WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Monday, May 31, 2010

LOVE LIFE



One day in your life you'll remember a place

Someone's touching your face

You'll come back and you'll look around you

One day in your life You'll remember the love you found here

You'll remember me somehow

Though you don't need me now

will stay in your heart And when things fall apart

You'll remember one day...

One day in your life

When you find that you're always waiting

For the love we used to share

Just call my name

And I'll be there (Oh-oh-oh-oh-oh...)

You'll remember me somehow

Though you don't need me now

I will stay in your heart

And when things fall apart

You'll remember one day...

One day in your life

When you find that you're always longing for the love we used to share

Just call my name

And I'll be there

(Ohh...)


Friday, May 28, 2010

Fenomena Lagenda Budak Setan kembali lagi!!!!!



Hai all...

Erm Fenomena Lagenda Budak Setan kembali Lagiiiiiiiiiii...

Dulu, masa dulu2, LBS pernah menjadi fenomena yg 'ntah apa2' pada aku n kwn2 aku.. Bila dengar LBS, mesti igt kwn2 aku yg 'gler' baca LBS dulu. Novel tu mcm goreng pisang panas. Aku igt lagi, time tu aku Form 1, 1st time tgk novel ni, aku mcm tak selera pun nak baca, tp bila baca bab pertama...terus hati aku suka..sangat suka sebenarnya okeh!!! Dalam byk2 novel yg aku baca, novel ni antara yg the best!!! Novel ni sebenarnya bermula dgn novel Budak Setan, selepas mendapat sambutan yg gler hebat, AA telah mengeluarkan Novel LBS....


Walaupun aku tak sempat nk baca betul2 time tu, coz bab dia beratus..tp terasa jugak betapa 'sakit' nya Kashah n Ayu melalui hidup mereka....Ermm juga Katerina..!!! Kalau skrg ni aku baca novel tu, confirm2 aku baca dari A-Z... Tp apa yg pasti, Novel tu mmg meruntun jiwa.. uhukss.. Bab ending dia tu yg aku tak tahan.. Ayu oh Ayu...


Sekarang Lagenda Budak Setan di Filem kan.... Oh, sgt tak sabar nk g tgk citer ni di filem kan. Harap2 apa yg aku imagine masa baca novel ni betul2 or at least 90% tu sama la.. Mcmana keadaan rumah flat Kashah..oh! harap2 rumah tu betul2 buruk mcm di gambarkan dalam novel... Watak dlm film Ayu-Lisa Surihani , Kashah-Farid Kamil..Katrina-Fazura. Lisa mmg sesuai dgn watak Ayu yg digambarkan dlm novel tu, Fazura jg sesuai 'menjadi' Katrina.. Ermm Farid agak sesuai la jgk untuk menjadi Kashah... Hope Farid betul2 menjiwai watak Kashah yg amat3 menyayangi Ayu sepenuh-penuh hati nya. Dlm novel AA menggambarkan Kashah menyintai Ayu dgn seluruh jiwa dia.. Oh, hope Farid juga 'mencintai' Lisa sepenuh jiwa di dlm film ini..

Walaupun jalan cerita LBS ini tak aku igt satu persatu, namun masih terasa perasaan semasa pertama kali baca novel tu...uhukss.. Tak sabar..tak sabar sgt2 nk tengok film ni!!!! Skrg memori zaman2 sekolah menerjah otak aku kembali....Confirm kwn2 sekelas aku pun sama akan teringat ms novel ni tgh 'meletup'!!!!

3 Jun 2010............. aku akan pastikan aku dpt tgk LBS di pawagam.... Setelah bertahun2 aku 'melupakan' Kashah, kini dia kembali dalam ingatan ku....ehe.. oh Kashah, kita jumpa dipawagam nanti k..... :)
"Membuai jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun di sini. adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya? hanya Tuhan yang menentukan segalanya. . . Lebih satu dekad Kasyah mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. . . dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja. . . demi sumpahnya mencintai ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai budak setan kerana kenakalannya di zaman persekolahan? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya? Akan bahagiakah dia? Mampukah dibuktikan pada dunia. . . cinta adalah segala-galanya! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan, Allah sebagai penentu! Dan, siapakah pula Katerina?"

Tuesday, May 25, 2010

Colors of Malaysia (Citrawarna)

COLOURS OF MALAYSIA....
CITRAWARNA
22 MAY 2010
DATARAN MERDEKA...
Friends..: Azie,Syaz,Farhana, Cute Girl..

Yeah!! Miss Neddy..with her friendss...
Enjoy the pictures...
with Azie..she's so sporting n cute.!..
Nite view..
Sultan Abdul Samad Building at Nite.. so beautiful!!

Me..SAS Building's background
Azie n me..i like!!
Oh Farhana..love n hugs.
Oh, where's lil cute girl??
Dikir Barat.......

With Farhana Nohrin...
peace!!!! all the girls..yeah!!!
farhana, syaz n me.
our 'cute' shoe...ehehe.



take a break!!! had lunch.. together...luv..luv..luv..

