WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Sunday, January 31, 2010

First Tutorial

Hari ni my 1st Tutorial class..
All my classmate td sangat best!!!!
Thankfull Allah, coz semua classmate yg aku jumpa hari ni
sangat baik dan senang berikan kerjasama.
Hope semua ini akan kekal hingga ke semester akhir..
Caiyo' all members in class BsHRD 11/09 ...

my new friend
June & Shikin


Saturday, January 30, 2010

~ Very sweet video for me..from my old friend.."NADIA"~

Video ni my old friend (schoolmate) yg buat kan
Khas untuk i..
Yippiieee
sgt best okeh...
Lagu dari ADA BAND

One day tu dia post this vid kt
my FB, then i juz ignore coz igt kan vid ape la kan
coz my friend merangkap future husband to my best friend
ni mmg suka usik i hehe
then mlm tu dia suruh i cepat tgk vid nih
hehehe vid ni sgt SWEET larrr.
TQ Erul...


video


NADIA kau keindahan WANITA
pujaan setiap PRIA
seluruh dunia kau gapai...

tetapi dirimu kini terhanyut...
di lautan kesedihan
sadar tinggalkan dirimu yg sudah
merasa raih segalanya

reff: memang takkan semudah dirimu

balikkan telapak tangan
kadang kau pun harus merasakan
pahit manisnya dunia

ku ingin bawamu dng nyan
yian
ombak dan nyiur di pantai
kan kubisikkan cinta

NADIA ku damba kau sejak dulu
yakinlah pada diriku
kau hanya sebutir mutiara indah
di tengah luas samudera

ku kan menjadi sang pangeranmu
yg ada dalam mimpimu

bahagiakan dirimu selamanya
dalam kasih abadi

NADIA ku damba kau sejak dulu
yakinlah pada diriku
kau hanya sebutir mutiara indah
di tengah luas samudera

Friday, January 29, 2010

Sesaja Mencoret..

Salam....
Hari ni hari JUmaat. 29 Januari 2010..
Miss Neddy hari ini berbaju kurung ke Office.. Perkara yg sgt jarang dilakukan oleh diri ini.
Lately ni sgt malas mau pakai Baju Kebangsaan nih. Ish sesekali pakai baju kurung ke Office ok gak kan.. Lagi pun, hari ni kan hari Jumaat. Elok, bersopan2 ke Office kan. ehe..
Dalam 2-3 hari ni byk sgt telinga ku ini dihidangkan dengan citer2 masalah rumah tangga.. Kwn tu dtg citer pasal wife dia, yg lain pulak datang citer psl husband dia.. Aku bukan nak citer psl diorg kt sini okeh. Aku pun takkan mention nama diorg pun. Cuma aku just nak bg nk faham tentang alam rumah tangga yang kdg2 aku tak faham. Sebab aku nk ckp lebih2 pun, aku pun still tak kwen lagi kan. Aku mmg suka perhatikan keadaan disekeliling. Aku akan dengar semua yg kwn2 citer utk aku jdkan pedoman dan panduan bila tiba masa nya utk aku nanti.
Semlm ada 'kwn' aku citer psl wife dia. Taknak dengar ckp dia, tak tutup aurat and bla bla bla.. okay la, itu salah wife dia, but aku rs dia tak ptt citer psl keburukan wife dia dan masalah rumah tangga dia kt aku, coz aku bukan la sape2 utk dia. We all pun baru aje kenal. Tp takpe la, dia lagi tua dari aku, then aku yakin dia ada alasan dia sendiri ttg perkara ini.
** Takut gak aku, one day 'husband' aku dok citer keburukan aku kt org lain..huhu..nauzubillahiminzalik.
Byk citer2 lain lagi.. tp aku pun tak nak la citer semua kan.. but, melalui pengalaman hidup aku yg tak seberapa ni.. yela, aku hidup kt dunia ni pun baru 25 ++ kan.. nk compare dgn org yg hidup lama mmg la tak blh kan.. but, aku buat kesimpulan aku sendiri la kan.. Hidup ni tak blh lalai.. Buat silap tak apa, dan belajar dari kesilapan pun tak apa. Tapi kena igt juga, tak semua kesilapan 'dibenarkan'... lagi satu, walau macamana tinggi pun kita 'terbang' kita kena selalu 'turun' dan sujud pada Pencipta.. DAN..kalau nak cari husband and wife, seeloknya cari la yang at least ada basic agama... (^_~) Huhu...Aku tak ckp yg takde basic agama ni tak baik, tp utk diri aku yg imannya pun tak la sekuat mana, so elok la aku beringat-ingat kan...Utk org lain, lain pula pendapat nya kan.. Aku ckp ni utk diri aku okeh.. Bila dengar2 kisah diorg ni, byk sgt pengajaran yg aku dpt. HOPE aku tak terlalai didunia ni. Kadang2 bila fikir2 balik, lagi baik aku dok single, dari aku tersalah pilih laki...hehehehe. Uppss..
WARNING : Okeh, entry ni hanya la sekadar peringatan utk diri aku sendiri.. tak ada kena mengena dgn org antara yg hidup atau pun yg telah meninggal dunia. !

