WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Tuesday, March 31, 2009




@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

SIAPA AKU

DI HATI MU.....

&

SIAPA AKU

UNTUK MU.......



@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Monday, March 30, 2009

Engku Aleesya

************************************
******************************************

*****************************
Sape Engku Aleesya tu???
Dia anak kepada Fazira Wan Chek
Wah.. Fazira Wan Chek
dah selamat bersalin..
4.04kg
(kalau tak silap la)

Tahniah..tahniah..

Mesti Engku Aleesya cute mcm
parent dia.

*****************************
***************************************

*********************************

MOVIE...MOVIE...MOVIE...

BRIDE WAR



Movie ni mengisahkan dua org sahabat baik sejak kecil iaitu Liv dan Emma. Sejak kecil mereka telah merancang tentang majlis perkahwinan mereka kelak. Salah satu rancangan perkahwinan mereka adalah utk berkahwin di Plaza Hotel, New York pada 10 April ...... . Setelah mereka berumur 26 thn dan mereka telah benar2 bersedia utk berkahwin, mereka kembali teringatkan angan2 mereka sewaktu kecil. Suatu hari, mereka pergi ke Plaza Hotel utk perangcangan majlis perkhawinan mereka, tapi ada satu masalah timbul bila apabila pekerja di Plaza Hotel telah mendaftarkan mereka pada hari dan tarikh yang sama. (pendekkan cerita) Dari situ la bermulanya conflict antara dua sahabat baik ini.....

Okla, Neddy tgk citer ni dah lama, tapi tak sempat nk wat entry bout diz movie. Ok2.. citer ni mmg best. Tp Neddy harap kan cerita ni lebih Best sebenarnya. Ehe.. Ada sedikit kekurangan dalam citer ni. 1st, tak tau bila masa klimak citer ni. Lagi satu yg buat Neddy rs mcm tak puas hati tentang movie ni bila jalan cerita nya boleh di agak oleh penonton. OK, bila tgk separuh jalan cerita ni, kita mcm dh blh agak apa yg akan jadi di akhir jalan cerita ni. So, takde la seronoknya lagi kan.

Cuma, apa yg menarik dan memberi pengajaran dalam cerita ni adalah hubungan antara sahabat baik takkan dapat dijual beli walau dengan apa2 perkara sekali pun didunia ni. Paling penting, sikap tolak ansur dan tidak pentingkan diri sendiri. Byk nilai2 positif juga yg boleh kita contohi diantara Emma dan Liv dalam movie ni.
Juga hubungan antara Emma dan Liv dengan pasangan masing2. Kalau u all tgk, mmg byk perkara blh kita jd kan pengajaran. (Hubungan antara kekasih dan bakal suami/isteri) COntoh, walau pun pasangan tu nampak perfect, tapi tak semestinya reality hubungan mereka tu perfect sampai ke akhir. Mungkin, nampak je perfect tp hakikatnya mereka adalah pasangan paling bermasalah; dan tak semestinya bila kita nampak pasangan tu mcm tak sesuai, nampak mcm problem, tak serasi je diorg tu kan akan tetap mcm tu sampai bila2.. Ermm mungkin diorg la pasangan paling bahagia di dunia ni. Neddy syorkan u all tgk citer ni. Terutama nya kepada semua pasangan. Tak kira la yg blm kawin ke, bakal kawin ke or dah berkahwin.

** Hargai teman baik anda yg sentiasa di 'sisi' anda ; juga sayangi insan yg menyanyangi anda sepenuh hati nya.

***********************************************

CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC


~Dari Sebuah Novel Terlaris~



Movie ni mengisah kan seorang gadis yang bernama Rebecca Bloomwood (Becky), iaitu seorang jurnalis. Pekerjaannya menulis artikel tentang cara mengatur kewangan. Becky telah berjaya
menulis tentang cara mengatur kewangan sehingga mendapat perhatian ramai.

