WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, December 25, 2009

Congaratulation to my Niece Along Tasha











Her beloved Mr. Piano..

CONGRATULATION!!!!!!

Congratulation to my niece Natasha Alia for ur PMR result...
8A's is in your hand Dear!!!
Your really deserved it DEAR...!!
I'm very proud of u ...

Sunday, December 20, 2009

Update...update blog...!!!!

Last week segala kesibukan ku berakhir pada hari selasa, setelah projek2 yg aku handle tamat dengan rasmi nya pada hari selasa lepas 15 Dec 2009...
Uh...sgt lega okeh...

Sepanjang handle that projek mmg i've no time with my family n my friend..
Sekarang, masanya utk aku tebus balik semuanya..

Last weekend,
aku pergi beriadah di Taman Bukit Jalil bersama
my sis, n nieces..
Best sgt jogging kt sana..
Actly dh hampir setahun aku tak jogging..




with my nieces..auntie n nieces..


Okey la, hope
nanti ada masa lagi utk aku ber'jogging' nt
tak guna badan kurus, tp tak sihat..
ehehe..
ermm.. okey la..
byeee.
selamat berhujung minggu.

Thursday, December 17, 2009

oh My uncle..

Hai all.
Last Monday, aku sekeluarga dikejutkan dengan satu berita yg tak kami sangka.
My uncle di Terengganu diserang strok..
actly i pun dh lama tak jumpa dgn Ayah Chik..
Mula2 rasa sgt2 frust sebab tak dapat visit ayah chik,
sbb i juz planning balik kg on 29/12 with
my sista.
But
bila my cousin bgtau yang my ayah chik akan di transfer ke hospital Tawakal, KL
oh,
i rs sgt2 lega n happy.. coz we all kt KL blh jumpa dgn ayah chik nanti.
Thankfull Allah,
memudahkan kami berjumpa dgn ayah chik.
Td lepas balik dari office
i n my sisters n niece terus visit ayah chik..
Ermm
tgk je ayah chik rs nk peluk terus.
.Sebak.
sgt rindu nk tgk ayah chik senyum..
coz ayah chik mmg seorg yg sgt suka tersenyum...
sama mcm my papa jgk..
Ayah chik adalah adik kepada my papa..
Td masa kt hospital ayah chik citer pasal dia dgn papa..
sedih sgt..
teresak2 aku nangis kt hospital.
Ayah chik n my siss pun sama nangis..
Ktorg jarang dpt jumpa coz ayah chik stay at Kuala Terengganu.
But walau pun jarang jumpa,
we all mmg close..
with my cousin.. :)
Apapun, tolong doakan my ayah chik get well soon..
Ayah chik, we love u sooo much...

Saturday, December 12, 2009

Happy Birthday to my nieces.....

Happy birthday to my nieces...
Eeka (11 Dec)
&
Along Aina (14 Dec)



Along aina

eeka wif me

Eeka..






Friday, December 4, 2009

diri ini hari ini dan semalam....

Haiiiiii olss..
dlm 2-3 hari ni sibuk sgt aku dok cari baju yg sesuai utk di jadikan baju pengapit.
Actly aku mmg ada keje nk kena buat diz weekend, but disebabkan special request my cousin ni, terpaksa la gak aku ketepikan keje2 tu...
Okeh,
Hari ni pagi2 lagi dah keluar pergi ke ampang park
utk visi mencari baju cantek berwarna gold.
sgt2 susah okeh nk dptkan baju yg sesuai ngn aku..
sume saiz besar2..
but finally aku jumpa gak baju yg okey larrrr..
tak berapa puas hati sgt,
but aku terpaksa gak ambik coz mmg dh takde da baju yg warna gold n padan dgn badan aku nih...
Itu pun aku terpaksa lagi alter baju tu..
ermm but takpe la..
layannnn jerk.
ptg ni kul 5 nk g ambik baju tu..hope ianya cantek la dgn diri ini.
Actly aku nk kebaya or baju kurung moden,
but
satu AMpang Park tu aku cari..
TAK ADA
okeh.!
sangat2 la GERAM!!!!!
takde kaler la, takde saiz larr..
okeh2..
td call mama,
cakap ngn mama...
"mama, esok wann jd pengapil Ilah(my cousin)"
my mama jawab" bagus la, nanti blh cepat2 kawen"
hahahaha...apelah mama nih..
ermm lambat sikit la kot mama..hehehe..

Tuesday, December 1, 2009



Hari ni still dilanda Flu...
setelah beberapa hari 'diserang'..


Hari ni minum air byk2.. take Vit C..
hope lepas ni okey la..
asyik dok sok sek sok sek..
Nak attend meeting pun susah.


Erm semalam kena hujan..
mybe becoz of dat la jugak flu ni tak abes2 lagi.


Erm office aku yg wangi semerbak ni pun
tak dapat aku nikmati..hehehe.
uh.!
Hari ni, pepagi lagi dh lapar..
Tapi sampai skrg pun aku tak makan2 lagi..
Kejap lagi nk pergi
beli KFC la kt depan office nih.
Macam dh naik muak nk makan masakan Mamak.
Kedai melayu kt depan office ni awal2 dh abes lauk..
huhuhu...
So, jawapan dia, hari ni perut aku akan diisi samada
pizza hut or KFC lar..
Kedai lain ada,
tp agak jauh la utk aku yg takde transport ni nak pegi.
Okey la,
bubye..
Lot'sss of luv,
Miss Neddy
(^___^)

Monday, November 30, 2009

MonDAY Oh MONday MorNING...


