WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Saturday, February 28, 2009

Hari ku 28 Feb 2008

Oop oop... rupanya aku masih ada masa terluang utk ku meng'up date' blog ku ini pada hari ini...

Okey..okey.. hari ni Neddy ada exibhition kt USAHANITA.. nt Neddy update lain kali la bout dat k.

Neddy nk wish HAPPY BIRTHDAY to my best friend ever.. Miss Ismazila.. hari ini adalah hari tua nya.. Neddy nk dia tau, Neddy syg dia sgt sgt sgt... ktorg jadi close friend sejak standard 6 sampai la skrg. Dia terlalu baik utk Neddy. Percaya tak, ktorg tak pernah gaduh spjg ktorg kwn dan Neddy tak pernah terasa or terkecil hati dgn dia.
Semoga persahabatan ini kekal selamanya
Love u so much.

Friday, February 27, 2009

CERITA NK



Hari ni 27 Feb 2009
Sepatutnya aku nak letak benda alah kt atas tu pada 01 March 2009
Tapi memandangkan aku teramatlah bz bermula esok, takut tak sempat nk update blog ni, so aku buat awal2.. tp takpe la, tinggal 2 hari lagi kan utk sampai ke date 010309 tu..

Apa pun, u all doakan yg baik2 aja utk hubungan kami k.

Utk Mr Khairul,
Hubungan ni tak terlalu lama, namun tak la terlalu sekejap
tp cukup utk kita kenali diri masing2..
Menangis dan ketawa bersama
~Walau pun masih byk yg kita belum tau bout each other..~
Apapun, perjalanan kita masih jauh, masih banyak onak duri akan kita lalui
Semoga kita terus tabah menghadapi dugaan2 mendatang..
Maafkan Dya jika sepanjang hubungan ni terjalin, Dya byk buat abg terluka..
~~Semoga CINTA itu milik kita selamanya...~~


Thursday, February 26, 2009

Lagu Chenta... 'AKU YG TERLEWATKAN'

Lagu chenta???

Uppss bukan la.. ini bukan lagu chenta aku..
Ini lagu chenta org lain.. Ermm lagu chenta mesti happy2 suka2 kan??
tp nape lagu chenta yg aku dgr ni sad2 sayu2 aja??
OOoooo ni lagu frust rupanya..

Okie2.. begini.. semalam, bila aku buka email yahoo ku, ada satu email dari 'ntah sape2'..
Dia kenal kan diri dia sbg 'K'.. uppss Mr Khairul ke?? no no no... bukan dia okie.. K yg lain..

Aku konpius gak bila bc ayat2 chenta dia kt email tuh.. AKU TAK FAHAM!!!.. or aku saja BUAT2 TAK FAHAM maksud hati dia tu??. ...ntah, i dont know.....
Bila baca email tu sampai habis, dia tujukan lagu 'AKU YANG TERLEWATKAN by SO7'
Ermm.. sape penah dgr lagu nih??

Okie, bila tgk lirik lagu ni, aku mula faham..dan benar2 faham apa maksud dia... mmg dia terlewat..benar2 terlewat.. and sorry.. i can't do anythg.. suratan atau kebetulan?? skali lagi jawapan aku ....ntah, i dont know... sape yg salah?? .... again, i dont know...

Skrg ni (ketika entri ini di taip) aku tgh dgr lagu ni. FYI, aku baru dapat lagu ni last week, dari my nephew dan aku asyik ulang dgr lagu ni berpuluh2 kali last week.. Aku suka gler lagu ni.. Ntah nape... Tetiba, diz week, aku dapat email and lagu ni.. erm kebetulan ke apa nih??

SO, kalau u all nk tau apa kisah K tu ngn aku, dgr lagu ni ngn lirik dia skali k..
Kisah ni dah lama jd actly, tp maybe dia baru jumpa lagu yg sesuai tuk tujukan pada aku.. wink..wink..