Friday, January 15, 2010

CONGRATULATION ALONG

***********************************
********************************
CONGRATULATION TO
MY NIECE..
**********************************
***************************
FOR GETTING INTO....
SEKOLAH MENENGAH SAINS BAGAN DATOH
ALIRAN : SAINS TULEN
GOOD LUCK DEAR..
STUDY HARD N SMART..
THIS IS YOUR NEW LIFE AND IT'S BEGIN NOW!
BE A GOOD DAUGHTER
GOOD STUDENT
AND GOOD SISTER...

~ demam melanda di tengahari JUMAAT~

Salam Friday..
Hari ni masuk kerja lewat SIKIT dari biasa..
Tadi dah rasa badan tak berapa nk OK,
tapi, i paksa juga diri ini bangun dan pakai baju kurung CANTEK2 and datang office..
Owh hari ni i pakai baju kurung, baju Raya Aidilfitri yg lepas okeh..!
Hari ini adalah hari PERTAMA untuk Tahun Baru 2010
i pakai baju KURUNG...
KirAnya..
HARI INI DALAM SEJARAH ar gak nih kan..
Ehehehe (^_~)
Tadi,
kira2 dalam pukul 1 tengahari..
SELURUH badan aku menggigil... kesejukan..
At first aku tahan lagi buat kerja ni,
lepas tu terus terbaring kt bilik rehat..
My boss belikan makanan
utk lunch.
Lepas mkn dh ok sikit..
ERmm Alhamdulillah..

Thursday, January 14, 2010

TEST...........

Salam,
11/01/10 lepas ada petugas dari Wellness Laboratories Centre datang ke my office and we all semua buat urine test.
Ermm utk full check up akan dibuat pada hujung bulan ini...
Kat bawah ni resultnye..





Wednesday, January 13, 2010

AJL 24..10.01.10



Okeh, baru hari ni sempat update pasal AJL ke 24..

Ok, apa yg blh aku kata kan utk AJL kali ni..

Byk kontroversi, byk GIMIK, byk bakat baru,

byk pemenang baru...........dan byk cerita..


betul tak???
ramai pemenang adalah bakat2 baru..
itu belum lagi finalis..
kebanyakan finalis pun adalah bakat-bakat yang terlalu 'hijau' lagi
dalam dunia seni nih..
contoh : akim, hafiz dan stacy..
tp diorg boleh dikata kan berjaya la dengan cara mereka sendiri
(walaupun persembahan mereka di konsert akhir AF lebih hebat berbanding persembahan di AJL)


Keputusan kali ini agak memuas kan. coz aku rs la, jury2 pd mlm tu mmg serius nk mencari bakat2 baru yg fresh..
diorg dh tak nak tgk lagu2 yg sama...kalau skali dgr tu mcm pernah dgr jerk kan lagu tu, even sbrnnya lagu tu lagu baru...huhu.
contoh Yuna.. aku bkn la minat sgt ngn yuna tu,
tp bila tgk persembahan dia pada malam tu
aku rs dia mmg ptt menang..
malam tu dia mmg lain dari yg lain...


Vokal :
Aku mmg dh agak, si Black tu akan menang, coz
suara dia mmg gempak mlm tu..
ssh ooo nk cari suara mcm dia..
mybe Azzam bintang kecil jerk yg blh buat suara mcm dia tuh..ehehe

ok la,
congratulation utk semua pemenang..

Juara Lagu : Pergi (Aizat/Pete Teo/Amran Omar)(RM35,000 and trophy)
2nd place: Dan Sebenarnya (Yuna/Yuna/Yuna)(RM15,000 and trophy)
3rd place : Bencinta (Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir)(RM12,000 and trophy)
Best Vocal Performance : Black (Aku Rindu Sayang Kamu)(RM10,000 and trophy)
Best Performance : Aizat (Kau Aku)(RM10,000 and trophy)


MISTIK di AJL ke 24

Tadi aku dok usha2 web klubkid.com lepas tu terbaca pasal mistik di AJL tu..
byk gak komen2 kt situ mengenai benda nih..
Erkk..betul ke ada hantu kt AJL ke 24 lepas???
Ermm tak mustahil kan...
Kt mana2 pun ada hantu, ini kan pulak tempat hiburan macam tu kan
lagi la banyak hantu..
siap nk enterfrem lagi kan..
diorg pun nk glamor gak.
huhuhu..
ok la, kalau nk tau byk lagi citer pasal benda ni blh la visit kt klubkid.com
byk lagi citer2 menarik kt sini.
sumber : klubkid.com
sumber : klubkid.com





Monday, January 11, 2010

My new LQQk




Oh...

For the first time in my life!!!!

im wearing the speck...


Erkk..

Rabun ku makin teruk...

Kenapa kah ini berlaku.???

Sebab kerja kah?

Sebab blog Kah?

or

Sebab Facebook kah??


Mybe sebab semua kot...
ERm terpaksa pakai speck because i'm student NOW!!!

WHO VIEW ME.....

get this widget here