WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, July 17, 2009

Situasi yg kerap terjadi pd aku

Situasi : Yahoo Messenger Chat (YM)

A : nad, tinggi nad berapa ek?
me : Y ? ermm 159 cm
A : owhhhhh..........
me : Y ????
A : takde la, dalam pict nampak tinggi sgt.
me : ?????


eh yeke aku nampak tinggi in pict? erm nampak cam biasa jerk....... tp dh ramai gler ckp camtuh... erm betul la tu kot. hakikanya mmg tak tinggi sgt pon... my niece lagi tinggi.


Situasi : Kedai Makan

B : Nad kenapa mkn sikit ?
me : sebab tak blh makan byk... :D
B : diet ek????
me : tak la, mmg tak blh mkn byk, sbb cepat kenyang ...
B : itula org pompuan, asyik diet jerk. bukan cantik pun kurus sgt
me : lorr bila masa lak nad diet nih?
B : tgk badan dah kurus camni pun nak diet lagi, pstu xngaku lak diet ...hahahaha...
me : ????????

Ishh... dah byk kali tau benda nih jd kt aku... aku bukan diet okeh, badan aku kurus skrg bukan sebab diet, but penat coz keje.. keje.. keje.... lagi satu, aku mmg jenis tak leh nk telan makanan byk2. Dah mmg aku dijadi kan cepat kenyang nk wat camne kan??? Klu tak caye tanya la family aku n org2 yg rapat ngn aku.



Situasi : tengah berjalan dgn my niece Along Aina

Along : C'ha apsal along rs tinggi dari c'ha ari ni ek?
me : cuba tgk kaki c'ha...... (sambil tunjuk selipar / shoe yg aku pakai)

Biasanya aku suka pakai high heel, so bila aku pakai selipar rendah or sport shoe, sure la aku lagi rendah dari dia.. coz dia mmg tinggi dari aku....tp sampai sekarang dia tak sedar2 n mungkin tak blh terima hakikat yg dia mmg dah lebih tinggi dari aku......... sbb dulu aku mmg lebih tinggi dari dia... hehehe... Along lain kali klu rs nk tanya soklan tu, tgk dulu kt kaki c'ha k...hehehe.



Situasi : Di telefon

C :selamat sejahtera, saya.....sedia membantu........ (on phone)
me : my ............ ada prob. blh tolong bla bla bla.........
C : cik, tak blh la... bla bla bla...
me : Y ?
C : sbb bla bla bla .............
me : tolong la cik..saya urgent nih. ada masalah ke?
C : saya akan cuba hantar report ni dulu k.
me : ok, tp blh tak settle kan secepat mungkin ?
C : ok saya akan cuba.

Selang beberapa hari.................

C : salam sejahtera , saya ............sedia membantu (on phone)
me : cik saya nadia from PTMC saya nk follow up psl bla bla bla.......
C : owh cik, nanti saya check utk cik dan telefon sekejap lagi.

Keesokkan harinya

(Bila hari ke-3 kesabaran aku mmg di tahap maksimum.)

C : salam sejahtera, saya..................... (org yg sama ) (on phone)
me : cik, saya nadia..............................
C : maaf cik, saya dah buat tp bla bla bla bla bla bla bla
me : cik, its ok, i nk ckp dengan ur bos plez..
C : kenapa cik? takpe2 nanti sy bagi tau dia.
me : nooo.. i nk ckp dgn ur boss now!
C : cik, sorry cik. ok dalam 5 minute saya janji semua akan ok.
me : ok, kalau dlm 5 minit tak settle, saya terus call ur boss.

Selepas 20 minit prob aku tu settle. See... nak kena ugut camtu baru leh settle keje ke???? ssh la camni, bkn skali benda ni jadi. tp byk kali. Aku xnk la bgtau dgn company mane problem ni jd. tp semua org tau company nih n semua org guna kemudahan nya. Hope tak jd lagi lepas nih.

1 comment:

aFdSmKaD said...

huahahaaa..yez..u r 159cm but me 163 cm..huahahaaa

WHO VIEW ME.....

get this widget here