tempat penginapan, makan (5x Sehari) dan juga pengangkutan dari tempat penginapan ke tempat belajar di PTMC.

Kami tempatkan peserta program ini di Spring Ville Apartment, Ukay Perdana, Kuala Lumpur. Kami telah bekerjasama dengan Puncak Jaya Property (PJP) bagi menyediakan penginapan (ASRAMA) dan juga pengangkutan. Allhamdulillah, Dia mempermudahkan segala urusan kami. PJP telah menyediakan perkhidmatan HOSTEL ini sejak bulan Januari 2012. Dengan adanya perkhidmatan sebegini, memudahkan lagi Institut2 seperti kami menyediakan latihan dan penginapan yang selesa untuk peserta program/kursus selepas ini.


Pangsapuri Spring Ville Ukay Perdana, Jalan UP 1/8, Ukay Perdana,68000 Ampang, Selangor.




Banyak IPTS yang telah bekerjasama dengan PJP untuk penempatan pelajar mereka di SPRING VILLE APARTMENT (SVA) . Di  SVA ini juga turut disediakan kemudahan seperti kolam renang, surau, gim (belum beroperasi) dan lain-lain lagi.


Swimming pool di tingkat 4.... ada masa boleh bawa my niece pegi 'usha' tempat ni...




Asrama dibawah penyedilaan PJP juga turut disediakan Guard dan juga WARDEN. PJP juga turut menyediakan perkhidmatan pengangkutan (bas/van) untuk membawa peserta program dari Asrama ke tempat belajar. Setiap peserta yang tinggal di Asrama ini juga perlu mematuhi peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak PJP dan juga pihak kami. 

Lega sangat bila tau ada guard dan warden yang akan menjaga peserta kami sepanjang masa, sekurang-kurangnya keselamatan mereka terjamin. (kecuali mereka yg cari pasal). Harap-harap tidak ada perkara yang tak elok terjadi sepanjang program tersebut berlansung. Pelajar juga tidak dibenarkan pulang ke Asrama melebihi dari waktu yang telah ditetapkan. (itu yang saya sukaaa...heee)



Block C untuk Asrama Perempuan
Block A untuk Asrama Lelaki



Monday, October 15, 2012

Berehat Sebentar.....





Berehat Sebentar Bersama.....Blog...

Semalam (Ahad) datang office dengan niat nak hantar Laptop aje sebab kononnya esok tu nak pergi KWSP, so tak payah la angkut beg Laptop yang dah sama besar dengan tuan nya ni bersama. Tapi bila sampai office macam biasa, seperti ada aura lain yang masuk dalam diri, terus duduk kt MEJAKERJAKU sampai pukul 6.00petang. Buat itu, buat ini...Adaa aje kerja yang nak disiapkan.

Balik rumah (bawa balik laptop sekali) sambung lagi buat kerja office sampai la pukul 12.30pagi. Niat hati nak 'FREE' dari buat kerja Office di hari minggu hanyalah anganan. Tapi nak buat macamana, bila balik rumah la ingat semua benda, idea datang mencurah-curah pulak. Rasanya ramai kot yang jenis perangai macam tu kan. Haihh kerja mengalahkan company ni ana yang punya pulak kan....Tapi takpela, kerja kerana Allah...Alhamdulillah...

Pelajar Politeknik dari Semester lepas.
Semua LULUS dengan CEMERLANG

Hujung bulan ni (31 Okt) , Alhamdulillah pelajar dari POLITEKNIK akan berdaftar di PTMC untuk mulakan Kursus Pemandu Pelancong di ILP kami. So.. bermula dari tarikh itu mungki hidup kami (nabihah, MRK, Ika Riana dan saya laaa) akan mula huru-hara... Hope semua peserta yang datang mempunyai perangai/sahsiah diri yang baik2 dan senang di handle.. 

Dihari peperiksaan akhir Pelajar/Lecturer dari POLITEKNIK
(bersama pelajar PTMC dan dari Lecturer Politeknik)

Tapi walau apapun dugaan, kami sudah bersedia... Yeaahhhh... Bak kati Mama Jasmin, setiap pengalaman (buruk/baik) itu adalah guru terbaik kita utk jadi yang TERBAIK di masa hadapan. 
Yes Mama! Dya akan sentiasa ingat tu...