Salam....Hai
Morning...
Ok, aku nk stop wat keje jap... aku nak update blog jap.....
tak kira....................:P


Hari ni aku dtg ofis naik cab dari BBS ke Wangsa Maju
Kena caj RM 9.90...*never change*..
everyday naik cab pun mesti camni jgk di punya meter bergerak..hehe
Ok la tu...at least aku dh boleh bajet kan...


Sampai office hari ni pukul 9.30am..
Awal tuuu...hehehe
Office hour is 10.00 to 6.00
Ok ar tu kan..kira awal la tuhhh...
Biasanya aku jarang blh masuk office awal2, coz sll ada keje luar..
Meeting la.. discussion la...itu la ini la...bla bla bla..


Oh! hari ni pun nasib baik jerk blh masuk awal,
sepatutnya kena masuk lambat gak
coz ada hal dekat branch kt Sentul,
but aku tukar plan, dtg office dulu and pergi sana later..


Last SATurday
masa kuar shopping tu, aku dh siap2 beli Fragrant Oil 'Teddy Dreams'..
This is my Fav Fragrant Oil..
Urmmm...Lurve it soo much..
Bau aroma dia mmg blh buat aku fresh..ehe..
Actly aku beli ni pun utk menambahkan mood aku utk bekerja..
Memandangkan lately ni byk sgt prob yg menimpa diri ini kann...
So, konon nya aku berharap la,
dgn adanya bau-bauan yg aku suka ni,
blh menaikkan lagi semangat aku...


TAPI,
hari ni, bila sampai jerk office
terus ada problem..
OH!!!! No..
ROSAK mood aku.
tp takpe, cuba tenangkan hati jerk la kan..
Erm silap jadual la, itu la ini la..
bla bla bla..
malas nk citer panjang2..
tp seperti biasa, masalah mana yg tak dpt disettlekan.
setiap masalah mesti ada jalan penyelesaian..
Betul Tak???
Tapi seriously..
dan sesungguhnya..
aku confirm...!!!!
kalau la kesalahan tu berpunca dari AKU..
MISS Nadia Hanum nih..
confirm2 larr aku kena marah teruk hari nih...
Thankful Allah...
bukan aku yg buat silap..
skrg aku mmg berhati2 dgn setiap perkara yg aku buat
coz aku tau, even prob tu kecik mana sekali pun aku mesti kena marah.
Even bkn salah aku skali pun tak mustahil aku kena marah okeh.!
so better aku berhati-hati jerk la kann..

Thankful Allah again n again..
coz aku tak pernah rasa stress dgn semua dugaan nih
Aku dpt control my self..calm..be cool...and smile.
Aku pun tak tahu berapa lama lagi aku akan berada kat sini.
Mungkin selagi aku diperlukan
or
Mungkin selagi aku RASA diperlukan
or mybe
sehingga aku rasa aku patut 'berhijrah' ke tempat lain..
WHen????
I've No answer...and please dont ask me NOW.!!
just pray for me k cayunk semua....
^______^
Okla,
nak sambung keje balik...
ermm...mlm ni confirm balik lambat lagi..
tp takpe la..
aku pun dh 'curik' masa 20minit utk update blog nih..
ok All..bubbye...
luv u all...muax2..
Lot's of lurve,

Miss Neddy

(^__*)

Sunday, November 29, 2009

My cousin's wedding day...29 Nov 2009


Selamat Pengantin Baru Ilah..
Sorry tak dapat pegi majlis Ilah..
Semoga kekal dan berbahagia selamanya bersama
insan tersayang...



Lot's of Luv,
Ur cousin..
^___^

Hari bahagia ku bersama family


Hai.....
Dalam masa 2 hari ni, aku cuba lupakan prob kt office
cuba lupakan kerja2 / duty2 yg aku perlu settle kan di office n tempat kursus ku..
cuba sedaya upaya lupakan semua nya untuk bergumbira n menikmati hari2 ku bersama family ku...

Lately ni mmg aku byk 'berhutang' masa dgn my family n friends..
im so sorry..
Sampai kan ada kwn2 aku yg mula merajuk sebab byk
kali diorg ajak keluar lepak2 tp aku tak dpt join.
Sorry again.

To my family especially my nieces pun aku sampai lupa ada date
dgn diorg 2 minggu lepas utk sama2 over nite
kt KL Plaza.. so sorry gak..
but i know u all still had fun even without me, becoz cik ann dh ada temankan u all
promise!!! next time akan ku cuba sedaya upaya temankan u all k.
(^___^)

Kalau blh nk cuba tebus balik semua tu..
byk undangan perkahwinan tak dapat aku pergi..
So sorry my friends..
on FRIday....
(Hari raya Aidiladha)

Aku stay wif my nieces n sista
at Serdang Hill..
Sambut hari raya bersama-sama..
My sis from Shah Alam dtg bw rendang + nasi impit utk ktorg berlima..
TQ Kakak.

Petang hari raya Aidiladha
Aku, my sista Anggerek, My nieces Along Aina, Along Tasha n Adik Iti
keluar Shopping!!!!!!!!!
Sangat seronok
thanx to u all..
actly aku dh lama tak buat xtvt nih..
shopping n window shopping is my fav xtvt..:)


my niece (adek iti) niece (along aina) my sista (anggerek)


mizz aina, mizz neddy, mizz nadia


Mizz Neddy, Mizz Natasha (niece) , izz Nadia (niece)
*shopping time!!!!!!!*



Miss Neddy n Miss Anggerek


SATurDay...
Petang raya kedua...

