WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Wednesday, October 29, 2008

28 Oktober 2008

Hari ni aku cuti...ermm... Pagi ni aku still kt Taman Bukit Serdang (TBS)..Mama pun still kt TBS... Kak Nor & A.Lie hantar Mama kt Bandar Baru Sentul (BBS) kul 12 lebih.. Malam ni mama blk KB... Mr Khairul dtg amik aku kt TBS, ktorg ada appointment with sumone hari ni... Lepas appointment, terus balik BBS...

Tadi, sambil2 tunggu A.Lie n Mr Khairul dtg amik, sempat lagi ktorg posing2...ermm hobi di waktu lapang la kata kan...wink..wink...











Open House @ Taman Bukit Serdang

26 Oktober.....


Open House kt umah Taman Bukit Serdang..... Seperti biasa aku n Anggerek org yg paling bz.... Kak Nor msk Nasi Dagang ..Macam2 menu ada...besttt... Open House kali ni mmg best coz ada Mama, Kak Jue, Aiman, Kak La & Family, Kakak & Family...mmg happening... Ramai sgt jemputan yg dtg, sampai tak menang tangan dibuat nya.. Apapun mmg best sgt.. Open House kt KL kali ni, tak sepenat Open House kt Kampung hari tu... My Mr Khairul pun dtg, sonok dia dok layan anak2 sedara kesayangan ku...Lepas maghrib baru dia balik... Paling best bila adik Iti ada.. ermm hari tu hari plg happy kot buat dia, coz dia baru dapat note book baru... mmg cunz arr... Tp yg tak best nyer bila along aina tak dpt join ktorg.. Kesian dia tak dpt blk coz kena wat thesis... Sabar ek, nt tahun depan leh join lagi.. Thanx gak to my friend Din, coz sudi dtg...


Miss Neddy n Miss Anggerek


With Mama

Mr Khairul, Abe Faris, Nadia,Adik Iti, Bi Najwa




Abg n Abe Faris

Adik Iti with her Uncle Khairul


With Mr Khairul


With Din


Friday, October 24, 2008

Butterfly........terbang la tinggi...



Melly Goeslaw & Andhika - Butterfly


Ketika waktu mendatangkan cinta

Aku putuskan memilih dirimu

Setitik rasa itu menetes

Dan semakin parah


Bisa ku rasa getar jantungmu

Mencintaiku apa lagi aku

Jadikanlah diriku

Pilihan terakhir hatimu

Butterfly terbanglah tinggi

Setinggi anganku untuk meraihmu

Memeluk batinmu yang sama kacau

Karena merindu


Butterfly fly away so high

As high as hopes I pray

To come and reach for you

Rescuing your soul

The precious messed up thoughts

of me and you

Jalan ini jauh

Namun kita tempuh

Bagai bumi ini

Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan

Mendekatimu

Namun ku tunggu

Thursday, October 23, 2008

Sabar yea....

Adoii...huh! org kata tak baik mengeluhkan....tp itu la perkara paling kerap kita lakukan...bukan sengaja, tp terrr... Lately ni byk perkara jadi, mcm2 hal...tp aku tau, semua akan berakhir gak one day... cuma kena sabar... apa yg jadi sebenarnya?? erm tak pela, biar je la aku simpan saja apa yg t'jadi...Kadang kita tak sedar apa yg kita ckp, apa yg kita lakukan, mengguris hati seseorg...tp kdg perkara yg sama juga terjadi pada kita.. Kalau kita berani, kita akan tegur org tu, tp kalau kita malas nk layan, kita biar kan je..lama2 benda tu jd semakin teruk....kadang ada sebab kenapa kita taknak tegur, tp sebenarnya kita perlu betul kan keadaan...berani kerana benar..takut kerana salah.........betul tak... aku betul2 tak suke dgn apa yg dah jd dalam 2-3 hari nih...xsuke3x....tp nk wat camne, aku tak blh nk control keadaan...benda dh jadi..hope org yg buat silap tu akan sedar apa yg dia wat...of coz la ssh dia nk sedar, coz dia pikir dia tak penah wat silap.. Aku dh wat apa yg aku ptt wat..aku dh tegur apa yg ptt... Bagi aku, dlm dunia ni, tak de sorg pun makhluk yg tak pernah dan takkan wat salah...so dia kena fhm, yg dia cuma manusia biasa yg byk kekurangan mcm org lain gak...yg sudah pasti akan buat salah...ok fine, klu dia tak sedar, tp bila ada yg tegur, plezz la tlg fikir kan apa yg dah dia wat...bukan aku harap yg dia akan terus mengaku yg dia silap... tp tlg jgn ulang kesalahan yg sama berulang-ulang kali...selagi dia tak sedar, tak mustahil dia akn ulangi kesilapan tu lagi.... seriously, aku mmg tak happy dgn apa yg jadi skrg nih... Keadaan mmg tak leh nk putar balik, tp at least blh elok kan mana yg dah tak elok tu.... Susah ke nk say sorry.........huh!!! susah sgt ker?????? Grrrrrgggg.... Hope, one day dia akan sedar yg dia cuma la manusia biasa yg pastinya byk kekurangan jugak... Walau sepandai mana, sebijak mana, or secantik mana pun dia, dia hanya la insan biasa yg tak lari dari buat salah...if One day org tu terbaca, or org yg ada kaitan dgn nya terbaca, aku awal2 lagi mintak maaf dari pihak aku dan juga pihak org2 yg dah dia skit kan hati.... aku rs, tak perlu aku list kan nama org2 yg dah dia sakit kan....cukup la dia faham yg dia hanya la org biasa.... mungkin aku blm jd mangsa dia, tp tak mustahil aku akan jadi mangsa dia seterusnya.... Sorry for everything... aku harap perkara 2006 n 2008 ni takkan berulang lagi...

