WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, January 2, 2009

Happy New Year.... U and I

Selamat Tahun baru buat kawan2 ....
Alhamdulillah, di tahun baru 2009 ni aku masih bernyawa dan masih mampu post kan entry di blog kesayangan ku ini..... Syukur pada Yang Esa. Pejam celik pejam celik, kita dah pun masuk ke tahun baru 2009.. Rasa mcm sekejap je kan masa berlalu...
Azam tahun lepas masih ada yg belum tercapai, apa pun akan ku teruskan utk mendapat kan nya pd tahun ini..
Terlalu byk peristiwa pahit manis sepanjang tahun 2008.. Saat paling gembira dan saat paling menyakitkan.. Tapi aku tak mau simpan yg pahit2, hanya kenangan manis je aku simpan utk dijadikan kenangan.. Yg pahit aku tinggal kan dipenghujung thn yg lepas hanya utk dijadikan ingatan dan pengajaran buat diri sendiri. Tak guna kan kita igt benda2 yang hanya akan buat kita terus merasa sakit. Kalau boleh aku ingin buang jauh2 kenangan tu atau delete aje semua yg pahit2, tp mana mungkin kan, kerana memori ku bukan seperti handphone atau komputer.. Jadi biar je la kenangan itu di situ..
Byk jg saat2 sukar terpaksa aku tempuh, tp aku rasa perkara paling sukar sepanjang tahun lepas adalah saat aku buat keputusan utk menerima Mr Khairul sebagai sebahagian dari diri aku...
"ermmm"
Menerima CInTa Mr Khairul, bermakna aku akan ada komitment bersama nya... Mungkin waktu itu, aku blm dapat menerima dirinya sepenuh hatiku.. Bukan senang kan utk terima org baru dlm hidup kita utk dijadikan bakal teman sehidup semati..
"eyerks.."
"rumit"
Mcm2 aku terfikir, blh ke dia terima segala kekurangan aku, blh ke dia bersabar dengan karenah aku yang macam2 ni, paling penting, betul ke dia sayang aku?? dan blh ke dia sayang aku sorg je seumur hidp dia sbg seorg yg paling istimewa di hati dia..
?????
Aku mmg takut utk terima dia.. Serius, mmg takut.. Yerla, blh ke family aku terima dia.. dia blh ke layan family aku mcm family dia sendiri.. Blh ke dia syg anak2 sedara aku, mcm aku syg kan dorg (maklumla, ank2 buah aku kan mcm anak aku sdri). Tp plg aku takut, dia akan berubah selepas aku terima dia.. Sbb aku tau, lelaki ni akan buat apa saja kalau dorg nak. Tp bila dh dpt dorg juz ikut kepala dorg jerk.. Perkara yg paling aku ssh nk trima dia coz, dalam waktu sama ada beberapa kwn aku propose aku jd awek dorg gak..
Beberapa hari b4 14 Feb 2008 kwn2 aku ajak dinner dgn dorg, then Mr Khairul org terakhir yg ajak aku keluar utk 14 Feb 2008 itu.. Tp dia tak ckp nk dinner, dia juz ckp nk g makan kt kedai mamak, lepas aku habis kerja. Then, aku terima tawaran Mr Khairul. Sebab aku tak suke nak dinner2 tpt romantik ngn org yg bkn special tuk aku.. (Sbb tu aku tak terima pelawaan beberapa kwn aku) Then aku dibwa nya kesatu tempat yg mmg aku tak penah pergi. OTw ke tempat tu, Mr Khairul bagi aku flowers..Punya la terkejut, sampai aku takleh senyum..
"Tp sebenarnya aku suke.. "
"ehe"
Sampai kt tempat tu aku dah mula rasa cuak.. Mana tak nya, semua restoran kt area situ dihias dgn bunga2 rose merah...
"Ish takkan nk g makan kt tempat romantik lak, kate kedai mamak"
Then, Mr Khairul ckp ada suprise tuk aku..
Dia bw aku kt salah satu restoran yg dihiasa rose2 merah tu.. Siap ada red carpet lagi..
"Huh"
Aku tak tau nk rs apa, happy ke marah ke, terharu ke sedih ke...
"Yerks"
"Seyes, Aku tak suke perasaan time tu..."
Bila aku jejak je kaki kt dalam restoran tu, ada lagu2 romantik dan suasana romantik amat..
"Huh, "
Aku napak ramai kapel2 kat dalam tu...
Sampai je kt meja makan, Mr Khairul ckp, ni je yg blh dia bagi kt org yg dia syg hari ni..
" Hahaha, :P uppss..."
(time tu aku terfikir, camne la ngn kwn2 aku yg lain yg dh tempah restoran tuk aku hari tuu..sian dorg, tp aku nk wat camne..time tu aku tersedar yg Mr Khairul 'kenal' aku org jenis macam mana.. Sbb tu dia tak cakap nk g dinner kt ctu.. Coz dia tau apa yg aku tak suka n apa yg aku suka, tanpa aku bgtau dia apa2, means, dia blajar byk benda pasal aku)
Dia order makanan yg mmg aku suka.. ehe.. masakan thai...
Lepas dinner.. b4 hantar aku blk, dia tanya aku samada aku blh terima dia atau tak..
Aku still ckp tak leh terima dia.. Ntah la, ssh tul nk buka hati ni kt sesapa... Teruk kan..
Otw blk, dia bg lagi satu present.. Mr Kharul bg bear..
" Aku mmg dh lama nk bear tu"
" senyum sampai ke telinga"
Sampai kt umah aku, lagi skali dia tanya... "Dya, hati Dya tu tertutup lagi ke utk Abg"
Then aku smile dan jwb "Ermm masih tertutup utk terima org lain dlm hati ni utk hari ni.."
Mr khairul jawab.. " Ok, take ur time, i'll wait for u"
Aku smile then keluar dari kereta, dan langsung tak pandang dia..
"urmmm"
"jahat kan aku"
Sebenarnya aku sedih ari tu..
Aku tau, dia lagi sedih..
Esoknya,
(ada beberapa peristiwa terjadi.. aku ssh nk citer kt cni)
Pada 15 Feb 2008 aku akhirnya membuka hatiku utk terima Mr Khairul sbg bakal teman sehidup semati ku..
1 March 2008
Mr Khairul n family dtg kerumah ku...dgn rasminya aku menjadi kesayangannya, dan dia menjadi kesayanganku...
Selepas tarikh itu, aku mula serius menyayanginya... sepenuh hatiku...
Semalam 1 January 2009.........10 bln hubungan kami terjalin...
Dan dia tak pernah berubah... Dia msh Mr Khairul ku yg dulu malah makin kuat menyayangi ku...
Harap dia akan tetap Mr Khairul yg ini, sehingga 1000 thn lagi...
Doa ku, semoga dia akan tetap menyayangi aku, sebagai yg teristimawa di hati dia.. selamanya...

