WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Saturday, November 29, 2008

My Saturday...


Hari ni my sis, Kak Nor n her daughters, Along Tasha (Natasha Alia), Bi (Syawatul Najwa) and Eika (Nur Hanis Syafiqah ) ajak i n anggerek teman kan dorg shopping kt SOGO.. So, pepagi lagi ktorg dah siap2.. Tujuan utama shopping sbnr nya nk belikan Bi handfon.. Ermm..B4 beli hp, ktorg Brunch kt KFC dulu.. Lepas tu belikan Bi Shoe n Hp.. Erm hari ni hari paling happy kot kt Bi...

Bi yg hepi... tak sabar tul nk dpt fon baru ek??



Bi with her new handfon.. Hf ni Bi beli dgn duit simpanan dia sendiri tau...ermm..(mengikut jejak cousinnya kak Ute la nih..) my siss mmg tak ske manje kan anak2 dorg ngn kebendaan...



Ieka tgh pujuk abg kt kedai fon, bagi hp free kt dia.. ermm byk cantikkk..

Cunz tul sandle tu.. pink, yellow, blue n white...

Ermm tp of coz la i pilih da pinky one...


Alamakkk... cantik la pulak shoes ni... Ermm murah dan cunzz..

Errmm try jap...
Tp i tak beli pun, coz nk kena berjimat cermat ckit diz month..
Diz month, i berazam tak nk beli shirts n shoes lagi...wink..wink...
hehehe...harap2 azam tu tercapai la utk bulan nih...
I nk kena SAVING!!!!

Posing sket...Miss NedDy n Cuties Ieka..

Key chain ni Ieka beli utk dia dan utk Bi...

Lepas shopping, i n Anggerek ikut dorg blk Taman Bukit Serdang.. Ieka tertidur otw blk..tired n sleepy..

Written by :




Friday, November 28, 2008

FRIDAY with Miss Neddy & Mr Khairul

Mr Khairul n Miss NedDy di petang Jumaat...

First time tgk dia pakai baju melayu..ermm...

Huruf 'K' kt poket baju melayu dia..Wah! mengalah kan baju i lak ek..

Wat keje ke per nih?? Ermmm??

Uits..Mr Khairul cuba jahanam kan my blog....ggrrrr

Written by:



Jom Tengok Mak YOng...



Mak Yong Extravaganza 2008

Venue :Malaysia Tourism Centre (MTC / MATIC)
(Pusat Pelancongan Malaysia)
109, Jalan Ampang
Kuala Lumpur

Date & Time : Thu 27 - Sun 30 Nov 2008

Phone : 03-2052 3616

Synopsis :

Mak Yong is a traditional art form that combines dance, opera, drama and comedy, believed to have originated in Kelantan.

The Jabatan Kebudayaan and Kesenian Negara have put together what they call a Mak Yong Extravaganza, with lots planned - performances, lectures, an exhibition, workshops and more!

Here's the performance schedule:


Dewa Indera, Indera Dewa -
Thu 27 Nov 2008 (8.30pm - 10.45pm)
Performed by Kumpulan Mak Yong Kijang Emas JKKN


Endeng Tejeli -
Fri 28 Nov 2008 (8.30pm - 10.45pm)
Performed by Kumpulan Mak Yong Seri Nilam Istana Budaya


Raja Tangkai Hati -
Sat 29 Nov 2008 (8.30pm - 10.45pm)
Performed by Kumpulan Mak Yong Dewa Muda


Nik Kecik Dewa Muda
Sun 30 Nov 2008 (8.30pm - 10.45pm)
Performed by Kumpulan Mak Yong ASWARA

Thursday, November 27, 2008

What i Want....






"Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you, when the limo breaks down"

Neddy..




Wednesday, November 26, 2008

I'm the lucky one by Anuar Zain

Ku persembahkan satu cita ku..
Setulus hati hanyalah untuk mu
dan ku lakukan semampu aku
tuk menyayangimu
hingga kau merasa jadi pujaan ku
meski bercinta kadang tak indah
tapi tuk buktikan kau yg terindah
dan kupastikan..i'm the lucky one..
nikmati cinta lebih dari segalanya....
jiwaku ini yg tak tersentuh
kini terasa sejak bersamammu
berikan hangat
hinggaku x mampu berjauh drmu
kerna kau yg bisa buatku bahagia
meski bercinta kadang tak indah
tp tuk buktikan kau yg terindah
dan ku pastikan i'm the lucky one
nikmati cinta lebih dari segalanya
caramu membuatku x berdaya
hatiku pun ribut terjaga
kau ubah hidupku ini jadi
sempurna
meski bercinta kadang tak indah
tp tuk buktikan kau yg terindah
dan ku pastikan i'm the lucky one
nikmati cinta lebih dari segalanya


Miss NedDy

Terkezutttt.....tp lega...



