WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, April 10, 2009

P.E.R.U.B.A.H.A.N.......In our LiFE.. LiFE is NOT easy as U THINK !!!!!

Salam.. Hai ...


Erm 2hb lepas tamat la sudah tugas dan tanggungjawab Pak Lah sebagai Perdana Menteri (PM) Malaysia Ke-5. Apapun yg Pak Lah lakukan adalah untuk kebaikan Malaysia. Seperti biasa, setiap pemimpin akan dikritik dan pasti ada terlebih dan terkurang dalam menjalankan tanggungjwab sebagai PM. Bukan senang nk jadi PM dan bukan senang nk jalankan tanggungjawab sbg PM okeh.. Pak Lah telah menjalankan tanggungjawabnya selama 5 Tahun, 5 bulan dan 3 Hari. Pak Lah mula menyandang jawatan no 1 negara sejak 31 Okt 2003 dan berakhir pada 2 April 2009. Walau apapun pandangan rakyat pd Pak Lah, walau apa pun yg telah dilaksanakan dan di lakukan oleh Pak Lah pd negara dan tak kira walau berapa lama pun Pak Lah menjadi PM Malaysia, nama dia tetap 'terukir' sebagai Perdana Menteri Malaysia Ke-5 sampai bila2. Kita sebagai rakyat, ptt berterima kasih kepada Pak Lah. Semoga pengganti Pak Lah iaitu Datuk Seri Najib dan Timbalan nya Tan Sri Muhyiddin Yassin dapat melaksanakan tugas mereka dgn ikhlas. Semalam 9April2009 terbentuknya Pentadbiran Baru Malaysia 2009.

******@@@@@@@@*******

Ok la, pada hari yg sama peralihan kuasa berlaku pada negara Malaysia, turut berlaku peralihan Tugas dalam company Neddy. My big bos aka ibu telah menyerah kan tugas nya kepada her son sebagai pengurus PERFECT TOURISM. Dengan itu, kami (neddy, barriyah & mr new bos) akan berganding bahu untuk memajukan company ni dengan jaya nya. Meeting utk pembahagian tugas telah diadakan pada 7 April 2009. Ok, seperti biasa tugas Neddy adalah deal dengan Kementerian Pelancongan dan Kementerian Sumber Manusia. Maknanya, semua perkara yg berkaitan dengan Kementerian, Neddy yg akan uruskan. Owh tugas ni sgt2 la mencabar, coz org gov ni sgt2 la bz dan sgt2 la ssh utk contact diorg okeh!

Ermm Ok la, fyi Neddy paling senior diantara kami, so skrg Neddy kena pastikan diorg faham dgn 'perjalanan' company ni. Sekarang juga office hour Neddy sudah berubah, dh tak menentu. Kdg dtg lewat, blk lewat.. kdg datang awal pun,terpaksa blk lewat juga. Sebenarnya, mmg ktorg yg minta ibu utk berehat, mungkin sudah tiba masanya untuk ktorg pula berusaha utk masa depan bersama. Pastinya, ayahlah org yg paling happy bila ibu mula 'bersantai' dirumah. Ok ayah, ibu is totally yours rite now. Ktorg tak ganggu centa hati kesayangan ayah lagi okey.. :) wink! wink!...

Ok la Mr New bos tu ada la Mr Khairul, Barriyah adalah adik Mr Khairul. So u all sure blh agak kan siapa Ibu tu dgn Neddy. (Sape2 yg sll follow blog ni, sure tau sape Mr Khairul ngn Neddy) Sekarang ktorg mmg kena bekerja keras, kerana everything about diz company is our responsible. Turun ke, naik ke company ni adalah atas hasil usaha kami.Neddy pun dh kerja di company ni sejak 2006 lagi, masa tu tak kenal pun Mr Khairul ni., juz tau nama je. Neddymula rapat dgn Mr Khairul pun sejak dia involved dgn company ni sejak end of 2007. Ktorg 'kawan' pun tak sape tau, even ibu sendiri pun tak syak apa2 memula, tp instinct ibu ni mmg tak blh nk nafi kan la.. At last, ibu tau gak. Tp time 'kawan' tu, Neddy takde niat nk serius lagi pun. Bila dh bgtau ngn my family sume, baru fikir nk serius, sbb dh dpt restu. Ehehe.