YANG TERLEWATKAN -SO7

Kemana kau s’lama ini

Bidadari yg ku nanti
Kenapa baru sekarang
Kita dipertemukan

Sesal tak ‘kan ada arti
Karna semua tlah terjadi
Kini kau tlah menjalani
Sisa hidup dengannya

Reff:


Mungkin salahku… Melewatkanmu…
Tak mencarimu… Sepenuh hati…
Maafkan aku…

Kesalahanku… Melewatkanmu…
Hingga kau kini… Dengan yang lain…
Maafkan aku…

Jika berulang kembali
Kau tak akan terlewati
Segenap hati kucari
Dimana kau berada

Walau ku terlambat
Kau tetap yang terhebat
Melihatmu… Mendengarmu…
Kaulah yang terhebat


Utk K..(kalau dia baca ni) tak guna bersedih n menyesal.

REmember diz..

"We never get what we want, we never want what we get
we never have what we like, we never like what we have and still we live, love.... This is LIFE.!!!! "

Jangan buat aku sedih dgn kisah sedih yg tak guna ni!!!
PELUANG hanya dtg sekali, jgn sia2 kan peluang yg ada di depan mata mu.
Jgn buat silap utk kali kedua..Jgn menyesal lagi.

Aku doa yg baik2 aja utk kamu. Doakan utk aku jg.



"Its sad when people you know become people you knew
when you can walk right past..
someone like they were never a big part of your life...."

Tuesday, February 24, 2009

TODAY >> 24 Feb 2009 >> 1300 >> Selasa

Rest kejap..

Penat nyer.....

Baru lepas kemas barang2 kt ofis nih.. byk gak aku kemas kan hari ni dari pukul 0945 hingga skrg 1300..non- stop...

Aku nk update blog kejap.. walaupun de keje lagi nk kena wat. Lg pun, skrg kan masa rehat.. Tak salah kan3x... ahaks..

Kepenatan sedikit terasa coz aku kemas sesorg.. Kalau kak ti ada sure best gler.. Kak ti kan kuat dan perkasa ehehe.. dah lama tak jumpa kak ti. Kalau kak ti ada mesti dia akan tolong aku kemas satu ofis aku yg besar nih, dgn senang hatinya. Dah la kt tempat aku nih byk file. Urmm.. Skrg tak blh nak cakap apa2 ar, kena la aku wat gak walaupun habis tgn & belakang aku sakit, coz angkat file & kotak berat tu sesorg..

Mr khairul juz dtg tengahari / ptg utk tlg aku kt cni.. Coz pagi nih dia kdia ada hal lain. TQ.


Monday, February 23, 2009

BERITA PENTING!!!!!

Haii...

BERITA PENTING

Hari ini, esok dan seterusnya sehingga next week adalah hari2 ku yg busy amat , coz mulai hari ini kami (aku & staff lain) udah mula packing barang2 utk pindah Office baru di Wangsa Maju.

Sebenarnya kami dh mula packing sikit2 last week.. Tp minggu ni dah tak boleh sikit2 lg dah, coz 1st March ni ktorg akan pindahkan semua barang2.

(1st march tu hari istimewa aku ngn Mr Khairul)

Hari ni hari yg agak memenatkan, coz pada sebelah pagi tu Pegawai PPL dtg untuk lawatan ke Office ktorg, so aku pergi ke office lebih awal daripada biasa ar. Pegawai tadi baik gler nama dia Encik Kassim bin Agam. Siap bahasakan diri dia 'uncle' lagi ngn aku. Ehehe, ramai tul uncle aku skrg nih.. Uhuks.. Lepas pegawai tu balik, baru la kami mula kan MISI kami (kemaskan barang2 ar apa lagi) Td aku pakai blazer ke ofis, so bayangkan la camne rupe aku bila kena kemas barang2 kt ofis tu.. Then bila time rest aku gtau Barriyah nk balik jap. Sbnrnya tujuan utama aku nk balik sbb nk g ambik box utk isi barang2 aku, tp dah alang2 aku balik tu, aku terus tukar pakaian lain yg lebih selesa.. Ehehe.. Nasib baik umah dekat ngn ofis. Ermm tp tak lama lagi, mmg takde harapan ar aku nk wat camtu lagi.. Coz klu dari Wangsa Maju nk ke Sentul tu takes time gak ar..

