WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Wednesday, September 10, 2008

Berbuka puasa bersama teman-teman


Semalam 090908, aku berbuka puasa bersama teman2 ku sewaktu sekolah menengah dulu...Ismazila (is), Hairul Nizam (Hero) n Sayuti (Uti)...Ktorg berbuka di Kg Baru.. Bila jumpa, macam2 cerita la terbongkar... Ermm Is mcm tu, Hero macam ni... Dah lama ktorg tak borak2 camni sebenarnya.. Tanpa aku sedari, byk perkara yg ktorg tak tau bout each other... Tapi, apa pun yg terjadi, harap kita sama2 tabah hadapi semua dugaan ini... Sebenarnya aku dh lama tak jumpa dgn Hero n Uti ni.. Dgn Hero dh lebih dari setahun kot aku tak jumpa, sejak dia dh berpindah dari kg Kota ke Machang, ktorg dh jarang dapat beraya dgn Hero... Rasanya raya tahun ni ktorg still tak dapat beraya bersama-sama jugak, coz Hero bekerja dihari Raya.. (Sabar ek Hero..jgn sedih2...ktorg takkan lupakan Hero, walaupun Hero tak de dcc ktorg time raya nanti..hehehe) Ermm ngn Uti pulak, last aku jumpa dia pada tahun 2005..erm dah lama tu.. even sama2 dok kt KL, tp ktorg tak pernah jumpa pun. Just sms n call.. Balik kg, lagi la tak sempat nk jumpa.. Uti ni kwn aku masa aku form 6. Is ngn Hero, kwn2 rapat ku sejak dulu lagi :) dorg ni kwn aku paling setia... Aku ngn Hero ni sejak skolah sampai la skrg kwn2 panggil ktorg 'pakwe n makwe angkat', coz ktorg mmg close as a fren.. Tp ktorg jarang jumpa n jarang berhubung, cuma kalau salah seorg call or msg tu, ktorg masing2 faham, sure salah seorg tu ada prob. Jadi, kesimpulan dia, klu ktorg bz sgt, ktorg juz akan contact each other time ktorg de prob jer.. Ktorg tak kisah pun, sbb dua2 faham..Hehehehe..senangkan....... Ok pasal Is pulak, Is skrg tgh training dekat Menara Maybank,(dekat ngn ofis aku) and skrg dia tinggal depan umah aku jerk.. Is ni kwn baik aku since aku standard 6, so, almost all my secrets time zaman2 skool dulu, dlm tgn dia...hehehe... :D Jadi, bila dia tinggal dkt area umah aku, aku la org yg paling happy... Rasa mcm dok kt kg sendiri lak..hihi.. Tp mcm biasa la, even dok dekat pun, kerana ke'busy'an ktorg, langsung ktorg tak dpt jumpa, juz sempat jumpa kejap je ngn dia lepas aku blk dari kg aritu.. Hope nanti ry ni ktorg blh berkumpul dgn geng2 7 org ( klu nk tau psl citer geng 7 org ni plez refer .dlm blog aku 'SAHABATKU' ) dh bape tahun tak raya bertujuh :)..upps lupa lak, Hero tak leh blk kg.. Takpe la, nanti kita berhari raya kt KL je ek Hero..

Bila tiba bulan ramadhan ni sebenarnya, ada kisah sedih antara kami.. Tahun lepas, pada hari2 menjelang Hari Raya, salah seorg kawan kami, Arwah Hafifi Azwan, telah meninggal dunia kerana kemalangan di Klang. Dia seorg kwn yg sangat baik, dan dia merupakan kwnku sejak aku darjah 1 lagi.. Mula2 kami dapat sms dari Sayuti, ktorg igt dia juz nk buat lawak.. aku masa tu tengah meeting, tuhan je tahu, macamana sedihnya ktorg, bila kakak arwah call Is dan bagitahu yg dia betul2 dah meninggal.. Aku tak sempat pun nk g tgk dia kt hospital, coz aku tgh keje masa tu, hanya Sayuti yg sempat tgk jenazah dia di hospital. Satu perkara yg ktorg paling kesalkan, minggu sebelum kejadian, dia ajak ktorg buka puasa bersama, tapi semua org bz, then ktorg janji nk buka puasa dgn dia sebelum ktorg blk kg.. Tp Allah lebih syg kan dia, dan ktorg langsung tak dapat jumpa dia lagi.. Hari Raya thn lepas ktorg pergi ziarah keluarga dan pusara dia.. Raya thn lepas juga sbnrnya raya yg paling sedih buat kami.. Semoga roh nya dicucuri rahmat, dan ditempatkan di tempat org2 yg beriman...AL FATIHAH
buat sahabatku Arwah Hafifi Azwan...

