WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Tuesday, December 30, 2008

Sunday, December 28, 2008

Santai & Dinner


26 Dec 2008
Petang ni ktorg bersantai jerk...
Test drive Jeep kesayangan bro.
Ahaks jerk posing dlm Jeep tu
Ieka n Bie suruh Anggerek bawa Jeep tu,
tp dia takoottt..






Malam ni ktorg dinner kt D'Sengkuang
@ Cheras...




Miss Neddy & Miss Anggerek

Semalam 26 Dec 2008
Mizz Neddy & Mizz Anggerek kuar shopping/window shopping with our friend
Mizz Sha...



Miss Anggerek

Miss Sha

Lepas tu ktorg blk Serdang...
Our nieces dah bising2 sbb lambat jumpe dorg..
Memandangkan hari isnin ni cuti,
so ktorg stay lama ckit la kt umah..
ehe...besh tul klu leh cuti lelama..


Ni pict ktorg b4 bertolak ke Serdang..







Saturday, December 27, 2008

TAG ...again

Tag & Award From Aku Nakal


3 Things U Can Remember About Me:
i. Ur name
ii. Ur Blog
iii. Ur Voice

List what do U LIKe about Me:
i - Kelakar
ii-Gud friend
iii- Nice person
iv-Caring (uhuks)

Name U Wanna Call Me?
Dak Nakal ku

Name That I Called You?
Nad


Have I Callin U on the Phone B4?
Yes

Word That Best Describe of Me? wHy?
Good Friend
Bcoz U r my Good Friend..

U Dun want me to?
dun ever malas2 mkn ubat
(i tak suke u sakit2..tau)

U wanna be my? Really?
Uhuks... u know the answer rite...
Ehe..Ur gud friend lar.....yups..really



(thanx for da award, i like it so much...)

Friday, December 26, 2008

AWARD DARI LUTH..

BLOGGER PALING MESRA
DISEMBER 2008


Thanx Luth...

Thursday, December 25, 2008

Yey yey...dapat Award....


Award ni dari
KAK LIN



Thanx Kak Lin..cayunk kak lin...

Horeyyy esok cuti...



Ptg ni, blk keje je terus aku rembat beg sandang pink tu and
kemas barang2 tuk balik Serdang...
Horeyy..esok cuti..
Ermm first igt nk g mkn dulu ngn Anggerek n my Nephew Faris..
tp kedai tu TUTUP seminggu..
so, ktorg call my sis kt Serdang, ckp nk dinner kat umah...
Dengan ayu nya, aku tanpa tukar pakaian, terus gerak ke serdang wit
my kakak Anggerek n Faris...


....Merry Xmas to all my Christian friends....


Saturday, December 20, 2008

Bayar hutang 'pak cik zai don'


Encik Zaidon ku yg ter'ensem....
bila nk 'byr hutang' Neddy laks?
Tak aci tao..Zahra punyer dh 'bayar', Neddy punya wat2 tak igt lak ek??
1. Snap picture of both inner and outer side of ur wallet
2. Introduce your wallet brand, price and where you bought it..
Brand Guess...tak tau ar beli ktne coz purse tu my friend yg bagi...
3. Take out whatever is inside ur wallet
Mcm2 menda ada dlm purse aku nih
*I/C
*Bank card
*Jusco card
*Bonus Link card
*Nona Roguy card
*Pict Mama
*Pict Miss Neddy & Mr Khairul
*Pict ieka
(aku tak tau pun bila masa dia letak pict dia dlm purse aku)
*Name card aku n Mr Khairul (010308)
*Uang2..yg tk berapa nk byk...
*Resit2 belian...(melambak dlm purse tu)
4. snap picture of your wallet with yourself
Uits..namo lar..Neddy bukan model Guess..wink
I nk tag
1.Cutey^Angle
2.CikLin (skali lagi anda di tag)
3.Along Aina
4.Zatul
5.Sape2 yg singgah blog aku ini..

Selamat Pengantin Baru -Mawi & Ekin


Friday, December 19, 2008

Congratulation nieces...



Adik Iti....Again!!! deanlist....


Congratulation jgk kt Along AIna dgn result yg gempak tu..

walaupun along nampak cam main2 jerk time blajar...hehe..

i tau, u all mmg superb.....

....blajar rajin2 yer...sayang sgt kt along n adik...

InFO:

Along aina (anak sulung kakak sulung ku)

Adik Iti (anak bongsu kakak kedua ku)

Nak Bayar hutang Ezzati...