(semoga semuanya ok di tempat baru)

So, utk kwn2.. kakak2.. adik2 BLOGGER kesayangan ku ini, kalau neddy tak sempat 'bayar utang" tag ke, tak singgah blog u all ke, tak comment entry u all ke dalam 2 minggu ni, jgn kata Neddy sombong ek. Neddy busy sgt2. Nanti bila tahap kebizian Neddy tu dah kurang ckit, Neddy visit u all k..

** Utk Kak Lin (Warisku Minangwara) thanx tag neddy.. Uhuks.. nanti Neddy 'bayar' hutang tag tu k

** Utk sis asnacute, thanx coz dh 'bayar' hutang tag.. :)



Ok la, Salam Sayang utk semua. Ada masa nanti Neddy akan update blog tentang 'penghijrahan' ke office baru ni k.


With Love,
...NedDy
...


Saturday, February 21, 2009

Uh!!! aku di tag oleh my niece Along Aina

Sape nk tau rahsia...baca tag nih k.. caiyo'

Here are the rules
-List these rules on your blog.
-Share 7 facts about yourself on your blog.
-Tell 6 unspectacular quirks of yours.
-Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
-Link the person who tagged you.
-Leave a comment for each blogger.


7 even facts ’bout me :

♥ thn ni umur ku dah suku abad ( uits.. mude lagi upernyer)

♥ Aku ske makan eskrim coklat (sll beli kt 7E depan office)

♥ Aku ske makan pedas, tp skrg da tak blh mkn pedas2 sgt.. (nt kesakitan melanda)

♥ tak suka mkn panadol (bukan takut juz tak suke)

♥ tak blh nk telan mknan byk, sbb cepat kenyang. (klu leh mkn byk kan best..)

♥ amat suka warna black, pink n red

♥ seorg yg rabun dan tak ske pakai spec (nasib baik ada contact lense)


Tell 6 unspectacular quirks of yours\

Suke xtvt lasak (panjat gunung / racing > kalau blh la)

♥ Sejak kecil suka football.. GLory2 MU (suka amat, kalau leh men football lagi best)

♥ suka drawing + lefthanded (walaupun tak pndai sgt)

♥ skrg klu ada owg wat sakit ati aku, aku ske wat bodo jerk. Dulu mesti terus ngadu kt member or mr Khairul (da matured ar kira.. ahaks)

♥ tak suke org yg suke sebut " i'm give up" (tu helah nk lari dari prob or nk buat org lain lemah mcm dia)

♥ Suke kan lukisan, walaupun bagi org lain lukisan tu tak cantik, tp bagi aku, asal benda tu namanya lukisan ia ttp cantik.. sbb seni tu subjektif. (seni tu tak perlukan peraturan..seni bagi aku, luahan perasaan dari hati seseorg yg hanya mampu di luahkan pd hasil seni dia...)

7 mangsa tag seterusnya. Calon2 nya adalah:

♥ Zatul Hernani

♥Anna

♥ Asnacute

♥Zaidon

♥ Kak Lin

♥Atty

♥ sesape je yg nk jwb…


Huh! akhir nya hutang tag ku dgn my niece terbayar sudah...


Salam...

Selamat bercuti kepada sape2 yg tak kerja pada hari sabtu ni...

Hari ni aku pun tak keje... Yahoo... erm tp bosan amat hari ni, sbb Anggerek kuar ngn Officemate dia. Tinggal la aku sesorg kt umah nih.. Ehehe.. Smlm ajak Mr Khairul teman kan dinner kt depan umah aku tuh. Igt kejap je nk makan, tp bila start borak punya borak... tak sedar dah pukul 2. Ehehe..ptt ar aku rs macam semacam jerk org dok tgk kt ktorg, rupenyer ktorg dok kt kedai tu 4 jam lebih.. Ermm ntah pe2 ar ktorg nih, tak de keje ke dok borak kt kedai tuh sampai 2 am..

