WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Monday, October 10, 2016

Papa We Love You


5 Oktober 2016
 
5.30 am : keluar rumah pick up MrK untuk ke KLIA sebab we all ada program di Pulau Pinang.
 
6.00 am : dapat msg dari Adik dekat WA group Family. Adik bagitau Papa tak sihat.
 
Mula dari saat tu terus otak tak mampu nak fikir benda lain dah. Fikir pasal Papa & Family je. Sepanjang jalan ke KLIA langsung tak mampu nak cakap dengan MrK. Apa yang di cakap & advice pun dah tak dengar. Hati & Otak dah dekat kampung.
 
 
Flight ke Penang pukul 9.30am.
Masa sampai dekat KLIA dh dekat pukul 8.00am
Tengah breakfast, memang dh breakdown bila baca msg2 adik dekat WA group.
Kat situ jugak nangis.
Tapi MrK ckp, if Papa getting worse, dia belikan tiket and balik ke KB terus.
Bila check tiket, takde yang time terdekat tu utk ke KB dari KLIA.
 
9.30am
Depart from KLIA to Penang. Dalam flight memang dah tak mampu nak tahan,
sepanjang penerbangan nangis..nangis dan nangis.
MrK ckp, sampai je Penang Airport, dia terus belikan tiket utk balik KB.
Sampai je, terus berlari beli tiket. Tp pukul 5.00pm baru available flight dari Penang ke KB hari tu.
 
(pendekan cerita)
 
Pukul 5.00pm depart to KB from Penang Airport.
Sampai KB, Yana ambik then hantar ke rumah.
Jumpa Mama dulu lepas tu pergi jumpa Papa.
Sampai je terus nangis..nangis..dan nangis..lagiii.
Papa tanya mcm2 pun Kak Rose yg tolong jawab kan.
Memang tak boleh nak bukak mulut, sebab takut Papa dengar tengah nangis.
 
And dari pukul 6.00 pagi hingga pukul 6 petang adalah saat-saat yang paling menakutkan dalam hidup. Cakap la sabar mcmana pun. Memang tak boleh nak sabar kalau dah melibatkan family, terutamanya kalau melibatkan Papa & Mama.
 
Kak Rose, Ya, Kak Nor & Kak La pun semua bergegas balik KB pada hari yang sama.
 
Alhamdulillah
Hari ni 10.10.16.
Papa is getting better.
Panjangkanlah umur Papa & Mama.
Berikanlah kesihatan, ketengangan dan kekuatan untuk Papa & Mama Ya Allah.
Because we love them soo much.
 
 
 

1 comment:

Lo Lo said...

http://www.ju.edu.jo/home.aspx
Jordan University
[url]http://www.ju.edu.jo[/url]

WHO VIEW ME.....

get this widget here