7 comments:

~~ciklinn~~ said...

aduyaii dikk romantiknya..mcm citer novell lak....arghhhh.....

ha nanti kawin jgn lupo jemput akak kau nie tau.... tinggin nak pelok cemolot nie... hihihihihi

woit ada bukak kedai tudung yerk... apasal talk habaq....

CUteY^ANgEL said...

jiwangs btul makcik i ni... ahahaha... uncle kerol ada gurl lain la selain cik ha... ahaha.. which are adik,along and all ur nieces...ahahahhaa

kitorg kan sayang uncle kerol...

JohnJenin said...

dan pakcik nantikan entry and they lived happily ever after...

:)

Zaidon said...

alahai .. panjangnya, nanti balik keja saya sambung baca balik.. cik Nedddy.. bila la saya boleh hadiah ni..

Aina@Azila said...

wow..bestnyer.... gitulaa opening tahun baru dengan cerita yg best2. Semoga bahagia ke akhir garisan opps..silap, ke akhir hayat.

Prof. Dr.Burhanuddin Yeop Majlis said...

Tahniah, sesekali dengar kisah cinta orang muda ni tak apa. Macam cerita novel pulak. Anak saudara saya penulis novel blog "Salam kenal Salam Sayang' tu kerabat saya. Boleh dia tolong tuliskan.

makingahero said...

happy new year neddy...its been so long na,by the way how are you my dear friend?

WHO VIEW ME.....

get this widget here