Namun hakikat hidup Becky sangat berbeza dgn apa yg ditulisnya.
Becky byk menghabiskan waktu luangnya dengan berbelanja. Malah mempunyai 12 keping kad kredit dan berbelanja sesuka hati nya, walaupun disaat Becky tiada pekerjaan.

Terapi belanja adalah jawapan untuk semua masalahnya. Namun hidup Becky tidak pernah tenteram kerana selalu dikejar oleh pemungut hutang. Becky tahu dia harus berhenti dari berbelanja melampau dgn menggunakan kad kredit, namun ia tidak dapat melakukannya. Dia telah mencuba bermacam2 cara utk menghilangkan tabiat buruknya itu, namun semuanya tidak berhasiil. Kerana, satu-satunya cara utk menenangkan hati Becky adalah membeli sesuatu untuk dirinya sendiri.

Dalam masa yg sama, Becky telah jatuh cinta. Namun kerana sikapnya yg suka berbelanja menyebabkan dia hampir kehilangan org yg dia cintai dan kwn baiknya sendiri....


Ok2.. Neddy tak nak komen byk2 bout CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC. Tp citer ni mmg best. Neddy mmg puas hati tgk citer nih. Semua rasa ada.. Happy, sedih , bangga, rasa bersalah yg melampau, falin' luv..... EHee.. yg paling penting, Neddy sama2 rasa happy n release tiap kali si Becky ni shopping , and dpt apa yg dia nak... haha.. ermm byk sgt2 pengajaran yg blh kita dpt dalam citer ni. Tp maybe juz utk shopaholic jer la. Upss oh nononoo. .. jg utk sesiapa yg ada kwn2 or couple yg jenis shopaholic nih.. Better u all bawa dorg tgk citer nih... Ehehe..

Moral : beli barang2 yg anda perlukan sahaja. Jangan buang duit utk beli barang2 yg anda sudah miliki. Try to mix n macth pakaian anda. Jgn guna kad kredit melebihi kemampuan anda.. (peringatan utk diri sendiri juga....hehe..)

Thanx to Mr Khairul n Yeen, coz belanja tgk movie nih. Ermm actly Neddy planning nk g karaoke kt The Curve dengan Mr Khairul, Barriyah (Adik) n Yeen, tp last minute Barriyah tak dapat join coz her childs cancel tido umah atok dorg. (hurmm.. anak2 mesti diutamakan..) So, Neddy, Yeen n Mr Khairul je la layan movie tu. Erm takpe la, nextime Adik blh join lagi kan... :) Tapi, kalau Barriyah ada, sure lagi meriah.. ~lalala~


Lot's of Love,
Neddy...

Sunday, March 29, 2009

Earth Hour

sAlAm..

Semalam 28 Mac 2009, Seluruh rakyat Malaysia menyahut kempen Earth Hour dari pukul 8.30pm-9.30 pm..

Tapi betul ke seluruh rakyat Malaysia menyahut kempen tersebut. Semalam, Neddy n family sahut seruan kerajaan bagi kempen 'earth hour' tu. Semlm ktorg kt umah Serdang, mama, sis jue n aiman pun ada. Sebenarnya ramai jgk yg tak tau tentang kempen nih kot, coz tgk byk jgk rumah2 yg masih terang benderang. Ntah la, tak tau la kan kalau diorng tau, tapi buat2 tak tau or mybe diorg ada sebab2 tertentu ke kan. (mana la kita tau kannn...) ehe.

Apapun, tahniah pada yg menyahut seruan dan sama2 menyertai dalam kempen Earth Hour.


With luv.
Neddy.

Thursday, March 26, 2009

My Aisya Balqis


my new baby dah besar.. :)
Aisya Balqis dh tinggal kt KL skrg.
So blh la jumpa selalu, bila rindu kt dia.
makin comel.
Dia tak byk ragam..
Relax jerk.
Muka Aisya Balqis pun dah lain skrg.
Tapi ttp comel.
Aisya Balqis dah nk masuk 4 bulan sekarang.
Sekejap aje masa berlalu.
Ni niece neddy yang latest.
Anak my youngest sister.
Semoga Aisya Balqis sentiasa sihat.