With Mama Jasmin

Prof Dr Muhaya


Niat dan Redha Allah.


Sunday, October 14, 2012

EXSTRED


EXSTRED
(Ex-Student of Technical @ Red Land)

EXSTRED ditubuhkan pada tahun 2010 oleh 4 orang bekas pelajar dari bacth 2000/2001. Penubuhan EXSTRED ini adalah KHAS untuk bacth 2000/2001 sahaja di Sekolah Menengah Teknik Tanah Merah, Tanah Merah, Kelantan (SMTTM).

Orang-orang penting yang bertanggungjawab menubuhkan EXSTRED adalah

Encik Khairol (penasihat)
Encik Khaled (pengerusi)
Puan Nor Faziliana (SU)
Cik Nadia (treasurer)
(saya la tu hee)

Kami berempat mula mendapat idea untuk menubuhkan EXSTRED bermula selepas Gathering yang diadakan di Bora Ombak,Ampang, Selangor. 
Bermula dari situ, kami telah mengadakan beberapa aktiviti dengan Ahli EXSTRED
Namun ada juga dari Bacth lain yang turut sama mengikuti program yang kami anjurkan. Alhamudulillah, usaha kami untuk menyatukan antara satu sama lain mendapat sokongan penuh dari semua pihak, termasuk Pihak SMTTM, terutamanya bekas pengetua kami Cikgu Hassan bin Kemat.

Walaupun pada tahun 2011 kami agak senyap dari sebarang XTVT atau event besar, tp kami tetap mengadakan Majlis Berbuka puasa dan perjumpaan/gathering dengan Ahli EXSTRED.


 With pengerusi EXSTRED menggayakan baju EXSTRED


Yeahhh... Orang kuat EXSTRED.


My niece & nephew yg turut memeriahkan program EXSTRED


 Faisal's Family


Lan & Wife


With Faiz's daughter



Urusetia program



EXSTRED's FAmily
LOVE

Friday, October 12, 2012

Reward!!


Sabar menanti...
Reward untuk diri sendiri
InsyaAllah
Caiyo' caiyo' neddy!!
Huhuhu...








Berusaha untuk mendapatkan sesuatu itu lebih baik daripada meminta dan mengharapkan daripada orang lain. (^____^)
InsyaAllah..

LIFe




Dah tak mampu nak jaga hati orang-orang yang berkenaan tu lagi dah.
Life must go on.
Perancangan yang dirancang bertahun lepas mesti diteruskan. 
InsyaAllah,
Semoga Allah memberkati dan mempermudahkan segala perancangan tersebut.
(^__^)
Apapun yg jadi lepas ni, we all takkan toleh ke belakang lagi. 

PROF DR MUHAYA


InsyaAllah..
Berserah dan memohon pertolongan dari Allah itu lebih baik.



Thursday, October 11, 2012

Prof Dr Muhaya






Love Letter Form Seelan Paul.. Oh!




Dapat LoveLetter dari Seelan Paul MediaPrima???

Hehehe
Actually sekarang ni PrimaRadio sedang menjalankan promosi PrimaRadio Business Club. So mungkin surat ni dihantar randomly kepada semua contact yg mereka ada.
Mungkin juga my friend (Aziemah) yang kerja di MediaPrima yang berikan maklumat saya pada mereka.
So sebenarnya bukan la LoveLetter apa pun..Hehe!!!

Jadi  sape-sape yang interested nak promosi busness anda menggunakan saluran RADIO, boleh la contact PrimaRadio di nombor yang tertera di Surat kt bawah ni ye... (^_^)



My Team


My Future (new) Team
InsyaAllah...


Kak Lid, Mama Jasmin & Yeen 
Kak Lyna (xde dlm picture)




Terima kasih, 
sebab selalu support dya
selalu bagi kata2 semangat sampai dya berjaya hingga tahap sekarang.
Selalu tolong dya bila dya buntu..
Selalu ada bila dya perlukan.

LOVE u ALL sooo Much!!!

