WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, June 27, 2008

Lunch @ Central Market....With Kak Ti

Hari ni mood macam ok sikit...lately ni aku stress sgt2...mcm2 hal la...
Lunch hari ni g juz dgn Kak Ti..ktorg lunch kt CM...klu kt ctu mesti la mkn Nasi Bubur...:) Hari ni kena g MOTOUR kt PWTC...




Ni la Kak TI cute :)..senyummm

Thursday, June 26, 2008

LUNCH @ KAK SAL's HOUSE...

Last sunday(22/06/08), g umah kak sal wit cik anggerek...but 1st ktorg g umah sya...ermm sib baik jupe cari jalan tau....hehe..al-maklum la, my sis tu kurang arif lagi bout jalan....

Bila sampai kt umah sya, my sis siap kena ngorat kt guard kt umah sya tu..nasib la cik anggerek..huhu.....Lepas amik sya, baru ktorg gerak g umah k.sal..umah k.sal n sya dekat jerk...

Sampai umah k.sal, k.sal tgh masak nasi ayam..yum2 best gler...Ktorg pun menyibukkan dri tlg2 ckit...(tlg tgk jerk sbnrnya...)




With sya...ktorg tlg k.sal..hehehe....ada gaya tak???


Ermm besttt...yum..yum...
Lepas siap msk, ktrg tlg hidang kan apa yg ptt...ermm...tak sabar nk makan...perut pun dah bergurindam nih...Mr Ilyas pun mkn same....adik k.sal pun ada...




NedDy, K.sal, Sya n Ms ANggerek...

Emmm....Umah k.sal besar gak, ada 3 bilik...mmg cunz ar....Best sgt dpt mkn reramai camtu...Masakan k.sal best sgt2..rugi klu aku tak g aritu...

Lepas mkn, lepak2 dulu tgk tv kt umah k.sal, lepas solat zohor, kt0rg blk....Kak sal siap bagi bekal lagi kt aku..hehe..tqvm sis....Ermm..One day ktorg sure rindu sgt time2 gni...skrg kak sal kwen, tak lama lagi sume org kawin..tp hope kita sume leh hang out 2gether cam skrg lagi k....Thanx to all...

DINNER WIT FUTURE FAMILY


Last saturday (21/06/08) , i had dinner wit my future husband's family @ Restaurant Nelayan,Titiwangsa....

Mr K dtg amik kul 6.30, pastu solat maghrib kt sana...bakal mentua n bakal adik ipar ku dgn anak2 dia Syasha, Haraz n Humaira dah sampai awal... Hari tu tak sempat nk amik pict byk sangat, ni jerk yg ada.....

with abg..

bakal adik ipar ku....

Wednesday, June 18, 2008

Pagi ni bgn pagi jerk, badan rs panas sgt2...The Mum la plak, dah la my sis tak de kt umah...ermm...Sebenarnya dh malas nk g ofis, tp bila igt ada PP nk dtg ofis, terpaksa la gak telan ubat then, bersiap g ofis...sampai ofis td dh pukul 10.00am...

Kat ofis ari ni tak busy sgt, juz ada Pegawai Penilai (PP) dtg check VTO yg aku n abg siap kan..ermm ada kena betul kan lagi sikit...

Lunch with my fiancee n my future mother in law @ ofis...

Hari ni OT with k.ti...blk umah pun bosan gak, coz cik anggerek tak de kt umah..

Tuesday, June 17, 2008

HAPPY FATHER'S DAY TO PAPA

Happy Father's Day Papa...
I LOVE U SO MUCH
You're My Hero No. 1

Papa,

If all these Kisses aren't enough,

There's two hands to help with garden stuff.

If all these hugs don't work their charm,

There's two arms to help keep you warm.

If this gift doesn't show how much we care,

We have REAL hugs & kisses to share!

THANKS FOR EVERYTHING PAPA!!!!



special lyric to all "HADAPI DENGAN SENYUMAN"

Lagu ni antara FAV aku...aku sll dgr n nyanyi diz song bila aku down or de prob or bila aku rs frust dgn org sekeliling....actly lagu ni byk bantu aku utk aku jd lebih kuat:) tak tau la nape, tp lagu ni sll nya dpt pujuk hati aku bila aku down....Mybe betul org ckp Music ni blh dijadi kan terapi....Kadang bila ada prob, selain Allah kita tak tau nk luah and mengadu dkt siapa kan..sure sume org penah rasa camni, rasa mcm tak de org blh tenang kan hati kita...Aku juz nk share diz song...mybe diz lyric dpt bantu u all jugak...:)

HADAPI DENGAN SENYUMAN by DEWA
Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi….
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua...kan baik baik saja
Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah….
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah
Reff Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

RINDU KT BLOG.........