Wah ! Aisya Balqis dah pandai main piano ek..
:)
Sejuk hati ni bila tengok baby.
Lupa kejap segala problem.
Thanx to Aisya Balqis.
I love u.

With Love,
NedDy.

Make Over Workshop by Evougemodels



Lets join us!



Babe,

I received so many emails and message asking an opinion on how to do a good make up, to style their shawl, to look good, etc.

So here are good news for you!

A professional make-up artist, Eifa@vouge, will be conducting a makeover workshop on daily and glam make-up for events. (pssst: she great at do make-up for runaway models and studio shoot). And she invited me to conduct a session on how to style your shawl perfectly. A step by step guide. Yeayyyy! (I'll give some tips too on choosing the right shawl for u, the colors, materials etc)

There will be a high tea for you to mingle around and meet new friends;)

When
12 April 2009
2pm - 7pm

Where
EvougueModels
15-3,Block 3B, Jalan wangse delima10, Wangsa Maju 53300 Kuala Lumpur

Fees
RM 80 Only!
A certificate will be provided too

What to bring
Basic make-up - compact powder, brush set, blusher, eyeshadow (white, black, brown, u can even share), mascara, lipstick, etc that u think necessary.


How to participate
Contact us to confirmed your seat. we'll tell you what to do next!


Come and join us!!! tell your friends and its exclusively limited for 30 pax.



Thanx to Rina Salleh

I.K.A.T.A.N

sALAm....

Hai all, morning..afternoon n nite2....

EntRy Neddy hari ni sedikit serius DAN emosional..
Sorry k, kepada yg tak suka..

Ermm....Semua org tau, kita blh enjoy dgn hidup ni.. kita blh gila2 utk hadapi life nih..kita blh dabik dada dan boleh lupakan org lain utk corakkan hidup kita yg sementara ni.. Terpulang la.. Erm yup!! terpulang la pada diri masing2... tp kita kena sentiasa ingat, dunia ni bulat. (Tolong igt kan neddy, jika one day neddy menjadi org yg 'lupa' ttg hakikat ini) Setiap org akan merasa berada di atas dan pasti juga merasa berada di bawah. Saat2 kita berada di atas, jgn pernah kita lupa org yg berada di bawah. Kerana bila saat dan ketika kita berada di bawah, mungkin mereka la yg akan menolak atau menarik kita kembali keatas..
Sebab itu, kita mesti ada 'ikatan' yg kukuh dan kuat utk pastikan, bila kita dibawah kelak akan ada org yg bersungguh2 menarik kita kembali keatas.

Byk jenis ikatan boleh kita jalinkan...
ikatan antara ibubapa, adik beradik,
sahabat kekasih atau suami isteri.
Tp dalam byk2 ikatan ini,
hanya ikatan antara kita dan ibubapa serta
ikatan kita dan adikberadik yg tak boleh diputuskan
dengan apa jenis 'senjata' sekali pun..

Dalam beberapa hari ni, banyak perkara terjadi dalam hidup neddy.
Banyak pengajaran yg Neddy belajar.
Ini semua buat Neddy lebih yakin tiada 'ikatan' lain selain ikatan keluarga yg paling kukuh dan berharga.
Walau dimana pun kita berada,
walau siapa pun kita kini,
walau seteruk mana pun kita dulu,
walau apa pun kita lakukan,
walau sejahil mana pun kita,
dan
walau sehina mana pun pandangan masyarakat pada kita,

TAPI.....

insan bernama 'adik beradik/keluarga'
takkan pernah sanggup biarkan kita
merasa seperti kita 'keseorangan' di bumi sendiri..
mereka takkan biar kan kita menangis seorang diri;
sekurang-kurangnya, mereka menangis bersama kita...
mereka takkan biarkan kita meredah dugaan sendirian;
sekurang-kurangnya mereka menarik kita 'keluar' sedikit dari dugaan itu...
mereka takkan biarkan kita sakit sendiri;
sekurang-kurangnya mereka mencari penawar buat kita....

