WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, July 18, 2008

HOP ON HOP OFF

Last sunday Visit to MTC with PTMC members...lepas tu naik Hop On Hop Off..best sgt..

BAs Hop On Hop Off ni stop di lebih dari 40 tempat menarik dan melalui lebih dari 100 hotel yang ada di KL...



KL HOP ON HOP OFF CITY TOUR - Over 40 major attractions in Kuala Lumpur

The tickets ais valid for 24 hours which gives u the freedom to view and roam the city at ur own time and leisure.

Along the tour y will be guided through the history of Kuala Lumpur and places to go in eight languages.

Time :8.30 am - 8.30pm

Ticket : Tour tickets can be purchased on the bus, travel agents, major hotels or from any official agent displaying Hop On Hop Off logo. Also can buy ticket in advance by calling toll -free info line at 1-800-88-5546 or email at inquiry@myhoponhopoff.com or visist http://www.myhoponhopoff.com/







Monday, July 14, 2008

festival SAMRAH - Kuala Lumpur 2008

Samrah

The term " Samrah", or "Samr", is given to the Arabic cultural performance that is a combination of Zafin and Syarah, and is accompanied by singing and music. The instruments that are usually used are an ensemble of strings and percussions including the gambus, the marwas, the violin, the darabuka, the bongos, and the keyboards. The samrah is usually performed at weddings and other social gatherings, and to the Arabs, it is the highlight of any event. Other than being entertaining, the Samrah is also said to trengthen the family ties and friendships within the community.
Venue : BINTANG WALK
Date : 4 - 27 July 2008
SAMRAH Schedule
week 01 : 1-4 July 8.30pm onwards
week 02 : 11-12 July 8.30pm onwards
week 03 : 18 - 19 July 8.30pm onwards
week 04 : 25 - 27 July 8.30pm onwards

TEATER MUZIKAL : IBU ZAIN

ISTANA BUDAYA
Mempersembahkan.....
Teater Muzikal
IBU ZAIN


' beliau pernah cedera tertembak,
beliau pernah menahan Dato' Onn keluar dari Umno....
Agama dididik moden dibela......"
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Tempat : Panggung Sari, Istana Budaya
Tarikh : 12-18 Ogos 2008
Masa : 8.30 pm
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Pengarah : Rosminah Tahir
Penerbit : Siti Rohayati Attan
Sinografer : Hamzah Tahir
Harga Tiket : RM 30, 50, 80,100 & 150
Box Office : 03-4026 5558 (untuk tempahan tiket)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pelakon : Dato' Rahim Razali, Liza Othman, Nasha Aziz, Juhara Ayob, Mazlan Tahir, Zaefrul Nordin, Hisham Ahmad Tajuddin, Nur Fatimah, Ava Vanja, Mazin Amien SIrat, Tania Zainal dan lain-lain.
-------------------------------------------------------------------------------------------------


Friday, July 11, 2008

HARI INI TANPA DIA.......ermm




PAGI tadi datang ofis rasa semacam jerk...ermm mana dia???? dia sakit ker?? nape tak dtg ofis?? nape tak call?? tiba2...uppss...lorr camne aku leh lupe, dia kan outstation...(sape dia tu?? ermm faham2 jer la ek...) hari ini tanpa dia...dia pergi kt KOTA BHARU si dia ngn rombongan kursus CTRE tu pergi dgn KTM...hurmm aku pun tak penah lagi naik KTM blk kg, dia lagi advance dari aku la ek..sbnrnya klu bukan sebab nxtweek aku nk g pangkor, aku dh ikut rombongan tu...Kul 3pm - tiba2 sy rs...sy rindu dia...tp sy rs...sy tak patut ganggu dia....so how??? :(......ermm tik tok tik tok tik tok (ni jam berdetik tau..hehe)...tibe2 tgh wat keje i dgr my fon's ringtone 'for all those time u stood by me...for all the truth that u made me see..for all the joy u brougth to my life lalalala.....' sedar2, aku dah tersenyum sampai ke telinga..(erm tul ke sampai ke telinga nih) bila ringtone because u loved me tu kedengaran, makna nya si dia call i..:) yeyey...ktorg chit chat chit chat bout 10 mnts, then dia ckp nk g lunch...ahh...lega la gak bila tau dia ok kt sana...but dia teruk kena usik dgn ahli rombongan CTRE tu....dia dh sampai kt Pantai Sri Tujuh...siap ckp kelate lg..wah... baru separuh hari dok kelate dah teror ek??baguz la tu... ape pun hope dia enjoykt negeriCik Siti Wan Kembang tuu...sebab nanti akan jadi KAMPUNG dia jugak....hehehe....wah!!!terlebih sudah...:P