Ok2, b'balik bout company. Sekarang, ktorg dh tak blh main2. Semua dh kena serius. Dulu tak rasa sgt tanggungjawab kt bahu nih, tp skrg dh mula rasa berat nya tanggungjawab ni. Mungkin antara kami 3 org ni, Mr Khairul la yg paling terasa. Walaupun byk kerja Neddy n Barriyah yg laksanakan, tp setiap perancangan, Mr Khairul yg kena buat dan luluskan. Tambahan lagi, bukan ni je yg dia nk kena handle, ada lagi satu 'our big project' nk kena settlekan dan laksanakan. U all tolong doakan semoga semuanya akan berjaya ok.. Bila 'our big project' tu dah mula kan operasinya, Neddy akan announce kt cni k. Skrg ni kt office bila waktu kerja jer senyap sunyi. Yg dgr keyboard, telefon, faks n printer jerk.. Sume buat keje mcm tak ingat dunia. Hahaha. aku mula perasan bila sume dh sign peralihan tugas tu. Or maybe sume tak byk ckp coz mcm2 dlm otak nk kena fikirkan. (company & personal) Apapun, kami bertiga sahut cabaran ni dengan harapan agar apa yg kami lakukan ini akan dipermudahkan oleh Nya dan mendapat keredhaan dari Nya.


*******************************************************


Special thanx utk ibu, diatas segala tunjuk ajar pd Dya selama Dya bekerja dgn ibu. Since 2006 until April 2009, kita sama2 bangunkan company ni. Sama2 susah dan senang. Thanx juga kerana sentiasa menjadi seorg bos yg sangat memahami. Segala kekurangan Dya sebagai staff ibu, harap dimaafkan. Terima kasih jg diatas segala peluang yg telah ibu berikan pd Dya sepanjang Dya bekerja di Perfect tourism. Selama hampir 3 thn dya bekerja dibawah bumbung yg sama dengan ibu, hari pertama ibu mula 'berehat' Dya akui terasa sedikit 'kehilangan' dan 'janggal'. Apapun, Dya tetap ambil tanggungjawab yg ibu serahkan pada Dya demi masa depan Dya. Last but not least, terima kasih kerana sentiasa percayakan kebolehan Dya utk uruskan Perfect Tourism selama 2 thn lepas. Doakan Dya kuat hadapi dugaan mendatang dan doakan juga semoga Dya lebih berjaya.

Utk Abg (Mr khairul) dan Adik (Barriyah), semoga kita dapat bekerjasama dan lebih saling memahami antara satu sama lain. Jika Dya tersilap harap ditegur dan dimaafkan. Mungkin Dya senior di company ini, tp u all lagi 'senior' dari Dya kan. Hehehe....So, sure la kan u all lagi byk pengalaman dari Dya. :) hehe... Ok la, awal2 lagi Dya nk say thanx kt u all atas semua perkara ok. Dya syg u all okeh!


***************************************************

Wif Barriyah

Wif Mr Khairul


Okey2... kwn2 blogger Neddy, and semua la yg baca entry ni.. tolong doakan Neddy berjaya k. Neddy dokan juga semoga u all berjaya dalam apa jua yg dilakukan. Neddy sayang kamu jugaa!!!!


Lots Of luv.
Miss Neddy.


10 comments:

suezensuzanna said...

hurm....berubah ke arah yang lebih baik..nway...smoga sumenyer berjalan lancar okeh..:D

.:::L.Ov.E cuT3:::. said...

hahahahahaha
gov bukan ssh call kak...
talian telipon yg ssh nak sambung ler...sbb bizi ler...gov handle bukan satu com jek semua company call gov..hu3

NedDy said...

Suez : yeah! thanx a lots suez..

Lovecut3 : yups2 dats y i told dat gov owez bz2..hahaha... betul ke??? uppsss..

.:::L.Ov.E cuT3:::. said...

yup2...alwayz la bizi..coz org lua xbuat keje..hu3

.:::L.Ov.E cuT3:::. said...

but isu SWASTA or GOV sgt sensitif...
pls jgn banding2 kan...
ok...
:)

matahari said...

wah bagus nyer....
erm ader cite2 nk jd pm kew????
huhu....
gov ok jer....
x der yang truk pun...
lg pun gov nie bkun nk jge 1 com jerk...
bnyk lg com lain yg bekerja bwh gov..
diowng ok jerk....sowie i mencelah....
semoge berjaya key....

afdsmkad said...

uwaaaa..tukar bground..x nmpk tulisan r..huhuhu

mama_Lieya said...

salam ziarah

nice blog

http://dalia2cute.blogspot.com/

etomyam said...

the only constant in life is change

NedDy said...

uhuhu...okeh2 to gov staff yg mmg bekerja dgn cemerlang gemilang dan terbilang tu, jgn la terasa k. i tak mentioned apa2 yg teruk pun kt entry ni bout gov. i juz ckp yg dorg tu tersangat la bz dats Y i tak leh nk contact dorg. (so pd sape2 yg terasa tu, lu pikir la sendiri k) my siss ramai gov staff. dan dorg sume pekerja cemerlang okeh!!. hehehe

WHO VIEW ME.....

get this widget here