JADI...

Sanggup ke kita buat mereka seperti org asing dibumi sendiri?
sanggup ke kita semakin menolak dia, ketika dia hampir lemas?
sanggup ke kita menambah air mata yg sudah sedia 'banjir' dalam hatinya?
sanggup ke kita menambah duri pada luka yg sudah ada?
SANGGUP KAH KITA???????

hUh!!..
mungkin aku
bukan sebaik mana
bukan sepintar mana
bukan sekaya mana
bukan sealim mana
bukan sejujur dan seluhur mana
untuk bercakap mengenai perkara ini
tapi aku tau di mana aku telah dan sedang berpijak..
aku sedang berpijak di bumi
yang hanya SEMENTARA.....

sEMOGa aKu sentIAsa SEdar dan INgat..
DI mana AKU berpiJAK
dan
DI mana AKU patut BERpijak..


" toLONg seDAR kan AKu daN TolONG iNGAt kan AKU
jiKA aku TErLUpa KElak..Aku HaNYa lAH MaNUsiA BiaSA yANg KAdaNG2 terGelINCIr daRI LAndASAn YG betUL"


WIth LovE,
nedDy...

Monday, March 23, 2009

IF ONE DAY........




If one day you feel like crying..
call me,

i don't promise you that i will make you laugh,
but i can cry with you
If one day you want to run away...
Don't be afraid to call me.

I don't promise to ask you to stop,

but i can run with you.
If one day you don't want to listen to anybody,
call me and..
i promise to be very quite But...
If one day you call and
there is no
answer
come fast to see me
perhaps i need you..
perhaps i not around anymore...


LOt's of LOVe.. NedDy.


Thursday, March 19, 2009

Award from Rina



Dapat award dari
Rina Salleh aka Riri
......


Si gadis cantik Rina.


Rina, thanx for da award.
Nice to know u.
Hope we'll be friend forever.
(sampai kita kerepot..ehe)


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ok2. sekarang Neddy mau cerita sikit bout neddy n Rina.
Kami jumpa masa Program Wajah Baru Dara.Com
(Sehari bersama Dara.com)
Okay2.memula tgk Rina, Neddy ingat dia nih Nad2..
RUpa2 nya bukan.
Tapi best kwn dgn Rina. Dia sgt cantik dan menawan.
Betul..
Tak tipu..
Bukan saja2 nk puji, tp kenyataan!!

Ok2. sepatutnya hari ni (190309) Neddy ada photoshoot dengan Rina with Dara.com,
tp ada beberapa perkara sedih telah berlaku semalam dan Neddy tak dapat join.
Sorry sgt dekat Kak Anizon (Dara.com) dan juga sorry buat Rina.

Hope dapat hangout dengan Geng2 group 6
(bila kita semua free)
"Nonononooo..."
Rindu korang sangat2.
U all mmg best!!!





Tuesday, March 17, 2009

Al-Fatihah

Al Fatihah kepada pakcik ku yang telah kembali ke Rahmatullah semalam (16 Mac 2009)
Semoga rohnya di cucuri rahmat dan ditempatkan ditempat orang-orang yang beriman. Aminnn..


Justify Full
"bila izrael datang memanggil jasad terbujur di pembaringan
seluruh tubuh rasa menggigil sekujur badan yang kedinginan........"


.....semakin hari, 'masa' itu bukan semakin menjauh, tapi semakin mendekati kita.... semoga kita sama-sama akan saling ingat dan mengingati akan 'masa' itu.....


"Ya Allah, ampunilah segala dosa2 kami.. dekat kan kami kepada Mu. Semoga 'kembali' nya kami kepada Mu dalam kelak dalam IMAN dan REDHA Mu..Aminn.."