Tuesday, July 8, 2008

EVENTS & FESTIVALS ON JULY

IPOH OPEN INTERNATIONAL RUN
6 July, Dataran Ipoh, Perak
The 21km course is an opportunity for both participants and observers to enjoy the city's varied landscape and cultures...
contact : Ipoh City Council
T : 05-241 3733 F : 05-253 7396
-------------------------------------------------------------------------------------------------
RAINFOREST WORLD MUSIC FESTIVAL 2008
11-13 July, Sarawak Culture Village, Santubong, Kuching.
Musicians from around the world will gather to perform diverse ethnic music in a living museum known as Sarawak Ulture Village. The festival is set to brong ardent fans from throughout the world.
contact : Sarawak Tourism Board
T: 08 242 3600 F : 08- 241 6700
-------------------------------------------------------------------------------------------------
PORT DICKSON INTERNATIONAL TRIATHLON 2008
12-13 July Admiral Marina & Leisure Club, Port Dickson, Negeri Sembilan
The Port Dickson International Triathlon 2008 will feature 1,000 participants from 30 countries to compete in marathon, swimming and cycling.
contact : Negeri Sembilan Tourism Action Council / Admiral Marina & Leisure Club
T : 06-765 9870 / 647 0888
F : 06-762 8540 / 647 0889
-------------------------------------------------------------------------------------------------
PESTA NASI 100 & 100 KUIH MUEH KELANTAN 2008
12-14 July
Stadium Sultan Mohammed IV, Kota Bharu
The annual Pesta Nasi 100 & 100 kuih Mueh offers visitors a unique experience to savour the different tastes of rice culinary and delicacies in the state of Kelantan. A Malaysia Book of Records attempt, the international events will feature 100 participants from the Asean region to complete in gastronomy. Traditional performances such as Dikir Barat and other s will also be showcased during the period.
contact : Kelantan TOurism Association (KTA) / Ministry of TOurism Malaysia
T : 09-743 2457 F : 09-743 2457
-------------------------------------------------------------------------------------------------
MALAYSIA FLORA FEST
18 July - 3 Aug
Putrajaya & Klang Valley
* Flora Run (Florathon)
20 July , Merdeka Square, Kuala Lumpur
* Flora Parade
26 July, Putrajaya Boulevard, Putrajaya
*Static Display of Floats
26-28 July, Putrajaya
*Flora Photography Exhibition
28 Jun - 14 July
Withness splendid display of flowers as Putrajaya transforms into a veritable paradise of brathaking, colourful blossoms. Theme as ' Colour Of Harmony', the event will feature Flora Parade which showcases beautiful decorate floats from nationwide and the neighbouring countries. Bazaars, competitions exhibitions and workshops are also available.
contact : Ministry of Tourism, Malaysia
T : 03-2693 7111 F : 03-2694 1146
------------------------------------------------------------------------------------------------
KL SAMRAH FESTIVAL 2008
18-19 July, 25-26 July, 1-2 Aug, 8-9 Aug
Bintang Walk, Kuala Lumpur
The event showcases Arabian music and concerts over at Bintang Walk to welcome the arrival of Middle Eastern tourist to Malaysia, happening in four weekends and eight nights.
contact : Kuala Lumpur Tourism Action COuncil
T : 03-2617 6272 F : 03-2698 3819
------------------------------------------------------------------------------------------------
GENTING WORLD LION DANCE CHAMPIONSHIP
18-20 July , Arena of Stars, Genting Highlands
The event will be held at the a Arena of Stars, venue for the one and only gathering of the world's best lion dance troupes, competing for the coverted title of 'The World Lion King'. Dontmiss the fantastic performance of acrobatics and dances.
contact : Genting - City of Entertainment
T : 03-6101 1118 / 2718 1118
-------------------------------------------------------------------------------------------------
PERAK INTERNATIONAL SKYDIVE
19-20 July Ipoh, Perak
The event will feature local participants from Selangor and Kelantan as well as international profesional sky divers from Singapore, Australia and United States.
contact : Aero Club Perak
T : 05-312 7359 / 05-312 7359
One Golden Celebration !!!........Malaysia welcome the World.....