Erm smlm dok tgh borak2 tuh, ada sekumpulan lelaki dtg kt meja ktorg, igt kan sape.. upernye kwn2 sekampung Mr Khairul kt Taman Ehsan, Kepong. Aiseyhh malu arr dorg sume pandang2 jerk bila Mr Khairul ckp aku tunang dia.. :P Dah la muke aku dah comot gler time tu.. Jatuh saham tol ar.. Klu nk jumpe pun biar ar time aku cunz ke.. hahaha ( pasann gler).. Erm padan muke Mr Khairul, (ahaks sowie dear) Erm dulu dia ckp tak nak kenal kan aku ngn kwn2 sekampung dia, sampai ar majlis kawen... hahahaaha.. tgk, betapa besar nya kuasa Yg Maha Esa.. Dalam byk2 tempat, kedai kt depan umah aku kwn2 dia g lepak... huhuhu... Dah la kedai tu kedai fav aku. AHaks jerk..

Okie la, nk bersiap dulu, jap g nk kuar jumpe Mr K...ehehe.. sape Mr K tuh??? ehehe.. cube ar teke, klu betul aku banje u all. ahaks..

Ok la chow..

Upss Neddy doakan hari ini semoga korg happy2 aja.. doa kan utk neddy jg k..

Luv u all...

Salam.....





With Love,
~~NEDDY~~


Friday, February 20, 2009

Salam,

Hari ni tak tau nk wat entry apa... td tgh dok tgk2 pict, ternampak pict2 nih..
Ni pict time aku kt MOTOUR ( Ministry of Tourism). Time ni aku g amik brosure dan buku2 berkaitan tgn Tourism Malaysia. Aku pergi dengan Puan Barriyah aka Adik dan Ezreen aka Yeen aka Ezy...ehehehe... Sepatutnya aku kena pergi dgn adik aje, tp nasib baik gak la Yeen offer nk temankan ktorg. Kalau la ktorg jerk yg pergi amik benda alah tu, tak tau ar camne ktorg nk bawa kotak berat tu.. So, thanx ye Yeen. Wink..wink..



Miss Neddy with Miss Ezreen


With Barriyah aka Adik :D
Nampak tak envelope putih yg Barriyah pegang tu?
Erm itu Calendar 2009 yg pihak tourism berikan pada ktorg secara percuma.
Thanx to Tourism Malaysia.
Calendar tu agak cantik dan menarik jg.



Uppss oh yea.. Lupa lak nk kenal kan..
Erm actually, Barriyah ni adalah adik Mr Khairul dan
Yeen ni adalah cousin kesayangan Mr Khairul.
Mr Khairul anak sulung dari dua beradik,
dan Barriyah la satu2 nya adik beradik yg dia ada.
Sebab tu jg la ktorg panggil dia Adik. :)
Adik ni sebaya dgn my sis Melisa.
Jadi makna nya, bakal adik ipar gue lagi tua dari gue..
eheheh..
So kalau mmg jodoh aku ngn MR Khairul
aku ngn Adik kira dapat PAKEJ ar.
Nak tau nape???
Sebab...
Dia dpt 'kakak ipar' n 'adik' (sbb aku lagi muda dari dia)
dan aku dapat 'adik ipar' n 'kakak'.
Best tak ktorg??
Paling best, husband Adik adalah menantu lelaki tunggal
dan aku bakal menantu perempuan tunggal..
Tak payah gadoh2..:P ehehe...
Tp semua nya belum tau lagi kan...
Kalau mmg jodoh aku dgn Mr Khairul jd la macam ni..
Kalau tak de jodoh ngn Mr Khairul, takde la.. :)
Ahaks..
Semoga semuanya akan baik2 aja.
Doa kan yea..


Ok, ni pict aku dgn anak saudara Mr Khairul aka anak Barriyah.
Nama nya Syasya, umur 6 thn.
Hari ni (200209) Syasya tgh demam,
doakan moga dia cepat2 sihat oke...




With Love,

Neddy

Thursday, February 19, 2009

A = age:
.:: 24 thn 6 bulan

B = birthday:
.:: 26 Aug

C = confused about:
.:: myself

D = dog’s name:

.:: eeuuww..tada2..

E = essential item you use everyday:

.:: hp

F = favorite song as of now:

.:: padamu ku bersujud (afghan)

G = game (favorite):

.:: sudoku

H = hometown:

.:: KB

I = instrument you play:

.:: ehe..tada satu pon

J = juice:

.:: apple aloevera

K = kick (someone you want to do so):

.:: mamat yg buat aku jatuh ari tuh.

