WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, January 30, 2009

Happy Birthday

DIng DOng!!!!!!
30 January 2009

Happy Birthday to u...

Bie Najwa....
(My Niece)
~11 Years old~



Happy birthday Bie, love u so much...


Selamat Pengantin Baru

Faisal & As
26 Januari 2009

Semoga berbahagia selamanya
Aminnnn....




Pict : Nor, Faisal, Shahman, Nadia,
D'han, Edy, Iwan


Faisal ni my schoolmate..
Kalau igt mase skolah dulu, sure gelak gler2..
Ahaks...
Dia ni suke usik beta...eheheeh..


Mayra is Liar - part 2

Semalam lepas ktorg (my sis, nieces n nephew) serang 'Mayra's Fs, dia tetiba private n change primary pict dia... Yang best lagi dh takde dah nama 'Mayra' tu, dah jadi 'Op! 3' ... ayseh...macam taknak berundur jerk nampak..

Pagi tadi, bila check fs, napak dia view my fs smlm..ape kes.. nak ape plak view2 fs org???


Ni friendster my niece Natasha



Ni friendster budak penipu tu (sebelum dia private)



Ni friendster budak penipu (selepas dia private)

Thursday, January 29, 2009

Mayra is LIAR !!!!!!!

Attention!!!!!!!

Someone is using my niece pictures on her friendster!!!!

Mayra = LIAR...............




http://profiles.friendster.com/73216135


Jom kita view friendster dia...

Kurang asam punye budak... ade ke patut dia amik pict2 niece i letak kt fs dia... sesuka hati dia jerk ek??? Tak tau la apa niat dia. Tp mmg tak patut kan..

Ktorg cuba add dia, tp dia tak approve, coz mybe dia tau yg ktorg dari family Natasha...

Ape kita patut buat ngn dia nih???



Ni friendster my niece Natasha


Jom kita 'serang' friendster Mayra Liar tu.....



Pada mu ku bersujud........Afghan

Kumenatap dalam kelam
tiada yang bisa kulihat
selain hanya namaMu, ya Allah
Esok ataukah nanti
ampuni semua salah
kulindungi aku dari
segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hambaMu yang selalu bertaubat

Ampuniku ya Allah
yang sering melupakanMu
saat Kau limpahkan karuniaMu
dalam sunyi aku bersujud

~{}~

Esok ataukah nanti
ampuni semua salahku
lindungi aku darisegala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hambaMu yang selalu bertaubat

Ampuniku ya Allah
yang sering melupakanMu
saat Kau limpahkan karuniaMu
dalam sunyi aku bersujud

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hambaMu yang selalu bertaubat

Ampuniku ya Allah
yang sering melupakanMu
saat Kau limpahkan karuniaMu
dalam sunyi aku bersujud
padaMu


PADA MU KU BERSUJUD

Wednesday, January 28, 2009


Duhai air mata...
mengapa kau menitis lagi....



~~Tears are words from the heart that cant be spoken..~~



Wednesday, January 21, 2009

Together

Semalam Mr Khairul ajak dating..ehehe..ermm
Ktorg g tgk wayang kt TGV Cinemas..
Actly ktorg dh agak lama tak tgk wayang sama2.
Memandangkan esok i akan mula bercuti dan akan jauh dari dia,
so, Mr Khairul ajak dating + tgk wayang..




B4 tgk wayang, kita soru dulu.. Kt food court tu aku paling suka sizzling..yum yum.. best..



Lepas makan, ktorg sempat usha2 buku kt Kinokuniya, sementara tunggu wayang pukul 9.00
Mr Khairul ajak naik kt bahagian atas..
Dia ckp org kidal mcm aku ni, mesti suka usha buku kt ctu..
Ermm memula aku rasa cam dia saje2 jerk ckp gtu,
Lepas tu baru aku faham nape dia ckp gtu..
Rupa nya kt atas tu sume buku berkaitan dgn design + lanskap dalaman + color.. Serius, aku mmg suke duduk kt bahagian tu.. baru rasa mcm dlm 'dunia' aku..ehehe..


aku plg tak suka pergi lowyat.. crowded + bising = pening..ahaks tempat tu bukan 'dunia' aku.. aku bukan seorg yg gilakan gadget or something yg berkaitan dgn nya.. tp kadang terpaksa gak ikut my sis anggerek g sana..maklum la dia kan IT officer.. tempat mcm tu la 'dunia' dia..