Ktorg keluar main boling....
Honestly aku dh setahun lebih tak main boling...
skill mmg out larr.
but aku tak kisah la kalau mark aku yg tercorok pun aku just nk enjoy dgn diorg..
but smlm not bad gak larr aku main..hehehe
walau pun aku juz sesuka hati jerk baling bola tuh,
but juz beberapa kali je bola tu masuk longkang..haha
yg best even bola tu dh elok pegi tengah,
tp disebab kan aku gn bola paling ringan so pin2 tu tak byk yg jatuh..
oh aku mkin kurang stamina. langsung tak larat nk guna bola no 10
smlm aku juz gn bola no 8 jerk..
huhu...
semlm sempat main 3 game..
sgt2 seronok....





wif my kakak miss anggerek




enjoy!!!!!

Lurve,

miss neddy..

^____^

muaaxxxx

hidup ku ini....

Salam..hai...
Upss lupa
Selamat hari Raya Aidiladha...
tahun ni lagi sekali aku tak balik kg utk beraya bersama family.
But.. kt KL ni pun aku still 'berhari raya ' bersama family.
hehe.
Byk sebab kenapa aku tak blk,
tp sebab utama is bcoz aku kerja...
sebab2 lain tu, biar je la aku simpan sesorg okeh.
Agak lama jg aku tak update my blog nih,
byk sebab jg kenapa aku tak update.
Busy tu salah satu ALASAN utk aku tak update.
Actly, kalau nk, blh jerk update kejap kan.
Bukan lama pun nk upadate blog nih.
Tp sebab aku dh malas nk fikir byk apa yg jadi kt diri ini,
so aku ambil keputusan utk hanya berdiam diri.
Simpan dlm hati sesorg apa yg jd
pada diri aku lately ni..
Aku cuba kuat kan hati utk teruskan hidup ni
seperti biasa, seperti hari2 bahagia ku sebelum ini.
Apa yg mampu aku buat
hanyalah berdoa moga2 hari2 bahagia aku akan menjelma
lagi..dan lagi....
^___^
Luv Miss Neddy
hari kedua terakhir di bulan november 2009...

Sunday, November 1, 2009

Ding Dong.. Sunday Morning..


Hari ni pepagi lagi bangun...mandi... my niece ieka yg kejutkan.. hehe..ermm

smlm tdo lambat coz asyik dok layan Facebook...

Pagi tadi pun,

bangun tdo jer terus on my lappy

and usha Facebook..

Uhhh!!!

Giler ke ape??


Hari ni mau kuar shopping wif my sis

and niece..

Mau beli barang2 kt umah yg semakin

kurang..
Okeh...
Jommmm pergi shopping!!!!!!!!!!!
choww...!!!



CONVO....my niece










CONGRATULATION ALONG!!!!
AINA ZAIREYNNA
26 OCTOBER 2009
UiTM SHAH ALAM



Saturday, October 31, 2009

PapaDom.....sgt best!!!!


Last friDay sempat luangkan masa pegi tgk citer nih...
Ramai org ckp citer tu best..
But aku tak mengharap menggunung tinggi dgn citer ni,
memandangkan aku mmg dh lama tak tgk wayang
dah sejujur nya dh lama tak mengikuti perkembangan semasa indusri film m'sia,
so mmg aku tak tau apa2 pun psl movie yg best.
Bila my friends ajak g tgk, aku ikut jerk.
Actly, aku tak tau pon sinopsis film ni.
Biasanya bfore aku g tgk satu2 movie tu aku usha2 gak dulu sinopsis dia,
but diz time aku main hentam jerk g tak.
But honestly,
aku mmg nk tgk sgt2 citer PapaDom nih..
Biasa nya hasil karya Afdlin Shaukin berkualiti..
Masa pegi tgk citer ni aritu, aku masuk lewat sikit kt cinema,
aku duduk jerk terus gelak tergolek2
tgk ada lagu 'boria' dgn lirik yg melucukan..
Citer ni btul2 buat aku happy..
Dengan keadaan aku yg mmg busy n 'semak'
kalau boleh, aku tak nk lagi tgk citer dgn adengan2 ganas
atau cerita 'berat' yg memerlu kan aku berfikir byk..
Movie Afdlin kali ni byk diselitkan
byk motif dan pengajaran..
Seperti biasa lawaknya sgt educated..
jln cerita yg simple, tp diolah oleh afdlin dgn sgt cantik.
skrip2 lawak yg bernas..
Bila tgk citer ni, kita akan gelak dan dalam ms sama kita akan rs sedih...
CONGRATULATION to Afdlin Shauki...
Mungkin ada beberapa kelemahan, but semua tu biasa aje...
:)
yg penting, movie tu mempunyai motif yg byk..
blh diangkat sbg 1 Malaysia
punya movie..
dan motif tu disampai kan dlm keadaan yg sgt rilex...
semua pelakon pun sgt best!!
" SAPE TAK TENGOK MMG RUGI"
'..Selamat hari raya, tahun baru cina..depavali juga..chrismat kami tak lupa..'
"Jangan terlalu emosi dgn Tanah.."
hahahaha
ehehe..
lawak...lawak....
bye
enjoy ur day...