Hari ni pegawai2 PTPK dtg visit mengejut..hurmm..dah la my bos tak de, penolong pengurus lak baru lagi, so byk yg dia kurang tau...so layannn jerk la dorg tu.. Apapun, Alhamdulillah, so far so good..Apa yg aku usahakan b4 diz nampak jgk la hasil nya... Penat tau nk buat VTO dulu (syarat utk apply PTPK) sib baik la cik abg kesayangan i ada, leh la gak dia tulung2 i... TQ lorr dear.. Byk gak soklan2 cepumas yg dia bg kt aku td.. ErrKkk.. seb baik aku dpt cover ke'nervous'an aku tu... Erm tp aku mmg seorg yg coooolllll pun........uits..tak caye ek?? betoll laa...Tak caye gaks ek..?? Ermm..Try ar test...hehehe..Td rs cam g inteview keje lak.. Huhuhu..(tetiba lak tingat time memula nk masuk keje cni).. Dah la pegawai2 tu ada empat orang, siap bawa cameramen lak tu.. dah la tu, dia asik dok snap2 pict aku tgh kena 'soal siasat' td, iiikss....tau ar aku ske posing, tp takkan tgh serius pun dia nk aku posing gaks...

Dah la soklan2 dorg tu wat jantung aku dup dap..dup dap gak..Empat2 org skali tnya, tak nyempat aku nk jwb soklan, de lagi yg soal.. tp sib baaaiiikkkkk aku leh cooooooollll..... tau tak, betapa berharga nya perasaan aku yg coooll tu td, (thanx la kt diri aku sendiri) klu tak, hancus aku,... klu bos aku ade tak pe ar gaks, ni aku sesorg yg menepis soklan2 berapi dorg tuh...tapi sempat lagi aku senyum bila cameramen tu nk take my pict...hehe...ahaks tul la cameramen nih..(cam dia tetau jerk aku ni ske posing2) ehe..aku pun ahaks gak klu dah depan camera tu..wink2....

Tp u all tau tak?? Hari ni aku rasa LEGAaa!!!!!.....and HAPPYy sgt2...sbb, at least keje aku dah terbukti n selesai dgn jaya nya la.. dari proses awal sampai la dorg dtg visit....Keje aku kira dh 99.9% dh settle..(walaupun dgn sesungguh nya, ni bukan keje AKUuuuu.. ini keje MR Stuarrtttt, MR Stuart, where are u???) Actly aku dh seminggu dok wisau kan benda ni, coz aku igt dorg tak proses lagi application aku tu..WIsauu tau...mane la tau kot2 dokumen2 yg aku summit ari tu tak lengkap ker kan... Huh!!..Lepas dorg dh abis soal siasat aku baru la bos aku sampai...erm....Lepas ni juz tunggu keputusan dr diorg n depends dorang plak lerr nk approve ke tak, td aku n my bos dh try our best to convince dorg... Hope berjaya la... Korang doa2 kan gak la ek.. (i tau u all tak faham pe tu PTPK, tp wat2 tau je la ek, nt esok2 klu i rajin, i xplain k) .....

Muka aku yg hepi2 slps di 'soal siasat'

Kami yg sgt ler lega....huh!!

Nasib baik dorg tak dtg smlm kan..dah la smlm aku tak de mood nk cakap ngn sape2...Ya Allah, Syukurrr....... Teruk aku klu dorg dtg smlm, ngn muke pucat lesi gler, sakit kepala, sakit badan lg....ermm klu tak, dorg nk tgk muka aku pun tak sanggup kot...

Tuesday, November 25, 2008

My Best Friend...

Smlm is teman kan aku kt umah, Is tdo at my home...dh lm tak borak2 ...gossip2..hehe..byk gak ar citer2 yg ktorg pendam selama beberapa tahun ni jd topik hangat...dari A sampai la Z... hehe... Sonok tul borak2 n citer2..tingatlak time Standard 6 dulu.. Ktorg kwn baik gler, mmg tak pernah berenggang...Is ni kwn baik aku sejak primary skool lagi..so byk la dia tau secret aku sejak kecil..cuma bila dah keje ni, ktorg dah kurang update news with each other....


  • Borak2 sambil baca magazine...
  • Rupa2 nya banyak benda yg dh jd,tp aku tak ta..
  • yerla, ktorg pun dh lama sgt2 tak lepak2 gni, borak2 camni,gossip2..

Is sebelum g keje...posing jap.....

Miss NedDy n Miss Ismazila

Our Friendship will never end...

The best of friends,

Can change a frown,

Into a smile,

when you feel down.
The best of friends,

Will understand,

Your little trials,

And lend a hand.
The best of friends,

Will always share,

Your secret dreams,

Because they care.
The best of friends,

Worth more than gold,

Give all the love,

A heart can hold.

Thanx Yeen
for the nice shirt...