Ermm..Sebelum ni aku mmg tak pernah naik kt bahagian atas tu. Tak tau la nape tak terasa nk naik..
Tengah dok belek2 buku kt ctu, aku jumpa satu buku bout LOgo Design..Aku belek buku tu sambil bersila kt ctu gak, punya la kusyuk belek buku tu sampai tak sedar dh kul 9..





Lepas tu seperti biasa, beli popcorn n tgk wayang..


BEDSTORY
Cerita ni ok la, best jugak.. cerita yg ringan, tanpa perlu kita fikir byk jalan ceritanya.. cerita ni sesuai utk org2 yg nk tgk sesuatu yg 'ringan' dan tak membosankan...


Ok la, Neddy akan mula bercuti esok 22 Jan 09 hingga 28 Jan 09, nanti kita jumpa lagi ok..
Kalau Neddy sempat on9, neddy akan cuba update blog ni dlm waktu cuti!

Di kesempatan ini jg nk ucapkan


"GONG XI FATT CHAI"
To all....
..Selamat Bercuti..

Sweet Girl with Pink Panther



Ini my friend vs adik ku

CUN kan dia...

Dia mmg CUN

Namanya REEN

Sgt suka gambar ni..

Pict ni i ambik dari fs Reen..

(dah minta izin k.)

Dia mmg ada talent utk jadi seorg model

(rasanya dia mmg seorg model)

Tapi yg best, dia mmg seorg yg baik dan humble n slumber..

First tgk pict nih, terus jatuh hati (dgn pict ni ok!)

Aksi REEN dpn camera, selalu menjadi

To Reen, keep it up..

Tuesday, January 20, 2009

Weekend

Last Saturday ikut Mr Khairul ke Majlis Tahlil family dia. First time jumpa semua family members dia...semua uncle, aunty n cousins. Mr khairul amik i kt rumah lepas Maghrib. Lagi pun majlis tu buat kt umah Uncle dia kt Gombak.

Pict tak sempat nk amik. Maybe ada dgn Mr Khairul.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hari Ahad, bosan gler, coz Anggerek n my nephew faris takde. Tak tau nk wat pe. Abis contact sume member2.. tp sume bz. Mr Khairul lak outstation, mlm baru blk..Nasib baik at last my friend Sue ajak kuat g mid valley.. Sue kenal kan bf dia. sesuai amat, sama tinggi sama padan (sue, lepas ni,nk pakai kasut bape inci pun tak pe kan?? )

Dulu2 time ktorg skolah2, kitorg sll berangan nk bf tinggi, coz ktorg ni kira dlm golongan tinggi la gak time skolah2 dulu...(dak2 laki kan lambat tinggi dulu) ehehe...at last, dapat gak la ktorg buah hati yg tinggi.. senang ktorg nk pakai kasut bape inci pun.. tak payah risau2.. tp org kate kalau lelaki lagi rendah dari perempuan, murah rezeki kan? betul ke ek?? ermm ntah la.....


Malam Mr Khairul sampai KL, dia ajak makan kt Kg Baru. Tp i tak makan pun.. Tak tau la nape, lately ni mmg takde selera betul nak makan.. Kadang bila tgk Mr Khairul mkn dgn seleranya, rasa jelez amat ngn dia..

Utk Sue & Abg, thanx coz teman kan Dya pada hari Ahad yg membosankan tu.........

I love u all so much.....

Friday, January 16, 2009

My Day

Salam..hai..gud morning.......

Urmm..dah lama tak update blog.. Windu kt korang sume... Bukan nya taknak update, tp tak cukup masa nk update..

Minggu ni busy sangat2 sebab tak lama lagi akan pindah Office. Sayang giler rasa nk tinggal kan Office ni.. banyak sgt kenangan kt office ni. Suka duka.. pahit manis... sob..sob...Ermm.. Office ni la saksi aku sepanjang 3 thn kat sini.. Aku cukup selesa di Office ni, dekat dgn public transport, org sekeliling pun dah baik sgt dgn aku..tp tak pe la kan..nak buat camne, pihak management dah buat decision utk pindah.. sape la aku nk halang sume nih.. Ehehe...


