WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Saturday, October 31, 2009

PapaDom.....sgt best!!!!


Last friDay sempat luangkan masa pegi tgk citer nih...
Ramai org ckp citer tu best..
But aku tak mengharap menggunung tinggi dgn citer ni,
memandangkan aku mmg dh lama tak tgk wayang
dah sejujur nya dh lama tak mengikuti perkembangan semasa indusri film m'sia,
so mmg aku tak tau apa2 pun psl movie yg best.
Bila my friends ajak g tgk, aku ikut jerk.
Actly, aku tak tau pon sinopsis film ni.
Biasanya bfore aku g tgk satu2 movie tu aku usha2 gak dulu sinopsis dia,
but diz time aku main hentam jerk g tak.
But honestly,
aku mmg nk tgk sgt2 citer PapaDom nih..
Biasa nya hasil karya Afdlin Shaukin berkualiti..
Masa pegi tgk citer ni aritu, aku masuk lewat sikit kt cinema,
aku duduk jerk terus gelak tergolek2
tgk ada lagu 'boria' dgn lirik yg melucukan..
Citer ni btul2 buat aku happy..
Dengan keadaan aku yg mmg busy n 'semak'
kalau boleh, aku tak nk lagi tgk citer dgn adengan2 ganas
atau cerita 'berat' yg memerlu kan aku berfikir byk..
Movie Afdlin kali ni byk diselitkan
byk motif dan pengajaran..
Seperti biasa lawaknya sgt educated..
jln cerita yg simple, tp diolah oleh afdlin dgn sgt cantik.
skrip2 lawak yg bernas..
Bila tgk citer ni, kita akan gelak dan dalam ms sama kita akan rs sedih...
CONGRATULATION to Afdlin Shauki...
Mungkin ada beberapa kelemahan, but semua tu biasa aje...
:)
yg penting, movie tu mempunyai motif yg byk..
blh diangkat sbg 1 Malaysia
punya movie..
dan motif tu disampai kan dlm keadaan yg sgt rilex...
semua pelakon pun sgt best!!
" SAPE TAK TENGOK MMG RUGI"
'..Selamat hari raya, tahun baru cina..depavali juga..chrismat kami tak lupa..'
"Jangan terlalu emosi dgn Tanah.."
hahahaha
ehehe..
lawak...lawak....
bye
enjoy ur day...

Wednesday, October 21, 2009

Kurus nyaaa..

Hai all..



Nowdays kerja2 kt office tak la sebusy 2-3 bulan lepas..

Ahhhh!!! blh tarik nafas lega sikit...

Masa mula2 start program "train and place' kt Akademi ni,

rs mcm nak tercabut kaki tangan aku.

Kehulu kehilir, uruskan itu, urus kan ini...

meeting, gaduh sana, cakar sini..

uhhhh!!!

sgt2 penat.

Tp aku enjoy buat semua ni. :)

Puaaaasss sgt hati ni skrg, bila semua hasil

titik peluh, penat lelah

yang di usahakan selama ni semakin

nampak hasilnya..


Tapi satu perkara yang aku mmg tak sangka..

Berat aku semakin hari, semakin susut..

Oh, dulu masa berat 53kg...52kg...

sll berangan nk berat 45kg.

tp aku just berangan okeh, tak pernah berusaha or betul2 nak pun

berat 45kg tu...

Ermm bulan Disember thn lepas, berat aku turun sampai 50kg..

Lepas tu turun lagi bulan Janury tinggal 49kg - 48kg..

Ok la, mmg la aku happy sgt time tu..

Mmg dh puas hati sgt2 la time tu

Kiranya aku nk maintain jerk la kan....

Aku pun mkn mcm biasa la..

Tak kurang, tak lebih dari kebiasaan aku tu..

Bila tiba bulan Feb, aku tak perasan yg berat aku mkin susut.

Dah ada beberapa org tegur,

but aku igt diorg main2 jerk

Bila nephew aku tegur, baru aku betul2 sedar yg aku betul2 dh kurus..

Masa tu berat aku tinggal 45kg jerk..

But ok lagi la..

Tak risau sgt lagi larr kan..

Happy lagi time nih, coz saiz baju aku dh hampir sama dgn saiz baju

kakak aku yg kurus tu..

Tp time ni aku dh start paksa diri makan byk2..

Sebanyak yang blh la kan..

Tapi nak buat macam mana kan??

kalau dh terbiasa makan nasi separuh,

lepas tu paksa mkn byk

mana la boleh kan...

habis la semua mkanan tu keluar balik,

sampai kwn2 ckp aku ni aneroxia..

lepas mkn muntahkan blk..

padahal aku bukan aneroxia, aku ni terlebih makan,

paksa mkan sampai aku muntah..
ermm skrg nih, berat dh tinggal 41-42kg jerk..
sgt tak cantekkk...
Okeh, skrg aku mmg berusaha sgt utk naik kan sikit berat ni..
tp mcm aku perlukan bantuan Appeton jerk
coz semakin hari semakin ssh aku nk makan.. :)
Ok la, esok mau beli Appeton.......





