WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Tuesday, September 29, 2009

ALLAH MENGETAHUI

Saat kau lelah dan tak berdaya kerana usaha yang gagal
Allah tahu betapa gigih engkau telah berusaha
Ketika sekian lama kau menangis dan batinmu menderita
Allah telah menghitung tangismu
Saat kau rasa waktu terus meninggalkanmu
Allah menunggu bersamamu
Ketika kau kesepian
Dan kawanmu terlalu sibuk meskipun hanya untuk menelefon
Allah berada disisimu

Saat kau telah mencuba semua dan tak tahu harus berbuat apa lagi
Allah memiliki jalan keluarnya
Ketika semuanya tak masuk akal dan engkau bingung atau putus asai
Allah memiliki jawapannya
Saat tiba-tiba hidupmu cerah dan kau temukan secerah harapan
Allah telah berbisik kepadamu
Ketika semuanya berjalan lancar dan banyak yang harus kau syukuri
Allah telah memberkatimu
Saat kegembiraan datang dan engkau merasa terpesona
Allah tersenyum kepadamu
Ketika kau punya cita-cita dan mimpi untuk diwujudkan
Allah telah membuka matamu dan memanggil namamu

Ingatlah, dimanapun engkau dan apapun yang kau hadapi
ALLAH MENGETAHUI !~

Sunday, September 27, 2009

Ya Allah, kuat kan hati hamba mu ini
dalam menghadapi dugaan Mu....
Aku lakukan semua demi Mu Ya Allah....
Tabahkan dan Tenangkan la hati ku ini....

Wednesday, September 9, 2009

09.09.09

Hari ni tiba-tiba rs rindu sgt kt my niece n my nephew..

Kt office keje bertimbun2 mcm takkan habis.. Aku rs mcm dh buat byk keje, tp bila tengok balik, rupanya ada byk lagi tak settle... 'keje' oh 'kerja' bila mau settle. huhuhu
Hope semua important job settle b4 aku berangkat pulang ke kg nanti.
Nanti hati tak tenang nak berhari raya...

Next thursday aku balik kg dgn my sis Anggerek, niece Along Aina n my Nephew Bro Faris. Sgt2 tak sabar mau jumpa semua family members, especially papa, sis rose n fifi.. mama baru jumpa last month. sgt rindu kan papa.. Hope papa sihat2 aja. :)

Byk jemputan berbuka tak dapat aku pergi sebab busy.. Tahun ni mungkin tak sempat nk buka puasa dgn family kt KL n kwn2 aku.. last year ada jgk la masa utk aku buka puasa dgn kwn2 baik aku. Sorry sgt2 tau sume.. huks huks..

Raya nanti byk jemputan kawen my friends..
Aku akan sedaya upaya pergi mana yg sempat okeh.. kalau tak sempat tu jgn la marah2 k..
Sepanjang taun ni, byk gler jemputan kwen dari kwn2, tp satu pun aku tak pergi.
Bukan tak nak pergi my dear friend, tp mmg ssh nk tinggal keje. Hope next year aku tak sebusy nih...

upps hari ni 090909... very nice date... tahun depan 101010.. hope something meaningful happen on that date.. :)

ok la, selamat berpuasa. sampai jumpa lagi...

luv u all.

Thursday, September 3, 2009



'see from your eyes' and 'listen to your heart'
*****************************************

Wednesday, September 2, 2009

I'm just a little bit
caught in the middle
Life is a maze and love is a riddle
I dont know where to go...

I can't do it alone

(I've tried)

and I don't know why
I am just a little girl
lost in the moment
I'm so scared
but don't show it
I can't figure it out
it's bringing me down

I know
I've got to let it go
and just enjoy the show
Hari ni buka puasa kt tempat keje...
Rindu nak blk kg..
Hope blh blk kg awal.. tak kira la byk keje ke tak nanti..

Baju raya dah ada sepasang. Itu pun my sis yg sponsor. Kalau tak de g baju raya
Igt nk g beli sepasang lagi, itu pun kalau sempat la.
Kalau tak, pakai je la mana yg ada.. Ermm tapi mesti tak best kan.

Puasa kali ni rasa macam ada kekurangan.
Tak tau nape. Mybe sebab tak byk masa blh spend dgn famili kot..

Erm dh tak tau nak tulis apa kt blog nih. Byk benda nk share sbnrnya, tp tak tau mana nk mula.

K la, to all. selamat berpuasa. (^_~)

WHO VIEW ME.....

get this widget here