TQ Mama, Yeen, Kak Lid & Kak Lyna
For Everything.

Graduation Day Emi


Congratulation
My nephew..
06 Oktober 2012

Alhamdulillah...
Semoga Emi diberikan kekuatan dan dilancarkan segala urusan untuk menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan selepas ini.
InsyaAllah..


Dr Mohd Fahmi Nain


Emi with his family
(Aina + Baby Hannan)


With Emi on his wedding day
(2011)
Sorry tak dapat pergi majlis convo Emi.
Tp present dh kirim pada Cik Ann.
Hope Emi suka. LOVE.


My Granddaughter
She's so adorable
LOVE...LOVE
NannyNad Love & Miss U so much Hannan...

Sunday, October 7, 2012

MEJAKERJAKU


09 Okt 2012

status FB hari ni :
"Keje di hari minggu adalah sgt ohsemmm. sbb confirm2 xde sape2 nak kacau. Takde suara nak pot.pet.pot.pet...xde call berdering2. So boleh buat keje dengan aman dan damai. ♥ SUNday! "

MEJAKERJAKU.Sudah menjadi kebiasaan bila saya tiada di office (lama sikit)....dan bila saya muncul balik di office, barang2/dokumen2 saya akan terUSIK... saya boleh rasa dan perasan cara susunan dokumen saya yang terusik... Sebab saya agak teliti bila susun dokumen. Tapi takpe.. saya tak marah pooonnn... Allah Knows BEST... MUNGKIN! saya pun tak lama lagi kat MEJAKERJAKU ini... Mungkinkah saya akan beli MEJAKERJAKU yang baru???? atau akan beralih ke MEJAKERJAKU yang baruuu... Hanya Allah dan SAYA dan FAMILY yang tau... LOVEEEEEE sgt2 kt sape2 yang suka usik dokumen2 saya tu... *peace* 

Yes!!!! Hari ni saya keje...Terpaksa datang siapkan Schedule for new intake, malam ni nak kena email kt My Mr Bos, sbb esok pagi pukul 8.00pagi dah kena submit kt Pegawai Bertugas...

Terpaksa cancel GROUP DISCUSSION utk sesi petang sbb bos call last minute bgtau kena siapkan.
TQ dear temankan i keje dihari minggu and faham kenapa kena cancel study dgn diorg. LOVE.


Nad &Yna


A Very Happy Birthday to My Sister.


Selamat menyambut ulang tahun kelahiran buat kakak Sulung ku. 
K.A.K * R.O.S.E
6 Oktorber 2012
Semoga sentiasa didalam lindunganNya,
 panjang umur dan diberikan kesihatan berpanjangan.


Lot's Of
L.O.V.E,
Wannadia

Prof Dr Muhaya





Saturday, October 6, 2012

New Gadget - GPS


GPS-PAPAGO

Memandangkan saya memang jenis susah nk hafal jalan disekitar Putrajaya & Shah Alam dan kebetulan pula skrg ni kena selalu ulang-alik KL-JB-Melaka, so my Mr Bos cadangkan utk saya beli GPS.. utk kemudahan. Mula2 saya nak beli GARMIN dan my Mr Bos suruh beli PAPAGO, bila saya survey dengan kawan2, ramai yang suggest beli PAPAGO....

Harga Asal PAPAGO ni RM488.00 tapi dapat diskaun, so saya dapat beli dgn harga RM450 sahaja (dpt aksesori & free gift lagi). Ni saya beli di Lowyat (4 okt 12). Saya beli size yg paling besar yg ada kt kedai tu.
Alhamdulillah..

So lepas ni My Ms WUN dah ada kwn dan tak perlu risau kena 'makan langsat' lagi.

Bila tgk PAPAGO - teringat kat my HERO no 1, my beloved Papa
PAPAGO vs MyPapa
Love both
Hehehe...

(^____^)



Hip..hip..Horreeeyyyy!!!!