L

She's in a bad mood...


Today, i've no mood to smile, no mood to talk to anyone or anybody..Hurmm....I'm Not In MOod anYmoRE..... Sakit kepala + sakit badan.... Sorry, hari ni i xde mood nk jwb call or sms dari sesape kecuali dari my family n my love one..


Monday, November 24, 2008

A daily Motivation - 24 November 2008 Monday (click here)



"Believe in Yourself and there will come a day when others will have no choice but to believe with you.... "



Hujung minggu dtg lagi........Ceritera hujung minggu ku yg lepas...

22 Nov 08 - Sabtu..

Teman kan Cik Anggerek g survey tempat dia akan induksi kt Kepong.. Lepas tu ktorg 'brunch kt Bandar Baru Sentul (BBS).. Murah dan sedappp......

23 Nov 08 - Ahad..
Pagi ni, kul 11.ooam kuar makan kt BBS lagi, tp ari ni mahal n langsung tak besh..grrr...upss tak baik kan camtu, mcm tak bersyukur pulak dgn rezeki yg ada... But, itu hakikatnya... Tp tak best pun, kami telan gak. Tp seperti biasa, bila kami mkn, tak pernah nk abis, melainkan kami mmg mengidam nak makan makanan tu...Lepas Brunch(breakfast + lunch), i temankan Anggerek g basuh kete dia kt Sentul..ermm kali ni dia amat puas hati ngn tukang cuci kete tu.. segenap tempat kt bdn kete tu dia sental... Cik Anggerek apa lagi, senyum sampai ke telinga ari nih..Siap basuh kete lebih dlm kul 1 lebih kot, ktorg blk umah then buat hal masing2... Cik Anggerek, cam biasa la ngn note book dia.. i bc news paper...lepas tu, kebosanan mula terasa... Bosan yg amat... Igt nk g potong rambut, tp malas la pulak...
Tetiba Mr Khairul call " jom kuar nak?" erm aku apa lagi, dh la tengah bosan.."ok" Letak phone terus bersiap lerr...First, i temankan dia mkn kt Kg Baru, after that ktorg g The Curve..tgk wayang (Quantum of Solace, nanti i buat ulasan bout thiz film kt entry lain k..).. pastu ktorg pusing2 kt IKEA..berangan jap kt IKEA tu... 1 jam lebih ktorg dok pusing2 kt IKEA tu.. sampai penat kaki i.. Ermm nk wat camne kan, dah mmg hobi Mr Khairul tawaf IKEA tu.. Klu pergi kt IKEA, mmg dia tak blk klu tak habis tawaf satu tempat tu... Dari bahagian baby, sampai la bahagian bilik air, dapur dia masuk.. Aku mmg la suke sgt tempat tu, tp rupernye dia lagi 'gila' dari aku... B4 blk, ktorg singgah mkn kt Hartamas jap..

SINBAD TEATER MUZIKAL KANAK-KANAK


Kategori :Teater
Tarikh :02 - 13 Dis 08
Masa :8.30 Malam, 3.00 Petang (6 & 13 Disember)

SINBAD, seorang pelayar yang amat terkenal dengan kebijaksanaan dan keberanian. Beliau mempunyai hubungan persahabatan yang sangat akrab dengan anak Raja, iaitu Putera Zariq, namun mencemburui baginda kerana memiliki kemewahan serta kemampuan memperolehi apa sahaja dalam sekelip mata.
Dewi Bencana dari Maya Bencana sangat gemar mempermainkan manusia di dunia. Suatu hari dia bercadang mahu mempermainkan Sinbad. Baginya Sinbad adalah musuh utama kerana setiap kali belayar, Sinbad dapat mengharungi dan menewaskan segala bencana yang dialaminya ketika di lautan.
Dewi Bencana telah menyamar sebagai Sinbad dan mencuri Kitab Damai kepunyaan Raja Mikraj. Sinbad telah ditangkap dan dituduh mencuri Kitab tersebut dengan bersaksikan pengawal istana. Sinbad menerangkan Dewi Bencana yang punya angkara, malangnya tidak dipercayai oleh Raja Mikraj, iaitu ayahanda Putera Zariq. Sinbad dijatuhkan hukuman.
Atas rasa persahabatan yang sangat kuat, Putera Zariq mempercayai kata-kata Sinbad. Dia dibebaskan dengan syarat harus belayar ke Maya Bencana untuk mendapatkan kembali Kitab Damai tersebut sebagai membuktikan kebenaran kata-katanya. Sebagai ganti, Putera Zariq sedia menjalani hukuman untuk sementara dengan jaminan sekiranya Sinbad tidak berjaya, baginda sedia dihukum.
Puteri Nursaibah, sahabat Putera Zariq tidak mempercayai kejujuran Sinbad, lalu mengekorinya dalam pelayaran. Sepanjang pelayaran itu berbagai cabaran dilalui dan segalanya dapat ditempuhi dengan semangat kerjasama dan saling mempercayai walau pun sebenarnya Sinbad telah ditawarkan upah berganda oleh Puteri Nursaibah.
Apabila sampai di Maya Bencana, Sinbad diuji pula kejujurannya oleh Dewi Bencana sama ada beliau benar-benar jujur dalam mendapatkan Kitab tersebut atau kerana upah mahal yang ditawarkan kepadanya. Sekiranya jawapan Sinbad jujur, atas nama dewi lautan, Dewi Bencana berjanji akan menyerahkan kembali kitab tersebut.
Apabila Sinbad menyatakan kejujurannya mahu menyelamatkan Putera Zariq, Dewi Bencana sekali lagi mahu mempermainkan Sinbad dan terus lenyap dengan menghilangkan diri bersama Kitab Damai.
Sinbad kembali dan bersedia menjalani hukuman. Saat hukuman dijatuhkan, Dewi Bencana tiba-tiba muncul. Dengan rasa penuh keterpaksaan, beliau mengotakan janji, menyerahkan kembali Kitab Damai atas kejujuran kata-kata Sinbad.

