WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Saturday, July 21, 2012

Satu Ramadhan 1433H

Alhamdulillah....

Allah masih memberikan kesempatan untuk kita 'berjumpa' dengan bulan yang paling mulia dan diberkati ini iaitu RAMADHAN.

Hari pertama ramadhan disambut dengan penuh kesyukuran.

Sekarang pukul 12.04 tengahari. Biasanya my tummy akan mula berkeroncong dari pukul 11 pagi hingga 12.30 tenghari minta diisi, tp hari ini sikit pun perut saya tak 'minta' diisi. Alhamdulillah. Lately ni selera makan makin menjadi2, mungkin sebab banyak berfikir dan lately ni saya makin berdisiplin mengambil suplement (VCO, CALSIUM+ Vit E, Vit C dan EPO) so mungkin kesan2 dari suplement itu yg bertindak aktif, buatkan perut sentiasa perlu diisi...

Hari pertama ramadhan 1433H....

Semalam My Mr Bos dh pesan suruh siapkan beberapa kerja, dan sekarang saya sedang siapkan tugasan yang diberikan. Memang penat bekerja dari isnin hingga sabtu..sabtu hingga isnin sejak dari bulan 5 hingga sekarang... mungkin ada 1-2 minggu je yang saya kerja isnin hingga jumaat...Tapi ini harga yang perlu 'dibayar' jika saya mau hidup yang selesa dikemudian hari. Bak pepatah orang melayu, "Bersusah-susah dahulu...Bersenang-senang kemudian...Bersakit-sakit dahulu...bersenang-senang kemudian...." insyaAllah... Semua rezeki memang dah ditentukan oleh Nya, tapi Dia pun minta kita berusaha dan terus menimba ilmu untuk mendapatkan rezeki tu....Alhamdulillah..semakin saya usaha, semakin byk dugaan..semakin murah rezeki kami....
       Walaupun sedikit-sedikit...tapi hanya Dia yang tau betapa saya bersyukur dengan rezeki yang diberikan ini. Saya perasan, bila kadang-kadang, saya terlalu mengharap rezeki itu milik saya, ia takkan menjadi milik saya....Tapi bila saya hanya melakukan seikhlas hati...menolong orang lain tanpa harapkan balasan....pelbagai bentuk 'rezeki' kami dapat....Dari situ saya belajar, dalam hidup ni bukan semua perkara kita perlu fikirkan duit...jangan berkira melaksanakan kerja... buat sehabis bagus dan seikhlas hati... Rezeki tu akan datang sendiri.. My Mr Boss selalu pesan pada saya bila saya merungut penat itu dan ini..... "We Do The Best...Let Allah Do The Rest.." YES!!! i'll do my best...insyaAllah...Let Allah do the rest. He's Knows Best.....


Hari pertama ramadhan 1433H...

Sangat berharap sempat untuk berbuka puasa bersama mama dan papa.. hati sayu tak terkata....tapi terpaksa kuatkan hati utk telefon dan bertanya khabar dan ucapkan salam ramadhan buat mama dan papa.... InsyaAllah..4 hari sebelum syawal kita jumpa..

Semoga Ramadhan kali ini memberikan lebih ketenangan.. memberikan kekuatan untuk beribadat kepadaNya... Memberikan seribu rahmat utk kita semua..

Petang nanti insyaAllah akan berkumpul dengan seluruh family yang ada di KL untuk berbuka puasa bersama dan menunaikan solat berjemaah bersama.. InsyaAllah....

Salam Maaf Dan Salam Ramadhan 1433 H...





1 comment:

Anonymous said...

Welcome to Buy ghd Hair Straighteners at [url=http://www.ghdstraighteners--nz.com/]ghd Hair Straighteners[/url] New Zealand www.ghdstraighteners--nz.com Online Outlet With 30%-60% Discount Sale Price!

WHO VIEW ME.....

get this widget here