Kat bawah ni picts ktorg smlm...

With Is

with Hairul...
pict2 lain, still dgn Hairul i'll upload later...

6 comments:

++ zatuL naNi ++ said...

akak, upload la byk2 gmbr dia..
sy rindu nk tgk dia..
smlm n pg td ade msj dia..
nangis jugak tp sy tahan..
dlm surau ms clas break td, dia msj..
dia ckp dia tggu sy lg..
tp sy xleh nk sakitkan hati dia..
kesian kat dia..
dia sihat ke skg?
nmpak happy aje..
hope dia ok..
;)

NedDy said...

Dont worry dia ok. tk byk dpt amik pict smlm, sibok dok borak jerk, pastu tempat tu ramai org sgt..pict pun tak cantik sgt...klu blh, tak pyh la msg dia lagi, coz lagi zatul msg, lagi la dia rs sakit... zatul at least dh ada sumone else yg blh tenang kan hati zatul, tp dia sesorg.. selain kdya, org lain tak tau sgt... plez k, klu zatul syg dia, tlg la dia...dia npk je ok, tp smlm mmg npk kusut sikit...sian tgk dia smlm..tp apa pun jadi, zatul jgn pandang belakang lagi, terus kan hidup baru tu k.. sume ni akan ok gak one day nanti.. smlm even Kak is tak tau, tp dia perasan yg hero ada prob, then ktorg janji akan kerap jumpa lepas ni, lagi pun kak Is stay kt kl gak skrg.. at least hero tak la rasa sgt bila ada kwn2..

++ zatuL naNi ++ said...

sy tau..
sy nmpak dia terabai..
kusut dan susut..
entah laa..
jahatnya sy nih..
tgk dia dr jauh pn kira ok..
sy dh jnji td ngn dia, tamau msj dia lg..
tp...
;(

++ zatuL naNi ++ said...

akak, ples upload gmbar dia byk2 ye..
nk tgk.. okeh sy janji sy x msj dia lg k.. nk tgk gmbar dia..
sedih tgk dia..

NedDy said...

Dia ok, dia try lupa kan apa yg jadi.. Zatul concentrate la dgn hidup baru zatul dgn pakcik kesayangan zatul tu, jgn fikir sgt pasal hero lagi.. baguz la klu zatul janji taknak msg dia lagi, coz dia citer sume apa yg dia rs kt kak dya.. and kdya taknak dia bertambah sakit... dia kwn baik ktorg, klu dia sedih, ktorg terasa jugak..kak is dh tau hal ni.. dia sedih sgt2..dlm hal ni, tak blh nk salah kan sape2, coz jodoh di tangan tuhan. zatul jgn risau psl hero, dia ada ramai kwn2 yg sayang kan dia n ambik berat pasal dia.. Ktorg tak pernah amik ati, walau pun hero pernah abai kan persahabatan antara ktorg dulu..

++ zatuL naNi ++ said...

akak, sy penah ckp ngn dia..
satu ari awk pasti lupakan sy, awk ade ramai kwn yg sedia membantu..
tp dia ckp balik kat sy, kwn pn ade hal & hidup masing2.. hope tanggapan dia silap.. sy tau akak n kwn2 dpt sokong dia dlm apa jua keadaan.. sy tau dia pasti dpt cari yg baik.. akak, mgkin sy quit my study by this year.. ;(

WHO VIEW ME.....

get this widget here