Aku dgn pelakon Sinbad -Kiri,Ida (10 thn) sbg Permaisuri Maisarah dan Efah (11 thn) sbg Puteri Nur Saibah

Penampilan Khas : Raja Azura (Kak Engku)
Tarikh Persembahan : 2 - 13 Disember 2008

(TIADA PERSEMBAHAN PADA 7,8,9 DISEMBER)
Masa (Persembahan Malam: 2 - 6 Disember, 10 - 13 Disember)8.30 Malam

Masa (Persembahan Matinee/Petang: 6 & 13 Disember)3.00 Petang
Tempat Panggung Sari, Istana Budaya

Tiket RM20, RM30 & RM50
Tempahan/Maklumat lanjut, hubungi:BOX OFFICE ISTANA BUDAYA, JALAN TUN RAZAK.
KUALA LUMPURTel : 03-4026 5558 Faks: 03-4026 5552

Waktu Operasi: 9.00 Pagi - 6.00 Petang (Hari Bekerja) 9.00 Pagi - 1.00 T/Hari (Sabtu)
Pembelian Tiket Secara Onlinehttp://www.ticket2u.biz/ Tel: 03-4149 8600
SINBAD dipentaskan Istana Budaya dengan kerjasama Perbadanan Kemajuan Filem Nasiona Malaysia (FINAS) dan Perpustakaan Negara Malaysia.



Visit to Istana Budaya (click here)

Hai...entri hari i nak citer sket bout Istana Budaya (IB)....Hari ni i ngn PTMC members seramai 10 org visit kt IB.. Actly ni kali kedua i join visit camni..Ermm klu ikutkan umah i mmg la dkt gler ngn IB ni, tp baru jer sekali g tengok teater kt sana..mmg best sgt2... Klu u all pergi tgk samada local or international teater mmg takkan mengecewakan..:)) hehe promot IB sket

OKla, lawatan kami disambut mesra oleh En. Shapee iaitu Penolong Pengarah (Pemasaran) Istana Budaya, dan beliau di tugas kan utk membawa kami 'meneroka' Istana Budaya hari ini.. Ok, i citer sket bout latarbelakang Istana Budaya (IB) ni ek. Pd 1994,dikenali sebagai Panggung Eksperimen dan tapak asal IB ialah di Jalan Tun Ismail sekarang tempat tersebut telah dijadi kan Akademi Seni Budaya dan Warisan atau ASWARA.. Pada 1995, wujud pula Panggung Negara iaitu di Jalan Tun Razak. Pada 15 Sept 1995 Tun Dr Mahathir telah merasmikan bangunan tersebut dan ditukar kepada nama Istana Negara. Perintis sturktur bangunan ini adalah En Mohammad Kamal Yaacob yg mengambil ilham dari Royal Albert Hall, tp telah di ilhamkan semula mengikut budaya dan pengaruh Melayu terutama nya seni ukir dari negeri Kelantan.

Fyi, terdapat 2 panggung utama di dalam IB, iaitu Panggung Sari (kapasiti 15,000 org dlm satu masa) dan Laman Sari (kapasiti 400 ord dlm satu masa). Paling menarik dan pasti tidak ramai yg tahu, harga sebuah kerusi di dalam Panggung Sari adalah RM 5000. Bayangkan la, berapa harga semua kerusi jika di kali dgn RM5000.. ermm... klu nk rasa duduk atas kerusi mahal, pergi la menonton di Istana Budaya..:D

Harga tiket utk setiap Teater atau persembahan di IB adalah bergantung kepada produksi-produksi yg menjalan kan teater atau persembahan tersebut. Apa yg menarik jg adalah, anda boleh berkunjung ke Istana Budaya, pd setiap hari Sabtu,pukul 8.30mlm di Laman Santai, kerana terdapat persembahan kebudayaan yg telah di sedia kan oleh pihak Istana Budaya, pada setiap malam minggu.. Masuk adalah percuma.