Wednesday, October 21, 2009

Kurus nyaaa..

Hai all..



Nowdays kerja2 kt office tak la sebusy 2-3 bulan lepas..

Ahhhh!!! blh tarik nafas lega sikit...

Masa mula2 start program "train and place' kt Akademi ni,

rs mcm nak tercabut kaki tangan aku.

Kehulu kehilir, uruskan itu, urus kan ini...

meeting, gaduh sana, cakar sini..

uhhhh!!!

sgt2 penat.

Tp aku enjoy buat semua ni. :)

Puaaaasss sgt hati ni skrg, bila semua hasil

titik peluh, penat lelah

yang di usahakan selama ni semakin

nampak hasilnya..


Tapi satu perkara yang aku mmg tak sangka..

Berat aku semakin hari, semakin susut..

Oh, dulu masa berat 53kg...52kg...

sll berangan nk berat 45kg.

tp aku just berangan okeh, tak pernah berusaha or betul2 nak pun

berat 45kg tu...

Ermm bulan Disember thn lepas, berat aku turun sampai 50kg..

Lepas tu turun lagi bulan Janury tinggal 49kg - 48kg..

Ok la, mmg la aku happy sgt time tu..

Mmg dh puas hati sgt2 la time tu

Kiranya aku nk maintain jerk la kan....

Aku pun mkn mcm biasa la..

Tak kurang, tak lebih dari kebiasaan aku tu..

Bila tiba bulan Feb, aku tak perasan yg berat aku mkin susut.

Dah ada beberapa org tegur,

but aku igt diorg main2 jerk

Bila nephew aku tegur, baru aku betul2 sedar yg aku betul2 dh kurus..

Masa tu berat aku tinggal 45kg jerk..

But ok lagi la..

Tak risau sgt lagi larr kan..

Happy lagi time nih, coz saiz baju aku dh hampir sama dgn saiz baju

kakak aku yg kurus tu..

Tp time ni aku dh start paksa diri makan byk2..

Sebanyak yang blh la kan..

Tapi nak buat macam mana kan??

kalau dh terbiasa makan nasi separuh,

lepas tu paksa mkn byk

mana la boleh kan...

habis la semua mkanan tu keluar balik,

sampai kwn2 ckp aku ni aneroxia..

lepas mkn muntahkan blk..

padahal aku bukan aneroxia, aku ni terlebih makan,

paksa mkan sampai aku muntah..
ermm skrg nih, berat dh tinggal 41-42kg jerk..
sgt tak cantekkk...
Okeh, skrg aku mmg berusaha sgt utk naik kan sikit berat ni..
tp mcm aku perlukan bantuan Appeton jerk
coz semakin hari semakin ssh aku nk makan.. :)
Ok la, esok mau beli Appeton.......





Sunday, October 18, 2009

Selamat Pengantin Baru




Okeh, my cousin kawen hari raya ke-5, b
ut hari ni baru ada mood nk update n wish kt sini... ehe

ermm okey la

to Kak Long,


SELAMAT PENGANTIN BARU UTK KAK LONG YATI..

Semoga berbahagia dan kekal sehingga ke hujung nyawa....


"Hati ini........."

AKu dah "bebas'
erm apa maksud bebas tu??
okeh, aku tak kan cerita kan secara jelas kt sini k..
sape yg faham tu, faham la..
sape yang tak faham tu buat2 la faham k.
Coz aku terpaksa jaga banyak hati..
malah hati aku sendiri jg..
i'm 'happy'... but bukan senang nak happy kan diri, bila semua tu 'terpaksa'...
erm takde siapa2 yg paksa aku buat keputusan ni..
aku sendiri yg memaksa diri sendiri utk
membuat keputusan ni..
bukan senang okeh.!!!
berkali-kali aku cuba..
tapi sgt ssh..
mungkin,
ramai ckp aku hati batu,
tak de perasaan,
selfish,
jahat or what ever lah..
tp hanya aku yg tau kenapa aku buat mcm ni..
dan yang penting
hanya Allah yg maha mengetahui
kenapa aku buat keputusan
ini.
Aku mmg sgt2 sedih
sgt2 sakit..
sgt2 kecewa..
dan
sgt2 terkilan
dgn apa yg jd pada perjalanan 'hidup' aku dan dia..

Tp aku tau,
keputusan yg aku buat tu adalah yg terbaik..
Aku tau, aku dah sakit kan byk hati...
Im so sorry..
Really sorry..
Aku pun sedih,
but
Aku tak mampu nk tunjuk kt sape2
perasaan aku skrg..
Biar la aku sorg je yg tau apa yg aku rs,
tak perlu sape2 tau kan..
Aku pun hampir tak mampu
nak faced semua ni,
tp kwn2 aku sgt2 memahami
keadaan aku skrg..
Aku harap sgt2 takkan ada soalan2 yg tak mampu aku jawab lagi
biar la aku tenang kan diri aku dulu,
sebelum korg semua nk tnya soalan2 cepumas...
plezz la.. bukan senang okeh nak faced semua nih..
Yang paling penting
aku bukan benci 'org tu'
aku terlalu syg kan 'org tu'
tp aku TAK BOLEH okeh..
jgn tanya kenapa 'tak blh'..
'org tu' pun dh tak nak tau kenapa 'tak blh'
'org tu' skrg juz nk tgk aku happy, coz 'org tu' akan happy bila aku happy jerk
utk 'org tu', i love u so much...
tlg la faham buat selama2 nya, kenapa i buat camni..
u tak salah apa2..
u sangat baik..
u teman terbaik i..
u org yg paling ambil berat ttg i hingga saat ni pun..
u still risau kalau i sakit,
still beli kan i ubat utk i,
still bekerja mcm biasa dgn i,
still senyum dkt i mcm dulu jgk,
walau i dh luka kan hati u..
so sorry, i tak de niat pun..
but i have too..
terpaksa luka kan hati u.. dan jg hati i sendiri...
satu je i nk minta....
plezz la, jgn benci i...
jg diri baik...
u're the best actly...