L = love (what is it for you?):

.:: honest + trust + care + responsible

M = marriage (who do u want to marry?):

.:: with person that love me so much

N = name:

.:: nadia hanum

O = one wish:

.::happiness for myself + my family + my love one

P = people you can’t live without:

.:: my family

Q = quote?

.:: yg sempurna tak semestinya yg terbaik

R = regret

.:: something in past

S= status

.:: single but not available

T = time you woke up today:

.:: 6.45 am

U = umbrella (color that u have):

.:: oren

V = vegetable (favorite):

.:: erkk.. erm kacang botol :))

W = worst habit:

.:: for now.. ske sgt pukul lengan mr khairul..

X = x-rays (that you had):

.:: urmmm...

Y = yummy food (you ate today):

.:: susu coklat + roti

Z = zodiac sign:

.:: i'm virgo girl


With Love,
~~ Neddy~~


Wednesday, February 18, 2009

Uppsss... Terjatuhkah aku, atau aku dijatuhkan ??

sALAm...

Selamat pagi buat semua.. semoga anda semua baik2 aja hari ni.. :)
Semoga Neddy pun baik2 aja hari ni..
Neddy nk citer kt u all pasal kejadian yg menimpa Neddy smlm..

Ermm... sebelum tu, kita SMILE dulu k.. :))

OK.

Semalam Neddy balik dari ofis sesorg, naik LRT. Masa nk cross jln kt trafic light depan LRT tu ,ada sorg mamat ni terlanggar girl kt sblh aku, girl tu pulak tak dpt imbang badan dia then tertolak aku, last2 aku yg jatuh dulu lepas tu girl tu pun jatuh gak. Bayang kan, sume org tgk time tu.. Tapi tak pulak aku rasa malu..

Tp syukur sangat sebab aku langsung tak sakit . Padahal dua2 lutut aku terhentak kena jalan. Paling best betul2 dalam lopak air.. Bayang kan lagi, aku dgn high heel 5 inci tu jatuh kt lopak air, abis kotor pants aku kt dua2 belah lutut tu.. hurmm bila igt blk, rasa syukur sangat2. Kaki aku langsung tak terseliuh dan langsung tak sakit.. Syukur Alhamdulillah..

Lepas jatuh tu, aku bangun dengan slumber mcm tak de pe2 jadi, senyum sesorang then terus cross the road, naik LRT macam biasa. Dat girl yg jatuh dgn aku tu, aku rasa dia skit, coz dia jatuh teruk gak. Dia tak leh jalan kot, sbb dia duduk kt tepi jalan. Aku nk g tlg, tp bila tgk ada member dia dtg kt dia, aku tak jadi nk g tolong. Nasib baik gak diary aku tak jatuh dalam lopak air tu, sebab aku suke sgt bawa diary tu ke hulu ke hilir.. ehehe...

Dalam LRT tu, aku teringat balik camne aku leh jatuh. Bila igt balik yg lelaki yg jd punca aku jatuh tu langsung tak say sorry kt aku, rasa macam bengang gler.. Dah la wat aku jatuh, pastu langsung tak reti nk minta maaf. Bukan aku nk minta ganti rugi or nk saman malu pun kt dia kalau dia minta maaf... Huh!!

Sepanjang jalan aku dok fikir, camne aku langsung leh tak sakit, sedang kan tar tu kan ke keras gler.. ( hehe) Tapi bila fikir betul2 aku terfikir yg semua yg jadi ada hikmah dia. Mungkin Allah saja nk uji aku atau balasan utk dosa2 kecil aku. Atau mungkin aku jatuh sebab semalam aku mmg lupa nk baca ayat kursi masa keluar dari ofis coz otak aku menerawang ntah kemana (mcm2 benda aku fikir time tu).. Sampai kan aku lupa pada kebiasaan aku utk baca ayat kursi. (utk melindungi diri dari kejahatan dan kemalangan) Biasanya juga, bila aku jln sorg2 aku takkan putus2 sebut "Allahuakbar" "Subhanallah" " Astaghfirullahalazim" "Nauzubillah" dalam hati, sepanjang jalan, sehingga aku sampai rumah. Tiap kali aku selisih dgn org2 yg akan buat aku sangsi, lagi kuat aku baca, dan aku akan make sure yg aku tak lihat kt mata diorg.