Sunday, October 18, 2009

Selamat Pengantin Baru




Okeh, my cousin kawen hari raya ke-5, b
ut hari ni baru ada mood nk update n wish kt sini... ehe

ermm okey la

to Kak Long,


SELAMAT PENGANTIN BARU UTK KAK LONG YATI..

Semoga berbahagia dan kekal sehingga ke hujung nyawa....


"Hati ini........."

AKu dah "bebas'
erm apa maksud bebas tu??
okeh, aku tak kan cerita kan secara jelas kt sini k..
sape yg faham tu, faham la..
sape yang tak faham tu buat2 la faham k.
Coz aku terpaksa jaga banyak hati..
malah hati aku sendiri jg..
i'm 'happy'... but bukan senang nak happy kan diri, bila semua tu 'terpaksa'...
erm takde siapa2 yg paksa aku buat keputusan ni..
aku sendiri yg memaksa diri sendiri utk
membuat keputusan ni..
bukan senang okeh.!!!
berkali-kali aku cuba..
tapi sgt ssh..
mungkin,
ramai ckp aku hati batu,
tak de perasaan,
selfish,
jahat or what ever lah..
tp hanya aku yg tau kenapa aku buat mcm ni..
dan yang penting
hanya Allah yg maha mengetahui
kenapa aku buat keputusan
ini.
Aku mmg sgt2 sedih
sgt2 sakit..
sgt2 kecewa..
dan
sgt2 terkilan
dgn apa yg jd pada perjalanan 'hidup' aku dan dia..

Tp aku tau,
keputusan yg aku buat tu adalah yg terbaik..
Aku tau, aku dah sakit kan byk hati...
Im so sorry..
Really sorry..
Aku pun sedih,
but
Aku tak mampu nk tunjuk kt sape2
perasaan aku skrg..
Biar la aku sorg je yg tau apa yg aku rs,
tak perlu sape2 tau kan..
Aku pun hampir tak mampu
nak faced semua ni,
tp kwn2 aku sgt2 memahami
keadaan aku skrg..
Aku harap sgt2 takkan ada soalan2 yg tak mampu aku jawab lagi
biar la aku tenang kan diri aku dulu,
sebelum korg semua nk tnya soalan2 cepumas...
plezz la.. bukan senang okeh nak faced semua nih..
Yang paling penting
aku bukan benci 'org tu'
aku terlalu syg kan 'org tu'
tp aku TAK BOLEH okeh..
jgn tanya kenapa 'tak blh'..
'org tu' pun dh tak nak tau kenapa 'tak blh'
'org tu' skrg juz nk tgk aku happy, coz 'org tu' akan happy bila aku happy jerk
utk 'org tu', i love u so much...
tlg la faham buat selama2 nya, kenapa i buat camni..
u tak salah apa2..
u sangat baik..
u teman terbaik i..
u org yg paling ambil berat ttg i hingga saat ni pun..
u still risau kalau i sakit,
still beli kan i ubat utk i,
still bekerja mcm biasa dgn i,
still senyum dkt i mcm dulu jgk,
walau i dh luka kan hati u..
so sorry, i tak de niat pun..
but i have too..
terpaksa luka kan hati u.. dan jg hati i sendiri...
satu je i nk minta....
plezz la, jgn benci i...
jg diri baik...
u're the best actly...

Kan best kalau esok cuti....

Emm kan ke best kalau esok aku still cuti..
Dah lama tak cuti lama2 ( selain cuti raya, seminggu)
Dah lama tak g holiday...
Dah lama tak tenang kan hati ni dgn xtvt kegemaran..
Dah lama tak hang out wif my close frens..
Gossip2.. chit chat... sesi meluahkan perasaan...
ermmm...
Dah lama gak aku tak g main futsal n bowling..
Dah lama tak g shopping...
Dah lama tak g facial...
Dah lama tak g hair treatment...
Dah lama tak blk dari ofis awal pastu g lepak2 ngn my frens or my sis..
dan yang paling penting skali,
Dah lama aku tak update blog mcm ni
and
'merayau' kt blog2 lain..
mybe member blog aku pun dh lupa
yang aku ni wujud...
huhuhuhuhu
so sad larr.
Ermmm
What's wrong wif my life ni ?????
Its totally change...
Serius,
Life aku dah byk berubah..
Nanti la, ada masa aku share k.
Byk sgt nk citer kt sini...
Status aku,
Kerja aku,
macam2 lagi...
okeh, now aku blh ckp aku dah 'BEBAS'.....
Ok, nt aku sambung kt Next entry...
Bye..

Happy Deepavali............



Happy Deepavali To All!
Let us all celebrate the Festival of Light

WHO VIEW ME.....

get this widget here