Aktiviti terbaru yg akan berlansung di Istana Budaya adalah Mamma Mia 17 DIs 08 - 1 Jan 09 dan Teater Muzikal Kanak-kanak 'SINBAD' bermula pada 2-13 Dis 08.

Teater yg baru saja berakhir adalah Teater Impak Maksima arahah dari Ahmad Idham. Kami berpeluang melihat beberapa 'prop' Teater Impak Maksima yg masih ada di Panggung Sari. Istana Budaya sebenarnya setanding dgn beberapa panggung Antarabangsa di beberapa negara lain, sistem audio yg canggih dan Dewan yg sangat moden dan cantik dengan pembiayaah sebanyak RM 210 juta, menjadi kan Istana Budaya antara Panggung yg paling dikenali di luar negara walau mungkin kita sebagai rakyat Malaysia kurang kenali apa itu Istana Budaya. Jadi jgn lepas kan peluang utk merasai pengalaman baru menonton di Istana Budaya kepada yg belum pernah menonton di Istana Budaya..




Friday, November 21, 2008

Let's ZOOM! Malaysia


Let's Zoom! Malaysia.


The main aim of the domestic tourism campaign 2008/2009 — making local holiday destinations the preferred choice among Malaysians.

In terms of meaning and pronunciation, this catchy phrase transcends language, culture or racial barriers.

Zoom! Malaysia is also memorable, visually arresting, adaptable and generic with high recall factor.

When a visitor “zooms” in on a destination, it is about understanding the reality and attributes of the place or in a nutshell, the true beauty that encompasses culture, people, heritage and nature.

Zoom! Malaysia will also inculcate the value of planned holiday culture among Malaysians, vacation as a way to enhance the quality of life and productivity as well as help promote national integration.



Visit : http://www.tourism.gov.my/

FRIDAY...

Bila hari jumaat tiba, aku suke bangat... coz esok CUTI..yippee.....ermm for tomorrow, blm ada apa2 plan.. Mr Khairul keje.. Miss Anggerek lak dah de plan with her frens.. Upss lupe laks, erm, esok pagi2 lagi i kena teman kan Miss Anggerek survey tempat induksi dia.. Maybe petang esok blh pergi Jogging kt tempat biasa.. Hope petang esok tak hujan seperti hari2 yg lepas...
Ok la, hari ni aku berbaju kebaya ke ofis...:) Sama seperti Jumaat2 lain, aku akan pasti kan memakai baju Kurung atau Kebaya...Jumaat kan hari yg mulia..
Pagi tadi, sempat aku baca Akhbar KOSMO! ..Tajuk Front Page....RAHSIA BILAL.. if u all tak sempat baca news paper lagi hari ni, just click kt link ni k http://www.kosmo.com.my/... To all.Selamat Hari Jumaat..
Lot's of luv,
Miss Neddy

Thursday, November 20, 2008

Window Shopping With Anggerek @ IKEA

Miss NedDy sedang pilih makanan .....
( yg menggemuk kannya)



Miss Anggerek with her grey eyes...


We all sempat 'rembat' blazer satu sorg..
Ermm we all beli dgn harga yg betul2 berpatutan...@ Love It...
mmg Worth It n Love it larr kedai tu..

Sepetang bersama Miss NedDy n Mr K

Beberapa hari lepas, Miss NedDy n Mr K sempat lagi ke Pavillion / Bukit Bintang.... Miss NedDy juz g temankan Mr K.. Ermm katanya nk g beli barang kt BB... Punya la lama pusing2.. Tapi tak jumpe2 gak....Abis tu ktorg just pusing2 area ctu...Last2 skali hari hujan.. terpaksa la berteduh jap, sambil2 tu ktorg minum2 la dulu k DOME nih...

Mr K tgh usha minah omputeh kt depan tu..
sempat lagi ek laling i nih...
Cake yg merosakkan diet miss NedDy

Mr Khairul yg 'epy' bila hari hujan...sabar ye laling..

Wednesday, November 19, 2008

Adik CT Tagged me

ARE YOU

Perfect: Mane de owg perfect kt dunia nih
Tall: eerm yups..hehe
In your pajamas: Nopes
Left handed: Yups.. im proud to be lefthanded

LAST

Friend you saw: Nurul
Talked to on the phone: Mr Khairul
Is today better than yesterday: Yups...

