WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Wednesday, August 26, 2009

today is my birthday..............hurm








26 aug 2009

today is my birthday...
today is my birthday...
today is my birthday...

nothing to say,
nothing to feel,
just
want to
Thankful Allah...
Thank u Mama n Papa
Thank u to all my siss..
my family.. for ur love.

love u all so much...

Monday, August 24, 2009

Ramadhan datang lagi...

Hari ini, 24 Ogos bersamaa 3 ramadhan. Semalam 23 Ogos, Ulang tahun kelahiran kakak. (Melisa Kamelia) yg ke 28thn. Mungkin kelahiran baby barunya Nurnina Sufiya tu adalah hadiah hari jadi paling bermakna buatnya kali ini...

Sekarang aku still kt ofis. Azan maghrib dah lepas setengah jam lepas. Tapi aku belum pun sempat jamah apa2 makanan. Hanya sempat minum je. Apa perasaan aku sekarang.?? sedih, sayu or geram?? ntah la.

Ramadhan datang lagi.... satu lagi memori bakal tercipta untuk bulan mulia ini. Ramadhan kali ini hadir tanpa aku sedari. Ramadhan kali ini juga hadir tika aku benar2 dalam kesibukan. Yup! Sibuk yang amat.. Segala macam masalah dan tekanan tiba2 datang pada hari pertama Ramadhan. Dugaan atau ujian.. Hanya Dia yang tau.. Tapi Alhamdulillah, kesabaran, doa dan usaha ubat segala masalah. Semoga Dia akan terus sentiasa di sisi aku. Aku belum pun dapat betul2 nikmati dan menghayati Ramadhan kali ini. Kadang2 terasa amat ralat dengan keadaan ini.. Kekadang terasa amat kesal dengan Dia, diri sendiri, family n kwn2.. Kerana busy sgt dengan kerja, aku belum pun sempat jumpa family utk berbuka puasa sama2. Padahal diorg ada berdekatan dengan aku aje. Harap aku diberi kesempatan utk sama2 berbuka puasa dengan family dan kwn..

Selamat Berpuasa utk semua.. maaf di atas segalanya.

Wednesday, August 12, 2009



12 August 2009




Happy birthday to my Mr Khairul...




May Allah Bless U..




Thursday, August 6, 2009

kerinduan.......