Kan best kalau esok cuti....

Emm kan ke best kalau esok aku still cuti..
Dah lama tak cuti lama2 ( selain cuti raya, seminggu)
Dah lama tak g holiday...
Dah lama tak tenang kan hati ni dgn xtvt kegemaran..
Dah lama tak hang out wif my close frens..
Gossip2.. chit chat... sesi meluahkan perasaan...
ermmm...
Dah lama gak aku tak g main futsal n bowling..
Dah lama tak g shopping...
Dah lama tak g facial...
Dah lama tak g hair treatment...
Dah lama tak blk dari ofis awal pastu g lepak2 ngn my frens or my sis..
dan yang paling penting skali,
Dah lama aku tak update blog mcm ni
and
'merayau' kt blog2 lain..
mybe member blog aku pun dh lupa
yang aku ni wujud...
huhuhuhuhu
so sad larr.
Ermmm
What's wrong wif my life ni ?????
Its totally change...
Serius,
Life aku dah byk berubah..
Nanti la, ada masa aku share k.
Byk sgt nk citer kt sini...
Status aku,
Kerja aku,
macam2 lagi...
okeh, now aku blh ckp aku dah 'BEBAS'.....
Ok, nt aku sambung kt Next entry...
Bye..

Happy Deepavali............



Happy Deepavali To All!
Let us all celebrate the Festival of Light

Tuesday, September 29, 2009

ALLAH MENGETAHUI

Saat kau lelah dan tak berdaya kerana usaha yang gagal
Allah tahu betapa gigih engkau telah berusaha
Ketika sekian lama kau menangis dan batinmu menderita
Allah telah menghitung tangismu
Saat kau rasa waktu terus meninggalkanmu
Allah menunggu bersamamu
Ketika kau kesepian
Dan kawanmu terlalu sibuk meskipun hanya untuk menelefon
Allah berada disisimu

Saat kau telah mencuba semua dan tak tahu harus berbuat apa lagi
Allah memiliki jalan keluarnya
Ketika semuanya tak masuk akal dan engkau bingung atau putus asai
Allah memiliki jawapannya
Saat tiba-tiba hidupmu cerah dan kau temukan secerah harapan
Allah telah berbisik kepadamu
Ketika semuanya berjalan lancar dan banyak yang harus kau syukuri
Allah telah memberkatimu
Saat kegembiraan datang dan engkau merasa terpesona
Allah tersenyum kepadamu
Ketika kau punya cita-cita dan mimpi untuk diwujudkan
Allah telah membuka matamu dan memanggil namamu

Ingatlah, dimanapun engkau dan apapun yang kau hadapi
ALLAH MENGETAHUI !~

Sunday, September 27, 2009

Ya Allah, kuat kan hati hamba mu ini
dalam menghadapi dugaan Mu....
Aku lakukan semua demi Mu Ya Allah....
Tabahkan dan Tenangkan la hati ku ini....

Wednesday, September 9, 2009

09.09.09

Hari ni tiba-tiba rs rindu sgt kt my niece n my nephew..

Kt office keje bertimbun2 mcm takkan habis.. Aku rs mcm dh buat byk keje, tp bila tengok balik, rupanya ada byk lagi tak settle... 'keje' oh 'kerja' bila mau settle. huhuhu
Hope semua important job settle b4 aku berangkat pulang ke kg nanti.
Nanti hati tak tenang nak berhari raya...

Next thursday aku balik kg dgn my sis Anggerek, niece Along Aina n my Nephew Bro Faris. Sgt2 tak sabar mau jumpa semua family members, especially papa, sis rose n fifi.. mama baru jumpa last month. sgt rindu kan papa.. Hope papa sihat2 aja. :)

Byk jemputan berbuka tak dapat aku pergi sebab busy.. Tahun ni mungkin tak sempat nk buka puasa dgn family kt KL n kwn2 aku.. last year ada jgk la masa utk aku buka puasa dgn kwn2 baik aku. Sorry sgt2 tau sume.. huks huks..

Raya nanti byk jemputan kawen my friends..
Aku akan sedaya upaya pergi mana yg sempat okeh.. kalau tak sempat tu jgn la marah2 k..
Sepanjang taun ni, byk gler jemputan kwen dari kwn2, tp satu pun aku tak pergi.
Bukan tak nak pergi my dear friend, tp mmg ssh nk tinggal keje. Hope next year aku tak sebusy nih...

upps hari ni 090909... very nice date... tahun depan 101010.. hope something meaningful happen on that date.. :)

ok la, selamat berpuasa. sampai jumpa lagi...

luv u all.

Thursday, September 3, 2009



'see from your eyes' and 'listen to your heart'
*****************************************

Wednesday, September 2, 2009

I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I dont know where to go...