FAVORITE :

Number: Number 8
Colour: Pink, Red & Black
Food: Chicken Rice
Place: Island

QUESTION S & ANSWERS:Q:

Q:What was the first thing you didthis morning when you got up? Off my alarm clock
Q:Do you have anything bothering you? Ermm many things
Q: What's the last movie you watched? Eagle Eyes..(Thanx to Mr Khairul..)
Q: Where is the last place you went?Guardian
Q. Do you smile a lot? Yups..
Q: Do you wish upon stars? Hahaha..ermm
Q: Are you a friendly person? Ermm yups..tp skrg tak leh friendly sgt..bahaya tol skrg nih..
Q: Where did you sleep last night?@ my room lar
Q: Why did you sleep there? heloo..dats my room...
Q: When was the last time you cried? Upss.. long time ago..haha
Q: What was your last thought before? Lapar arr...asyik lapar jerk skrg nih..
Q: Rate life as of right now, one being bad, ten being great?7 1/2
Q: What do you hear right now? Born to make u happy by Britney spears
Q: Does anything hurt you right now? I menyampah ngn sorg Makhluk Allah ni...
Q: What's your favorite month? August... independant day n my birth, my sis's birth, n my love one's birth

EMOTIONS:

Are you missing someone right now? Nope
Are you tired? Nope

BASICS

Name? Miss NedDy
Age? 24
Eye color?dark brown...
Zodiac sign?Virgo
Male or female?female
Smart? hehe..maybe
Hair color? Black
Sweats or Jeans?Jeans
Phone or Camera? Phone with camera...

FIRSTS:

First best friend? Nor Karlida-kwn ku sejak lahir..we sharing the same DOB (26 Aug 1984)
First enemies? Nyamuk..hehe
First pet?catty
First vacation? PD

C URRENTLY:

Drinking? Mineral Water
Listening to? Ku milik mu CT
Plans for tommorow? Working lol..
Waitingfor??= Hari Raya Haji...:))

BETTER WITH THE OPPOSITE GENDER

Lips or eyes ?eyes..
Shorter or taller?taller than me..hahha...
Romantic or spontaneous?can i choose both
Sensitive or loud?loud...

HAVE YOU EVER:

Lost glasses/contacts? yups...
Ran away from home? never
Broken someone's heart? OMG...yups..many2 times.. tp tak sengaja..what to do... i'm so sorry..
Been arrested? oh noo..

ANSWER TRUTHFULLY

Do you like someone? Like him so muchhhh
are you seriously happy with your life? ermm ya lol..


Adik CT Tagged me

1. Spell your name without an A? Ndi Hnum
2. Are you single? erm i'm not single.
3. Whats your favorite number? 8
4. What is/are your favorite color? Pink,Red , Black
5. Least favorite color? Dark Green
6. What are you listening to? Aku dan Dirimu by Arilaso n BCL
7. Are you happy with your life right? Yups. Thanxfull Allah
8. Do you shop at malls? Ya lol..Where else??
10. Where do you wish you were right? @ my hometown
11. What should you be doing right now? Replying his sms..
12.Can you blow a bubble? Yups
13.Can you wiggle your ears? Nope
14.Can you roll your tongue? Yups..
15. Did you ever want to be a doctor? Ermm tak penah lak..
16.Did you like roller coasters? Ske sgt...hehe
17.Did you want to be a firefighter? Tak penah gak..
18.When was the last time you bought a clothing item? Last month
19. What was the last thing you drank ? just now...
.CURRENTLY :>
Pants? Nope..long skirt
Tattoos? Nope
Happy? Yups...:))
OTHER STUFF>
1. What plans do you have for tonight? Rehat kan diri...
2. Do you hate liars? Yups
3. Do you prefer "sensitive boys" or "tough guys? Tough guys
4. Do you prefer blonde or dark haired boys? Dark Haired
5. What have you done in your past that you regret? Ermm byk gak ....
6. Do you have a guy best friend? Yups...hairul nizam..azdi faizal...kudin...ade
lagi kot..hehe..

Uppss...i did it again...:)

Upsss...ermm semalam aku terserempak dgn sumone yg aku rs tak patut aku jumpe buat masa sekarang.... Tuhan je yg tau camne aku terkejut bila dia tegur aku...ermm u all sure tk tau sape..and i guest u'll never know who...its ok la, biarla korg berteka teki...heehe... Dia still sama cam dulu, cuma aku rasa life dia now is better than before..ermm yups!! of course better than before...i guest n i'm very2 hope that... Aku tak harap akan jumpa dia lagi.....smlm, satu hari hidup aku tak tenang lepas jumpa dia.... oh gosh!!! what the hell....please la.... Rasa geram sgt2 kt diri sendiri...Aku bukan benci dia... aku bukan marah dia..aku cuma tak nak jumpa dia...........Thats all!!!!! Why?? Dont asking me anything...

