WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG....WELCOME TO NEDDY'S BLOG.... WELCOME TO NEDDY'S BLOGt

Friday, December 19, 2008

Nak Bayar hutang Ezzati...

10 keburukan ku...ahaks jerk ek Ezzati......
1. Aku tak suke kucing.......menciiiiiiiiiiiiii
Time kecik2 dulu aku mmg suke gilak ngn kucing nih, tido sesama, mkn sesama...ahakz..tp skrg nih, tulunnn la,mmg aku geli...tgk pict kucing pun kekadang blh meremangkan bulu roma ku....so plezz jgn usik aku ngn kucing k..ngn ular tak pe, aku suke....
2. Aku tak suke nombor..........eeuuwww
ermm teruk kan?? seyesly, aku mmg tak suke sgt2 ngn nombor ( kecuali nombor yg berkaitan ngn duit..ahakz) aku alah sikit ngn nombor..sbb tu aku kureng sgt ngn kira2 nih...tulisan aku yg cantek nih, blh jd buruk seburuk2 nya bila aku tulis nombor..punya la aku anti ngn nombor ni...
3. Aku tak pandai marah (aik..sama la Zati..ehe)
Aku tak pandai marah tu bukan la maknanya aku tak reti nak marah or aku takde perasaan marah..tp aku tak tau mcmana nk tunjuk ekspresi marah tu kt org...paling teruk pun aku akan senyap, pastu aku nangis sesorg...ahaks..pastu sakit jiwa sesorang...tp bkn tak pernah aku marah org, pernah..tp dorg gelak jerk..dorg cakap aku marah dorg tu mcm aku tgh pujuk dorg jerk....kurenggg...
NOTED: AMARAN utk org disekeliling ku, skrg aku sedang belajar mcmana nk marah klu rs marah..aku rasa aku semakin improve so nantikan MIss Neddy yg baru k...dont play2 arr..
4.Aku suke makan ikan keli
Aku mmg hantu ar ngn ikan keli nih... Hari2 asyik dok makan ikan keli jerk..betul2 makan sampai tak hingat dunia...ermm tp ikan keli skrg tak elok kan..coz aku terbaca satu news ni...aku pun tak igt nape, tp mmg tk elok...nt aku cari bahan bukti ni, then aku gtau kt korg k..Sbb tu aku rs fav aku ni satu keburukan...
5.Aku tak suke makan panadol / ubat
Aku tak suke gler mkn panadol.. bukan takut nak makan ubat, tp TAK SUKEsape2 yg close ngn aku tu sure tau..
Sebab mase kecik2 dulu, rasanya masa tu aku darjah 2. Aku terbaca dlm newspaper, dia mention pasal peratusan dadah dlm panadol tu..pastu aku terus takut nk makan panadol or ubat2 lain.. Skrg ni, klu aku sakit sampai tak tahan gler, baru aku makan..ngade kan..kebetulan plak org2 yg close ngn aku(anggerek & Mr Khairul) sll kena mkan panadol coz dorg sll skit kepala..
6.Aku tak pandai melawak
Huhu..aku baru tersedar.. aku mmg tak pandai nk melawak...tulunnn...
aku sememangnya bukan pelawak or raja lawak Nabil k..sbb tu aku tak pandai melawak..ehe..
Tp seyes..aku mmg aku tak pandai buat lawak...sbb tu bila org tak kenal aku dorg ckp aku sombong or serius..tp aku kuat senyum...betul ke??
7.Aku menyampah ngn lelaki ensem (yg aku tak kenal jerk)
Hahaha....aku pun tak tau sejak bila aku camni...
tp mmg Mr Khairul n cloze fren aku pasan sgt mimik muka aku klu aku jumpe or selisih ngn mamat ensem...semacam jerk muka aku...
*sebenarnya ramai mamat ensem yg aku jumpa belagak,prasan baguz, prasan ramai org minat dia, *tp tak sume camtu k....* tp org2 yg mcm tu la yg buat aku rs menyampah kt spesis dorg nih..
8.Aku seorg yg senang nangis
Urmm...mmg sesungguh nya..aku mmg seorg yg senang nangis...tak kira la nangis secara zahiriah or nangis dlm hati jerk..
hari ni satu hari aku rs cam nk nangis...tanpa sebab2 yg dapat aku ketahui sampai saat aku taip perkataan ini..hehe..
Tp biasanya aku akan nangis secara zahiriah hanya dgn org2 yg aku selesa shj...
Klu tidak, aku hanya akan nangis dalam hati sahaja...
Mr khairul adalah mangsa aku yg paling setia...
Biasanya air mata aku automatik keluar dpn dia, bila aku ada prob....
*tp aku ssh nanges klu tgk drama2 sedih*
9.Aku sgt suke shopping
Aku mmg suke shopping...expecially beg..sangat suka...
lagi satu aku sngt suka rantai....pantang kot nampak rantai ..mesti beli....pastu duit kering...tak ke menyusahkan diri sendri tuh...
tp skrg ni, aku juz suke window shopping...huuhu..sbb aku kena berjimat cermat..caiyo'caiyo'...Everytime aku ckp kt Anggerek aku tak nak shopping bulan ni, mesti dia cakap
" boleh ker??" hahaha...so mean...
"miss neddy jgn boros2..."( pesanan utk diri sendiri)
10. Aku budak rabun yg tak suka pakai spek
Aku dh la rabun..pastu ngde2 takmo pakai spek..takke lagi skali nyusah kan diri sendiri..
pasan tak rabun konon....pastu teraba2 bila nk tgk sign board...huhu..padan muka...
dh la contact lense pun dh tak pakai skrg nih....
AKu mmg tak sedar diri kan...klu mata tu ok tak pe la gak..dah la tak ske mkn carrot...
11.Aku tak suke minum susu & mkn sayur
(aku tau dh terlebih 1, byk sgt ke keburukkan aku neh??)
AKu mmg tak suke mkn syur...
tp aku dh berjinak2 dgn sayur skrg atas usaha aku sendiri utk jg badan & kesihatan aku...
(coz aku takmo skit n takmo mkn ubat)
tp plg teruk aku mmg tak leh minum susu...
euuwww..
tolong la, klu terpaksa pun blm tentu aku minum...
tp aku tkut nt kena kanser tulang..aku takotttt....
*miss neddy tlg la minum susu..*(lagi skali peringatan utk diri sendiri)
......................Yahooo...aku dh berjaya bayar hutang Ezzati....
Huhh! legaa....................

5 comments:

afdsmkad said...

apa da...sayur pon x makan...
wexxxx..

NedDy said...

huuhu...sgt tak suke daa..tp sgt2 berusaha skrg..

cIk JanNah said...

ops kite serupa skit2..
x suke ngn lelaki ensem *bajek je mereka tuh *
x suke minum susu!! yukcsss
:)

NedDy said...

cik jannah...> wah! upernye tak salah la apa yg neddy rasa kn..mmg ada lelaki ensem yg mmg pasan baguz bangat....kan?

milk?yulks eeuuwww...

''''dELinDa said...

sume same. nak2 lagi yg xske sayur ngn xske nombor tu. xsangka ade gak yg same ngn sy cm 2. =p

WHO VIEW ME.....

get this widget here