Sepetang bersama SiDia...

Last tuesday dating dgn En Khairul....ermm actly ktorg dh lama tak keluar berdua mcm ni..jalan2..makan2 minum2...chitchat2...gossip2....hehe....ktorg semakin busy + penat....Lagi pun ktorg bukan la couple yg wajib dating every week or every month... Macam dia ckp " keadaan dah berubah dear" ...ermm betul tu, keadaan dah berubah, kita dah dewasa...bukan masanya nk merajuk or gaduh sebab tak boleh dating kan......itu cinta budak2...hahaha (mentang2 dah dewasa kan?)


After office ktorg g makan @ Kg Baru.... lepas tu g Pavillion...pusing2..pastu makan lagi kt J.Co Donnuts & Coffee...ermm yum..yum..best sgt...At first bila En Khairul offer donnut, kemain lagi tak nak, takut gemok la, takut berat naik lar...macam2 alasan..tapi bila suh pilih mana satu nak, beriya lak pilih...hehe..sowie dear....tak leh tahan lar, mcm best jerk donnuts tu..ermm yum2...nt nk try kt Big Apple laks...Actly ktorg nk mkn Donnuts kt Big Apple, tp kt Pavillon tu mana ada Big Apple...napak nya lepas ni nak kena diet lar plaks nih...Lepas mkn,ktorg terus balik..Hari semakin gelap, ktorg pun dh penat....betul la, keadaan dah berubah...jalan ckit pun dh rasa 'penat', belum lagi shopping session tu.....huh...mybe sebab otak sudah penat bekerja, jadi badan cepat lesu... Apapun, hari ini mmg best....



Miss NedDy & Mr Khairul...

Erm tinggal 3 lagi, mana satu best ek...




Jom balik!!
Thanx En Khairul...nanti belanja lagi ek!!! :)

Monday, October 6, 2008

VIRGO YG SEMPURNA





Sikap : Rajin & kritikal. Warga Virgo rajin orangnya.

Juga bersikap praktikal. Tidak gemar kepada perkara yang tak masuk dek akal dan menangani masalah dengan berfikir semasak-masaknya. Ini keranaVirgo menyedari dirinya amat berpotensi.

Selain itu, Virgo dilihat sebagai seorang yang banyak bercakap.

Juga tidak takut pada perdebatan kerana mereka boleh mengeluarkan pelbagai idea.

Virgo juga seorang yang agak terperinci dan teliti.

Ada kalanya Virgo bersikap kritikal dan boleh mencetuskan masalah dalam perhubungan yang dibina.

Semuanya disebabkan oleh sikapmereka yang terlalu serius dalam kehidupan.

Jadi tidak hairanlah jika mereka dilihat sebagai individu yang terlalu pragmatik (mengikut peraturan).


Cinta : Menyentuh soal cinta, Virgo sedikit keras kepala.

Virgo lebih suka jika pasangan mengikut apa saja yang dikatakannya.

Malah, Virgo akan jadi kurang senang jika pasangan enggan menuruti permintaannya.

Ini bakal menimbulkan masalah kecil kepada mereka yang jatuh hati kepada sang Virgo.

Lain pula halnya jika jatuh cinta pada Virgo yang berdikari.

Seumur hidup pasangannya terpaksa menolak setiap desakan Virgo kerana Virgo gemar melakukan sesuatu perkara mengikut kehendak hati.