Tempat baru tu pun best gak sbnrnya, cuma masalah aku skrg public transport nya agak merumitkan..bukan tak ada, tp jauh. Apapun, hope semuanya akan OK!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Semalam & hari ni, adlh hari suram aku.. ahaks..tak suka rasa mcm ni....!!!! Ada sumthg yg jadi buatkan HATI aku rs sakit sgt.... Huh! ade2 je kan... lepas satu2.. tak suka betul... Semua ni buat aku rs mcm blurrr.......:P Kadang terfikir, betul ke keputusan yg aku buat selama ni??? Atau aku hanya ikut kehendak hati ?? ntah la, kadang rs mcm nk berserah je, tp kadang fikir, macam kena buat sumthg utk diri sendiri... Tapi bukan senang kan.. Ermm bukan senang nk ubah 'sumthg' .. SIAPA LA kita... Pernah tak u all rasa TERTIPU atau DI TIPU ???? Atau pernah tak u all rasa macam, U all je yg rasa mcm tu, hakikat nya takde apa2 pun kaitan dgn "TERTIPU or DITIPU..." atau u all pernah rasa, u all tau hakikatnya bukan mcm apa yg u all nampak, tp u all still rs mcm "TERTIPU & DITIPU" .. Lepas tu, u all tak boleh nk ckp apa2 pasal apa yg u nampak tu, (sebab alasan2 tertentu) then u kena blagak mcm takde apa2 yg jadi.. Sedangkan u nk tau sgt apa yg jadi sebenarnya, (walaupun u blh agak apa yg jd) Pernah tak rasa atau alami benda2 camni??? Huh!!!...


Bukan senang kan nk hadapi dugaan, kadang2 tu, benda paling remeh la yg akan jadi benda paling rumit utk kita selesaikan dan nilai....


Okla, itu saja utk hari ini..........


"I like walking in the rain; cause no one knows im crying"



Caiyo' caiyo' neddy.........

Tuesday, January 13, 2009

Award from Adeq Nadya


TQ Adeq..

Luv u.

Award ni aku bagi kt semua member2 blogger...okey..

Sebab sume member pun aku syg n tak nak kehilangan u all..

LOVE u all so much...

Wednesday, January 7, 2009

Morning..


Pagi ni kepala rasa 'semak' sangat.
Macam2 nk fikir, macam2 perancangan...
Ahaks...
hehe..ermm kerja, biznes..errrkkk.....
semak gler nih
Tp takpe..
Ehe..caiyo'caiyo'
U can do it..
Pagi ni bz yang amat,
Penat layan karenah manusia yg
tak faham bahasa nih..
Tapi tak mengapa la,
mungkin dia 'sewel' sikit hari ni
sebab byk masalah...
Tp semua org pun
ada masalah kan??
Cuma cara kita menghadapinya
aje yg berbeza..
Uppsss..
Hari ni, dah pesan pada diri..
Tak mau marah2..
tak nak sedih2..
ehe..
Urmm
Hari ni nak SMILE aje...
Walau tension macamana pun,
hari ni kena jgk senyum selebarnya..
SENYUM itu kan
SEDEKAH..

Jom smile mcm ktorg..

10 Muharram - Hari Asyura

Jom! sama2 kita melakukan kebaikan dan menambah 'bekalan'

Hey! kenapa taknak baca entry ni?? Ermm kalau pun kita tak dapat buat semua, sekurang2 nya kita baca ni, dan buat mana yg mampu ok...bukan ssh, senang je...jangan tinggal terus dari melakukannya... Tahun depan belum tentu kita dapat melakukannya lagi.....