I can't do it alone

(I've tried)

and I don't know why
I am just a little girl
lost in the moment
I'm so scared
but don't show it
I can't figure it out
it's bringing me down

I know
I've got to let it go
and just enjoy the show
Hari ni buka puasa kt tempat keje...
Rindu nak blk kg..
Hope blh blk kg awal.. tak kira la byk keje ke tak nanti..

Baju raya dah ada sepasang. Itu pun my sis yg sponsor. Kalau tak de g baju raya
Igt nk g beli sepasang lagi, itu pun kalau sempat la.
Kalau tak, pakai je la mana yg ada.. Ermm tapi mesti tak best kan.

Puasa kali ni rasa macam ada kekurangan.
Tak tau nape. Mybe sebab tak byk masa blh spend dgn famili kot..

Erm dh tak tau nak tulis apa kt blog nih. Byk benda nk share sbnrnya, tp tak tau mana nk mula.

K la, to all. selamat berpuasa. (^_~)

Wednesday, August 26, 2009

today is my birthday..............hurm








26 aug 2009

today is my birthday...
today is my birthday...
today is my birthday...

nothing to say,
nothing to feel,
just
want to
Thankful Allah...
Thank u Mama n Papa
Thank u to all my siss..
my family.. for ur love.

love u all so much...

Monday, August 24, 2009

Ramadhan datang lagi...

Hari ini, 24 Ogos bersamaa 3 ramadhan. Semalam 23 Ogos, Ulang tahun kelahiran kakak. (Melisa Kamelia) yg ke 28thn. Mungkin kelahiran baby barunya Nurnina Sufiya tu adalah hadiah hari jadi paling bermakna buatnya kali ini...

Sekarang aku still kt ofis. Azan maghrib dah lepas setengah jam lepas. Tapi aku belum pun sempat jamah apa2 makanan. Hanya sempat minum je. Apa perasaan aku sekarang.?? sedih, sayu or geram?? ntah la.

Ramadhan datang lagi.... satu lagi memori bakal tercipta untuk bulan mulia ini. Ramadhan kali ini hadir tanpa aku sedari. Ramadhan kali ini juga hadir tika aku benar2 dalam kesibukan. Yup! Sibuk yang amat.. Segala macam masalah dan tekanan tiba2 datang pada hari pertama Ramadhan. Dugaan atau ujian.. Hanya Dia yang tau.. Tapi Alhamdulillah, kesabaran, doa dan usaha ubat segala masalah. Semoga Dia akan terus sentiasa di sisi aku. Aku belum pun dapat betul2 nikmati dan menghayati Ramadhan kali ini. Kadang2 terasa amat ralat dengan keadaan ini.. Kekadang terasa amat kesal dengan Dia, diri sendiri, family n kwn2.. Kerana busy sgt dengan kerja, aku belum pun sempat jumpa family utk berbuka puasa sama2. Padahal diorg ada berdekatan dengan aku aje. Harap aku diberi kesempatan utk sama2 berbuka puasa dengan family dan kwn..

Selamat Berpuasa utk semua.. maaf di atas segalanya.

Wednesday, August 12, 2009



12 August 2009




Happy birthday to my Mr Khairul...




May Allah Bless U..




Thursday, August 6, 2009

kerinduan.......