Sunday, March 15, 2009

Kegilaan Neddy

Hurmm sekarang Neddy amat2 menggilai lagu Dan Sebenarnya by Yuna

Sebenarnya dah lama dgr lagu ni. Tapi mcm tak rasa nk share ngn u all.

1st time dengar lagu ni dulu, Neddy terus jatuh hati.. Neddy suke lagu/melody dia, lyric dia..
~tp lirik tu tak de kena mengena dgn kisah hidup neddy tau~


Lagu dia cathy gler. best sgt. Tiap kali dgr lagu ni dulu, neddy sll bayang kan penyanyi dia nih mcm rock or pakai gler2.. tp rupa2nya penyanyi dia YUNA ni bertudung mcm neddy gak. :) wink2..

Voice dia mmg best. Neddy mmg suka gler.. Lari dari voice2 yg sll Neddy dgr b4. mmg talented ar dia nih.

ok2. u all blh tgk u tube dia k, coz neddy malas nk download vid dia.

Ni neddy bagi lyric dia je ek. wink2


oh bulan
enggan melayan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku

oh







Date

Salam..

Haih! hari ni ape la miss neddy nak buat.
Oh ya ya..semalam my friend Rina ajak lepak2 dengan nad kt The Curve hari ni.. Tgk wayang, makan2.

~best-best~


Semalam aku macam dah confirm nak join diorang
~aku pun blm pernah lagi jumpa nad~ tp bila bangun pagi tadi, tgk ada SMS from my friend mase skool dulu.. aiyakk.. aku lupe arr. Hari ni aku ada jemputan makan2 kt rumah my friend. Lagi satu jemputan kenduri kawen. Isy mane satu aku nak pegi nih. Dah la Anggerek takde, mR Khairul pun bz. Ermmm..

Terpaksa cancel date dgn Rina.

~ Lain kali la kita date ye Rina yg sgt Cantik dan manis.. Betul, Rina sangat cantik. ehehe..~


Mesti best kan kalau dapat keluar lepak2 hari ni dengan dua gadis yg sangat cantik dan bergaya.. Ermm len kali aku akan pastikan dapat hangout ngn dorg lagi..


SMS Neddy : salam Rina, arini tak dapat join u all la. Len kali la k. Kirim salam kt Nad k.
Rina :Hy Nedy. owh. wokeh.
enjoy ur weekends.




Neddy, Dedey, Ell, Rina

Saturday, March 14, 2009

"Ya Allah, berilah ketenangan kepada nya, ampunilah segala dosa2 nya. Aku mohon pada Mu, Ya Allah Yang Maha Mengampun dan lagi Mengasihani.."





Hari2 sepi ku...~ahaks~

~Salam~

Hari ni aku kesorangan kt rumah. ~lalala~ BOSAN amat.. My nephew Faris ada class. my sis Anggerek outstation. My love Mr Khairul ada assignment.. Huhu.. Bosannn..

Tadi dari pukul 11 am aku tidur sampai Zohor (tersedar bila dgr azan Zohor) pastu tidur balik ~period~ Pukul 2 lebih Mr Khairul call suruh bangun makan.. ~sbnrnya lagi sanggup tidur dari isi perut yg tak lapar nih~ Ermm dalam keadaan mamai aku bgn basuh muka pakai tudung pastu buka pintu.. uppss hari ni panas amat.. malas la nk bawa payung, urrmm msuk bilik, amik sunglass pakai, pastu g beli nasi kt depan umah.

Sume org tgk semacam jerk..Huh! Dah la pakai t-shir ngn seluar track + selipar getah kaler pink jerk tp pakai sunglass mcm nk g shoppin.. muka lak masam mencuka. tak payah nk ckp lar.... ~takde mood nk bermanis muka~ Sume org tgk aku dari atas sampai bawah.. Nape?? Salah ke aku pakai sunglass?? takkan nk pakai sunglass time aku berlawa-lawa je kot?? Ah! lantak la korang nk ckp aku ngigau ke apa, asal kan mata aku tak kena sinaran matahari yg tersangat terik tu. Nanti mood aku lagi teruk.