*****************************************************************
14 Perkara Yang Sunat Dilakukan Pada Hari Asyura
(10 Muharram, bersamaan Rabu, 7 JAN 2009 )


1. Melapangkan masa / belanja anak
, suami & isteri2
fadhilat
- Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.
2. Memuliakan fakir miskin

fadhilat
- Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.
3. Menahan marah

fadhilat
- Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang ridha.
4. Menunjukkan orang sesat

fadhilat
- Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.
5. Menyapu / mengusap kepala anak yatim

fadhilat
- Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang di sapunya.
6. Bersedekah

fadhilat
- Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari
kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.
7. Memelihara kehormatan diri

fadhilat
- Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.
8. Mandi Sunat

fadhilat
- Tidak sakit (sakit berat)pada tahun itu
lafaz niat
: 'Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala'
9. Bercelak

fadhilat
- tidak akan sakit mata pada tahun itu.
10. Membaca Qulhuwallah hingga akhir seribu kali

fadhilat
- Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah diakhirat nanti.
11. Sembahyang sunat empat rakaat

fadhilat
- Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya.
lafaz niat
: 'Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala'
Pada rakaat pertama dan kedua selepas fatihah di baca Qulhuwallah sebelas kali.
12. Membaca

'hasbiyallahhu wani'mal wakil wa ni'mal maula wa ni'mannasiiru'

fadhilat
- Tidak mati pada tahun ini .
13. Menjamu orang berbuka puasa

fadhilat
- Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.
14. Puasa

Niat - 'Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala'
fadhilat
- Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka.


Insya'allah..


Tahniah!! dan terima kasih pada diri sendiri kerana telah membaca entry ini..
Semoga kita sama2 akan mendapat kebaikan dari apa yg kita lakukan..
Dan Semoga kita sama2 akan dimurahkan rezeki dan diberkati olehNya sepanjang tahun ini dan tahun2 yg seterusnya...AMin....

***********************************************************************

Salam Sayang utk semua,

Ikhlas dari
NEDDY....