Hai... dah lama tak meng'update' blog ini.. rindu sgt2 kt blog nih...
Sekarang aku teramat lah busy. Tak menang tangan di buat nya, sampai kazen kawen pun tak leh pegi.
************************************************************************************
Ok aku update skit pasal keje k, sekarang aku tengah busy dengan Program dengan Kementerian Pelancongan n KSM.. Kalau u all perasan kat news paper lately ni ada iklan pasal Kursus Pemandu Pelancong Berkemahiran Bahasa Asing (Tourist Guide Course n Foreign Language GRADUATE & TG). Kelam kabut dibuatnya bila tau Kementerian nk wat projek nih, coz ILP (institut latihan Pelancongan) kt kL ni tak byk, so ktorg kena meeting ngn ILP2 yg ada ni utk selaras kan semua.. So kena pegi meeting sana, meeting sini.. memandangkan Mr khairul busy dengan assgment nya yg lain, jadi aku la yg terpaksa handle diz program (kebanyakannya aku buat sorg2). My big boss pun dh tak aktif, so semua aku yg kena decide, kena settle kan dalam masa yg sgt2 singkat... So skrg ni keje aku....Meeting, meeting.. meeting decide.. decide.. decide...sampai dah naik muak dengan meeting... Otak pun penat. Nak makan mmg dh tak selera, berat pun dh menurun lagi... Tp program tu so far semuanya berjalan dengan agak lancar, walaupun ada beberapa perkara yg agak merumitkan utk diselesaikan.
**************************************************************************************
Semalam (050809) aku meeting dekat MUST, aku pun sebenarnya tak sure sangat MUST ni company apa, tp dia contact mr khairul utk bincang kan satu projek.. Diorg nak cari long term partner dalam bidang Tourism.. then dia pilih my company. Projek ni pun ada kaitan dengan gov gak. So agak confident sikit la nk bekerja sama. Memandangkan aku dah ada byk pengalaman handle program n projek dgn gov, so diorg agak confident utk jd kan kami sbg partner projek diorg. Semalam nasib baik mr khairul ada, so blh la dia teman kan aku meeting, klu tak, terpaksa la pergi sesorang kt kelana jaya tu... Ok, kalau ada rezeki mungkin projek tu akan dapat la. doakan k. Tak terlalu mengharap, sebab sekarang aku n mr khairul yg buat semua benda kt ofice tu utk projek2 besar, so i'll try my best. Tp jauh sudut hati amat2 berharap agar projek dgn MUST tu pun aku dapat. (uppss tak blh tamak, tapi kalau kita usaha tak salah kan???)
************************************************************************************
Sebenarnya dalam sebulan dua ni aku dok berangan nak dapat keje gov. Walaupun projek datang bertimpa2 utk my company ni, tp Mr Khairul nk aku keje gov, sambil2 tu aku still tolong dia kt Perfect Tourism tu.. ermm nt still dapat percent kan??? ehehe. Dia nak aku keje Gov, tp bila tnya nape dia nk aku keje gov, dia just smile.. ermm mcm ada makne jerk.. :P Aku tak kisah, keje gov pun ok. Lagi baguz, blh buat 2 keje.. Larat tak larat tu blakang citer, yg penting apa aku nak, aku dapat. Bukan senang nk dpt apa yg kita nak, aku keje dah bape taun pun byk benda lagi yg aku nak, tak dapat2 lagi.. Tp insyaAllah, dalam masa terdekat ni mungkin aku akan dapat beberapa perkara yg dah lama aku idamkan.. Kalau dah rezeki tu, sekelip mata je kita blh dapat dan sekelip mata je boleh ditarik. Actly, byk lagi planning aku dengan my company ni... mungkin by next year separuh dari planning aku akan aku laksana kan.. Mr khairul kena tlg aku laksanakan Planning aku ni.. (nt u tlg i yer my dear)
*************************************************************************************
Ok, personal aku pun agak mencabar lately ni... dalam masa aku tak update blog nih, dah 2 kali kot aku gadoh besar ngn mr khairul ni.. tp jodoh kami tu kuat sgt2.... mungkin byk2 sabar dan tolak ansur yg buatkan kitaorg terus kekal sebagai pasangn... betul kan, dugaan sebelum kawin mmg kuat, tp org kata lepas kawin lagi teruk, apa pun kena gak tempuhkan, mmg dah tak blh nk lari dari tu semua...ada gak org cakap bukan senang nak satu kan dua hati, dua kepala, dua jiwa dan dua manusia menjadi satu, perlukan masa dan proses yg panjang.. mungkin ktorg sedang melalui saat2 tersebut...Ok2 kepada yg dok sibuk tanya bila ktorg nk kwen tu, sabar k.. perancangan dah ada, cuma masa tu lambat lagi, nt dh dekat2 baru ktorg announce... doakan je la k. (kita hanya mampu merancang dia yg menentukan)
*************************************************************************************
Apapun doakan semoga semuanya ok k.... ermmm kali ni tulis blog macam balas dendam jerk.. berjela2... mcm tulis surat...............
*************************************************************************************
ok la.. to encik faisal, kalau u bc blog i ni, jgn gelakkan i k.. i tau u tu ceo yg mmg suka tulis email yg mcm novel (utk musuh dalam selimut kita tu), so i mmg tak blh lawan u punya bahasa.. lagi satu, encik faisal, u tu dah ceo kt ur company tu, wat pe sibuk2 nk tulis novel lak, duit dah byk... klu dapat projek jutaaaa tu jgn lupa i n mr khairul... peace :D

Thursday, July 23, 2009

DETIK ITU.............

Detik itu msih jauh sbrnnya utk aku gapai... masih terlalu lama bagi aku.. dalam tempoh itu macam2 boleh terjadi, tp harapan aku semoga perkara yg baik2 aja yg mendatang. Doakan juga semoga bila detik itu tiba, ia terjadi seperti yg dirancang........ Tp aku tau, kita hanya mampu merancang, tp Dia yg menentukan.. Namun kita masih ada harapan dengan berdoa dan berusaha kan..

Friday, July 17, 2009

Situasi yg kerap terjadi pd aku

Situasi : Yahoo Messenger Chat (YM)

A : nad, tinggi nad berapa ek?
me : Y ? ermm 159 cm
A : owhhhhh..........
me : Y ????
A : takde la, dalam pict nampak tinggi sgt.
me : ?????


eh yeke aku nampak tinggi in pict? erm nampak cam biasa jerk....... tp dh ramai gler ckp camtuh... erm betul la tu kot. hakikanya mmg tak tinggi sgt pon... my niece lagi tinggi.


Situasi : Kedai Makan

B : Nad kenapa mkn sikit ?
me : sebab tak blh makan byk... :D
B : diet ek????
me : tak la, mmg tak blh mkn byk, sbb cepat kenyang ...
B : itula org pompuan, asyik diet jerk. bukan cantik pun kurus sgt
me : lorr bila masa lak nad diet nih?
B : tgk badan dah kurus camni pun nak diet lagi, pstu xngaku lak diet ...hahahaha...
me : ????????

Ishh... dah byk kali tau benda nih jd kt aku... aku bukan diet okeh, badan aku kurus skrg bukan sebab diet, but penat coz keje.. keje.. keje.... lagi satu, aku mmg jenis tak leh nk telan makanan byk2. Dah mmg aku dijadi kan cepat kenyang nk wat camne kan??? Klu tak caye tanya la family aku n org2 yg rapat ngn aku.