Skrg macam2 blh jadi.. Kadang2 aku sbg perempuan tak terdaya nk lindungi diri dari benda2 yg tak tersangka, jd satu cara je yg boleh aku buat iaitu serah diri pada Yg Maha Esa dan sentiasa berhati2. AKu sll ingat kan diri supaya tiap saat aku tak terlalai, terutama bila aku jalan sesorg kt KL nih. Tak kira pagi atau malam, aku sentiasa pastikan diri aku berada di 'zon' selamat. Tambah pula, keadaan ekonomi gawat dan makin ramai manusia yang dh ' tak berhati manusia ' kt dunia ni.

Ok, sambung citer tadi.. Dlm LRT tu, aku dok fikir lagi.. Mungkin ada hikmahnya aku jatuh. Mungkin kalau aku tak jth time tu, ada something bad yg akan berlaku. Sape tau kan??.. Emm mungkin aku tak perlu fikir apa hikmanya. Biarlah Dia aje yg tau. Aku yakin dan aku tau, Dia syg kan aku.. Kenapa aku ckp camtu?? Sebab dia bagi pengajaran/balasan dgn cara yg paling lembut pada aku. Tanpa aku rs sakit dan malu. Aku jatuh smlm mcm ada org pengang badan aku dan letak aku kt bawah. Perlahan gler aku jth smlm. Mcm dalam video slow motion tu.. Sebab tu aku tak sakit. Kalau nk ikut, sure dua belah lutut aku tu sakit sgt2, dan yg pasti, kaki aku confirm terseliuh dgn high heel tu. Nasib baik jgk, smlm aku pakai pants yg agak tebal biasanya aku mmg jrg pakai pants ke office. ntah kenapa smlm aku rasa juz nk pakai pants n kemeja ke ofis. Bayangkan la klu aku pakai long skirt ngn kemeja or baju kurung ke office smlm mcmana... aduiii... 'masak' kot aku kt tepi jalan tu.. Smlm ptt nya aku turun stesen 2nd last, tp sbb mcm2 aku dok pk dlm LRT tu, aku terlajak sampai ke last stesen. Erm skali lagi aku SENYUM, turun dari LRT then pergi ke landasan seberang utk patah balik ke stesen sepatutnya.. Sepanjang jln ke rumah aku dari stesen LRT tu, aku dok SenYUM lagi sesorg. Tak sabar nk sampai rumah, nk story kt my sis anggerek.. Ehehe..

Erm sepatutnya aku rs SMLM adalah hari paling malang aku. Tp bila Senyuman dan kewarasan menguasai diri aku, aku tak rasa smlm adalah hari malang aku. Tp aku rs SEMALAM 17 Februari 2009 adalah hari PENGAJARAN dan KEMENANGAN aku. :) hanya aku yg tau, kenapa aku rasa macam tu.. Urm biar la aku aje yg tau kenapa aku rasa macam tu. Semalam, aku tido dgn hati yg sangat tenang dan sangat lega.

Semoga hari-hari aku yang mendatang membawa keberkatan dan kebahagiaan buat diri aku. Doakan yg baik-baik aja utk aku k. :)) Semoga juga apa yg jd kat diri aku ini menjadi pengajaran terbaik tuk korg jg..

Urmm lagi satu aku nk pesan, tak salah pakai high heel.. tp hati2 k.. Chow..


With Love,
NEddY.




Tuesday, February 17, 2009

sAJE jErk letak 2 pict nih..
ada MeMoRI tersendiri utk aku..





It feel just nice to love and be loved



Jangan jadi terlalu baik, saya akan merindui kamu. Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai kamu…Jangan jadi terlalu ’sweet’, saya mungkin jatuh hati kepada kamu. Amat sukar untuk saya menyayangi kamu jika kamu tidak mahu membalasnya….

P/s : seseorang yg membuat kamu jatuh hati kepadanya sebenarnya menyayangi kamu lebih daripada kamu menyayangi dia.

Jika seseorang hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian daripada kamu, tetapi atas sebab tetentu dia terpaksa pergi, jangan terlalu sedih… Terimalah kenyataan itu dan sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu.