Monday, January 5, 2009

Friday, January 2, 2009

Happy New Year.... U and I

Selamat Tahun baru buat kawan2 ....
Alhamdulillah, di tahun baru 2009 ni aku masih bernyawa dan masih mampu post kan entry di blog kesayangan ku ini..... Syukur pada Yang Esa. Pejam celik pejam celik, kita dah pun masuk ke tahun baru 2009.. Rasa mcm sekejap je kan masa berlalu...
Azam tahun lepas masih ada yg belum tercapai, apa pun akan ku teruskan utk mendapat kan nya pd tahun ini..
Terlalu byk peristiwa pahit manis sepanjang tahun 2008.. Saat paling gembira dan saat paling menyakitkan.. Tapi aku tak mau simpan yg pahit2, hanya kenangan manis je aku simpan utk dijadikan kenangan.. Yg pahit aku tinggal kan dipenghujung thn yg lepas hanya utk dijadikan ingatan dan pengajaran buat diri sendiri. Tak guna kan kita igt benda2 yang hanya akan buat kita terus merasa sakit. Kalau boleh aku ingin buang jauh2 kenangan tu atau delete aje semua yg pahit2, tp mana mungkin kan, kerana memori ku bukan seperti handphone atau komputer.. Jadi biar je la kenangan itu di situ..
Byk jg saat2 sukar terpaksa aku tempuh, tp aku rasa perkara paling sukar sepanjang tahun lepas adalah saat aku buat keputusan utk menerima Mr Khairul sebagai sebahagian dari diri aku...
"ermmm"
Menerima CInTa Mr Khairul, bermakna aku akan ada komitment bersama nya... Mungkin waktu itu, aku blm dapat menerima dirinya sepenuh hatiku.. Bukan senang kan utk terima org baru dlm hidup kita utk dijadikan bakal teman sehidup semati..
"eyerks.."
"rumit"
Mcm2 aku terfikir, blh ke dia terima segala kekurangan aku, blh ke dia bersabar dengan karenah aku yang macam2 ni, paling penting, betul ke dia sayang aku?? dan blh ke dia sayang aku sorg je seumur hidp dia sbg seorg yg paling istimewa di hati dia..
?????
Aku mmg takut utk terima dia.. Serius, mmg takut.. Yerla, blh ke family aku terima dia.. dia blh ke layan family aku mcm family dia sendiri.. Blh ke dia syg anak2 sedara aku, mcm aku syg kan dorg (maklumla, ank2 buah aku kan mcm anak aku sdri). Tp plg aku takut, dia akan berubah selepas aku terima dia.. Sbb aku tau, lelaki ni akan buat apa saja kalau dorg nak. Tp bila dh dpt dorg juz ikut kepala dorg jerk.. Perkara yg paling aku ssh nk trima dia coz, dalam waktu sama ada beberapa kwn aku propose aku jd awek dorg gak..
Beberapa hari b4 14 Feb 2008 kwn2 aku ajak dinner dgn dorg, then Mr Khairul org terakhir yg ajak aku keluar utk 14 Feb 2008 itu.. Tp dia tak ckp nk dinner, dia juz ckp nk g makan kt kedai mamak, lepas aku habis kerja. Then, aku terima tawaran Mr Khairul. Sebab aku tak suke nak dinner2 tpt romantik ngn org yg bkn special tuk aku.. (Sbb tu aku tak terima pelawaan beberapa kwn aku) Then aku dibwa nya kesatu tempat yg mmg aku tak penah pergi. OTw ke tempat tu, Mr Khairul bagi aku flowers..Punya la terkejut, sampai aku takleh senyum..
"Tp sebenarnya aku suke.. "
"ehe"
Sampai kt tempat tu aku dah mula rasa cuak.. Mana tak nya, semua restoran kt area situ dihias dgn bunga2 rose merah...
"Ish takkan nk g makan kt tempat romantik lak, kate kedai mamak"
Then, Mr Khairul ckp ada suprise tuk aku..
Dia bw aku kt salah satu restoran yg dihiasa rose2 merah tu.. Siap ada red carpet lagi..
"Huh"
Aku tak tau nk rs apa, happy ke marah ke, terharu ke sedih ke...
"Yerks"
"Seyes, Aku tak suke perasaan time tu..."
Bila aku jejak je kaki kt dalam restoran tu, ada lagu2 romantik dan suasana romantik amat..
"Huh, "
Aku napak ramai kapel2 kat dalam tu...
Sampai je kt meja makan, Mr Khairul ckp, ni je yg blh dia bagi kt org yg dia syg hari ni..
" Hahaha, :P uppss..."
(time tu aku terfikir, camne la ngn kwn2 aku yg lain yg dh tempah restoran tuk aku hari tuu..sian dorg, tp aku nk wat camne..time tu aku tersedar yg Mr Khairul 'kenal' aku org jenis macam mana.. Sbb tu dia tak cakap nk g dinner kt ctu.. Coz dia tau apa yg aku tak suka n apa yg aku suka, tanpa aku bgtau dia apa2, means, dia blajar byk benda pasal aku)
Dia order makanan yg mmg aku suka.. ehe.. masakan thai...
Lepas dinner.. b4 hantar aku blk, dia tanya aku samada aku blh terima dia atau tak..
Aku still ckp tak leh terima dia.. Ntah la, ssh tul nk buka hati ni kt sesapa... Teruk kan..
Otw blk, dia bg lagi satu present.. Mr Kharul bg bear..
" Aku mmg dh lama nk bear tu"
" senyum sampai ke telinga"
Sampai kt umah aku, lagi skali dia tanya... "Dya, hati Dya tu tertutup lagi ke utk Abg"
Then aku smile dan jwb "Ermm masih tertutup utk terima org lain dlm hati ni utk hari ni.."
Mr khairul jawab.. " Ok, take ur time, i'll wait for u"
Aku smile then keluar dari kereta, dan langsung tak pandang dia..
"urmmm"
"jahat kan aku"
Sebenarnya aku sedih ari tu..
Aku tau, dia lagi sedih..
Esoknya,
(ada beberapa peristiwa terjadi.. aku ssh nk citer kt cni)
Pada 15 Feb 2008 aku akhirnya membuka hatiku utk terima Mr Khairul sbg bakal teman sehidup semati ku..
1 March 2008
Mr Khairul n family dtg kerumah ku...dgn rasminya aku menjadi kesayangannya, dan dia menjadi kesayanganku...
Selepas tarikh itu, aku mula serius menyayanginya... sepenuh hatiku...
Semalam 1 January 2009.........10 bln hubungan kami terjalin...
Dan dia tak pernah berubah... Dia msh Mr Khairul ku yg dulu malah makin kuat menyayangi ku...
Harap dia akan tetap Mr Khairul yg ini, sehingga 1000 thn lagi...
Doa ku, semoga dia akan tetap menyayangi aku, sebagai yg teristimawa di hati dia.. selamanya...

WHO VIEW ME.....

get this widget here