Situasi : tengah berjalan dgn my niece Along Aina

Along : C'ha apsal along rs tinggi dari c'ha ari ni ek?
me : cuba tgk kaki c'ha...... (sambil tunjuk selipar / shoe yg aku pakai)

Biasanya aku suka pakai high heel, so bila aku pakai selipar rendah or sport shoe, sure la aku lagi rendah dari dia.. coz dia mmg tinggi dari aku....tp sampai sekarang dia tak sedar2 n mungkin tak blh terima hakikat yg dia mmg dah lebih tinggi dari aku......... sbb dulu aku mmg lebih tinggi dari dia... hehehe... Along lain kali klu rs nk tanya soklan tu, tgk dulu kt kaki c'ha k...hehehe.



Situasi : Di telefon

C :selamat sejahtera, saya.....sedia membantu........ (on phone)
me : my ............ ada prob. blh tolong bla bla bla.........
C : cik, tak blh la... bla bla bla...
me : Y ?
C : sbb bla bla bla .............
me : tolong la cik..saya urgent nih. ada masalah ke?
C : saya akan cuba hantar report ni dulu k.
me : ok, tp blh tak settle kan secepat mungkin ?
C : ok saya akan cuba.

Selang beberapa hari.................

C : salam sejahtera , saya ............sedia membantu (on phone)
me : cik saya nadia from PTMC saya nk follow up psl bla bla bla.......
C : owh cik, nanti saya check utk cik dan telefon sekejap lagi.

Keesokkan harinya

(Bila hari ke-3 kesabaran aku mmg di tahap maksimum.)

C : salam sejahtera, saya..................... (org yg sama ) (on phone)
me : cik, saya nadia..............................
C : maaf cik, saya dah buat tp bla bla bla bla bla bla bla
me : cik, its ok, i nk ckp dengan ur bos plez..
C : kenapa cik? takpe2 nanti sy bagi tau dia.
me : nooo.. i nk ckp dgn ur boss now!
C : cik, sorry cik. ok dalam 5 minute saya janji semua akan ok.
me : ok, kalau dlm 5 minit tak settle, saya terus call ur boss.

Selepas 20 minit prob aku tu settle. See... nak kena ugut camtu baru leh settle keje ke???? ssh la camni, bkn skali benda ni jadi. tp byk kali. Aku xnk la bgtau dgn company mane problem ni jd. tp semua org tau company nih n semua org guna kemudahan nya. Hope tak jd lagi lepas nih.

Thursday, July 9, 2009

You're still the One

(When I first saw you, I saw love.
And the first time you touched me, I felt love.
And after all this time, you're still the one I love.)
Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We mighta took the long way
We knew we'd get there someday
Bridge:
They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on W
e're still together still going strong
Chorus:
(You're still the one)
You're still the one I run to
The one that I belong to
You're the one I want for life
(You're still the one)
You're still the one that I love
The only one I dream of
You're still the one I kiss good night
Ain't nothin' better
We beat the odds together
I'm glad we didn't listen
Look at what we would be missin'
(Bridge)
(Chorus)
(Chorus)
I'm so glad we made it
Look how far we've come my baby

Monday, July 6, 2009

Tag From Along Aina

1)Beside ur lips,where is the favourite spot to get kissed?
-Siku :P

2)How did u feel when u woke up this morning?
-Back pain ... uwarggghh.. nak balik..

3)Who was the last person / people you took photo with?
-Suezanna - she soo cute..

4)Would u consider urself spoiled?
- nooo

5. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
-yeah... Nor Hairul Nizam & Azdi Faizal he is my best friends ever....

6. Do you want someone to be dead?
- huh! yupsss... so jahat kan i..

7. What does your last text message say?
- " nad ktne? "

8. What are you thinking right now ?
-fikir nk makan byk2 nk naik kan berat ckit.

9. Do you want someone to be with you right now ?
-dont want. i just want to be alone.

10. What was the time you went to bed last night ?
- 12.00

12. Is someone on your mind right now?
-no

13. Who was the last person who text you ?

- ismazila

10 lucky person to do this Quiz

1- Aku Nakal

2- Along Tasha

3- Asna Cute

4- Rina Salleh

5- Zatul hernani

6-Cik Lin & the boys

7-.Anna.

8- Firhan

9- Zura

10- Amibestgila


14. Who is no.2 having a relationship with ?
-upppss, ikmal kowt... (ish betul ke nama nih?)

15. Is no.3 a male or a female?
-asna is female okey...

16. If no.7 and no.1 get together , would it be a good?
-ehehe.. anna tu comey tau, tp dia dh de pakwe.. so no 1 takleh la ngorat no 7.ehehe.


17. What is no.1 studying about?
- upps sorry, im not sure..


18. When was the last time you chatted with them?
- owh. last week.

19. Is no.4 single?
-i think yes for now.. and she so beautiful okeh..(ramai org admire kt dia jg.)

20. Say something about no. 2.
- she sooo sweet.. she sooo cute.. n she is my niece..wink2.

21. What do you think about no.3 & no.5 being together?
-ooohhh cannot... sorg dh de pakwe, sorg dh de tunang okeh.

22. Describe no.9.
- she is my good friend. my loyal friend also.

23. What will you do if no.6 and no.7 fight ?
-uhuks2.. tak mungkin...

24. Do you like 8?
- :) ermm dulu pernah kowt kejap.. tp xde jodoh antara kami.. ehehe..


25. How about 10?
- kt atas tu i tulis amibestgiler kan??? so mest la sama dgn apa yg i tulis tu..



WHO VIEW ME.....

get this widget here