WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, January 29, 2010

Sesaja Mencoret..

Salam....
Hari ni hari JUmaat. 29 Januari 2010..
Miss Neddy hari ini berbaju kurung ke Office.. Perkara yg sgt jarang dilakukan oleh diri ini.
Lately ni sgt malas mau pakai Baju Kebangsaan nih. Ish sesekali pakai baju kurung ke Office ok gak kan.. Lagi pun, hari ni kan hari Jumaat. Elok, bersopan2 ke Office kan. ehe..
Dalam 2-3 hari ni byk sgt telinga ku ini dihidangkan dengan citer2 masalah rumah tangga.. Kwn tu dtg citer pasal wife dia, yg lain pulak datang citer psl husband dia.. Aku bukan nak citer psl diorg kt sini okeh. Aku pun takkan mention nama diorg pun. Cuma aku just nak bg nk faham tentang alam rumah tangga yang kdg2 aku tak faham. Sebab aku nk ckp lebih2 pun, aku pun still tak kwen lagi kan. Aku mmg suka perhatikan keadaan disekeliling. Aku akan dengar semua yg kwn2 citer utk aku jdkan pedoman dan panduan bila tiba masa nya utk aku nanti.
Semlm ada 'kwn' aku citer psl wife dia. Taknak dengar ckp dia, tak tutup aurat and bla bla bla.. okay la, itu salah wife dia, but aku rs dia tak ptt citer psl keburukan wife dia dan masalah rumah tangga dia kt aku, coz aku bukan la sape2 utk dia. We all pun baru aje kenal. Tp takpe la, dia lagi tua dari aku, then aku yakin dia ada alasan dia sendiri ttg perkara ini.
** Takut gak aku, one day 'husband' aku dok citer keburukan aku kt org lain..huhu..nauzubillahiminzalik.
Byk citer2 lain lagi.. tp aku pun tak nak la citer semua kan.. but, melalui pengalaman hidup aku yg tak seberapa ni.. yela, aku hidup kt dunia ni pun baru 25 ++ kan.. nk compare dgn org yg hidup lama mmg la tak blh kan.. but, aku buat kesimpulan aku sendiri la kan.. Hidup ni tak blh lalai.. Buat silap tak apa, dan belajar dari kesilapan pun tak apa. Tapi kena igt juga, tak semua kesilapan 'dibenarkan'... lagi satu, walau macamana tinggi pun kita 'terbang' kita kena selalu 'turun' dan sujud pada Pencipta.. DAN..kalau nak cari husband and wife, seeloknya cari la yang at least ada basic agama... (^_~) Huhu...Aku tak ckp yg takde basic agama ni tak baik, tp utk diri aku yg imannya pun tak la sekuat mana, so elok la aku beringat-ingat kan...Utk org lain, lain pula pendapat nya kan.. Aku ckp ni utk diri aku okeh.. Bila dengar2 kisah diorg ni, byk sgt pengajaran yg aku dpt. HOPE aku tak terlalai didunia ni. Kadang2 bila fikir2 balik, lagi baik aku dok single, dari aku tersalah pilih laki...hehehehe. Uppss..
WARNING : Okeh, entry ni hanya la sekadar peringatan utk diri aku sendiri.. tak ada kena mengena dgn org antara yg hidup atau pun yg telah meninggal dunia. !

3 comments:

Peri PiA said...

mesti sweet jer nad pakai bj kurung :),miss u

Seyn said...

what you are thinking is my biggest concern now too..

salah pilih teman hidup, kemungkinan dikhianati, tak ada kejujuran, hidup penuh bermuslihat, semua itu sangat menakutkan. hmm..

Miss Neddy said...

pia, hehe.. not so sweet as u lar dear.. :)mizz u too larr. :))

seyn : erm yups.. sgt menakutkan, kalau dapat yg baik mcm husband pia mesti best.. :)

WHO VIEW ME.....

get this widget here