19 November 2008

Hari ni masuk ofis lebih awal daripada biasa...erm saje je...kt ofis, tak terlalu busy...sempat lagi bertegur sapa dgn member2 di alam maya YM n G talk... Amat jarang sekali blh berchit chat lama2.. Al maklum la, aku kt ofis, tak patut la buat cam kt umah sendiri...byk sebenarnya entri2 yg aku ptt share dgn u all..tp ke'busy'an ku membuat kan semua nya tinggal kenangan juz untuk ku...malas rasanya utk undur masa dan update benda yg dah beberapa minggu berlalu... so tak pe la, kita tinggal kan saja 'dia' k....
Okla, aktiviti ku di ofis hari ini... ermm pagi tadi, kul 8.30pg ada jumpa ngn Mr Chan, lepas tu masuk ofis balik dalam kul 9.30pg.... Lunch hari ini - with my love one, En Khairul.. (To all gurls..ur Uncle Khairul send regards, love n hugs to u all) Hari ni mkn kt tempat biasa la..kt MELAKA...hehe..Lepas mkn2, ktorg sempat lagi g lepak2 n minum Coffee kt OCBC Cafe kt Jalan Tun Perak.... Kul 1.45pm, msuk ofis.. Pukul 3, meeting with Mr Micheal from KONWA...
Hari ni blk lambat, actly hari ni ada sumeone nk jumpa i, tp not confirm yet... tgk keadaan n mood la...

Happy Birthday my Friend

12 November.....
A very Happy Bithday
to My Bestfriend
Nor Hairul Nizam
Hope all ur dreams will come true.....
Happy Always....
Just smile to faced a new life....
Dear My Friend,
" Life is missing expected things, and facing unexpected things..."

Friday, November 7, 2008

SEDERHANA ITU TERLALU INDAH.....

Jika perlu MARAH, marahlah..tetapi usah terlupa dengan perkataan SABAR .
Jika perlu MENANGIS, menangislah. .tetapi usah terlupa dengan perkataan TENANG .
Jika perlu PATUH, patuhlah..tetapi jangan sampai hilang KEMERDEKAAN .
Jika mahu MISKIN, miskinlah.. tetapi jangan terlalu miskin, nanti mudah menjadi KUFUR .
Jika mahu KAYA, kayalah.. tetapi jangan terlalu kaya sampai terlupa perkataan SEDEKAH .
Jika mahu menjadi WARAK, lakukanlah ibadah sebanyak-banyaknya tetapi jangan terlupa keperluan DUNIA .
Kalau mahu sebuah KERETA MEWAH, belilah.. selagi mampu dan menepati keperluan SEMASA .
Kalau mahu 2 BUAH RUMAH, belilah.. asalkan jangan sampai tak tahu perkataan PUAS .
Kalau mahu MENIMBUN HARTA, bekerja-keraslah. . asalkan jangan sampai terlupa BERIBADAH .
Kalau mahu BERHIBUR, berhiburlah. . asal tidak sakan dan MENYALAHI SYARIAT .
Kalau mahu memPERKATAKAN HAL ORANG, berkatalah.. asalkan jangan sampai MENGUMPAT .
Kalau mahu CEMBURU dengan kejayaan orang, cemburulah.. . asalkan anda pun BERUSAHA KUAT sepertinya .


Orang yang terlalu PANDAI kadanag-kadang apabila bodoh.. terus SASAU.
Orang yang terlalu KUAT..kadang- kadang apabila lemah terus tidak BERDAYA..


Binalah kedudukan ditengah manusia, tetapi jangan sampai hilang kepercayaan orang dan tercalar maruah diri .

Orang yang bersederhana sentiasa terpandang dimata dunia. Dia tidak akan hina oleh kemelaratan dan tidak terlalu tersohor oleh kepopularitian.

Dia terpandang sepanjang masa baik oleh orang yang HINA mahupun orang yang MULIA. Berkuasanya bersederhana bagaikan pakaian yang menjadi penebat pada rasa dingin dan panas yang membakar.

Tawaduk dan lemah lembut adalah kesederhanaan yang nyata, membangkitkan kasih sayang dan menumbuhkan cinta tulus.

Jika anda impikan penghormatan manusia, maka bersederhanalah dalam berbicara,
Berbatas-batas tatkala bergurau-senda dan
menyimpan sebahagian kesukaan ketika terlalu gembira.


Bersederhanalah. .. ITU adalah jawapan kepada segala kebahagiaan...-

Thursday, November 6, 2008

jUST READ THIS LOL !!!




1) Are u smiling?

++ Yes i am..haha..



2) What is irritating u now?

++ i sedang rabun, my contact lense lak dh expired..



3) When did u last eat pizza?

++ ermm last week - 28 Nov - with mr Khairul @ Sentul Raya



4) Are u tired?

++ ermm my eyes...coz i tgh rabun skrg...wink..wink...



5) Last spoken words u heard?

++ "dah lunch?? " my fren Veni..(miss u la veni)



6) Have u ever kissed anyone named John?