Hai... dah lama tak meng'update' blog ini.. rindu sgt2 kt blog nih...
Sekarang aku teramat lah busy. Tak menang tangan di buat nya, sampai kazen kawen pun tak leh pegi.
************************************************************************************
Ok aku update skit pasal keje k, sekarang aku tengah busy dengan Program dengan Kementerian Pelancongan n KSM.. Kalau u all perasan kat news paper lately ni ada iklan pasal Kursus Pemandu Pelancong Berkemahiran Bahasa Asing (Tourist Guide Course n Foreign Language GRADUATE & TG). Kelam kabut dibuatnya bila tau Kementerian nk wat projek nih, coz ILP (institut latihan Pelancongan) kt kL ni tak byk, so ktorg kena meeting ngn ILP2 yg ada ni utk selaras kan semua.. So kena pegi meeting sana, meeting sini.. memandangkan Mr khairul busy dengan assgment nya yg lain, jadi aku la yg terpaksa handle diz program (kebanyakannya aku buat sorg2). My big boss pun dh tak aktif, so semua aku yg kena decide, kena settle kan dalam masa yg sgt2 singkat... So skrg ni keje aku....Meeting, meeting.. meeting decide.. decide.. decide...sampai dah naik muak dengan meeting... Otak pun penat. Nak makan mmg dh tak selera, berat pun dh menurun lagi... Tp program tu so far semuanya berjalan dengan agak lancar, walaupun ada beberapa perkara yg agak merumitkan utk diselesaikan.
**************************************************************************************
Semalam (050809) aku meeting dekat MUST, aku pun sebenarnya tak sure sangat MUST ni company apa, tp dia contact mr khairul utk bincang kan satu projek.. Diorg nak cari long term partner dalam bidang Tourism.. then dia pilih my company. Projek ni pun ada kaitan dengan gov gak. So agak confident sikit la nk bekerja sama. Memandangkan aku dah ada byk pengalaman handle program n projek dgn gov, so diorg agak confident utk jd kan kami sbg partner projek diorg. Semalam nasib baik mr khairul ada, so blh la dia teman kan aku meeting, klu tak, terpaksa la pergi sesorang kt kelana jaya tu... Ok, kalau ada rezeki mungkin projek tu akan dapat la. doakan k. Tak terlalu mengharap, sebab sekarang aku n mr khairul yg buat semua benda kt ofice tu utk projek2 besar, so i'll try my best. Tp jauh sudut hati amat2 berharap agar projek dgn MUST tu pun aku dapat. (uppss tak blh tamak, tapi kalau kita usaha tak salah kan???)
************************************************************************************
Sebenarnya dalam sebulan dua ni aku dok berangan nak dapat keje gov. Walaupun projek datang bertimpa2 utk my company ni, tp Mr Khairul nk aku keje gov, sambil2 tu aku still tolong dia kt Perfect Tourism tu.. ermm nt still dapat percent kan??? ehehe. Dia nak aku keje Gov, tp bila tnya nape dia nk aku keje gov, dia just smile.. ermm mcm ada makne jerk.. :P Aku tak kisah, keje gov pun ok. Lagi baguz, blh buat 2 keje.. Larat tak larat tu blakang citer, yg penting apa aku nak, aku dapat. Bukan senang nk dpt apa yg kita nak, aku keje dah bape taun pun byk benda lagi yg aku nak, tak dapat2 lagi.. Tp insyaAllah, dalam masa terdekat ni mungkin aku akan dapat beberapa perkara yg dah lama aku idamkan.. Kalau dah rezeki tu, sekelip mata je kita blh dapat dan sekelip mata je boleh ditarik. Actly, byk lagi planning aku dengan my company ni... mungkin by next year separuh dari planning aku akan aku laksana kan.. Mr khairul kena tlg aku laksanakan Planning aku ni.. (nt u tlg i yer my dear)
*************************************************************************************
Ok, personal aku pun agak mencabar lately ni... dalam masa aku tak update blog nih, dah 2 kali kot aku gadoh besar ngn mr khairul ni.. tp jodoh kami tu kuat sgt2.... mungkin byk2 sabar dan tolak ansur yg buatkan kitaorg terus kekal sebagai pasangn... betul kan, dugaan sebelum kawin mmg kuat, tp org kata lepas kawin lagi teruk, apa pun kena gak tempuhkan, mmg dah tak blh nk lari dari tu semua...ada gak org cakap bukan senang nak satu kan dua hati, dua kepala, dua jiwa dan dua manusia menjadi satu, perlukan masa dan proses yg panjang.. mungkin ktorg sedang melalui saat2 tersebut...Ok2 kepada yg dok sibuk tanya bila ktorg nk kwen tu, sabar k.. perancangan dah ada, cuma masa tu lambat lagi, nt dh dekat2 baru ktorg announce... doakan je la k. (kita hanya mampu merancang dia yg menentukan)
*************************************************************************************
Apapun doakan semoga semuanya ok k.... ermmm kali ni tulis blog macam balas dendam jerk.. berjela2... mcm tulis surat...............
*************************************************************************************
ok la.. to encik faisal, kalau u bc blog i ni, jgn gelakkan i k.. i tau u tu ceo yg mmg suka tulis email yg mcm novel (utk musuh dalam selimut kita tu), so i mmg tak blh lawan u punya bahasa.. lagi satu, encik faisal, u tu dah ceo kt ur company tu, wat pe sibuk2 nk tulis novel lak, duit dah byk... klu dapat projek jutaaaa tu jgn lupa i n mr khairul... peace :D

WHO VIEW ME.....

get this widget here