Karier : Dalam bidang kerjaya, Virgo amat sesuai melakukan pekerjaan yang berorientasikan penyeliaan. Ini kerana Virgo amat menitikberatkan setiap tugasan yang diserahkan padanya. Apabila diberikan kerja, Virgo sedaya upaya melaksanakannya dengan jaya. Antara profesion yang boleh diceburi oleh Virgo ialah sebagai penulis. Virgo memiliki pemikiran yang tajam, bersifat kritikal dan idealistik. Juga sesuai menjawat jawatan guru dan pengamal perubatan.


Virgo juga amat ‘dekat’ dan mencintai alam semula jadi. Kecintaannya terhadap alam memungkinkan Virgo terlibat dalam bidang perta.


Positif :Pemalu Rendah diri/bersederhana Bijak Praktikal Analitikal (menggunakan analisis dengan terperinci) Jujur & boleh dipercayai Rajin, tekun & gigih Cermat & teliti


Negatif : Cerewet Kasar Pentingkan kesempurnaan (Perfectionist) Konservatif,

Mudah cemas


Simbol : Gadis


Planet ; Utarid


Permata : Sardonyx


Bunga : Buttercup Yellow Archangel , Cat’s ear Alkanet Forget-Me-Not


Warna : Hijau Cokelat gelap
rujukan :http://www.karangkraf.com

1 syawal



Malam Aidilfiri.............


Semua org bz...terutama nya aku n Anggerek... penat tak leh nk ckp...tp penat tu tak terasa sgt bila tgk anak2 buah aku seronok... Ermm Aidilfitri kali ni anak2 buah aku Tasha, Bie, Fifiey sudah boleh diharap, dorg tolong aku n Anggerek kemas rumah dan bakar satay..... Mama sibuk masak berbagai-bagai juadah...Aku tau, mama penat sgt, tp demi anak2 n cucu2, dia buat jugak semua juadah2 tu....Thanx mama... Si kecil Ieka, Aiman dan Haikal 'busy' dgn ragam diorg... Kejap dorang nyanyi..kejap lagi dorg gaduh lps tu nangis.... riuh satu rumah di buatnya.... Seperti biasa, mlm raya aku akan tido plg awal pukul 1.30 pg...


Aiman, Ieka n Haikal...syok tul dorg tgk TV.....:))



Sesuci Lebaran....................





Pagi Syawal yg indah.......Di pagi 1 syawal thn ni, suasana tak kelam kabut mcm di pagi Syawal yg lepas2..coz aku and Anggerek dh buat persiapan awal....Lagi pun kami balik dari 26 ramadhan lagi...



Ermm Syawal kali juga turut memberi seribu erti kepada anak2 buah ku, terutama Bie n Fifiey... Kerana ini kali pertama Fifiey beraya bersama kami di pagi Syawal...(biasanya dia akan beraya bersama Umie, abah n along dia di Machang)




Bie n Fifiey di pagi Syawal

Kemeriahan 1 Syawal turut dirasakan bila anak2 buah ku Aiman & Haikal sudah pandai mintak duit raya dgn untie2 nya....

Keluarga Kak La & Kak Rose pulang beraya pd tengahari 1 Syawal... Lepas tu kami beramai2 beraya ke rumah makcik2 terdekat....




Beraya di petang Syawal

6 Syawal



Picture : Hari raya ke-4

Hari ini aku sudah mula bekerja.....walaupun masih dalam mood raya, tp tanggungjawab perlu diutamakan juga... lagu2 raya masih rancak berkumandang di stesen2 radio...sayu pulak rasa hati ni...belum puas beraya di kampung, terpaksa jg kami tinggalkan kampung halaman untuk meneruskan tugasan2 yg telah sedia menanti di ofis..... Rasa sedih cuba dilupakan dgn menyibukkan diri di ofis..paling terasa, bila aku tak sempat nk berborak panjang dgn mama masa di kampung... Semua kena terima hakikat yg raya kali ni mmg singkat...maklumlah, cuti sblm raya dh panjang....raya thn ini mmg memenatkan tp PALING menyeronokkan.... Aku dpt rasakan, raya kali ini memang bermakna buat aku dan famili.... Entah la, rasa 'syg' sgt nk lepas kan rasa bahagia tu.... Bila lihat mama, papa, kakak2 dan semua family ku tersenyum, puas rasa hati aku.... Aidilfitri 2008 memberi 1001 kebahagiaan buat aku dan family...apa yg aku boleh katakan untuk raya ni adlh PENAT TP BAHAGIA....nanti aku sambung CERITERA Hari Raya ku bersama keluarga TERCINTA....Kerana hari ni masih belum ada ruang lagi untuk aku update ceritera sepanjang hari raya di Kampung ku...tunggu ek, esok atau lusa aku akan luang kan masa untuk 'mengupdate' blog ni...






WHO VIEW ME.....

get this widget here