++ nope..



7) Besides ur bed, what is ur favourite thing in ur room?

++ Book & Mag



8) Pepsi or Coke?

++Pepsi



9) Do u enjoy piercings and tattoos?

++ No one



10) Are u restless?

++ Yups..



11) Are u allowed to stay up later than 10pm on a weeknight?

++ Depends on where i am n with who...



12) Do u believe dreams come true?

++ Sometimes...

13) Last song u heard?

++ I'm yours



14) Do u like.. Batman?

++ yups.. ermm actly i like his car very much...hehe..



15) Who is in the room with u?

++ No one..i'm alone...



16) What are u wearing on ur feet?

++ my sweet high heel...



17) What was the last thing u ate?

++ Coklat cake from Errine (thanx dear)



18) What were u doing before this?

++ Siapkan sume keje...



19) What is the closest item that is blue?

++ my mineral bottle (tak penah nk abis air mineral tu..)



20)What instant messaging service do u use?

++ YM, SMS,MMS, Gmail



21) Whose house did u go to last night?

++ Umah tailor sblh umah, teman kak ti amik baju dia...



22) What do u wear more, jeans or sweatpants?

++ jeans of course..



23) What is the last movie u watched?

++ Eagle eyes -last monday @ pavillion...with mr khairul after appointment...



24) What do u currently hear right now?

++ Deejay Radio ERA...



25) When did u last buy a new pair of pants?

++ Ermm dh lama sgt..on mac i guess...cannot remember, coz jrg beli pants..sll beli skirt jer..



26) When did u last take a shower?

++ this morning lol..



27) Where is ur mom?

++ at my hometown..



28) Where do u shop the most?

++The Mall, MidValley



29)Are u happy with where u are?

++ yups..Thanksful Allah



30)Have u ever talked about crying badly before?

++ Yups..







I'VE BEEN TAGGED BY ZATULHERNANI

1) When first time you meet him/her?
* Tak silap i, ermm august 2006...at my office...

2) What do you feel?
* Biasa jerk, tak rs apa2 kot... erm mybe segan ckit, coz 1st time jumpa, we juz say hi to each other and smile...

3) What you feel right now?
* Happy...love him....

4) If your enemy do anything that you hate, what you will do first?
* ermm..think n think 1st... ( so far tak de enemy yg benar2 aku anggap enemy lagi..)

5) Give 5 characters that have at you.....
* agak pendiam bila dlm family..(i think so)
* byk ckp bila ngn member...
* ssh nk senyum pd lelaki2, bila dh betul2 baik, suke sgt senyum2 kt dorg...sampai dorg lak
naik segan ngn i...hehe..padan muka korg....
* suke pendam rasa, bila meletup, mmg tak leh nk control dah...
* kdg2 agak serius.... my fren ckp i tak pandai buat lawak...i pun rs cam btul.... i bukan RAJA
LAWAK!!!!! Tp seriously, i mmg jrg wat lawak2 nih...ntah la,takde talent kot nk jd raja
lawak...tp yg penting i rasa, i semakin tegas skrg, sape berani wat i ssh , mmg siap ar...
uits..garang la plak...:D hehe...

6) If he/her have broke your heart, what your action?
* Ermm tgk keadaan la, klu dia mmg teruk, juz leave it him... kumbang bukan sekor, yg
penting hati kena kuat...ramai lagi yg syg kan kita..dorg pun tak nak tgk kita seksa..

7) What character you like toward him/her?
* so far apa yg buat sy suke dia...
- matured
- respect me n my family so much (love me n my family so much)
- blh give n take
- penyabar
- tinggi dari i..

8) Who is the name of no.1?
* Mr Khairul Khairuddin

9) If your lover become your enemies, is it you will hate him/her?
* Dunno lar... blm penah rasa lagi..mybe yes, mybe not...

10) The most memorable thing he/her had done to you?
* Valentine's Day ari tu, dia wat suprise dinner to me...gave me teddy bear n flowers.... so
sweet..thats my 1st valentine's day actly...
p/s: Thanx mr Khairul...

11) The most thing that he/her have said to you?
* i was born to make u smile n happy...

12) To the person that always support to you?
* A Millon thanx to my family...saya tau, walau apa yg saya buat, samada betul atau salah,
mereka akan sentiasa di sisi saya...mereka harta tak ternilai yg saya miliki hingga akhir
hayat...Tak mampu saya senarai kan semua kebaikan mama, papa,kakak2,abg2 thadap
saya.. thank u so much... for all my nieces n nephews, ur smile make me happy dear.. luv u
all so much..
* To my love one...thanx for ur love n understanding...
* To my frens... thanx coz always be a good fren to me...

15) 3 people to tag...

- Anggerek
- Along
- Adik

WHO VIEW ME.....

get this widget here