Ermm dah lama tak jenguk2 diz blog...RINDU KT BLOG sgt2...dah lama gak la aku tak jenguk2 blog2 lain...sepanjang aku tk visit blog ni, mcm2 perkara jd...biasa la, dunia ni kan bulat..kadang kita kt atas, kadang kita jatuh terjunam kt bawah...."life is colorful"....


Last 2 weeks, my fiancee's home dimski perompak...Thanxful Allah, coz, dia kt ofis dat time..ktorg tau dh ptg, his housemate bgtau...Huh...Allah je yg tau camne perasaan dia dat time..coz byk gak barang2 berharga dia hilang...benda yg pling dia terkilan bila laptop n camera dia hilang gak....(dah la tunang dia ni ske amik gambar)...ermmm...nk wat camne kan...tak pe la, redha je la..now dia npk mcm dah ok...

The whole week aku bz siap kan VTO (Vocasional Training Official)...dah la tensen cari umah sewa tak dapat2....hope dpt secepat mungkin...

Last week g JJ wangsa maju..igt nk jupe ngn my cousin yg bertambah ensem skrg ni, tp dia lak bz...erm so ktorg g la shopping....actly, ktorg mmg tensen bangat last week, so ape lagi, lepas geram ar kt JJ....Mcm2 aku beli, tp still beringat lar utk saving..erm nt kering lak ktorg..




Keychain utk aku dan dia... cute tak???



Perfume : Isey Miyaki & Gucci envy Me...ni aku bli half price..yg Gucci tu My fren bg present..she owe my birthday present...Isey Miyake tu mmg aku beli..dats My fAV perfume...

upsss...alamak..npk nya aku terbeli rantai lagi lar...ermm

Shoes ni aku terpaksa beli, sbb dh tk de shoes yg OK...CUnz tak?? mcm kasut skolah pun yer jugak kan...tp aku ske tali kasut nih...cun arr...tak pyh nk ikat2...

Music card...Happy Father's Day to my Beloved PAPA n AYAH....

semoga sihat selalu....

Hari ni my sis anggerek outstation..aku tak stayback arini, so rasa bosan yg amat...dah la tetiba jerk aku The Mum nih...satu badan skit, kepala pun pusing nih...Arghhh....ptg ni nk balik REST...nak rehat kan badan n otak ni skali...smlm aku tensen gler kt ofis n kt rumah...sabar jer la...ni la nama nya LIFE....Betul tak??

" NEVER SAY U'RE HAPPY WHEN U'RE SAD

NEVER SAY U'RE FINE WHEN U'RE NOT

NEVER SAY U FEEL GOOD WHEN U'RE FEEL BAD

NEVER SAY U'RE ALONE WHEN I'AM STILL ALIVE"

tO EveryOne that i really love.....

Wednesday, June 4, 2008

HOLIDAY@ TIARA BEACH RESORT, PD

24 MEI 2008

Skrg ni, asal weekend jerk xtvt sure penuh...dah baper minggu tak rest or lepak2 kt umah...tp sbnr nya baguz gak dapat 'lari' dari rumah kejap weekend...at least dapat rasa suasana baru...wink..wink...

Best sgt dpt bercuti kt TIARA BEACH RESORT, PD... Aku g ngn Anggerek, Along, Adik Iti, Sis Nor, Along Tasha, Bie, Ika n A.LI...Dah la ni first time my kakak cik anggerek tu drive jauh...agak kecut la jugak, tp i know she can do..cuma yg penat ktorg kena sama2 tlg dia larr....

Bertolak dari rumah dalam pukul 9 kot..1st ktorg g Kt serdang dulu, kt umah my sis gak...then ktorg konvoi with my bro in law n nieces...bayangkan la, macamana slow nyer my bro in law bw merc dia, coz takut my sis tertinggal kt blkg...tp agak tabik springggg gak lar kt my bro, coz sabar....slow gler dia bw merc dia....

Ktorg sampai kt sana dah tghari...sampai je, lps zohor terus g kt swimming pool..tempat ni mmg bagus larr...i like....sape2 yg nk bercuti bersama famili tu mmg aku suggest la korng g je kt TIARA BEACH RESORT ni...aku mmg puas ati la kt sini....ktorg mandi sampai petang, habis sume mcm udang kena bakar...kulit aku yg tak berapa nk cerah ni pun dah bertukar jadi itam...nasib larrr...

Mlm g tgk konsert akhir AF kt kedai makan kt area tu gak...akhirnya juara AF6 menjadi milik stacy....alamak!!!terlebih sudah....wahh....

2nd day, ktorg bgn awal sikit, pastu g swimming jap...yg hitam bertambah la hitamm...tak per laa...lepas tu ktorg berkaraoke n men games kt ctu....best glerzzzz....rest kt bilik jap n bersiap utk balik...

muke itam glerzzz........


WHO VIEW ME.....

get this widget here