Sampai kt kedai mkn, makcik yg jual nasi tu tanya aku "adik, nak pergi mana pakai spek cantik2 ni?? " haih, makcik nih mcm perli aku jerk nih.. aku jawab "kenapa makcik, saya cantik sgt ke skrg ni?" dah la aku takde mood..boleh dia tanya aku mcm tu??? nak bergurau pun tengok la mood org dulu... muka aku tu mcm cuka kot td... adoiii.. time2 macam ni mmg aku ngelat betol jumpa ngn org..... sure makcik tu ckp aku sengal and tak betol. (walau hakikatnya aku sgt la baik hati...)~wakaka~ urm nasib aku la kan........

Lepas tu aku terperuk je kt rumah sampai la malam.. XTVT sepanjang hari ni, baca mag, newspaper, on9 jerk.. Nak kemas rumah pun tak de mood. Mood hari ni hanya bermalas malasan jerk... Bosan duduk dalam bilik duduk kt meja ruang tamu. Bosan lagi, termenung kt pintu rumah, tgk budak2 main bola. Bosan jugak.. Huh! on9 lagi. YM, tak ramai kwn2 yg on9. Mcm nak keluar jumpa member2.. tp kalau keluar, mesti duit ku habis 'dikerjakan' aku. So, baik aku duduk je kt umah, termenung sesorg. Uhukss sadis tol la.

Sunyi sepi rumah ni skrg, dgr kipas je berpusing... nasib baik ada kipas, kalau tak lagi sunyi kot. Erm dengar lagu??? erm hari ni pun takde mood nak dgr lagu.. Dgr kipas berpusing lagi enak dari dgr lagu2 yg makin buat jiwa aku bertambah kacau. Aku tak nak ada anasir2 luar yg akan mengganggu ketenangan jiwa aku. Lagi baik dgr ayat kursi, tenang sikit jiwa nih. Haih.. ni la jadi nya kalau asyik fikir kan prob orang lain. Tapi nak buat macam mana, takkan la nak berkawan time senang je kan.. 'Kawan' kan mesti susah senang bersama.. ~ehe..~


"Ya Allah, ampunila dosa hamba2 Mu ini dan dekat kan la hati2 kami utk menyempurnakan segala suruhanMu. Ya Allah, berikan la ketenangan yg hakiki buat hamba2 Mu dalam menjalani hidup yg tak kekal ini.. Ya Allah, terima dan makbulkan la doa hambaMu ini yg sering lalai.. Ya Allah, buka kan la pintu hati hamba2 Mu ini utk sentiasa mengikut segala suruhanMu dan meniggalkan segala laranganMu. Jauhila kami dari hasutan syaitan.. Aminn"



Friday, March 13, 2009

Monolog aku seorg AKU....

Salam..

~ermm~

Kadang2 rasa mcm dunia ni tak adil....!!!

kenapa??

Kenapa kita yang mesti rasa sakit atas kesilapan dan perbuatan org lain??
Kenapa kita yang mesti bertahan dgn semua tu??
Kenapa kita yg mesti tanggung semua rasa tu?

Kenapa?? sedang kan bukan kita yg mengejar 'bayang2' itu dulu..
Tapi, kita yg dikejar 'bayang2' itu satu masa dulu!!.

Banyaknya persoalan kan?

Ini la dunia..
Ini la hidup..

Mana ada benda yang senang untuk kita dapat..
Semua benda perlu usaha..
Semua perkara perlu kan pengorbanan...

Tapi..

Berbaloi ke pengorbanan kita tu nanti??
Apa yang kita akan dapat kalau kita berkorban atas sesuatu perkara yang belum pasti apa2 lagi..

