WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Sunday, July 6, 2008

SAHABAT KU


Last Friday aku dpt sms from my gud friend..
Actly ktorg ni kwn baik since form 2 lagi...
Masa form 2 dulu dia new student in my class,aku plak monitor class...
so anything cikgu suruh SAHABAT aku tu refer ngn aku if dia ada masalah...
Then, start from there la ktorg jadi kwn baik.

Ktorg geng 7 org...4 gurls and 3 guys..(Aku-Is-Sue-Yanz-Hairul(hero)-Yen-Shah)
Aku pun tak igt, camne ktorg leh jadi geng 7 org ni...
Cuma yg aku igt, geng 7 org ni 'terbentuk' bila dah lepas skool...

IS - bestfriend aku since standard 6.
SUE - Mula berkawan ngn dia since form 6 (ktorg sama2 librian n sue bestfriend Is mase f6)
YANZ - Classmate aku time Form 6 (Ni pun librian gak - kwn baik Is time F3)
HAIRUL - kwn baik aku since Form 2 (ex sue - kwn baik shah n yen)
YEN - Classmate aku since standard 1 till standard 6
SHAH - Classmate Is n Sue mase f6 (kwn baik sue n is)

Ermm ni la sejarah persahabatan ktorg....
Masing2 tak sedar bila ktorg start jadi geng nih..
sedar2 masing2 dah close with each other....

Our last gathering is on last Hari Raya Aidilfitri...tu pun tak cukup pun 7 org...
Skrg ni masing2 dah ada haluan sendiri...
Everyone dah bz dgn kerjaya msg2...

Aku, Is n Hero - KL
Yanz, Shah - KB
Sue- Penang
Yen - Ipoh

Sometimes teringat sgt kt diorg, aku igt lagi last ktorg g Pantai Irama @ Bachok
diorg celebrate my birthday....seronok sgt2..bukan senang nk kumpul cmtu lagi skrg nih....
Kadang bila blk KG aku juz dpt jumpa ngn Shah jer..
Walau pun ktorg jarang jumpa n jarang contact aku yakin ktorg still igt each other, bcoz ktorg tak lupa update news about each other...biasa nya aku la tempat dorg refer klu nk tau pasal yg lain, coz aku yg paling rajin contact yg lain2...
Sepanjang 5 thn Group ktorg terbentuk ni, mcm2 suka n duka ktorg tempuh sama2, kdg2 bila 'musim' gud news..sume pun ada gud news..time tu mmg syok sgt2...tp ada gak kadang sume org tetiba ada prob..time ni, ktorg cuba tenang kan each other....Mmg perit nk tempuh bila time camni...Kadang bila ada prob, kita nk jupe close fren tuk release tensen, tp tak blh gak, coz kwn kita pun de prob gak...so masing2 kena faham2 la....Bila igt balik 5 thn lepas rs tak percaya lak, ktorg leh kekal baik even jarang contac n jumpa...Dalam 5 thn ni, byk sangat duka dari suka yg ktorg tempuh...mybe ni la cabaran hidup...
ada kwn ktorg meninggal ( tp bkn dlm group ni ), ada yg putus cinta...ada yg cinta tak berbalas...ada yg lambat dpt keje...family prob...tp ktorg terima sume tu sbg cabaran hidup....
* Skrg ni aku tau, ada member aku tgh frust...tak pe la, biarla dia cool dulu...
Ada gak sahabat aku baru je trima bad news...aku harap diaorg akn tetap tabah hadapi dugaan ni...mungkin dia akan bertemu dgn bf yg lebih baik dari sblm ni...
" hadapi dgn senyuman, semua terjadi biar terjadi...hadapi dengan tenang jiwa..semua kan baik2 saja..bila ketetapan tuhan, telah ditetapkan tetaplah sudah..tak ada yg bisa merubah, menyerahla..untk menang..." just for u fren...dont be sad, we'll always with u...


5 comments:

++ zatuL naNi ++ said...

k.dya, thanx sbb sudi dgr td..
sy mmg betul2 buntu..
sedih sgt kalau ingat balik.. sy kesian kat hairul.. tp apa daya sy..

NedDy said...

its ok, no prob..semua org ada prob, ni ms u all...hope everything will be ok..juz relax k..

++ zatuL naNi ++ said...

sy tau mesti hairul tgh sedih..
tp apa boleh sy buat utk dia..
dia merayu spy sy pulang..
tp sy terikat..
akak tlg sy redakan hati dan perasaan dia..
jaga dia untuk sy..
sy syg sgt hairul..

NedDy said...

dun worry...his my bestfriend..i'll always with him..

++ zatuL naNi ++ said...

ok thanx akak :)

WHO VIEW ME.....

get this widget here