WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Wednesday, September 28, 2016

My 'Bride to Be' Journey #Part1 - Solemnization Dress

28 September 2016
 
Assalamualaikum...
 
This is 'My Wedding Journey Notes' #Part1
 
Since i'm getting married before end of this year (insyaAllah), so here we go....
I'll update my wedding journey here as a my memories. ^_^
 
So hari ni I pergi jumpa taylor untuk tempah my solemnization dress. I just want a very simple baju for my akad nikah, sebab I nak baju yang sesuai untuk dipakai semula after majlis tu.
 
After discuss dengan my taylor (Kak Amy), we decided untuk buat similar with design kt bawah tu.
 (Tp dalam gambar tu I tak letak full design la, after married nanti I update balik ye ^_^ )
 
A very2 simple baju. Memandangkan sesi akad nikah & sanding adalah pada hari yang sama, so I rasa mcm tak perlu nak pakai baju akad nikah yang grand-grand sangat, because most probably I just wear it for 1 or 2 hour only. Baju sanding pulak I sewa je.
 
How I wish I can wear this dress for the whole day.Tapi mcm mustahil je boleh pakai lama baju ni pada hari tu. hurmmm.
 


Bayangan baju tu nanti. Hope terhasil la yang mcm yang I nak. I trust u Kak Amy. Hehehe
Very reasonable price.
Sekarang ni I tak boleh nak review sangat pasal tailor ni, sebab belum tengok hasil baju I lagi. Tapi tengok review-review dekat IG Kak Amy ni memang terbaikkkk. Butik Kak Amy ni dekat Ampang. Kak Amy ni pun baikkk sangat, orang Tengganu Kite. hehe
 
 Kalau ada sape-sape yang nak usha-usha IG or nak nombor telefon Kak Amy ni, boleh komen nombor telefon dekat bawah ni, nanti I whatsapp dekat uols.
 
(After dah dapat baju, i'll update the details pasal baju, tailor ni semua ye. Sebab belum dapat hasil, so tak berani nak recommend lagi)
 
So guys, tolong doakan I dapat baju akad nikah idaman I ni ye.
Thank you in advance
 
XOXO
 
Nadia.

No comments:

WHO VIEW ME.....

get this widget here