~ ermm ~

Tapi..

Sekurang2 nya kita CUBA kan........
Tak salah mencuba kan?

Tapi berapa banyak masa lagi 'bayang' itu perlukan untuk semua tu??
~ermm~
berapa lama lagi perlu tanggung 'rasa' ini.....

*** Duhai HATI... cubalah fahami 'keadaan' ini.. cubalah mengerti 'rasa' itu.. dan cuba lah bertahan dgn 'luka' yg sedang dtg ini.

KERanA kita hanya la manusia biasa, yg tak mampu menolak dugaan mendatang.. Hanya mampu berdoa agar semuanya akan baik2 aja.. dan KUAT menghadapinya......

~DAN...~

*** Duhai 'Bayang2' aku faham hati mu, tapi...... (jari jemari terhenti menekan keyboard, tak terucap kata2 utk sang bayang2)


~~ hati dan rasa tiba2 mati utk terus kan entry ini...........~~




Saturday, March 7, 2009

Sehari bersama Dara . Com


Intro..........



Hero spaQ (dafi)


1st time pakai blue dress..

To be continue.....

Thursday, March 5, 2009

Wedding........


Selamat pengantin baru utk Yati.




Selamat pengantin baru buat Jaja


Semoga kedua2 kawan ku berbahagia dan di murahkan rezeki selamanya

Nadia minta maaf coz tak dpt pergi ke majlis perkahwinan u all coz nadia tak dapat cuti..
Apapun nadia doakan dari sini semoga majlis perkahwinan Yati & Jaja berjalan lancar seperti yg dirancang...
Sekali lagi

SELAMAT PENGANTIN BARU

hari2 bz ku

Hai...

Miss Neddy is busy now........

Sunday, March 1, 2009

Uhuhu...hari ini aku bekerja sgt KERAS....
Aku Penat... tangan kanan ku sedikit terseliuh..
KENAPA?? Sebab...hari ni ktorg pindah barang2 dari ofis lama ke ofis baru di wangsa maju..:)

Td angkat barang2 berat..
AKu KEPENATANNNN!!!!!!!!!!!!!!! argghh...

Esok mau pergi ofis lambat sikit. kerana aku sgt PENAT dan SAKIT BADAN.
Mau tidur & rehat lama2 sikit.
Bos tak marah kan??? ehehehe...
LAgi pun aku sampai ofis tadi pukul 10.00 pg, sekarang pukul 10.00 mlm baru sampai rumah..
so tak salah kan kalau aku pergi ofis sedikit lewat esok kan..kan..??
ehehehe...


Ofis baru ku dekat gler dgn NZ Wangsa Maju, so pagi tengahari & Malam asyik makan dkt kedai tu jerk..
Ahaks.. dah la aku tak berapa gemar makan kedai mamak nih... erm sbnrnya aku ni tak reti nak mkn kedai mamak..
Coz aku tak suke kari or gulai lemak. aku suka sup, tomyam.... ada ke tomyam kt NZ tu??? ehe..napak nya 'masak' la aku nk kena tahan tekak melayu tulen aku nih ngn masakan mamak NZ tuh..wink..wink..


Ok la, aku mau tidurkan diri ku yg PENAT AMAT ni dulu yea... esok kena keja..keja..keja KERASssss...lagiiiiii..

Hope 'penghijrahan' di tempat baru ini akan memberi aku lebih peluang utk lebih MAJU..

Nite2 all...ZZZzzzzzz......

Our Special Day..


010309

Akhirnya...........
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Semoga 0103... yg mendatang, kita tetap saling menyayang...

Hati berbisik "Adakah CINTA ini akhirnya tetap menjadi MILIK kita????......"

Wallahulam...

Doakan yg baik2 aja... InsyaAllah.. AMinn...


~~LOVE U~~


The Day
01032008

Together we stand..

Lots of Love..
Nadia and Khairul

WHO VIEW ME.....

get this widget here