Kebahagiaan Dalam Perpisahan..by Syahir..

video

Tak perlu ucapkan sepatah kata

Kerana lantang terbaca dari muka

Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa

Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi

Betulkan kesilapan perhubungan ini

Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan

Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan

Ku dah cukup menampung selautan

Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam

Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar disinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama semakin rekah

Menimbulkan tanya apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tuesday, May 18, 2010




Saye tak sabar nak balik kg.....

RINDU......melanda..

mau makan masakan mama...
mau dgr usikan papa...
mau borak2 dgn kakak2..
mau gossip2 dgn my niecess..
mau usik2 my nephew..
mau jumpe cousins n auntie saye...
**********************************************
SAYA
mau tdo sama2 dorg..
mau lepak2 dgn dorg...
mau dinner sama2 dorg..
mau main bowling dgn dorg... (macam dulu2)
mau dgr celoteh dorg..
mau pegi shopping dgn dorg..
mau buat semua benda dgn dorg..

cepat la 10 june..saya mau balik...
jumpa insan2 yg tersayang...

Sunday, May 16, 2010

My time with family......

15 Jun 2010
Taman Bukit Jalil..
Beriadah bersama family.............
biar foto berbicara




















Happy Teacher's Day


Happy Teacher's Day to My Sisters

Roslena
Roshanilawatey
Norbanilawatey

Kamu guru terbaik buat ku....guru sepanjang hayat ku............

To all my teachers........
(SRK Kota, SMK Kota, SMT Tana Merah, UPM...)

Thank you for guiding me inspiring me, making me what i am today..
U guided me when i lost, u supported me when i weak u have enlightened me all throught...
Thanks teacher for your love, care and inspiration.

Thursday, May 13, 2010

My new officemate...

Miss Syera n Miss Neddy

On 3rd May lepas aku mendapat officemate baru.....yipieee...sgt best okeh!!.. Ermm sgt best sebab dia sgt sempoiii dan jenis tak kisah.... i likeee!!!.. Nama dia Norshahira or Shera... Hope kami boleh bekerjasama dengan baik sekali dan menjadi kwn baik.. Harap juga, dia dpt menjalankan tanggunjawab dia sebagai seorg pekerja yg berdisiplin dan berdedikasi serta komited dgn kerja nya...hehehe..


Apapun, paling yang aku harap kan agar dia akan kekal lama dalam organisasi aku ini.. So far aku takde problem dgn shera..hope kami akan kekal begitu. Shera pun dh optimis utk bekerja dgn penuh komited bersama aku.. Ermm itu yg aku harapkan selama ini..

Okeh Syera, let's working together..yeah!!!!..

Bowling Tournament (EXSTRED)

Date : 9 May 2010
Venue : SCP, Sri Kembangan
EXSTRED - Ex-Student Of Technical @ Red Land
President : Mr Khalid
S/U : Miss Nadia & Ms Liyana
AJK Riadah/Sukan : Mr Nasya Airi
Admin : Mr Rahim / Mr Khairol

Bowling Tournament ini telah berjalan dengan lancarnya pada 9 May 2010.. Walaupun kami di pihak urusetia tidak cukup masa utk menguruskan semua persediaan utk Bowling Tournament ini, namun sedaya upaya kami berusaha utk menjayakannya. Part paling susah adalah untuk mengumpul/ menghubungi rakan2 yang telah lama terpisah. Ada yg tidak pernah berjumpa hampir 9 thn.

Tak aku nafikan, penat sebenarnya bila menganjurkan sesebuah aktiviti, tambahan pula dgn tuntutan komitment bekerja dan belajar yang terpaksa aku pikul dalam satu masa. Namun, semangat dari rakan2 EXSTRED terutama Mr President dan S/U (i), membuatkan aku teruskan juga utk menjayakan semua program yg telah dirancang utk sepanjang tahun ini utk EXSTRED...

Namun Kepenatan sepanjang persediaan terus hilang bila melihat wajah2 yang sudah lama tak ketemu...dengan senyuman penuh kerinduan pada rakan2 seperjuangan...
Apapun terima kasih kepada semua rakan2 yang sudi datang pada program EXSTRED pada kali ini... Thank u gak pada Mr President dan S/U (i) diatas kesungguhan dan komitmen anda berdua dalam menjaya kan program ini....To All...Jangan lupa our next programme okey!!!!
Biar foto berbicara.....



Bowling Tournement...EXSTRED...

All...happy together.......with EXSTRED...
The marks..haha..wat malu i jerk la..

my team....adham, neddy n ieda..
from left : Fara (married), Iena (married), Ieda (single), Sue (single) me ( ^_^)
Mendengar arahan dan memberi arahan...

name list...checking..
Im the buziesssttt woman on that day..

Cepat2 bagi nama...
Saya yg sgt busy....
Let's posing..ayu,kaduk, sue, neddy n ina..
Me with shafie, kudin n mazuan..
All the urusetia for the bowling tournament...
Borak2 melepaskan rindu masing2..

Hadiah dan cenderamata utk tournament bowling..
Lepak..borak2 sblm acara bermula..lama tak jumpa mcm2 nk borak..

With Faiz's Daughter..lupa nama dia..Master Mind utk xtvt pada hari itu

Me n Mr Kaduk.... Cantek tak baju EXSTRED??
Thank u all.....
See U again...


WHO VIEW ME.....

get this widget here