WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Tuesday, September 9, 2008

Hari yg sibuk...


Harini, satu hari aku bz...wat keje, none stop..tetiba jerk bertimbun keje...lepas satu, satu lak yg tak settle...agak memeningkan, and agak meng'hot'kan aku...dengan sistem Jab. .................. yg tersangat lah lembab, sampai kerja aku tertangguh dah beberapa hari, disebabkan sistemnya yg tersangat la 'baguz' itu... Sape yg tak hottttt....bg dateline, pastu bila nk on9, hampeh..klu sistem tu ok, tak pe la gak, ni klu lambat, kita lak yg kena.. adil ke camtu...tak kan la everytime nk berurusan kena pergi sampai ke Putrajaya tu Ofis aku kt KL...apa gunanya ada kemudahan IT.... Kalau camtu, tak payah guna internet la, klu tiap kali still kena wat cara manual, macam org dulu2.... Tiap kali aku call dorg, jawapan yg sll aku dapat " Maaf Cik Nadia, sistem problem " "Maaf Cik Nadia, sistem tgh di'upgrade' "... Aku rs, sepanjang 2 thn lebih aku berurusan dgn pihak dorg, jrg sgt kot sistem dorg tu ok...Pastu, pandai lak call aku nak remind pasal dateline dorg... Aku bukan la malas nk g Putrajaya tu, blh jerk.. tapi kalau tiap kali nk berurusan nk kena pergi sana, dah kira melampau la kan, bukan nya aku takde keje lain nak wat...Ok, bab appointment ngn pegawai kt sana lak, b4 pergi aku dh wat appointmen dgn dorg ni 4 days b4... And on the day aku nk g tu pun, aku bgtau lagi kt officer tu, yg aku ada appointment ngn dia pukul bape.. (keje aku ke tu nk remind dia?) tp takpe la, coz aku tau human being mmg mudah lupa... Ermm bila sampai jerk kt office dia, staff dia blh ckp kt aku, officer tu keluar... Tau tak, mcmana perasaan aku...!!!!! Tau tak aku hotttt sampai rasa nk nangis....Grrrrrrgggg....... Dengan slumber kodok pulak, staff dia ckp " Cik Nadia dtg la lain kali"...Aku rasa nk lempang jerk sume org kt situ... Dah la bagi aku problem, pastu, blh lak layan aku camtu..Aku tak marah and tak ckp apa pun bila dia ckp officer dia takde.. Tp blh pulah staff dia ckp gtu.. Aku mmg dh tak leh tahan time tu.. Aku suruh budak slumber kodok tu call officer dia yg 'berdisiplin' sgt tu, suruh dia blk ofis.. Pastu, officer tu call aku time tu gak.. Dia ckp dia lupa...Aku ulang, dia LUPA!!!! Korg tau tak dia ktne time tu, dia kt Alamanda... OMG !!! Aku mmg dh tak boleh nk pretend senyum lagi dah.. Mmg sabar aku time tu dah tahap maksimum... Aku suruh dia blk dlm masa 15 minit, klu tak aku chow ( kira penyabar lagi tu, aku tak marah pun). Dlm 10 minit dia sampai.. Dengan muka slumber, dia duduk kt kerusi depan aku, langsung tak minta maaf, pastu sengih2...Langsung tak de muka bersalah... Aku mmg betul2 hilang sabar, air mata aku sikit je lagi nk kuar..klu marah, nangis je blh wat aku cool.. Aku tk byk ckp ngn dia, aku juz ckp, aku nk dia settle kan semua proses dlm masa 2 hari jerk, (biasanya proses tu dlm 2 minggu) sbb aku dh lewat bape hari disebab kan sistem dorg yg terlalu 'canggih' tu...Ermm ni lagi satu prob, tiap kali hantar surat, tiap kali tu jugak la, dorg ckp tak terima... but how can dorg cakap gtu..sedangkan aku g hantar surat tu by hand lagi kt Jab. ...................... tu. Paling aku tak puas hati, kt salinan surat dlm simpanan aku, dh dicop n sign oleh penerima Jab.......................... AKU TAK PAHAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tau tak nape aku hangin sangat2 ngn dorg ni :

i - semua dokumen yg aku bg kt dorang tu original copy

ii -diorg call and marah2 kt aku mcm tak igt dunia then ckp aku tak hantar doc2 tu..

iii- diorg tak percaya aku dh hantar doc2 tu, siap ckp aku penipu..ulang lagi skali aku penipu..

iv- bila aku ckp aku ada bukti dorg dh terima doc2 tu, dorg still tak percaya, bila aku refax salinan surat yg dorg dh co, baru dorg percaya

vi- dengan slumber kodok nya, dorg blh mintak aku pos balik semua salinan doc dlm simpanan aku.

vii- ni yg plg aku tak leh trima : alasan dia, " sorry Cik Nadia, saya busy sgt, and byk sgt dokumen yg ada atas meja saya ni, tak tau la mana saya letak doc2 tu".

Ni jawapan paling bodoh pernah aku terima... Lepas dia mrh2 aku, lepas dia ckp aku ni penipu, lepas dia menyusah kan aku dengan segala macam karenah, ni je alasan dia......... Aku sebenarnya tak kisah, klu dia berterus terang yg dia mmg dh hilang kan doc2 tu, tp jgn salah kan org lain atas kecuaian sendiri.. bukan aku nk kata dia bodoh pun klu dia tak igt letak doc2 tu.. Biasala tu kan.. tp bila dia buat aku mcm ni aku tak teragak2 lagi nk ckp yg dia smmgnya B****.

2 comments:

CUteY^ANgEL said...

goverment servant is always like that... (of course not all of them)... they treat people like they own a very big position in the department.. hate such people so much...

NedDy said...

yups.. u r rite..but not all la (coz all my sis, gov servant yg baguz)

WHO VIEW ME.....

get this widget here