WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Monday, May 11, 2009

SUNDAY

(citer psl saturday nanti update nextime k)


Semalam demam panas jap. Balik dari temankan my sis survey 'tempat', singgah kedai beli nescafe jap. Sampai rumah terus 'pengsan'.. huhu.. rs nak pitam sume ada. Kepala ni tak pyh nk ckp la, rs nak hantuk je kt dinding. Lepas tido dlm sejam pstu rs badan panas gler.. Takut gler time tuh. Coz i tau skrg ni mmg musim demam panas. Rasa nk bangun g mandi jerk time tu, tp mmg tak larat giler, nak angkat kaki pun tak larat sgt2. Klu my niece Along Aina ada, sure suruh dia bw g bilik air dah. Time tu i ngn my sis Anggerek jerk ada kt umah, dan i tau dia pun diserang sakit kepala yg amat time tu. Lepas setengah jam badan makin panas, time tu dah rs mcm teruk sgt, coz mmg rs nk pengsan dah, neddy kuat kan diri gak bgn (hampir merangkak sbnrnya) pergi ke bilik air dan basah kan badan sebanyak yg larat. Lepas tu Neddy minum air masak byk2, tiba2 badan rs sejuk gler. Alamak!!!! Erm lepas tu, Neddy msk bilik n selimut satu badan then tdo zzZZzz. Nak makan ubat, takde ubat lak kt umah.
Dalam kul 4.30p
m sedar dari tdo, rs mcm dah ok ckit. Ehe.. Alhamdulillah. Biasanya klu demam, Neddy agak cepat gak la sembuh. (yg penting semangat sbnrnya, jgn layan sgt sakit tu eheheh..) Kepala still rs pusing2, tp tak teruk mcm td la. Malas nk layan sgt sakit tu. Wat tak tau jerk. Pergi amik my niece kt Klas memandu n g makan. Tgh makan Mr khairul dtg join. Blk umah tu rs nk pitam lagi sbnrynya tp wat dunno jerk. Tunggu my nephew bw ubat, sampai sudah tak datang2. (sian kt ur auntie tau en faris) .


*** Sebenarnya aku mmg 'alergik' ngn nescafe, tp gatal gak nak minum. Tu minuman fav my sis anggerek sbnrnya, tp ntah la smlm mcm mengidam lak nak minum nescafe. Sebab tu kot rasa mcm nak mabuk jek td tambah dgn cuaca panas gler smlm.


4 comments:

Zaidon said...

Salam.. jaga kesihatan Neddy, jauh lagi perjalanan kehidupan kita semua ni dan banyak lagi tanggungkawab yng bakal kita pikul.. :)

PTMC said...
This comment has been removed by the author.
afdsmkad said...

seb bek gue tadek kat umah..kalo tk kn angkut cik neddy ke toilet mandikan..
ades...hahahaha

PTMC said...

hahaa. kurang asam tol lar.

WHO VIEW ME.....

get this widget here