Mesra Malaysia Course



Mesra Malaysia Course
6 Oktober 2012

Anjuran 
PERFECT TOURISM AND MANAGEMENT CENTRE SDN BHD

URUSETIA 
Ms Nadia
Ms Nabihah
Ms Ika Riana


About Mesra Malaysia Course
  • The Mesra Malaysia Course is planned with the aim of producing and retaining a competent tourism industry work force capable of providing customer service of world-class standards.
  • Providing friendly service is essential to create a good and lasting impression on customers. Mesra Malaysia encourages Malaysians to constantly extend quality customer service and to treat customers in a polite, amiable and professional manner at all times.

  • This one-day seminar is open to Tourism Training Institutions, tour companies, hotel and resort operators, etc.
  • It is conducted by instructors who are specially trained by this Ministry. The maximum fee that may be charged by the instructors is RM150 per participant.
  • At the end of the one-day course, each participant will be given a Mesra Malaysia Certificate and a lapel pin from the Tourism Ministry.








My staff yang Chomelll dan tersangat lah RAJINNN!!!
TQ Guys for your commitment and support

N.A.B.I.H.A.H ** I.K.A.R.I.A.N.A



Wednesday, October 3, 2012

MAMA ILOVE YOU




Mama...I love u so much.
No one can replace u in my heart.
You're the best mom in the world.
Memories...

2002 - 2012

Pasir Mas, Kelantan

Nawal = creative sister


This morning i've received this beautiful-hand made-Wedding Invitation Card.
THANK YOU sister-NaWaL...

Congratulations 
sista NaWaL & bro VaLeNtiNO!!!!
Thank u for the invitation. InsyaAllah.



Her wedding invitation card. 

Designed and carved on a wood block - gloss paint - manually stamped - really

love the old printing effects. 

What a creative & smart idea.



THE POWER OF WE ♥♥♥


Tuesday, October 2, 2012

Kita hanya merancang.....

Assalamualalikum... Alhamdulillah

2 Oktober 2012.....

        Hati tenang setenang-tenangnya...walaupun busy yang amat di office (+class, study, group discussion, presentation, assignment & exam) tapi saya sgt enjoy!!!! TQ to nabihah, ika riana and my Mr Bos-mr khairul coz always be my side.  Cuba ketepikan semua perkara yang kurang menyenangkan dan istikamah! Yes, dan saya berjaya mengatasi semua perasaan yg kurang menyenangkan. Selalu ingatkan diri untuk fikirkan perkara-perkara positif sahaja. 

     Banyak dugaan yang muncul tahun ini buat saya dan dia. Tapi semua tu sudah dijangkakan dari dulu lagi..Yups sejak dari peristiwa itu (12 Nov 2010)....kami memang menjangkakan perkara itu akan berulang. Yang pasti, ia sudah berulang (11 Sept 2012).....Tapi Alhamdulillah, Allah memberikan kekuatan kepada kami. Mungkin kami semakin matang ataupun sudah lali dengan masalah sama yang sering berulang... 

     Alhamdulillah....Allah memberikan ilham kepada kami untuk mulakan perancangan baru dalam hidup kami. Banyak perancangan yang kami susun dan aturkan demi masa depan kami. Semoga perancangan ini direstui olehNya dan direstui oleh Mama+papa dan my family. Sebelum memulakan fasa  baru dalam hidup kami, ada perkara yang akan kami selesaikan terlebih dahulu. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan dan perancangan kami. Thankful Allah, my family memberi sokongan sepenuhnya tanpa berbelah bahagi. My family, anugerah tak ternilai yang Allah berikan pada saya dan dia. :: My Family-Very understanding, supportive and the best family ever. (^_^) :: Alhamdulillah.

     Kita hanya mampu merancang untuk mengubah sesuatu perkara itu menjadi lebih baik. Tapi kita manusia biasa yang tidak mampu menilik masa hadapan. Hanya Allah yang lebih mengetahui dimana haluan dan tempat kita kelak.....Apapun yang terjadi kelak, perlu sentiasa yakin itu adalah yang terbaik yang Allah anugerahkan utk saya. InsyaAllah.

Kekuatan dan cinta hati saya... selamanya..


"Instead of wiping your tears, 
wipe away the people who caused them. 
Keep calm and stay strong. 
i can do it, insyaAllah. Allah knows best"


WHO VIEW ME.....

get this widget here