10 keburukan ku...ahaks jerk ek Ezzati......
1. Aku tak suke kucing.......menciiiiiiiiiiiiii
Time kecik2 dulu aku mmg suke gilak ngn kucing nih, tido sesama, mkn sesama...ahakz..tp skrg nih, tulunnn la,mmg aku geli...tgk pict kucing pun kekadang blh meremangkan bulu roma ku....so plezz jgn usik aku ngn kucing k..ngn ular tak pe, aku suke....
2. Aku tak suke nombor..........eeuuwww
ermm teruk kan?? seyesly, aku mmg tak suke sgt2 ngn nombor ( kecuali nombor yg berkaitan ngn duit..ahakz) aku alah sikit ngn nombor..sbb tu aku kureng sgt ngn kira2 nih...tulisan aku yg cantek nih, blh jd buruk seburuk2 nya bila aku tulis nombor..punya la aku anti ngn nombor ni...
3. Aku tak pandai marah (aik..sama la Zati..ehe)
Aku tak pandai marah tu bukan la maknanya aku tak reti nak marah or aku takde perasaan marah..tp aku tak tau mcmana nk tunjuk ekspresi marah tu kt org...paling teruk pun aku akan senyap, pastu aku nangis sesorg...ahaks..pastu sakit jiwa sesorang...tp bkn tak pernah aku marah org, pernah..tp dorg gelak jerk..dorg cakap aku marah dorg tu mcm aku tgh pujuk dorg jerk....kurenggg...
NOTED: AMARAN utk org disekeliling ku, skrg aku sedang belajar mcmana nk marah klu rs marah..aku rasa aku semakin improve so nantikan MIss Neddy yg baru k...dont play2 arr..
4.Aku suke makan ikan keli
Aku mmg hantu ar ngn ikan keli nih... Hari2 asyik dok makan ikan keli jerk..betul2 makan sampai tak hingat dunia...ermm tp ikan keli skrg tak elok kan..coz aku terbaca satu news ni...aku pun tak igt nape, tp mmg tk elok...nt aku cari bahan bukti ni, then aku gtau kt korg k..Sbb tu aku rs fav aku ni satu keburukan...
5.Aku tak suke makan panadol / ubat
Aku tak suke gler mkn panadol.. bukan takut nak makan ubat, tp TAK SUKEsape2 yg close ngn aku tu sure tau..
Sebab mase kecik2 dulu, rasanya masa tu aku darjah 2. Aku terbaca dlm newspaper, dia mention pasal peratusan dadah dlm panadol tu..pastu aku terus takut nk makan panadol or ubat2 lain.. Skrg ni, klu aku sakit sampai tak tahan gler, baru aku makan..ngade kan..kebetulan plak org2 yg close ngn aku(anggerek & Mr Khairul) sll kena mkan panadol coz dorg sll skit kepala..
6.Aku tak pandai melawak
Huhu..aku baru tersedar.. aku mmg tak pandai nk melawak...tulunnn...
aku sememangnya bukan pelawak or raja lawak Nabil k..sbb tu aku tak pandai melawak..ehe..
Tp seyes..aku mmg aku tak pandai buat lawak...sbb tu bila org tak kenal aku dorg ckp aku sombong or serius..tp aku kuat senyum...betul ke??
7.Aku menyampah ngn lelaki ensem (yg aku tak kenal jerk)
Hahaha....aku pun tak tau sejak bila aku camni...
tp mmg Mr Khairul n cloze fren aku pasan sgt mimik muka aku klu aku jumpe or selisih ngn mamat ensem...semacam jerk muka aku...
*sebenarnya ramai mamat ensem yg aku jumpa belagak,prasan baguz, prasan ramai org minat dia, *tp tak sume camtu k....* tp org2 yg mcm tu la yg buat aku rs menyampah kt spesis dorg nih..
8.Aku seorg yg senang nangis
Urmm...mmg sesungguh nya..aku mmg seorg yg senang nangis...tak kira la nangis secara zahiriah or nangis dlm hati jerk..
hari ni satu hari aku rs cam nk nangis...tanpa sebab2 yg dapat aku ketahui sampai saat aku taip perkataan ini..hehe..
Tp biasanya aku akan nangis secara zahiriah hanya dgn org2 yg aku selesa shj...
Klu tidak, aku hanya akan nangis dalam hati sahaja...
Mr khairul adalah mangsa aku yg paling setia...
Biasanya air mata aku automatik keluar dpn dia, bila aku ada prob....
*tp aku ssh nanges klu tgk drama2 sedih*
9.Aku sgt suke shopping
Aku mmg suke shopping...expecially beg..sangat suka...
lagi satu aku sngt suka rantai....pantang kot nampak rantai ..mesti beli....pastu duit kering...tak ke menyusahkan diri sendri tuh...
tp skrg ni, aku juz suke window shopping...huuhu..sbb aku kena berjimat cermat..caiyo'caiyo'...Everytime aku ckp kt Anggerek aku tak nak shopping bulan ni, mesti dia cakap
" boleh ker??" hahaha...so mean...
"miss neddy jgn boros2..."( pesanan utk diri sendiri)
10. Aku budak rabun yg tak suka pakai spek
Aku dh la rabun..pastu ngde2 takmo pakai spek..takke lagi skali nyusah kan diri sendiri..
pasan tak rabun konon....pastu teraba2 bila nk tgk sign board...huhu..padan muka...
dh la contact lense pun dh tak pakai skrg nih....
AKu mmg tak sedar diri kan...klu mata tu ok tak pe la gak..dah la tak ske mkn carrot...
11.Aku tak suke minum susu & mkn sayur
(aku tau dh terlebih 1, byk sgt ke keburukkan aku neh??)
AKu mmg tak suke mkn syur...
tp aku dh berjinak2 dgn sayur skrg atas usaha aku sendiri utk jg badan & kesihatan aku...
(coz aku takmo skit n takmo mkn ubat)
tp plg teruk aku mmg tak leh minum susu...
euuwww..
tolong la, klu terpaksa pun blm tentu aku minum...
tp aku tkut nt kena kanser tulang..aku takotttt....
*miss neddy tlg la minum susu..*(lagi skali peringatan utk diri sendiri)
......................Yahooo...aku dh berjaya bayar hutang Ezzati....
Huhh! legaa....................

WHO VIEW ME.....

get this widget here