WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Wednesday, January 13, 2010

AJL 24..10.01.10



Okeh, baru hari ni sempat update pasal AJL ke 24..

Ok, apa yg blh aku kata kan utk AJL kali ni..

Byk kontroversi, byk GIMIK, byk bakat baru,

byk pemenang baru...........dan byk cerita..


betul tak???
ramai pemenang adalah bakat2 baru..
itu belum lagi finalis..
kebanyakan finalis pun adalah bakat-bakat yang terlalu 'hijau' lagi
dalam dunia seni nih..
contoh : akim, hafiz dan stacy..
tp diorg boleh dikata kan berjaya la dengan cara mereka sendiri
(walaupun persembahan mereka di konsert akhir AF lebih hebat berbanding persembahan di AJL)


Keputusan kali ini agak memuas kan. coz aku rs la, jury2 pd mlm tu mmg serius nk mencari bakat2 baru yg fresh..
diorg dh tak nak tgk lagu2 yg sama...kalau skali dgr tu mcm pernah dgr jerk kan lagu tu, even sbrnnya lagu tu lagu baru...huhu.
contoh Yuna.. aku bkn la minat sgt ngn yuna tu,
tp bila tgk persembahan dia pada malam tu
aku rs dia mmg ptt menang..
malam tu dia mmg lain dari yg lain...


Vokal :
Aku mmg dh agak, si Black tu akan menang, coz
suara dia mmg gempak mlm tu..
ssh ooo nk cari suara mcm dia..
mybe Azzam bintang kecil jerk yg blh buat suara mcm dia tuh..ehehe

ok la,
congratulation utk semua pemenang..

Juara Lagu : Pergi (Aizat/Pete Teo/Amran Omar)(RM35,000 and trophy)
2nd place: Dan Sebenarnya (Yuna/Yuna/Yuna)(RM15,000 and trophy)
3rd place : Bencinta (Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir)(RM12,000 and trophy)
Best Vocal Performance : Black (Aku Rindu Sayang Kamu)(RM10,000 and trophy)
Best Performance : Aizat (Kau Aku)(RM10,000 and trophy)


WHO VIEW ME.....

get this widget here