WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, May 28, 2010

Fenomena Lagenda Budak Setan kembali lagi!!!!!



Hai all...

Erm Fenomena Lagenda Budak Setan kembali Lagiiiiiiiiiii...

Dulu, masa dulu2, LBS pernah menjadi fenomena yg 'ntah apa2' pada aku n kwn2 aku.. Bila dengar LBS, mesti igt kwn2 aku yg 'gler' baca LBS dulu. Novel tu mcm goreng pisang panas. Aku igt lagi, time tu aku Form 1, 1st time tgk novel ni, aku mcm tak selera pun nak baca, tp bila baca bab pertama...terus hati aku suka..sangat suka sebenarnya okeh!!! Dalam byk2 novel yg aku baca, novel ni antara yg the best!!! Novel ni sebenarnya bermula dgn novel Budak Setan, selepas mendapat sambutan yg gler hebat, AA telah mengeluarkan Novel LBS....


Walaupun aku tak sempat nk baca betul2 time tu, coz bab dia beratus..tp terasa jugak betapa 'sakit' nya Kashah n Ayu melalui hidup mereka....Ermm juga Katerina..!!! Kalau skrg ni aku baca novel tu, confirm2 aku baca dari A-Z... Tp apa yg pasti, Novel tu mmg meruntun jiwa.. uhukss.. Bab ending dia tu yg aku tak tahan.. Ayu oh Ayu...


Sekarang Lagenda Budak Setan di Filem kan.... Oh, sgt tak sabar nk g tgk citer ni di filem kan. Harap2 apa yg aku imagine masa baca novel ni betul2 or at least 90% tu sama la.. Mcmana keadaan rumah flat Kashah..oh! harap2 rumah tu betul2 buruk mcm di gambarkan dalam novel... Watak dlm film Ayu-Lisa Surihani , Kashah-Farid Kamil..Katrina-Fazura. Lisa mmg sesuai dgn watak Ayu yg digambarkan dlm novel tu, Fazura jg sesuai 'menjadi' Katrina.. Ermm Farid agak sesuai la jgk untuk menjadi Kashah... Hope Farid betul2 menjiwai watak Kashah yg amat3 menyayangi Ayu sepenuh-penuh hati nya. Dlm novel AA menggambarkan Kashah menyintai Ayu dgn seluruh jiwa dia.. Oh, hope Farid juga 'mencintai' Lisa sepenuh jiwa di dlm film ini..

Walaupun jalan cerita LBS ini tak aku igt satu persatu, namun masih terasa perasaan semasa pertama kali baca novel tu...uhukss.. Tak sabar..tak sabar sgt2 nk tengok film ni!!!! Skrg memori zaman2 sekolah menerjah otak aku kembali....Confirm kwn2 sekelas aku pun sama akan teringat ms novel ni tgh 'meletup'!!!!

3 Jun 2010............. aku akan pastikan aku dpt tgk LBS di pawagam.... Setelah bertahun2 aku 'melupakan' Kashah, kini dia kembali dalam ingatan ku....ehe.. oh Kashah, kita jumpa dipawagam nanti k..... :)
"Membuai jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun di sini. adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya? hanya Tuhan yang menentukan segalanya. . . Lebih satu dekad Kasyah mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. . . dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja. . . demi sumpahnya mencintai ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai budak setan kerana kenakalannya di zaman persekolahan? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya? Akan bahagiakah dia? Mampukah dibuktikan pada dunia. . . cinta adalah segala-galanya! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan, Allah sebagai penentu! Dan, siapakah pula Katerina?"

4 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

rase teruja nk tengok citer ni..
mesti tangkap feeling abesla.. =)
tingat zmn form 1 dlu, time top novel budak setan ni..

Miss Neddy said...

hehe. ermm jom2 g tgk. neddy nk g tgk esok...best2.. :)

joegrimjow said...

entah ada drama lepas ni ke tidak
filem xbest
;)

Gadis Kampung said...

saya pun minat giler dengan citer lagenda budak setan nie...best sangat

WHO VIEW ME.....

get this widget here