WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Wednesday, February 18, 2009

Uppsss... Terjatuhkah aku, atau aku dijatuhkan ??

sALAm...

Selamat pagi buat semua.. semoga anda semua baik2 aja hari ni.. :)
Semoga Neddy pun baik2 aja hari ni..
Neddy nk citer kt u all pasal kejadian yg menimpa Neddy smlm..

Ermm... sebelum tu, kita SMILE dulu k.. :))

OK.

Semalam Neddy balik dari ofis sesorg, naik LRT. Masa nk cross jln kt trafic light depan LRT tu ,ada sorg mamat ni terlanggar girl kt sblh aku, girl tu pulak tak dpt imbang badan dia then tertolak aku, last2 aku yg jatuh dulu lepas tu girl tu pun jatuh gak. Bayang kan, sume org tgk time tu.. Tapi tak pulak aku rasa malu..

Tp syukur sangat sebab aku langsung tak sakit . Padahal dua2 lutut aku terhentak kena jalan. Paling best betul2 dalam lopak air.. Bayang kan lagi, aku dgn high heel 5 inci tu jatuh kt lopak air, abis kotor pants aku kt dua2 belah lutut tu.. hurmm bila igt blk, rasa syukur sangat2. Kaki aku langsung tak terseliuh dan langsung tak sakit.. Syukur Alhamdulillah..

Lepas jatuh tu, aku bangun dengan slumber mcm tak de pe2 jadi, senyum sesorang then terus cross the road, naik LRT macam biasa. Dat girl yg jatuh dgn aku tu, aku rasa dia skit, coz dia jatuh teruk gak. Dia tak leh jalan kot, sbb dia duduk kt tepi jalan. Aku nk g tlg, tp bila tgk ada member dia dtg kt dia, aku tak jadi nk g tolong. Nasib baik gak diary aku tak jatuh dalam lopak air tu, sebab aku suke sgt bawa diary tu ke hulu ke hilir.. ehehe...

Dalam LRT tu, aku teringat balik camne aku leh jatuh. Bila igt balik yg lelaki yg jd punca aku jatuh tu langsung tak say sorry kt aku, rasa macam bengang gler.. Dah la wat aku jatuh, pastu langsung tak reti nk minta maaf. Bukan aku nk minta ganti rugi or nk saman malu pun kt dia kalau dia minta maaf... Huh!!

Sepanjang jalan aku dok fikir, camne aku langsung leh tak sakit, sedang kan tar tu kan ke keras gler.. ( hehe) Tapi bila fikir betul2 aku terfikir yg semua yg jadi ada hikmah dia. Mungkin Allah saja nk uji aku atau balasan utk dosa2 kecil aku. Atau mungkin aku jatuh sebab semalam aku mmg lupa nk baca ayat kursi masa keluar dari ofis coz otak aku menerawang ntah kemana (mcm2 benda aku fikir time tu).. Sampai kan aku lupa pada kebiasaan aku utk baca ayat kursi. (utk melindungi diri dari kejahatan dan kemalangan) Biasanya juga, bila aku jln sorg2 aku takkan putus2 sebut "Allahuakbar" "Subhanallah" " Astaghfirullahalazim" "Nauzubillah" dalam hati, sepanjang jalan, sehingga aku sampai rumah. Tiap kali aku selisih dgn org2 yg akan buat aku sangsi, lagi kuat aku baca, dan aku akan make sure yg aku tak lihat kt mata diorg.

Skrg macam2 blh jadi.. Kadang2 aku sbg perempuan tak terdaya nk lindungi diri dari benda2 yg tak tersangka, jd satu cara je yg boleh aku buat iaitu serah diri pada Yg Maha Esa dan sentiasa berhati2. AKu sll ingat kan diri supaya tiap saat aku tak terlalai, terutama bila aku jalan sesorg kt KL nih. Tak kira pagi atau malam, aku sentiasa pastikan diri aku berada di 'zon' selamat. Tambah pula, keadaan ekonomi gawat dan makin ramai manusia yang dh ' tak berhati manusia ' kt dunia ni.

Ok, sambung citer tadi.. Dlm LRT tu, aku dok fikir lagi.. Mungkin ada hikmahnya aku jatuh. Mungkin kalau aku tak jth time tu, ada something bad yg akan berlaku. Sape tau kan??.. Emm mungkin aku tak perlu fikir apa hikmanya. Biarlah Dia aje yg tau. Aku yakin dan aku tau, Dia syg kan aku.. Kenapa aku ckp camtu?? Sebab dia bagi pengajaran/balasan dgn cara yg paling lembut pada aku. Tanpa aku rs sakit dan malu. Aku jatuh smlm mcm ada org pengang badan aku dan letak aku kt bawah. Perlahan gler aku jth smlm. Mcm dalam video slow motion tu.. Sebab tu aku tak sakit. Kalau nk ikut, sure dua belah lutut aku tu sakit sgt2, dan yg pasti, kaki aku confirm terseliuh dgn high heel tu. Nasib baik jgk, smlm aku pakai pants yg agak tebal biasanya aku mmg jrg pakai pants ke office. ntah kenapa smlm aku rasa juz nk pakai pants n kemeja ke ofis. Bayangkan la klu aku pakai long skirt ngn kemeja or baju kurung ke office smlm mcmana... aduiii... 'masak' kot aku kt tepi jalan tu.. Smlm ptt nya aku turun stesen 2nd last, tp sbb mcm2 aku dok pk dlm LRT tu, aku terlajak sampai ke last stesen. Erm skali lagi aku SENYUM, turun dari LRT then pergi ke landasan seberang utk patah balik ke stesen sepatutnya.. Sepanjang jln ke rumah aku dari stesen LRT tu, aku dok SenYUM lagi sesorg. Tak sabar nk sampai rumah, nk story kt my sis anggerek.. Ehehe..

Erm sepatutnya aku rs SMLM adalah hari paling malang aku. Tp bila Senyuman dan kewarasan menguasai diri aku, aku tak rasa smlm adalah hari malang aku. Tp aku rs SEMALAM 17 Februari 2009 adalah hari PENGAJARAN dan KEMENANGAN aku. :) hanya aku yg tau, kenapa aku rasa macam tu.. Urm biar la aku aje yg tau kenapa aku rasa macam tu. Semalam, aku tido dgn hati yg sangat tenang dan sangat lega.

Semoga hari-hari aku yang mendatang membawa keberkatan dan kebahagiaan buat diri aku. Doakan yg baik-baik aja utk aku k. :)) Semoga juga apa yg jd kat diri aku ini menjadi pengajaran terbaik tuk korg jg..

Urmm lagi satu aku nk pesan, tak salah pakai high heel.. tp hati2 k.. Chow..


With Love,
NEddY.




7 comments:

CUteY^ANgEL said...

ahaksssssss.... jatuh yeeee.. sian dieeee

NedDy said...

ehehe... itula..jatuh ada mkna tuh.. ahaks.

atty's said...

jatuh berganda2 lak ye.sekali 2..

mamat mengong le tuh..

NedDy said...

atty > erm tu ar, mamat tak tau adat :P..

ezzati said...

truknye mamat tu x say sorry...

Monkey D Luffy said...

huhuhu... sapa kah lelaki yg tak bertanggung jawab itu?

NedDy said...

Luffy: ntah sape ntah.. grrrrr..sket ati jerk.

WHO VIEW ME.....

get this widget here