Monday, July 7, 2008

PINK + WHITE PARTY........

Last saturday we celebrate Sya's Birthday @ Sal's house...
Sal + Mr Ilyas
Nad + Mr Khairul
Cik Anggerek
Sya + Mr Nizal
Noni + Mat (adik sal)

Even juz simple party, but aku happy sgt2...lupa jap segala prob yg ada..Emm..aku mmg respect ar kt sume guys yg ada, u all mmg hensem bila pakai shirt pink...sape kata pink juz for gurl...u all still mantain macho what?? hehehe...mmg sume sporting ar...

My dear pun sporting, memula igt dia tak nk pakai, tp aku tau dia mmg ada pink shirt, aku juz msg skali je remind kt dia suh pakai pink shirt, aku mmg tak harap sgt dia pakai pink..bila tgk dia pakai pink aku senyum sampai ke telinga...hehe..thanx dear, u mmg sporting la...dats Y la i sayang kt u..:p (wah! so gediks larr)

Erm kt bawah ni ada pict2 ktorg...pink + white theme..

Noni - Khairul - Nad - Ilyas - Sal - Anggerek - Nizal - Sya (Birthday Girl)


All da gurls.....

All da guys

Ms Nadia n Mr Khairul...









Sunday, July 6, 2008

SAHABAT KU


Last Friday aku dpt sms from my gud friend..
Actly ktorg ni kwn baik since form 2 lagi...
Masa form 2 dulu dia new student in my class,aku plak monitor class...
so anything cikgu suruh SAHABAT aku tu refer ngn aku if dia ada masalah...
Then, start from there la ktorg jadi kwn baik.

Ktorg geng 7 org...4 gurls and 3 guys..(Aku-Is-Sue-Yanz-Hairul(hero)-Yen-Shah)
Aku pun tak igt, camne ktorg leh jadi geng 7 org ni...
Cuma yg aku igt, geng 7 org ni 'terbentuk' bila dah lepas skool...

IS - bestfriend aku since standard 6.
SUE - Mula berkawan ngn dia since form 6 (ktorg sama2 librian n sue bestfriend Is mase f6)
YANZ - Classmate aku time Form 6 (Ni pun librian gak - kwn baik Is time F3)
HAIRUL - kwn baik aku since Form 2 (ex sue - kwn baik shah n yen)
YEN - Classmate aku since standard 1 till standard 6
SHAH - Classmate Is n Sue mase f6 (kwn baik sue n is)

Ermm ni la sejarah persahabatan ktorg....
Masing2 tak sedar bila ktorg start jadi geng nih..
sedar2 masing2 dah close with each other....

Our last gathering is on last Hari Raya Aidilfitri...tu pun tak cukup pun 7 org...
Skrg ni masing2 dah ada haluan sendiri...
Everyone dah bz dgn kerjaya msg2...