P/s : Masa akan menentukan segalanya, jika dia ditakdirkan bersama anda, dia akan kembali.

Jangan melarikan diri dari ‘cinta’ apabila ia berada di hadapan kamu, jangan melarikan diri daripadanya kerana suatu hari nanti, kamu pasti akan teringatkannya kembali dan menyesali perbuatan kamu itu.

p/s : Hargai org yang menyayangi kamu. Bukan mudah mencari orang yang menyayangi kita. Yang paling berharga ialah hati yg ikhlas.



Penyelesalan terbesar dalam hidup kita adalah risiko yang kita tidak ambil. Jika anda merasakan sesuatu itu akan membuatkan anda bahagia, maka teruskan. Ingatlah bahawa kita akan melalui semua ini hanya sekali, mungkin tiada lagi peluang kadua.

p/s : Masa tidak menunggu kita. Jika anda rasakan anda telah bertemu dengan orang yang sesuai, maka hargailah dia, jangan biarkan dia berlalu begitu sahaja. Jangan bertangguh kerana takut. Cubalah dahulu atau anda akan menyesal kerana membiarkan ia berlalu begitu sahaja. Tiada siapa pun yang tahu apakah yang membuatkan anda betul-betul bahagia.

Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata menyapa air mata yang satu lagi, " Saya air mata seorang gadis yang menyayangi seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. siapa kamu?" Jawab titis air mata kedua " Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang menyayangi saya berlalu begitu sahaja."

P/s : Tiada sesiapa pun yang simpati kepada orang yang sengaja membiarkan peluang pergi begitu sahaja tanpa berusaha untuk mendapatkannya atau mempertahankannya. Kita selalunya tidak menghargai seseorg yg hampir mati menyayangi kita sehingga dia pergi meninggalkan kita; kemudian kita akan sedih dan menyesal mengingatkannya.




Terdapat banyak bebintang di langit tetapi hanya satu sahaja yang begitu menyerlah sehingga dapat menarik perhatian anda. Dari kalangan yang anda pilih untuk abaikan ialah sebuatir bintang yang sanggup menyinari anda walau dimana sahaja anda berada.

p/s :Bahagian 1: Org yg besama anda ketika ini mungkin bukanlah org yg benar2 anda sayangi.

Bahagian 2 : Terdapat org yg tau dia tidak dpt bersama kemu ketika ini tetapi masih menyayangi kamu sepenuh hatinya, fikirkanlah.

Cinta itu membuatkan anda gembira walaupun ia sering melukakan.Cinta itu istimewa jika diberikan kepada org yg bertuah.

p/s : Jika anda bertemu seseorg yg benar2 menghargai anda maka dia berhak mendapat kasih anda.


With love,

~~Neddy~~

Friday, February 13, 2009

Its All About LOVE....


My family..
i love u all so much...
No one can replace ur love in my heart..
My family,
U all are my everything..




Sis,
U are my sister
U are my close friend
U are my half
What ever happen..
I'll always with u.


My love,
U are new person in my life
but i love u..
Hope u'll be mine forever..





To my niece & Nephew.. u all pun penting gak..tp pict u all tak siap g, nt cik ha upload len kali k..luv u all so much...

Monday, February 9, 2009

GETTING CLOSER


Today 09.02.09
( MOnDAy)
11 months 1 week 1 day
" We have such a long way to go,
But i know we're getting closer everyday.. "

Mood : Happy :) :)

Wednesday, February 4, 2009

Black n White Birthday Party

Last Sunday ktorg celebrate birthday utk Bie Najwa..
Sebenarnya aku n anggerek busy amat hari tu, tapi takpe la, demi niece ktorg ni, ktorg buat2 tak busy... Theme hari tu adlh BLACK n WHITE... so ptg SAbtu tu aku, Anggerek, Along Aina n Along tasha pergi la shopping white shirt... Just for Bie.. Hari sabtu tu aku dah beli kan Biey present.. Hope Biey suka dgn present tu.. :)

With birthday girl..

Biey dah mula pakai tudung.. :)

Gud Gurl..







WHO VIEW ME.....

get this widget here