Aku, Is n Hero - KL
Yanz, Shah - KB
Sue- Penang
Yen - Ipoh

Sometimes teringat sgt kt diorg, aku igt lagi last ktorg g Pantai Irama @ Bachok
diorg celebrate my birthday....seronok sgt2..bukan senang nk kumpul cmtu lagi skrg nih....
Kadang bila blk KG aku juz dpt jumpa ngn Shah jer..
Walau pun ktorg jarang jumpa n jarang contact aku yakin ktorg still igt each other, bcoz ktorg tak lupa update news about each other...biasa nya aku la tempat dorg refer klu nk tau pasal yg lain, coz aku yg paling rajin contact yg lain2...
Sepanjang 5 thn Group ktorg terbentuk ni, mcm2 suka n duka ktorg tempuh sama2, kdg2 bila 'musim' gud news..sume pun ada gud news..time tu mmg syok sgt2...tp ada gak kadang sume org tetiba ada prob..time ni, ktorg cuba tenang kan each other....Mmg perit nk tempuh bila time camni...Kadang bila ada prob, kita nk jupe close fren tuk release tensen, tp tak blh gak, coz kwn kita pun de prob gak...so masing2 kena faham2 la....Bila igt balik 5 thn lepas rs tak percaya lak, ktorg leh kekal baik even jarang contac n jumpa...Dalam 5 thn ni, byk sangat duka dari suka yg ktorg tempuh...mybe ni la cabaran hidup...
ada kwn ktorg meninggal ( tp bkn dlm group ni ), ada yg putus cinta...ada yg cinta tak berbalas...ada yg lambat dpt keje...family prob...tp ktorg terima sume tu sbg cabaran hidup....
* Skrg ni aku tau, ada member aku tgh frust...tak pe la, biarla dia cool dulu...
Ada gak sahabat aku baru je trima bad news...aku harap diaorg akn tetap tabah hadapi dugaan ni...mungkin dia akan bertemu dgn bf yg lebih baik dari sblm ni...
" hadapi dgn senyuman, semua terjadi biar terjadi...hadapi dengan tenang jiwa..semua kan baik2 saja..bila ketetapan tuhan, telah ditetapkan tetaplah sudah..tak ada yg bisa merubah, menyerahla..untk menang..." just for u fren...dont be sad, we'll always with u...


Friday, July 4, 2008

mELaKA tRiP....280608

Bertolak dari Masjid Jamek 9.15 am...Bas Persiaran Prestige Platinum Vacation Sdn Bhd..Tourist Guide hari ni adlh Mr Zack..(Pengerusi Persatuan Pemandu Pelancong Bumiputra)


1st destination Bukit China...Jonker Street/Jonker Walk/Harmony Street dll...(byk tempat sgt ktorg pergi)


2.30 ktorg lunch...lepas lunch ktorg pergi lak kt Villa Sentosa 'The Living Museum Melaka, Malaysia' @ Kampung Mortem..tempat ni mmg best, actly Villa Sentosa ni sebuah rumah lama iaitu kepunyaan Arwah Tuan Haji Hashim bin Dato Demang Haji Abdul Ghani...Skrg ni rumah ni dijadikan Muzium..Actly, Kg Mortem ni adlh satu2 kg Melayu yg ada di tengah2 bandar Melaka pd zaman British dulu2..dats Y la rumah2 kt kg Mortem tu dijaga dgn baik sampai la skrg...:)
cam belajar Sejarah pulak kan...:D hehe...
Kt Villa Sentosa tu i dipaksa bersanding dgn Mr Khairul..ermm..seram sejuk dibuatnyer...malu gler dok kt pelamin tu...dah la ramai org tgk..tak tau la klu sanding betul2 camne...
Lepas lawat Villa Sentosa @ Kampung Mortem tu, ktorg bertolak balik pukul..sampai kL pukul 7.00pm...











HAPPY BIRTHDAY SYA...

hAPPY BeSdaY TO SyA....0507...


sEmOGa pANjANg uMUr

sEmOgA mURAh rEZEkI

sEmOGA BaHAgIA sELALu (dgn nIZAl)

sEmoGA CEpAt AbiS bLAjAr ( Nt LeH cEpAT kAWeN :p)


xxxx ThANx COz SudI kWn NgAn kItE xxxx

WHO VIEW ME.....

get this widget here